Katja Kokon Kuulaan Kaunis – korealaisen ihonhoitorutiinin ytimessä

Kirja on PR-kappale ja postaus sisältää mainoslinkkejä.

Korealainen Ihonhoitorutiini Kuulaan Kaunis Kirja Katja Kokko Hannamari Rahkonen Korealainen Ihonhoitorutiini Kuulaan Kaunis Kirja Katja Kokko Hannamari Rahkonen 7 Katja Kokko Korealainen Ihonhoitoa

Lähetti toi minulle muutamia viikkoja sitten erittäin odotetun paketin Napapiirille. Ystäväni Katja Kokko julkaisi helmikuun puolivälissä toisen ihonhoitoon liittyvän teoksensa ja uusin tulokas kantaa nimeä Kuulaan Kaunis. Kirjan pääteemana on jo buumiksi noussut korealainen ihonhoitorutiini, joka hakee hoitavuudessaan ja terapeuttisuudessaan vertaistaan. Kirjan opit ovat erityisen ajankohtaisia etenkin kun puhutaan suomalaisen ihon hoitamisesta täällä erittäin vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Tunnemme Katjan kanssa jo Jolien perustamisen ajoilta ja hän on ehdottomasti yksi rakkaimmista, avuliaimmista, suorimmista ja inspiroivimmista kollegoistani. On ollut valtavan suuri ilo seurata hänen matkaansa luonnonkosmetiikan kentällä ja todistaa miten rohkeasti omaa tietä kulkemalla ja kovalla työllä saadaan aikaiseksi ihan mitä tahansa.

Vaikka olen sitä mieltä, että Katja on saavuttanut jo tähän mennessä urallaan valtavan upeita asioita, olen sataprosenttisen varma että tämän naisen suurimmat saavutukset ovat vielä edessäpäin! Tänään kuitenkin keskitytään naisen tuoreimpaan saavutukseen, eli Kuulaan Kaunis -kirjaan ja sen sisältöön, joka puhuttelee taatusti kaikkia ihonsa kunnosta kiinnostuneita.

Katja Kokko Korealainen Ihonhoito Katja Kokko Korealainen Ihonhoito Rutiini Korealainen Ihonhoitorutiini Kuulaan Kaunis Kirja Katja Kokko Hannamari Rahkonen 5

Kuulaan Kaunis on kirjana aidon raaka-ainetietouden, syvällisen ihonhoito-osaamisen ja intohimon rakkauslapsi, jonka kansien väliin on kiteytetty kaikki oleellinen siitä miten ulkoisesta ihonhoidosta tehdään samaan aikaan nautinnollista että tehokasta.

Vaikka korealaiseen ihonhoitorutiiniin kuuluu kirjan mukaan minimissään 11-vaihetta, vaiheet on avattu selkeästi ja ymmärrettävästi eheäksi kokonaisuudeksi ilman minkään sortin nipotusta. Ohjeissa on läsnä tiukan faktan lisäksi rentous ja ilo, jotka monesti ohitetaan ainakin suomalaisessa ihonhoitokeskustelussa. Itse rutiini voi kuulostaa joidenkin korvaan suoritukselta, mutta numeroiden tai vaiheiden sijaan korealaisen ihonhoitorutiinin tarkoitus on ennen kaikkea opetella tuntemaan oman ihon tarpeet ja soveltaa vaiheita sen pohjalta.

Katjan lähestymistapa on tässäkin asiassa ihanan tasapainoinen: vaikka koko rutiini esitellään seikkaperäisesti, viestistä käy ilmi myös se, että tärkeintä on oppia oman ihonhoitonsa räätäliksi. Kuten kaikki tiedämme, iho on suurin elimemme ja sen kuntoon vaikuttavia tekijöitä on vaikka kuinka aina stressistä säähän ja ruokavaliosta tunteisiin sekä käyttämiimme kosmetiikkatuotteisiin. Oman ihonhoitofilosofiani mukaan ulkoinen ihonhoito on ensisijaisesti sisäisen ihonhoidon tukitoimenpide ja Katjan kirjan avulla tuosta ulkoisesta hoidosta oppii saamaan kaiken irti. Lopulta kauniissa ihossa on kysymys sisäisten ja ulkoisten tekijöiden harmoniasta.

