Lukijat testaavat: 5 x kokemusta Algamariksen aurinkosuojatuotteista

Kaupallinen yhteistyö House of Organic.

Paras Aurinkosuoja Luonnonkosmetiikka Algamaris

Räntää meinaa välillä pukata, mutta kyllä se kesä sieltä tulee!

Olen kirjoittanut teille vuosien varrella niin monta postausta luonnonkosmetiikan aurinkosuojien ykkösestä – Algamariksesta – että päätin tällä kertaa osallistaa teitä lukijoitani! Laitoin haun päälle Yellow Mood Insiders -ryhmässä ja sain kasaan mielettömän timanttisen testitiimin, jossa on testaajia laidasta laitaan.

Hain testiryhmään ihmisiä viidestä eri kategoriasta: henkilön, joka liikkuu paljon ulkoilmassa (erityisesti lumen ja veden äärellä), paljon ulkoilevan lapsiperheen, lapsiperheen jossa on atoopikkoja, henkilön joka kokeilee luonnonkosmetiikan aurinkosuojia ensimmäistä kertaa elämässään ja vielä ulkomaille matkustavan henkilön. Jokaiseen kategoriaan löytyi aivan täydelliset kandidaatit ja minulla on ilo jakaa heidän kokemuksensa täysin kaunistelemattomina – koko testijakson pointtina oli rehelliset käyttäjäkokemukset.

Jos et ole vielä siirtynyt luonnonkosmetiikan aurinkosuojiin, lukaisepa tämä muutaman vuoden takainen Luonnonkosmetiikan suuri aurinkosuojaopas -tietopakettini siitä miten valita oikea suojakerroin, koostumus ja miten poistaa aurinkosuojat iholta oikeaoppisesti. Olen myös vastannut teidän esittämiinne 40 luonnollisia aurinkosuojia koskevaan kysymykseen – tästä jutussa kerron miten fysikaaliset suojat eroavat kemiallisista, miten aurinkosuojavoidetta annostellaan, kuinka usein purnukat pitää uusia, miten suojat poistetaan iholta ja käytetäänkö luonnollisissa suojissa esimerkiksi nanopartikkeleita.

Ennen kuin annan puheenvuoron upealle testiryhmälle, muistutan että saatte 15 % alennuksen House of Organicin kaikista Algamaris-tuotteista koodilla AURINKOSUOJA.

Paras Aurinkosuoja Luonnonkosmetiikka Algamaris 2

”En olisi voinut kuvitella, että on olemassa tuotteita joihin voisin olla näin tyytyväinen. Tuotteet tekivät pelkän suojan lisäksi muutakin, sillä iho tuntui aina käytön yhteydessä ja jälkeen todella kosteutetulta ja miellyttävältä!”

Satu, 25 vuotta

Paras Aurinkosuoja Luonnonkosmetiikka Algamaris 9

1

Paljon lumen ja veden äärellä liikkuva testaaja

Testaaja: Aada on 21-vuotias eräopas, joka työskentelee Etelä-Norjassa päätyönään venesafarit vuonoilla. Työpäivinä hän viettää vesillä viidestä seitsemään tuntia, ja vapaapäivät kuluvat pitkälti retkeillessä ja puutarhatöissä.

Testattavat tuotteet: Huulirasva, sävyttävä aurinkovoide (keskitumma) kasvoille, After sun -emulsio ja SK50-aurinkovoidespray.

Mitä odotuksia tai vaatimuksia sinulla on aurinkosuojatuotteille?

Aurinkovoiteen tulisi kestää säätä ja hikoilua koko päivän kestävässä ulkoilussa ja urheilussa. Haju ja paksuus vaikuttavat käyttömukavuuteen paljon, ja jos ne aiheuttavat iho-ongelmia jätän helposti käyttämättä. Olisiko tässä tuotteet, jotka voisin ottaa päivittäiseen käyttöön ulkona työskennellessä? Odotukset eivät ole kovin korkeat, sillä tiedän käyttöni olevan melko vaativaa. Toivon, että kasvojen iho kestää näitä tuotteita.

