5 x täsmätuotetta samean ihon hoitoon

Kaupallinen yhteistyö Waku Organics.

Samean Ihon Hoito

Latvialainen Kivvi on yksi niistä luonnonkosmetiikan sarjoista, joista olen kuullut ja lukenut vuosien mittaan paljon, mutta joka oli jäänyt omalla kohdallani täysin kokeilematta. Olen törmännyt tuon tuosta kehuihin erityisesto sarjan kermaisista ja herkullisen tuoksuisista vartalomarmelaadeistaan, mutta en ollut perehtynyt brändin muihin tuotteisiin kuitenkaan sen enempää.

Näin kesän kynnyksellä sukelsin tutkailemaan suurennuslasilla Kivvi-tuotteiden inci-listoja ja päädyin ottamaan testiin tälle vuodenajalle ajankohtaisia tuotteita, joilla on ihoa kirkastava, kosteustasapainoa tukeva sekä hyperpigmentaatiota ennaltaehkäisevä vaikutus. Mikäli olet miettinyt miten kampittaa talven jäljiltä sameaa ihoa, alta löytyy läjäpäin täsmäaseita sameuden nujertamiseen ja glow’n lisäämiseen!

Kasvojenhoitopuolelta valitsin tähän juttuun mukaan viisi tuotetta Skin Renevals -linjasta: hyperpigmentaatiota ehkäisevän seerumin, virkistävän ja uudistavan seerumin, kirkastavan ja myös herkälle iholle soveltuvan PHA-kuorintanaamion sekä anti-age -vaikutteisen päivävoiteen ja yövoiteen.

Postauksen lopusta löytyy myös kaksi bonustuotetta, joiden ei pitänyt alunperin tulla tähän artikkeliin, mutta jotka olivat niin ihania, etten vain voinut olla pitkittämättä jo muutenkin pitkää postausta vielä vähän…

Kivvi Luonnonkosmetiikka

Väitän, että Kivvin tuoksumaailmasta ei voi olla tykkäämättä. Etenkin Skin Renevals -linjan kasvotuotteissa on niin koukuttava makean kesäillan tuoksu, että järki meinaa lähteä! Vartalonhoitotuotteiden  tuoksumaailma on myös karkkimaisessa sitruksisuudessaan sellainen, joka puhuttelee allekirjoittanutta täysin.

Hykerryttävän kukkaiset pahvipakkaukset ovat samaan aikaan romanttiset ja sopivan modernit – näistä tulee jotenkin todella sympaattinen ja suloinen fiilis, jonka toivoisin jatkuvan myös varsinaisiin tuotepakkauksiin.

Estetiikkaa priorisoivana ihmisenä nimittäin ainoa tuotekehittelyidea liittyy nimenomaan siihen, että pumppupakkaukset olisivat joskus tulevaisuudessa vielä asteen verran visuaalisempia. Fakta nimittäin on, että itse tuotteet henkivät vahvasti luksusmaisuutta niin erinomaisten koostumuksien kuin useiden ihon uudistumiseen vaikuttavien tehokkaiden raaka-ainevalintojen suhteen.

Jokainen Kivvin tuote tehdään käsityönä ja ne valmistetaan pienissä erissä, jotta tuotteissa saadaan säilytettyä maksimaalinen tuoreus sekä teho. Sarjan avainraaka-aineina on hyödynnetty meille suomalaisille erityisen tuttuja pohjoisten metsien marjoja kuten mustikkaa, karpaloa, tyrniä ja pihlajanmarjoja, joiden lisäksi Skin Renevals -linjasta löytyy lumikellon, krookuksen ja narsissista valmistettua Spring Vitality -tehouutosta. Mikä ihaninta, jokaista marjaa ja kukkaa hyödynnetään tuotteissa niin ravintotiiviinä uutoksina kuin hoitavina öljyinäkin.

”Väitän, että Kivvin tuoksumaailmasta ei voi olla tykkäämättä. Etenkin Skin Renevals -linjan kasvotuotteissa on niin koukuttava makean kesäillan tuoksu, että järki meinaa lähteä!”

Kivvi Luonnonkosmetiikka 6

Yksi sarjan helmistä on entsymaattinen kuorintanaamio, jonka kuoriva vaikutus perustuu PHA-happoon (Poly Hydroxy Acid) . Luonnonkosmetiikassa käytetään jo rutiininomaisesti kirkastavia AHA-hedelmähappoja, mutta PHA on monelle tuntemattomampi.

Kaikista iholle käytettävistä hapoista PHA on vaikutukseltaan miedoin, ja se tekee siitä sopivan myös niille, joiden iho on herkkä eikä siedä kovin hyvin AHA-happoja. Normaali-iholla PHA-pohjaisia naamioita voi käyttää halutessaan vaikka joka päivä, joskin kerta tai kaksi viikkoon riittää kyllä.

