Aikuisesta ystävyydestä ja luonnollisista tuoksuista

Kaupallinen yhteistyö House of Organic.

Ystävyys, tuo aiheiden mammutti, josta voisi kirjoittaa maailman täydeltä kirjoja eikä siltikään saisi kaikkea sanotuksi. Teema on ollut erityisen paljon mielessäni, ja nyt tuntuu siltä että tuo ajatusmatka on johtanut löytämään sanoja sille miten tämän ihmisten välisen läheisen synergian ymmärrän ja mikä siinä merkitsee. Kokosin postaukseen myös 6 x ystävää ilahduttavaa luonnonkosmetiikan hajuvettä tuoksukertomuksineen!

Kaikkien ihmisten elämään mahtuu varmasti myös haalenneita ystävyyssuhteita – silti minulla on enemmän sanottavaa hyvästä ja kestävästä ystävyydestä – sellaisesta, jossa kumpikin saa olla oma yksikkönsä sellaisena kuin on ja muuttua ihmisenä pyrkien silti pysymään muutoksen tasalla (vaikkei se aina kivutonta olekaan).

Sitä ei ehkä monesti tule miettineeksi konkretian tasolla, mutta lähetämme käytöksellämme koko ajan muille signaaleja siitä miten haluamme itseämme kohdeltavan – me hakeudumme aina tuttua ja turvallista kohden, riippuen siitä mitä se kenellekin on. Jos kokee itsensä ihmisenä arvottomaksi, löytää taatusti ”kemiaa” ja vastakappaleensa heistä jotka ajattelevat että sinua voi kohdella miten huvittaa. Koen, että hyvän ja terveen ystävyyden pohja rakentuu ennen kaikkea omien rajojen ja itsekunnioituksen perustalle.

Jos haluaa olla tarvittu vain saadakseen itselleen sisäisen tunteen siitä että on tärkeä, saa sivulastina tasan varmasti seurakseen ne kulmakunnan riippuvaisimmat yksilöt jotka ovat avun tarpeessa (huom. en viittaa tässä sosioekonomiseen asemaan, vaan ihmistyyppiin, joka ei halua tai ehkä edes tiedosta miten tärkeää on kantaa vastuu itsestään ja tekemisistään. Heitä löytyy ihan jokaisesta yhteiskuntaluokasta.).

Jos mietin mitä tahansa nykyään läheistä ihmissuhdettani – sellaista jota arvostan ja vaalin – se perustuu ennen kaikkea avoimuudelle ja omien rajojen tunnistamiselle, jossa oma identiteetti tai itsetunto ei ole kiinni toisen ihmisen mielipiteistä tai persoonasta. Toki olisi tosi mahtavaa voida sanoa kuinka omat ystävyyssuhteeni olisivat aina olleet terveitä, tasapainoisia ja laadalaa, mutta etenkin nuorempana haalin selkeästi ympärilleni ihmisiä, jotka hyväksikäyttivät kiltteyttäni – olin se olkapää, jolle soitettiin kaikki maailman murheet, mutta joka ei itse tullut koskaan aidosti kuulluksi.

Mietin ja surin monesti sitä miksi vedän puoleeni aina niitä, joilla on runsaasti ongelmia – olinhan sentään tosi kiltti! Jossain parinkympin kynnyksellä tajusin mahdollistavani nämä ihmissuhteet täysin omalla käytökselläni. Vaikka tuolloiset ystäväni eivät toimineet ”oikein”, vastuu siitä miten minua kohdellaan oli, ja on, vain ja ainoastaan itselläni. Ei kavereilla, ei vanhemmilla eikä naapurin Tertulla.

Tuon oivalluksen jälkeen moni asia on muuttunut myös itsessäni ja nuoruuden ystävyyksiin sprinttaaminen on vaihtunut hyvänlaiseksi maltillisuudeksi, jossa katsotaan puolin ja toisin mihin tämä kehkeytyy ja milloin on oikea aika jakaa vähän syvällisempiä kerroksia omasta historiikista – ei enää niin, että kaikki kortit heitettäisiin pöydälle heti, kaveerataan intohimoisesti pari kuukautta ja se oli sitten siinä.