Kuvaile testaamisiesi tuotteiden koostumusta, imeytymistä ja tuoksua:

Koostumus on miellyttävän kevyt ja tuotteet levittyvät hyvin. Ainut pettymys on huulivoide, jossa on epämiellyttävä kosmetiikan tuoksu. Sävyttävä voide peitti mukavasti aurinkolasirajat kasvoilta. En käytä peitevoidetta arkena, joten en kaipaa vahvaa peittävyyttä. Minulle tämä riitti hyvin. Sk50 aurinkovoide jätti ihon hieman valkeaksi, muttei häiritsevän paljoa.

Millaisissa sääolosuhteissa testasit tuotteita ja kuinka pitkiä auringolle altistumisajat olivat?

Ihan kaikenlaisissa auringonpaisteesta vesisateeseen. Sävyttävä voide oli käytössä päivänä, jolloin pyöräilin (n. 6km) keskustaan, kävin tapaamisissa, poljin takaisin ja iltapäivän olin ulkona kiipeilemässä. Auringolle altistumista kertyi n. 8h, kerralla 5h. SK50-aurinkosuojaspray oli käytössä 2 päivän pyöräretkellä, jossa altistumista auringolle kertyi niin kauan kuin aurinko oli ylhäällä – pilvettömältä taivaalta aurinko porotti puolitoista päivää. Käytin voidetta sekä kasvoilla että käsissä ja käsivarsilla. Tällaisen reissun haaste on, että peseytymismahdollisuuksia ei juuri ole, eli kunnollinen poistaminen yöksi ei onnistu.

”Käytettävyys oli hyvä, ja fiilis raikas – ei tarvitse tehdä kompromisseja pysyäkseen luonnonkosmetiikassa.”

Antoivatko tuotteet mielestäsi riittävän aurinkosuojan? Jos lisäsit tuotetta päivän mittaan, kuinka usein?

Lisäsin pari kertaa päivän aikana. Sävyttävän voiteen kohdalla vähän harmitti, kun se kypärän alla kului selvästi jo puolen tunnin kevyen pyöräilyn aikana. Aurinkosuoja oli hyvä, kertaakaan en punoittanut auringon tähden. Toki tässä vaiheessa vuotta olen jo ehtinyt kehittää kevyen rusketuksen.

Miten ihosi reagoi testituotteiden säännölliseen käyttöön?

After sun -emulsio teki todella hyvää auringossa kärsineille kämmenselilleni. Kasvojeni iho ei ole tottunut päivittäiseen kosmetiikan käyttöön, ja se vähän rasitti ihoa aiheuttaen lievää punoittelua iltaisin. Toki hoitorutiininikaan eivät ole suunniteltu tähän. Iho ei kuitenkaan kuivunut enkä saanut suuria finnejä – yleensä tulos on molemmat.

Onnistuiko tuotteiden iholta poistaminen helposti?

Laveran puhdistusmaidolla piti pestä kahteen kertaan, eli kokemukseni on, että vaatii huolellisuutta. Ei kuitenkaan varsinaisia ongelmia.

Voitko suositella testaamiasi tuotteita?

Voin kyllä. Käytettävyys oli hyvä, ja fiilis raikas – ei tarvitse tehdä kompromisseja pysyäkseen luonnonkosmetiikassa. Huulivoide ei ollut suosikkini, mutta muista sain erittäin positiivinen kokemuksen.

Paras Aurinkosuoja Luonnonkosmetiikka Algamaris 8

2

Perhe, jossa atooppisen ihon omaavia lapsia

Testaajat: Susanna, 41, Timo, 42 ja lapset Minea, 5 sekä Mikael, 11. Perhe on liikkuvaista sorttia ja harrastusten piiriin kuuluvat mm. uiminen, pitkät kävelylenkit luonnossa, jääkiekko, trampoliini ja katupelit. Perheessä on kolme atoopikkoa ja äidin iho on herkkä palamaan. Testijakson aikana perhe matkusti muutaman viikon ajaksi aktiivilomalle Ruotsiin Malmöön ja Tanskaan meren äärelle.

Testattavat tuotteet: After Sun -emulsio, aurinkosuojaspray SK30lasten aurinkosuojavoidesävyttävä aurinkovoide (vaalea) ja aurinkosuojaspray SK50.