Korealainen Ihonhoitorutiini Kuulaan Kaunis Kirja Katja Kokko Hannamari Rahkonen 4

Pidän korealaisesta ihonhoitorutiinista myös sen pidempänä versiona, mutta olen huomannut että minusta on kuoriutunut ketogeenisen ruokavalion myötä paljon minimalistisempi luonnonkosmetiikan käyttäjä. Sokerittomuus ja sitä kautta laskenut hiljainen tulehdus saavat ihon kukoistamaan ja iholleni riittää useimpina päivinä kirjassa esitelty 5-vaiheinen hoito-ohjelma.

Mielestäni korealaisen ihonhoidon hienous piilee nimenomaan siinä, että ihon huolelliseen kosteuttamiseen pohjautuvana ”hoito-ohjelmana” rutiini ennaltaehkäisee tai vähintääkin laskee iho-ongelmien syntymisen mahdollisuutta merkittävästi – siksi metodia voi suositella aivan kaikille!

Henkilökohtaisesti koen tärkeänä myös ihonhoidon terapeuttisen puolen. Esimerkiksi 7 skin method -kerrostustekniikka on oma ihoterapiahetkeni, jolloin tunnustelen mitä ihoni minulle tänään kertoo ja mitä minä tarvitsen. Ihosta huolehtiminen on yksi merkittävä tapa olla hyvä itselleen, kunnioittaa ja vaalia mielen sekä kehon yhteyttä, tuntea kosketuksen voima ja olla kartalla siitä missä tänään mennään. Ihonhoitorutiinit eivät ole vain pinnallinen paha, jolla pyritään johonkin tiettyyn kauneusihanteeseen tai ulkoisesti terveemmän näköiseen ihoon, vaan se on myös tärkeä keino oppia huolehtimaan itsestään.

Korealainen Ihonhoitorutiini Kuulaan Kaunis Kirja Katja Kokko Hannamari Rahkonen 3

Yksi kirjan miellyttävimmistä yllätyksistä oli se, että kirjan yhdelle aukeamalle on koostettu selkeät kuvalliset ja kirjoitetut ohjeet myös kasvojen hierontaan. Voin omasta kokemuksestani sanoa, että kun kasvojen hierontarutiiniin pääsee kerran sisälle, siitä muotoutuu arkinen nautinto! Uskon, että hieronta palvelee etenkin kaikkia stressaantuneita, joiden leuat, kasvolihakset ja päänahka kiristyvät – vaikka olenkin sitä mieltä, että oikein keino tilan löysäämiseen on löytää stressin juurisyy ja korjata se, mutta kasvohieronta ilmaisena tapana yksi parhaimpia tapoja lievittää kireitä leukoja ja rentouttaa kasvojen lihaksia.

Kirjaan on sisällytetty myös ihonhoidon vuosikalenteri, jonka avulla jokainen oman ihonsa expertti voi muokata ihonhoitorutiininsa vuodenajan haasteiden vaatimalle tasolle ja näin ollen ennaltaehkäistä esimerkiksi ihon kuivumista.

Kaiken kaikkiaan Kuulaan Kauniista ei löydy yhdenkään lauseen vertaa turhaa jaarittelua, vaan jokainen sivu on täyttä asiaa. Katja on tehnyt upeaa työtä ja kirja on aivan omiaan kaikille jotka vasta opettelevat ihonhoidon eri vaiheisiin tai niille, jotka haluavat viedä ihonhoitonsa aivan uudelle tasolle.

Joko olet hankkinut oman kappaleesi? Noudatatko korealaista ihonhoitorutiinia?

Kirja on myynnissä ainakin seuraavissa paikoissa: House of Organic, PUR-Kauppa, Hyvinvoinnin Tavaratalo, Ruohonjuuri, Nide, TRE <3 Niden Gardenissa, Adlibris, Suomalainen kirjakauppa, Akateeminen kirjakauppa, Prisma, Booky.fi, K-Citymarket, Sokos Tampere, Veljekset Keskinen, Info-kirjakaupat ja Kipa-kirjakaupat.

Kuvat Hannamari Rahkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards 2018: Luonnonkosmetiikkameikit
Aikuisesta ystävyydestä ja luonnollisista tuoksuista
Miten saada luovasta työstä taloudellisesti tuottavaa?
Green Beauty Awards 2018: Luonnonkosmetiikan kasvojenhoitotuotteet