Paras Luonnonkosmetiikka Hajuvesi Kokemuksia 8

Vaikka ongelma vetää puoleensa ongelmaa, homma toimii myös toisin päin: mitä enemmän kasvaa itse ihmisenä ja löytää rajojensa äärelle, sitä enemmän vetää puoleensa ihmisiä, joiden kanssa ystävyys on tasavertaista henkisellä tasolla. Sellaiseen ystävyyteen ei mahdu riippuvaisuutta tai valtataisteluita, vaan tilaa ilmentää omaa minuuttaan sellaisena kuin se on – hyvinä ja huonoina päivinä.

Jos mietin mikä on ollut hankalinta oman henkisen muutoksen kynnyksellä, päällimmäiseksi nousee muistot siitä kun mietin miten viestiä vanhalle ystävälle, että hänen käytöksensä ei tunnu enää hyvältä? Että tässä menevät nyt minun uudet rajani, joita en ole ymmärtänyt ennen? Etten voi olla kiltisti hiljaa kuten ennenkin, koska se tarkoittaisi sitä, että mahdollistan epäterveen ihmissuhteen jatkumista ja myös hänen kehityksensä paikallaan junnaamista?

Me ihmiset olemme siitä jänniä olentoja, että peilaamme nykyisyyden ihmissuhteisiin suurimmaksi osaksi sitä mitä olemme lapsuudessa oppineet ja mitä meille on peilattu – onkin taito oppia erottamaan se mikä kumpuaa nykyisyydestä ja mitkä ajatukset, asenteet tai teot edustavat menneisyyttä (joka on usein irrelevanttia tai jopa haitallista).

Jos mietin omia ystävyyssuhteitani, päällimmäinen tunteeni on kiitollisuus.

Superläheiset ystäväni on laskettavissa yhden käden sormilla ja vaikka olemme monen kanssa ihan eri elämäntilanteissa, ystävyys on silti kulkenut ja muuttunut mukana. Heitä yhdistää se, että kaikki ovat mahdollisesta välimatkasta huolimatta aina siellä – heidän kanssaan voi käydä syvällisiä keskusteluja, haastaa ja kyseenalaistaa puolin ja toisin, saada ja antaa tukea.

He ovat hauskoja naisia ja miehiä, jotka seisovat omilla jaloillaan ja joiden kanssa ei tarvitse vängätä siitä mikä on riittävä ystävyyssuhteissa määrä happea, omaa tilaa ja aikaa. He kantavat vastuun omista tunteistaan eivätkä haudo ikäviä asioita asioita mattojen alla, vaan sanovat jos jokin vaivaa.

Joinakin hetkinä olemme vain seesteisesti ja nautimme tasaisista virroista, toisinaan hiomme toisistamme aina vähän parempia ihmisiä ja ystäviä. En usko täydellisiin ihmissuhteisiin – me kaikki mokaamme ja sanomme asioita, joita emme tarkoittaneet.

Paras Luonnonkosmetiikka Hajuvesi Kokemuksia 3

Ystävyys on lopulta todella arkisia asioita – tietoa siitä, että olemme puhelinsoiton tai ovikellon päässä silloin kun tarvitaan. Joskus muistaminen on luonnonkukista kerätty boheemi kimppu, toisinaan lämmin halaus kun toisen suruun ja tuskaan ei löydy sanoja. Se voi olla lyhyt, mutta ajatuksella lähetetty viesti, että ajattelin sinua tänään tai käytännön apua. 

Elämme ystävieni kanssa nykyhetkeä, käsittelemme mennyttä tullaksemme eheämmiksi, koemme muutoksia ihmissuhteissa ja terveydentilassa, pyrimme huolehtimaan itsestämme ja selviämään aaltoilevan arjen yllä. Me muutumme, elämäntilanteet muuttuvat, ystävyys muuttuu – ja se on täysin okei. Joskus saattaa kulua kuukausia, ettei kaverista kuulu, toisinaan soittelemme tiheämmin ja jatkamme siitä mihin jäimme.

Yksi tapa ilahduttaa ystäviä ovat pienet lahjat. Olen muutamankin kerran antanut ystävilleni lahjaksi hajuvettä. Rakastan luonnonkosmetiikan hajuvesissä erityisesti niiden luonteikkuutta. Vaikka raaka-ainepaletti on synteettisiin ja keinotekoisiin tuoksuihin verrattuna paljon suppeampi, on aivan eri tunne valita omalle tai ystävän iholle hajuvesi, jonka raaka-aineet saadaan kukista, kaarnoista, hedelmistä, marjoista, kasvien juurista sekä lehdistä.