Kuvaile testaamisiesi tuotteiden koostumusta, imeytymistä ja tuoksua:

Kaikissa tuotteissa oli mielestäni riittävän mieto tuoksu, kookosmainen. Aikuisten aurinkovoiteen koostumus oli ihanan juokseva ja sitä oli todella helppo ja miellyttävä levittää. Ihoon jäi vaalea kuultava pinta mutta missään nimessä valkoiseksi sitä ei voinut sanoa. Kasvojeni iho on melko virheetön, poskilla aavistus couperosaa mutta siitä huolimatta peittävyys sävyttävässä aurinkovoiteessa oli riittävä. Pidin myös tuotteen hieman mattamaisesta tunnusta kasvoilla.

Millaisissa sääolosuhteissa testasit tuotteita ja kuinka pitkiä auringolle altistumisajat olivat?

Sää oli aurinkoinen lähes jokaisena testipäivänä, ainoastaan muutama pilvinen päivä osui reissun ajaksi. Auringolle altistumisajat vaihtelivat päivistä riippuen kaikkea 4-8h väliin ja joinain päivinä jopa enemmänkin. Varsinaisia hellepäiviä ei ajankohtaan osunut, mutta muutama erittäin lämmin päivä kylläkin, ja nuo päivät olivatkin juuri niitä jolloin ulkona oltiin useita tunteja ja myös ruokailut tapahtuivat ulkona.

Suurin osa auringolle altistumisajasta tapahtui veden äärellä. Mies käytti tuotteita (aurinkosuojaspray SK50) myös lenkillä käydessään ja ihmetteli miksi aiemmin on pitänyt ostaa rasvoja joita ei saa levitettyä vaikka mitä tekisi :D. Käytimme tuotteita myös muutamana pilvisenä päivänä varmuuden vuoksi.

Antoivatko tuotteet mielestäsi riittävän aurinkosuojan? Jos lisäsit tuotetta päivän mittaan, kuinka usein?

Tuotteet suojasi ihoa täydellisesti, kertaakaan kenenkään iho ei ole osoittanut minkään näköistä punoituksen merkkiä ja tai muuta ärsytystä. Päivinä, jolloin vietimme aikaa ulkona lähes aamusta iltaan lisäsimme rasvaa n. 3 h välein ja jonain päivänä unohdimme lisätä kokonaan, mutta siitä huolimatta kenenkään iho ei punoittanut kertaakaan.

”Atooppiset ihot ovat olleet paremmassa kunnossa kuin mitä ennen testijaksoa.”

Miten sinun tai lastesi iho reagoi testituotteiden säännölliseen käyttöön?

Minusta voiteet tekivät hyvää talven kuivattamille ihoille. Erittäin postiivinen yllätys oli After-sun -emulsio jota käytimme vartalon ihon kosteuttamiseen myös ennen aurinkorasvan levittämistä. Atooppiset ihot ovat olleet paremmassa kunnossa kuin mitä ennen testijaksoa. Omille kasvoilleni laitoin ennen sävyttävää aurinkovoidetta kasvovettä ja kosteuttavan seerumin.

Onnistuiko tuotteiden iholta poistaminen helposti?

Voiteiden puhdistamiseen vartalon iholta käytin suihkuöljyä ja pehmeää sientä. Kasvojen puhdistamiseen käytin herkän ihon puhdistusmaitoa ja pehmeää musliiniliinaa (myös lapsille). Itse en kokenut puhdistamista hankalana. Perheen mies ei oikein ymmärtänyt miksi rasvan poistamiseen tarvitaan sientä, mutta selitettyäni ymmärsi sen kyllä 😉

Voitko suositella testaamiasi tuotteita?

Voin ehdottomasti suositella tuotteiden käyttöä ja niin olen jo tehnytkin. Myös tanskalainen ystäväni ihastui tuotteisiin niitä pari kertaa kokeiltuaan. Pidin kaikista tuotteista todella paljon ja kaikki jäävät meidän käyttöömme jatkossakin. Todella postiivinen yllätys oli After Sun -emulsio – en ole oikein koskaan aiemmin ymmärtänyt after sun -tuotteiden merkitystä mutta tässä voiteessa oli ihana koostumus ja tuoksu!

Myöskin sävyttävä aurinkovoide oli next level -tasoa, iho näytti todella kauniilta eikä tämän käyttö vaadi puuteria ollenkaan! Toiveena olisi, että Algamaris kehittäisi myös tuotteen vartalon pesuun. Suihkuöljy Algamarikselta olisi huippujuttu!