PHA-hapon lisäksi krookus-uute hidastaa ikääntymistä helpottamalla ihosolujen välillä tapahtuvaa viestintää, jonka johdosta jo olemassa olevat (vanhemmat) solut alkavat toimia kuten uudet solut.

”Kaikista iholle käytettävistä hapoista PHA on vaikutukseltaan miedoin, ja se tekee siitä sopivan myös niille, joiden iho on herkkä.”

Mulperiuute puolestaan tunnetaan sen ihoa vaalentavasta vaikutuksesta, joka perustuu kasvin juurissa ja kuoressa esiintyvään arbutiiniin. Arbutiini on tehokas apu mm. maksaläiskien vaalentamiseen, koska se alentaa UV-altistuksen seurauksena syntyvää melaniinin tuotantoa. Lisäksi naamiossa on kosteuttavaa aloe veraa, lumikelloa ja narsissia.

Kuorintanaamio sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisen hyvä se on pigmenttiläiskiä  tai muita sävyeroja omaavalle iholle sekä +35-vuotiaalle elvyttämään ihon sameutta ja hidastamaan ikääntymisen merkkejä.

Rakastan entsymaattisia kuorintanaamioita ja vaikka hieman epäilin Kivvin tehoa miedomman hapon vuoksi, ihastuin miten taivaallisen hehkun ja vauvanpeppumaisen pehmeyden tällä saa iholle. Täydellinen SOS-heleyttäjä stressin samentamalle iholle ennen tärkeitä H-hetkiä! Lisäksi naamio tuoksuu makealta kesäillalta.

Kivvi Luonnonkosmetiikka 9

2 x superheleyttävää seerumia

Naamiosta pääsemmekin sarjan ehdottomiin hitteihin, eli seerumeihin. Kivvi Skin Renewals -linjasta löytyy kaksi aivan huipputason seerumia: hyperpigmentaatiota vähentävä Pigmentation Spots Reducing ja ihoa uudistava Rejuvenating. Tähän saumaan tekisi mieli sanoa, että älkää antako vaatimattoman näköisten pumppupullojen huijata – kyseessä on oikeasti huippuseerumit, joilla saa sytytettyä kasvoille sitä kadoksissa ollutta kirkkautta!

Molemmat seerumit ovat koostumukseltaan ihanan kevyitä, hyvin imeytyviä, herkullisen tuoksuisia ja kevyesti heleyttäviä. Itsehän olen varsinainen seerumifriikki – rakastan ravintotiheitä ihonhoitotuotteita ja siksi omistan monta seerumia ei käyttötarkoituksiin ja tilanteisiin.

Molemmat Kivvit jäävät seerumirepertuani täydentämään – toimivat molemmat etenkin kesää vasten, kun iho kaipaa kosteutusta ja kuultoa. Meikin alle levitettäessä kannattaa käyttää seerumia hieman ohuempi kerros, sillä hyaluronihappopitoiset seerumit tuppaavat muodostamaan ihon pinnalle kevyen kalvon, joka saattaa rullata.

Kivvin molemmat seerumit ovat todella vakuuttavia. Raaka-ainelistasta löytyy muun muassa damaskonruusuvettä, skvalaania, C-vitamiinia, kosteutta ihoon sitovaa hyaluronihappoa, lumikelloa, narsissia ja krookusta. Molemmissa seerumeissa on näytetty narsissia, joka sisältää IBR-Dormin -nimistä uutetta. Tämä narsissin tehoaine vauhdittaa ihosolujen uudistumista, lisää etenkin kuivan ihon elastisuutta vähentämällä ihon kuivumista ja tekee ihosta terveen näköisen. Se myös pidentää ihosolujen ikää, parantaa ihon suojamekanismeja ja suojaa vaihtevilta sääolosuhteilta.

Rejuvenating sopii kaikille ihotyypeille, mutta se on suunnattu erityisesti ikääntyvälle iholle. Itse sanoisin, että tämä seerumi kannattaa valita iästä riippumatta, jos iho kaipaa samaan aikaan pientä kauneusboostia, kirkastusta, napakkuutta ja kevyttä kosteutusta.

Pigmentation Spots -seerumi on kehitetty tasoittamaan ihon sävyä ja ennaltaehkäisemään muun muassa maksaläiskien syntymistä. Raaka-aineiden, tuntuman ja koostumuksen suhteen seerumit ovat lähes identtiset (toki totuuden tästä tietää vain seerumireseptin kehittänyt kemisti), mutta ainoa suuri ero inci-luettelossa on se, että krookuksen tilalla on käytetty ihoa vaalentavaa mulperiuutetta.

Kivvi Luonnonkosmetiikka 4 Kivvi Luonnonkosmetiikka 5

Kermaiset kasvovoiteet

Skin Renevals -linjasta löytyy myös antioksidanttipitoinen päivävoide sekä yövoide, jotka sopivat naamion ja seerumin rinnalle. Muiden tuotteiden tapaan silottava päivävoide sisältää lumikelloa, krookusta ja narsissia, jonka lisäksi voiteessa on jojobaa, damaskonruusuvettä, skvalaania, sheavoita, C-vitamiinia ja hyaluronihappoa.