Puhtauden ja kestävyyden lisäksi tuoksut elävät jokaisen iholla todella yksilöllisesti eikä samalla tarvitse pelätä, että suffuuttelisi kehoonsa satoja erilaisia kemikaaleja ja hajusteita (joita ei tarvitse lain mukaan edes eritellä hajuveden raaka-ainelistaan).

Koostin alle pienen tuoksukertomuksen kuudesta eri hajuvedestä, mikäli joku teistä on harkinnut tuoksulahjaa itselleen tai ystävälleen. Vaikka tuoksun ostaminen lahjaksi ei ole se helpoin yhtälö, Unique Beauty on ihana vaihtoehto, koska tuoksut ovat persoonallisuutensa ohella aika helppoja. Omalla kohdallani minulle kolahti viisi sarjan kuudesta tuoksuvaihtoehdoista ja se on paljon se.

Paras Luonnonkosmetiikka Hajuvesi Kokemuksia

Latvatuoksu: meloni ja appelsiini

Sydäntuoksu: persikka

Juurituoksu: sokeri ja kinuski

Fionian ensituoksu on vesimäisen kimalteleva ja persikkaisen makea. Voisin kuvitella, että tämä on mitä ihanin kesätuoksu, koska makea tuulahdus saa olon tuntumaan siltä kuin kylpisi hedelmäisessä jälkiruokaviinissä ja hattarassa. Nuoteissa on boheemia nousuhumalaa, vaaleaa ja tuulessa liehuvaa pellavahametta, vihreää teemäisyyttä, melonin keveyttä sekä muistoja rennoista ja kuumista kesäilloista lissabonilaisilla parvekkeilla.

Vaikka olen tunnettu ”vaikeiden”, rotevien ja asennetta sisältävien tuoksujen ystävänä, yllätin itseni ihastumalla Fionaan palavasti – tästä persikkaisesta tuoksusta tulee lempeällä, rennolla ja tyylikkäällä tavalla mieleen vuodet nuoruuden ja aikuisuuden välissä sekä tunne siitä kuinka maailman kepeys ja kesän kuumentamat asfalttitiet odottelevat kulkijaansa. Vaikka näen tämän myös aikuisen naisen tuoksuna, uskallan väittää Fionan olevan myös teini-ikäisiä puhutteleva tuoksu.

Paras Luonnonkosmetiikka Hajuvesi Kokemuksia 5

Latvatuoksu: kardemumma ja vihreä

Sydäntuoksu: ruusu, mimosa ja orvokki

Juurituoksu: santelipuu

Ingrid kuljetti allekirjoittaneen välittömästi hienostuneen romanttiseen salonkitilaan, joka pursuaa vanhoja vintage-esineitä, virkattuja liinoja, koristeellisia posliinista valmistettuja ovennuppeja, painavia villamattoja, korkeita ruutuikkunoita sekä tummaksi patinoituneita kalusteiden kansia, jotka kantavat yllään vastaleikattuja ruusuja sisältäviä vaaseja. Alkunuotissa on kevyt ripaus ranskalaista saippuaa, makeaa vaniljaa ja juuri leikattua tuoretta fenkolia. Moniulotteinen tuoksu kehittyy makeasta yrttisen intensiiviseksi, muistuttaa kevyesti piharatamopeltoja ja pyöristyy hienostuneen ruusupuutarhamaiseksi. Ingridin luonne on elegantti, arvokas ja vivahteikas, siksi näen sen erityisesti aikuisen naisen tuoksuna.

Paras Luonnonkosmetiikka Hajuvesi Kokemuksia 4

Latvatuoksu: vihreä

Sydäntuoksu: vadelma, orvokki ja kirsikankukat

Juurituoksu: vanilja

Rakastan jo pelkästään Hyggen nimeä, ai että! Tuoksuttelin Uniquen hajuvesiä ensimmäisen kerran viime vuoden lopulla ja jo silloin ykkössuosikikseni nousi tämä nimenomainen tuoksu. Hyggen tuoksun alkunuoteissa on humalluttavaa ja vihreiden viinirypäleiden pyöreää makeutta.