Paras Aurinkosuoja Luonnonkosmetiikka Algamaris 7

3

Ulkomaille matkustava testaaja

Testaaja: Kaisa on 25-vuotias, raskaana oleva nuori nainen, joka ei ole käyttänyt koskaan aiemmin luonnonkosmetiikan aurinkosuojia. Hän matkusti testijaksolla Australian paahtavan auringon alle 2,5 viikon ajaksi puolisonsa kanssa.

Testattavat tuotteet: After Sun -emulsio, aurinkosuojaspray SK30sävyttävä aurinkovoide (vaalea) ja aurinkosuojaspray SK50.

Mitä odotuksia tai vaatimuksia sinulla on aurinkosuojatuotteille?

Vaatimuksena aurinkosuojalle on turvallisuus sekä minulle että sikiölle, ja että tuotteet suojaavat auringolta mahdollisimman hyvin ja pitkään, kestävät vettä ja pientä hankausta sekä levittyvät tasaisesti iholle. Tuoksu on myös tärkeä.. tai lähinnä se ettei haise pahalta. 😀 Luonnonkosmetiikan aurinkotuotteita en ole aiemmin itse käyttänyt, mutta olen ollut mukana muutamallakin matkalla jolla osa seurueesta on niitä käyttänyt. Näistä matkoista on jäänyt vähän pelko, että tuotteet jäisivät iholle valkoisena ohuena kerroksena, mutta oisaalta käyttäjät ovat kehuneet kuinka turvallisia ja hyviä tuotteet ovat. Vähän ristiriitaiset odotukset.

Millaisissa sääolosuhteissa testasit tuotteita ja kuinka pitkiä auringolle altistumisajat olivat?

Olin Australiassa 2,5 viikkoa ja tänä aikana aurinkotuotteiden käyttäminen oli päivittäistä. Jaksoon kuului sekä pilvettömiä rantapäiviä suorassa auringonpahteessa että pilvisiä kaupunkipäiviä, ja kaikkea tältä väliltä. Uitiin, patikoitiin, käveltiin kaupungilla. Tuotteille tuli aika monipuolinen testaus.

Päivettävää aurinkosuojavoidetta ja SK30-aurinkosuojasprayta käytin eniten. Rantapäivinä tosin laitoin SK50-sprayta ainakin rannalle lähtiessä vähintään yläselän dekolteen ja olkapäät, myöhemmin lisäilin noinakin päivinä SK30-sprayta. Lisäsin voidetta keskimäärin 2h välein mikäli olin suorassa auringossa paljon.

Kuvaile testaamisiesi tuotteiden koostumusta, imeytymistä ja tuoksua:

Päivettävä kasvovoide oli koostumukseltaan hyvin miellyttävä ja teki ihosta tasaisen oloisen. Tuoksu oli mielestäni aika neutraali. Imeytyminen oli hyvä. Tosin onnistuin sotkemaan käsiin jääneillä rasvajäämillä joka paikan rasvaa levitettyäni, kun en tajunnut että sitä jää helposti käsiin vaikka kädet pesisikin.

After Sun -emulsio oli tuotteista parhaan tuoksuinen, ja tuntui miellyttävän viileältä iholla. Itsellä After-sunin käyttäminen on aina vähän laiskaa, kun tuntuu että se on jotenkin turhan vaivalloista, ja usein käyttö tapahtuu iltasuihkun jälkeen, jolloin ajattelee että jos rasvaa juuri ennen nukkumaanmenoa, niin sitten rasvat ovat lakanoissa. After Sun imeytyi ihan normaalisti, mutta itselle helpommin käyttöön jäävä tuote olisi ollut hieman ohuemman rakenteinen, ja vielä nopeammin imeytyvä.

SK30 ja SK50 aurinkosprayssa oli molemmissa sama, hyvin hento tuoksu, joka ei ollut epämiellyttävä, muttei oma lempparikaan. Suihkutus vaati hieman tekniikkaa, jotta kaikki ihon lähellä oleva ei tullut valkoisten pisteiden täplittämäksi – suihkutus oli kuitenkin paljon kivempi levitystapa kuin normaali tuubi. Tuotteet tuntuivat myös todella riittoisilta. Erityisesti SK30-spray levittyi ihanasti ja imeytyi yllättävän nopeasti. SK50-spray oli vähän paksumpaa, ja jäi aluksi vaaleaksi kerrokseksi, mutta imeytyi kuitenkin paljon nopeammin kuin alunperin pelkäsin. Näiden tuotteiden kanssa imeytymistä ei tarvinnut juurikaan odotella. Mistään tuotteista ei tullut tahmea tunne iholle! 🙂

Antoivatko tuotteet mielestäsi riittävän aurinkosuojan? Jos lisäsit tuotetta päivän mittaan, kuinka usein?