Yövoiteessa on hyvin pitkälti sama raaka-ainekoostumus kuin päivävoiteessakin, mutta jojobaöljyn tilalla on käytetty makadamiaöljyä. Jojoba valmistetaan kahvipapua muistuttavasta Simmondsia chinesis -pensaan pavuista ja öljynimityksestä huolimatta kysymyksessä on nestemäinen vaha, jonka hienojakoinen molekyylirakenne imeytyy jopa dermikseen (verinahkaan) saakka. Sen on todettu parantavan arpia ja säilyttävän ihossa kosteutta. Makadamiaöljy imeytyy erinomaisesti jopa erittäin kuivalle iholle ja kosteuttaa siten tehokkaasti. Öljy on myös ei-komedogeeninen ja vähentää kutinaa sekä punoitusta.

Molemmissa voiteissa on todella miellyttävä, aavistuksen kermainen koostumus, joka luo kasvojen iholle imeytyessä silkkisen pehmeänä liukuvan pinnan. Olen testannut molempia myös meikin alla hyvällä menestyksellä. Erityispisteet kuitenkin hygieenisille voidepakkauksille, joihin bakteerit eivät pääse pesiytymään! Purkeissa on todella kätevä pumppupainike, jonka avulla voidetta on helppo annostella ensinnäkin sopiva määrä, mutta myös pitää tuote hygienisenä mahdollisimman pitkään.

Kivvi Luonnonkosmetiikka 8 Kivvi Luonnonkosmetiikka 10

Kesän ihanimmat herkut vartalolle

Viimeiseksi minun on pakko nostaa tähän myös kaksi sellaista tuotetta silläkin uhalla että postaus venyy. Nämä eivät todellakaan olleet mukana alkuperäisessä postaussuunnitelmassa, mutta en vain voinut olla kirjoittamattakaan, sillä olen täysin – korostan täysin – koukussa Bergamot -vartalomarmelaadiin.

Kasvojenhoidosta en tingi oikeastaan koskaan, mutta huomaan lintsanneeni kevään kiireessä nimenomaan vartalonhoidosta. Unohdin viikoiksi vartalon kuivaharjaamisen ja kosteuttamisen, vaikka se todellakin olisi ollut molempien tarpeessa. No, nyt lienee ryhtiliikkeen aika.

Kivvin vartalomarmelaadi ei ole nimestään huolimatta mitään hyytelömäistä jellyä, vaan unelmanpehmeäksi vatkattua vartalosilkkikermaa, joka hoitaa ihanasti niin ihoa kuin mieltä. Tämä on aivan täydellinen mökkituliainen tai lahja itselle – marmeladi kosteuttaa, jättää ihon pinnalle vastustamattoman kuullon ja antaa kuiville koppuroille kyytiä.

Marmeladissa on käytetty sheavoita, auringonkukkaöljyä, makadamiaöljyä, jojobaa, mustikkauutetta, pihlajanmarjaa ja tyrniä. Koska kaikki sitruksiset tuoksut ovat täysin minun juttuni, voin vain todeta että raikas bergamot tuntuu älyttömän hyvältä jokaisessa minuun istutetussa tuoksureseptorissa. Tiesittekö muuten, että aomaterapeuttisesti bergamot rentouttaa, hillitsee stressiä, auttaa saavuttamaan tyynen mielentilan ja vahvistaa itsetuntoa?

Yellow Plum -huulimarmelaadi on sarjan muiden tuotteiden tapaan tajuttoman herkullisen tuoksuinen – kyseessä on silkkisen pehmeä huulibalmi, joka antaa mielettömän kiillon. Tykkään käyttää kesää vasten huulillani enenevässä määrin erilaisia kiiltoja tai kiiltoa antavia huulivoiteita, ja veikkaan että kulutan hetkessä loppuun tämän söpön Kivvi-herkkupurnukan!

Hinta on todella kohtuullinen ja hoitavuus priimaa – huulimarmeladi sisältää useampaa kosteuttavaa tehoainetta kuten sheavoita, avokadoöljyä, risiiniä, ruusunmarjaa sekä mustikka-, ja pihlajanmarjauutteita.

Kivvi Luonnonkosmetiikka 2

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Liity Keho-valmennukseni odotuslistalle

Kuvat Hannamari Rahkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

2 x kesäistä meikkilookia Zuii Lux -tuotteilla
Lukijat testaavat: 5 x kokemusta Algamariksen aurinkosuojatuotteista
Cultivator’s & maailman parhaat kasvivärit
Katja Kokon Kuulaan Kaunis – korealaisen ihonhoitorutiinin ytimessä