Se on satumaisen keveitä ja virkistäviä päiväunia, kuumien kesäpäivien iltoja ja lämmintä hiekkaa, kotoisen pehmoisia villavilttejä, keskitalven takkatulen lämpöä, tyyneyttä ja hedelmäisen kuplivaa sokerista limonadia. Koen Hyggen henkilökohtaisesti todella, todella rauhoittavana ja maadoittavana tuoksuja ja luulen, että pidän siitä juuri siksi niin paljon.

Paras Luonnonkosmetiikka Hajuvesi Kokemuksia 2

Latvatuoksu: bergamotti, sitrukset ja mustaviinimarja

Sydäntuoksu: jasmiini, orvokki ja ruusu

Juurituoksu: vanilja, santelipuu ja ruusupuu

Ensimmäiset assosiaationi Darlingiin tutustuessani olivat vaaleanvihreä väri, suuvesimäinen raikkaus, fenkolinsiemenet ja kevyt tupsaus minttua. Darling on kuin tuulisen viileä elokuinen päivä raikkaassa saaristossa, jonka yllä leijailee sinisten sadepilvien massat ja tummanpuhuvien sekä sateen kastuttamien mustien kallioiden välissä vaappuu paksuja heiniä.

Minulle tuoksun väri on sininen ja luonne rohkea, itsevarma sekä sisäistä voimaa kasvattava. Muihin Uniquen tuoksuihin verrattuja Darling on kaikista epäfeminiinisin – siinä on viileää makeutta, valloittavan vihreää vehreyttä ja ripaus taipuisaa maskuliinisuutta. Voisin hyvin kuvitella suffauttavani tätä tuoksua ylleni, jos olisin menossa johonkin itsevarmuutta vaativaan tilanteeseen kuten työhaastatteluun.

Paras Luonnonkosmetiikka Hajuvesi Kokemuksia 6

Latvatuoksu: kardemumma, päärynäpuun lehdet, appelsiininkuori ja sitruuna

Sydäntuoksu: neilikka, iiris ja orapihlaja

Juurituoksu: patsuli, vanilja, vadelma, persikka ja meloni

Ihkaensimmäinen mielleyhtymäni Fusion-tuoksusta oli tivolimaisuus, kirpeän makea sitruksisuus, pehmeä vaahtokarkki sekä runolliset kukkaispellot. Jos Fusionille pitäisi valita väri, se olisi raa’an vihertävä ja aavistuksen keltainen – se on kuin klassinen kesäilta huojuvien viljapeltojen keskellä vanhan ja natisevan puutalon kuistilla, ilta-auringon vaipuessa mailleen.

Fusion on viinin lämpöä suonissa, syvää rakkautta, kypsyyttä, syleilevyyttä ja ymmärtäväisyyttä. Jostain syystä minulle tulee tästä tuoksusta selittämättömän turvallinen ja lohdullinen olo – vaikka sitrusten ja kevyiden kesäkukkien vaikutus on piristävä, juurituoksujen kokonaisuus tekee Fusionista todella maadoittavavan.

Paras Luonnonkosmetiikka Hajuvesi Kokemuksia 7

Latvatuoksu: bergamotti ja sitruuna

Sydäntuoksu: ruusu, orvokki ja kistuksen kukka

Juurituoksu: setripuu, patsuli, vanilja ja santelipuu

Säästin ehdottoman suosikkini Summerin viimeiseksi. Jos siellä ruutujen toisella puolella on muita, jotka rakastivat tulisesti Hónore des Présin valikoimista poistunutta Les Carottes -tuoksua, tulet rakastamaan Uniquen Summeria! Se ei ole täysin samanlainen, mutta hyvin lähellä: Summerin alkunuoteissa on alkoholia ja kuivaa siideriä sekä voimakasta ja intensiivistä kukkaisuutta, mutta hetkessä tuoksu kehittyy tumman porkkanaiseksi ja lempeän mausteiseksi.

Summer on kepeästä nimestään huolimatta täynnä asennetta – keveydellä ryyditetty tahtonaisen tuoksu. Nuoteissa on yöttömiä kesäöitä, mullasta nostettuja porkkanoita sekä elokuun lopun haikeutta juuri ennen kuin vuodenaika kääntyy syksyyn.