Yleensä palan lomalla aurinkosuojan käyttämisestä huolimatta aina. Nyt en palanut, joten tuotteet suojasivat auringolta hyvin, ja olin tähän tyytyväinen. Lisäilin voidetta valikoivasti niille alueille joiden pelkäsin palavan pahiten, ja jotka eivät olleet vaatteiden suojaamat.

”Spray levittyi ihanasti ja imeytyi yllättävän nopeasti. Näiden tuotteiden kanssa imeytymistä ei tarvinnut juurikaan odotella eikä mistään tuotteista tullut tahmea tunne iholle!”

Miten ihosi reagoi testituotteiden säännölliseen käyttöön?

En huomannut ihon reagoivan juurikaan muutoin kuin kasvoista. Kasvot reagoivat minulla helposti uusiin tuotteisiin, ja nyt ongelmana oli se etten osannut suhtautua loman aluksi päivettävään aurinkosuojaan kuin meikkivoiteeseen, vaan suhtauduin siihen kuin aurinkovoiteeseen, joten en muuttanut kasvojen puhdistusprosessiani aurinkosuojan takia. Tämän tajusin olevan virhe, kun huomasin jossain vaiheessa aamulla kasvoja pestessäni että pyyhkeeseen jäi vielä edellisen päivän päivettävää aurinkorasvaa vaikka olin pessyt kasvot pyyhettä ennen jo kahdesti. Tuote jäi siis ihohuokosiin, ja varmaan siitä syystä iho alkoi vähän kukkimaan. Osaltaan syytän tästä kyllä itseäni.

Kasvojen puhdistussieni ei ilmeisesti riittänyt poistamaan rasvaa, vaan olisi pitänyt käyttää myös kasvovettä tms., ja näitä ei ollut minulla mukana. Loppulomalla käytin kasvoissa enemmän SK30-sprayta, koska tuntui että ihohuokosiin jämähtänyt aurinkosuoja ei lähtenyt millään pois. Yritin kuoria, kokeilin naamiota, puhdistusgeeliä ja sienipuhdistusta, mutta silti pyyhkeeseen jäi aina vaan aurinkosuojarasvaa. Toistin tämän superpuhdistuksen parina iltana joutuen molemmilla kerroilla luovuttamaan ja menemään nukkumaan siten että tuotetta näkyi edelleen kasvoissa. Pakkauksessa voisi olla jokin merkintä erityisestä puhdistustarpeesta ehkä.

Voitko suositella testaamiasi tuotteita?

Voin suositella oikeastaan kaikkia testaamiani tuotteita. Päivettävästä aurinkosuojasta pidin eniten siihen asti kun huomasin, etten osannut ilmeisesti puhdistaa sitä oikein. Nyt haluaisin testata sitä vaikka parin viikon päästä uudelleen (iholle taukoa ensin.. ja varmistus ettei sitä tuotetta löydy vieläkin ihohuokosista), ja testata jos saisin poistettua sen iholta paremmin jollain muilla tuotteilla kuin mitä minulla oli käytössä matkallani (Hannamarin välivinkki: öljypuhdistus musliiniliinalla!). Jos oppisin puhdistamaan tuotteen iholta helpommin pois, niin siitä saattaisi tulla jokakesäinen vakiotuote. SK30-aurinkosuojaspray oli toinen suosikkini, sillä se levittyi ja imeytyi niin helposti, ja usein 50+ suoja tuntui liioittelulta.

Uskon että kokeilemani After sun -emulsio on todella hyvä tuote joillekin, mutta itse kaipaisin tosiaan vielä nopeammin imeytyvää ja ohuempaa koostumusta. Ehkä siinä voisi olla myös spray-annostelu käyttöä helpottamaan. 50+ aurinkosuojaa suosittelisin kyllä mikäli joskus tarvitaan erityisen korkeaa suojaa, ja erityisesti kätevää silloin kun levittää aamulla ennen liikkeelle lähtöä. Iho pysyi 50+ suojakertoimisesta spraysta hetken valkoisena, ja siksi itse vierastin sen lisäämistä kaupungilla.