Arvonta: Voita Unique-tuoksu itsellesi & ystävällesi

Lopuksi arvon teille 3 x pakettia, jossa voit voittaa omavalintaisen tuoksun itselleen ja ystävällesi. Ystäväsi saa toki valita itse oman lempituoksunsa.

Osallistumisohjeet:

1. Kerro mikä sinulle on ystävyydessä tärkeää ja minkä tuoksun valitset, jos voitat ?

2. Jätä kommenttisi yhteyteen sähköpostiosoite (se ei näy muille).

Osallistumisaikaa on keskiviikkoon 13.2. saakka. Voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti sähköpostilla. Unique Beautya myy mm. Sokos ja Sokos Emotion, Ruohonjuuri, hyvin varustetut luonnonkosmetiikan erikoisliikkeet ja nettikaupat.

Kuvat Hannamari Rahkonen

Elina salonen

Nauru, hyväksyntä omana itsenään & luottamus

Vastaa
Tiinanen

Kun kaikki elämme ruuhkavuosia, on tärkeää se että vaikka harvemmin nähdään kuin ennen, voimme silti jatkaa siitä, mihin viimeksi jäimme.

Jos voitto osuu kohdalle valitsen tuoksuksi Fionian.

Vastaa
Jenni

Ystävyydessä tärkeintä on luottamus ja toisen hyväksyminen sellaisena kuin hän on. Tuoksuista valitsisin Hyggen, kuulostaa ihanalta! En ole vielä löytänyt luonnonkosmetiikan puolelta täysin mieleistä tuoksua.

Vastaa
Jaana Valli

Ystävyydessä tärkeää luottamus. Valitsen Hyggen.

Vastaa
Vm

Ystävyydessä tärkeintä on tasavertaisuus ja hyväksyntä. Huumori on yksi mikä eniten ystävyyssuhteissa yhdistää, mutta sen vastapainoksi tulee olla myös vakavaakin välillä. Ehkä yksi hyvä mittari tosiystäviin on se, että hiljaisuus ei ole heidän kanssaan ahdistavaa. Ja sanattakin voi ymmärtää ?

Fioniaa olen tuoksutellut useasti mutten ole raaskinut ostaa. Ihana tuoksu ?

Vastaa
Päivi

Ystävyydessä tärkeintä on aitous, se, että on tilaa olla oma itsensä.
Valitsisin tuoksuksi varmaankin joko Fionian tai Fusionin.

Vastaa
Piia

Helppous. Oman itsensä ilmaiseminen ilman että tarvitsee miettiä että mitäköhän tuo minusta ajattelee. Vastavuoroisesti sama minun puoleltani ystävää kohtaan. Se, että ymmärrämme molemmat että vaikka emme ole yhteyksissä usein ei tarkoita etteikö ystävä olisi tärkeä. Voi puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Samanlainen huumorintaju.

Vastaa
Tarja

Ystävyydessä on tärkeintä se, että voi olla oma itsensä toisen seurassa. Voi jakaa toisen kanssa kaikki kiperätkin asiat, kuten myös ilot.
Fionia vetää eniten puoleensa!

Vastaa
Maarit

Kyllä ystävyydessä parasta on se, että vaikka olisi vuosiakin välissä niin tavatessa on kuin olisi eilen nähty. Ystävä on aina mukana elämässä vaikka ei fyysisesti ain lähellä.

Darling - suuvesimäinen raikkaus kolahti :)

Vastaa
Anne

Ystävyydessä tärkeintä on yhteys ja hyväksyntä. Hygge vaikutti hurmaavalta ?

Vastaa
Paula

Tärkeintä ystävyyssä on se, että kaverien kanssa voi puhua mistä vaan. He eivät tuomitse, mutta puhuvat kuitenkin suoraan. Ystävyyteen kuuluu paljon naurua, yhteisiä seikkailuja ja itkuisia ihmissuhde purkautumisia. Ystävyys pysyy, vaikka ei nähtäisi kuin vain kerran vuodessa. :) Jos voitan kilpailussa, haluaisin Summer tuoksun. Se kuulostaa ihanalta!

Vastaa
Hanna

Tärkeää ystävyydessä on voida jatkaa siitä mihin viimeksi jäimme vaikka aikaa olisi kulunut kuukausia tai jopa vuosia. Hyvän ystävän kanssa voi myös olla vain hiljaa, jos siltä tuntuu. Tuoksuksi valitsisin Fusionin.

Vastaa
Pihka

Ystävyydessä tärkeintä on luottamus. Lisäksi tärkeää on yhteneväinen huumori ja se, että voidaan syvällisten aiheiden lisäksi pitää hauskaa ja vaihtaa kevyempiin aiheisiin. Valitsisin noista Fionian. :)

Vastaa
Veera

Ystävä on ihminen, jota ilman olet vain puolikas. Fionia tuoksu puhutteli eniten.

Vastaa
Ellen

Ystävyydessä tärkeintä on se, että ystävät tukevat ja olevat rinnalla eivätkä kaikkoa, kun on vaikeampaa. Myös luotettavuus ja se, että voi puhua toiselle kaikesta ovat tärkeitä. Lisäksi hyvä huumori ja meininki.

Tosi monet tuoksut kuulostivat ihanilta, mutta Fionia on ehkä eniten omaan tyyliini.

Vastaa
Miia

Se, että voi olla aina ihan oma itsenä ilman mitään rooleja :)
Järjettömän vaikeaa valita yksi tuoksu (haluan ne kaikki), mutta se voisi olla kuvauksen perusteella Summer.

Vastaa
Satu Karkamo

Fionia oli ihana kun haistoin! Ystävyydessä parasta on tuomitsemattomuus. Ihan ollaan sellaisia kun oikeasti ollaan! Voihan ystävät! ?

Vastaa
Mirca Seppänen

Luottamus ja kunnioitus on tärkeintä! Valitsisin Fionian!
mircamaria@luukku.com

Vastaa
Tiia

Ystävyydessä tärkeintä on aito lämpö, luottamus ja hyväksyntä... Hygge olisi minun valinta :)

Vastaa
Kati

Yhteys! Summer ois valintani..

Vastaa
Mallukka

Aito läsnäolo arjen iloissa ja suruissa. Summer!

Vastaa
Kukka

Ystävyydessä tärkeää on luottamus, toisen kunnioitus ja ystävällisyys.

Hygge olisi valintani.

Vastaa
Inka

Tärkeää ystävyydessä on tavoitettavuus ja läsnäolo, eli tunne siitä, että on joku jolle puhua. Ja tietysti luotettavuus :). Tuoksuista Hygge kuulostaa ihanalta ja eniten omalta!

Vastaa
J

Tärkeää on sydänten yhteys ja aitous <3

Vastaa
MariP

Ystävyydessä tärkeää on luottamus, rehellisyys, toisen kunnioitus niinkuin kaikissa suhteissa <3
Kävin kerran Ruohonjuuressa näitä tuoksuttelemassa niin ehdottomasti tuoksuksi valitsen Hyggen, ihana <3

Vastaa
Ella-Maria

Ystävyydessä tärkeää inspiroivat ja syvälliset keskustelut sekä nauru! Hygge ❤

Vastaa
Lea Rastas

Hyvä ystävä ymmärtää toisen tilanteen milteinpä ilman sanoja. Osaa auttaa, lohduttaa ja rohkaista.

Vastaa
Nea

Ystävyydestä tärkeää on se, että voi luottaa toiseen! ? Valitsisin Hyggen.

Vastaa
Tuija

Ystävyydessä on tärkeää luottamus ja tulla kuulluksi ja nähdyksi omana itsenään. Voi jakaa ilot ja surut ja olla ystävän puolella.
Tuoksuksi ehkä summer.

Vastaa
Millavee

Luottamus & kunnioitus = hyvä ystävyys

Hygge olisi valintani onnettaren suosiessa.

Vastaa
Suvi

Minulle ystävyydessä on tärkeää toisen tukeminen, keskinäinen luottamus ja yhteinen huumorintaju.
Fionia on suosikkini tuoksuista.

Vastaa
JennaO

Tärkeintä on se, että on joku jonka kanssa jakaa maailman hienoimmat hetket! Ja palata muistelemaan niitä välillä. Tuoksuista lempparini on Hygge!

Vastaa
Kirsi Tanskanen

Tärkeintä ystävyydessä on aitous ja se, että voi jutella kaikesta taivaan ja maan välillä.
Jos voitan, valitsen Ingridin.

Vastaa
Niina

Ystävyydessä tärkeää on asioiden molemminpuolinen jakaminen ja kunnioitus :) Jos voittaisin, valitsisin Hyggen :)

Vastaa
Sanna

Ystävyydessä on tärkeää luottamus ja turvallisuuden tunne. Se, että tapahtuu mitä tahansa olet aina turvassa ystäväsi kanssa. Myös siis henkisesti. Siinä on ainekset todella tukevaan ystävyyteen.
Hygge on ihana ?

Vastaa
Keira

Ystävyydessä tärkeintä on luottamus ja kunnioitus.
Valintani olisi Summer tai Hygge :)

Vastaa
Elina

Luottamus, aitous olla oma itsensä niin hyvinä kuin huonoina puolina

Vastaa
Riikka

Ystävyydessä tärkeintä on molemminpuolinen luottamus & kunnioitus ja se, että ollaan toistensa tukena. Tuoksuista kiinnostavimmalta kuulostaa Summer!

Vastaa
JVK

Näinä rankkoina aikoina et ensimmäinen asia, joka tulee ystävyydestä mieleen, on nauru! ?
Fusion.

Vastaa
Mira

Ehdottomasti luotettavuus, joka tuo turvaa, silloin voi puhua asioista kuin asioista ja tietää että myös toinen tuntee olonsa omaksi itsekseen. Toinen tärkeä asia ystävyydessä on huumorintaju! Ystävät ovat tärkeitä ❤️

Vastaa
Mira

Ainiin ja Hygge kuulostaa ihan omalta tuoksulta ? eli tärkeintä minulle ystävyydessä on luotettavuus ja samanlainen huumorintaju ❤️

Vastaa
Jansku

Ystävyydessä oleellisinta on asioiden jakaminen ja ymmärretyksi tuleminen, ystävät ovat tuki ja turva.
Tuoksuista valitsisin Hyggen.

Vastaa
Mimmi

Ei etäisyys, ei vuodetkaan, ei mikään meitä erota!

Summer kiinnostaisi ❤️

Vastaa
Siina

Ystävän iällä, koolla, värillä tai kielellä ei ole väliä. Yhteiset arvot ja toisen kunnioittaminen on tärkeää. Erilaiset kiinnostuksen kohteet ovat sitten vain mauste!

Hyggw tai Darling voisivat olla kokeilemisen arvosia!

Vastaa
Maarit

Ystävyydessä tärkeintä on luottamus, huumorintaju ja että saa olla juuri sellainen kuin on. Tuoksuksi valitsisin Hyggen.

Vastaa
Katja

Ystävyydestä tekee ystävyyden tasainen vuorovaikutus - hiljaiset hetket joita ei koe kiusaannittaviksi, kuuntelu ja kertominen, spontaanit soitot ja helppous. Tuki ja jakaminen
Ja tuoksuista summer !

Vastaa
merikukka

Ystävyydessä on tärkeintä luottamus. Summerin valitsen.

Vastaa
Tiinatuulia

Minulle ystävyydessä on tärkeintä aito läsnäolo ja rehellisyys, vaikeinakin hetkinä. ❤️

Omaksi tuoksuksi valitsisin joko Hyggen tai Darlingin, vaikea valinta!

Vastaa
piu

Paras ystäväni on ollut tukenani lähes 40 vuotta. Ilot, surut, rakkaudet, harrastukset, kiinnostuksen kohteet.....eli kaiken olemme jakaneet ja jaksaneet yhdessä. Olemme itkeneet yhdessä kuoleman kohdatessa ja itkeneet yhdessä onnellisuutta. Olemme niin hitsautuneet yhteen, että tunnemme toisemme niin hyvin että aavistamme toisen hyvänolon tai surkeuden tai ajatukset :). Luomme toisiimme uskoa ja toivoa. Energisoimme ja autamme toisiamme. Ja tämä kaikki on minulle tärkeää sekä merkityksellistä. Ystävä jättää jälkensä sydämeen.
Olen kiitollinen tästä ainutlaatuisesta ystävyydestä.

Vastaa
piu

Niin haltioissani ystävyydestä, että unohdin kokonaan mainita, että tuoksuni on Fionia.

Vastaa
Saara

Ystävyydessä tärkeintä on kuunteleminen, että oikeesti toinen kuuntelee mitä asiaa on ja osaa näin auttaa. Hyvä ystävä ei myöskään vaadi selityksiä ja juttu jatkuu aina kun tavataan.

Fusion kuulostaa hyvältä:)

Vastaa
Anna

Ystävyydessä on tärkeää olla tarpeen tullen toisen peilinä. On tärkeää olla rehellinen eikä lakaista haasteita maton alle. Ystävyyssuhde luo turvallisen ympäristön omalle kasvulle sekä rehellisyydelle. Siinä saa olla täysin oma itsensä ja mielellään vielä toisen yllyttämänä :) Hygge olisi valintani!

Vastaa
MerjaK

Ystävyydessä on tärkeää luottamuus ja helppous ja mahdollisuus pyytää ja saada anteeksi. Valitsisin itselleni Darlingin

Vastaa
Luonnonlapsi

Ystävyydessä tärkeintä on syvä luottamus ja aitous. Tuoksuista valitsen Hyggen, mikäli voitto osuu kohdalle :)

Vastaa
jepo

Minulle ystävyydessä tärkeää on se, että vaikeistakin asioista uskalletaan puhua ja riidat osataan ratkoa: sallitaan toisen erilaisuus ja vapaus olla sellainen kuin on. Uskon, että tämä on mahdollista, jos luottamusta löytyy. Tuoksutoiveeni olisi Summer <3

Vastaa
SeSilja

Ystävyydessä itselleni on tärkeää se, että ystävyys ei ole kiinni välimatkasta tai siitä, kuinka usein nähdään, vaan siitä, että silloin kun nähdään, voidaan olla hyvällä tavalla toisillemme auki ja rehellisiä. Silloin koen tavoittavani jonkin yhteyden, joka ylittää arjen rajat. Tuoksuista Hygge kuulostaa ihanalta. <3

Vastaa
Eliisa Oral

Ystävyydessä tärkeintä on luottamus ja aito välittämisen tunne molemmin puolin. Ystävyyttä täytyy myös mielestäni hoitaa, kuten kaikkia ihmissuhteita, jotta se pysyy elinvoimaisena eikä väljähdy tai kuivu. Ystävyys sisältää myös toisen arvostuksen, hyväksyy toisen aitona itsenään, eikä tarvitse ylimääräistä itsetunnon pönkityksiä, me ollaan me, me ollaan todellisia ystäviä, jotka jaetaan ilot ja surut ilman epäilyksen häivää epäluottamuksesta, kannustetaan toisiamme aina vaan elämässä parempaan ja kohti unelmia.

Vastaa
Eliisa Oral

Tuoksun toive unohtui edellisestä kommentista ystävyys tekstin kirjoituksen huumassa?
Darling tai Ingrid saattaisivat olla upeita tuoksuja kuvausten perusteella?❤️

Vastaa
Mona

Ystävyys - se on sitä, ettei tarvitse ikinä pelätä mitään. Tapahtui mitä tahansa, ystävä on aina läsnä. Kunnioitus, välittäminen, kuunteleminen ja avoimuus sekä suoraan sanominen, vaikka sattuisi. Ystävä ei katoa.

Tuoksusuosikki voisi olla Summer <3

Vastaa
Piia V

Ystävän kanssa saa olla aidosti oma itsensä.

Hygge kiinnostaa tuoksuista eniten tällä hetkellä.

Vastaa
Lilarose

Luonnollisuus ja luottamus,samanlainen huumorin taju. Hygge

Vastaa
Leena Vuolas

Ystävälle voi kertoa pimeimmätkin ajatukset luottaen siihen että hän ymmärtää. Samoin hän voi puhua minulle kaikesta ja tietää että olen aina hänen puolellaan. Darling kuulostaa minun tuoksultani

Vastaa
Saara

Ystävyydessä on tärkeintä tunne, että ei ole yksin tässä maailmassa ja joku ymmärtää sinua.
Hajuvesistä miellyin eniten Fusioniin, kun kävin niitä tuoksuttelemassa. Minunkin mielestäni melkein kaikki niistä olivat aivan ihania.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

P’ure Papayacare & kotiapteekin ajankohtaisimmat itsehoitotuotteet
Luonnollinen Abel & kestävän parfyymin salaisuus
Ecodenta – räätälöityä suuhygienian täsmähoitoa
Miten ketogeeninen ruokavalio on vaikuttanut insuliiniresistenssiin, kilpirauhaseen ja maksaan?