Paras Aurinkosuoja Luonnonkosmetiikka Algamaris 6

4

Kemikaaliaurinkosuojista ensimmäistä kertaa luonnonkosmetiikkaan siirtyvä käyttäjä

Testaaja: Satu on pian 25-vuotias luokanopettajaksi opiskeleva nainen, joka ulkoilee paljon pyöräillen sekä lenkkeillen ja viettää opetusharjoittelun puolesta oppilaiden kanssa välitunteja pihalla. Hän on kärsinyt aurinkoihottumasta pian kolme vuotta, ja käyttänyt ennen tätä testijaksoa apteekin aurinkosuojavoidetta, vaikka käyttääkin muuten luonnonkosmetiikkaa.

Testituotteet: After Sun -emulsio, aurinkosuojaspray SK30sävyttävä aurinkovoide (vaalea) ja aurinkosuojaspray SK50.

Mitä odotuksia tai vaatimuksia sinulla on aurinkosuojatuotteille?

Olen viime vuosina kärsinyt ikävästä aurinkoihottumasta pienenkin aurinkoaltistuksen jälkeen. Tärkeintä aurinkosuojassani on, että se estää ihottuman ilmestymisen iholle. Tämän jälkeen tärkeinä asioina pidän hyvää levittyvyyttä, ettei iho jää tahmaiseksi tai valkoiseksi levityksen jälkeen. Toivon, että tuotteet jättävät iholleni kosteutetun tunteen, kuitenkaan jättämättä ihoa rasvaisen näköiseksi tai tuntuiseksi. Odotan, että tuotteet suojaavat ihoani aurikoihottumalta.

Kuvaile testaamisiesi tuotteiden koostumusta, imeytymistä ja tuoksua:

SK30 -sprayssa on ihana trooppinen tuoksu levitettäessä, mutta ei tunnu siltä, että jäisi koko päiväksi tuoksumaan aurinkorasvalle. Tuotteen spray-ominaisuus toimi todella hyvin ja tuote levittyi iholle kun unelma. Tuote jätti hieman öljyisen pinnan (josta pidän itse paljon) aluksi, mutta noin puolen tunnin jälkeen suoja oli imeytynyt ihoon, eikä tuntunut enää öljyiseltä vaan kosteutetulta.

SK50 -spray on hajusteeton, imeytyy hieman hitaammin ja on koostumukseltaan paksumpi. Korkea suojakerroin jätti ihon näiltä alueilta valkoisemmaksi, mutta imeytyi kuitenkin ihoon noin puolen tunnin jälkeen paremmin, ja valkoisuus väheni.

Sävyttävä päivävoide oli uskomattoman positiivinen yllätys. En olisi voinut kuvitellakaan, että aurinkosuojalla saa niinkin huolitellun näköisen kesälookin. En tämän purkin saatuani ole käyttänyt meikkivoidetta lainkaan!

Millaisissa sääolosuhteissa testasit tuotteita ja kuinka pitkiä auringolle altistumisajat olivat? 

Ollessani päivät töissä ehdin kokeilla SK30 ja SK50 -spraytuotteita auringossa klo 16-19 välillä. Aurinkoaltistus tapahtui parvekkeella 17-19 asteessa, ja molemmat suojat menivät toden totta suosikkien listalle. SK50-sprayta käytän mielelläni dekolteelle, olkapäihin ja muihin herkästi auringolle altistuviin paikkoihin ja SK30 muualle kroppaan. Sävyttävää aurinkosuojaa olen käyttänyt päivittäin, pyöräilen töihin 3 km suuntaansa ja työmatka sisältää veden ääressä ajelua, aurinkosuoja on suojannut kasvojani loistavasti, pitäen ne koko päivän kosteutettuna.

Sävyttävä päivävoide oli uskomattoman positiivinen yllätys. En olisi voinut kuvitellakaan, että aurinkosuojalla saa niinkin huolitellun näköisen kesälookin. En tämän purkin saatuani ole käyttänyt meikkivoidetta lainkaan!

Antoivatko tuotteet mielestäsi riittävän aurinkosuojan ja miten ihosi reagoi tuotteiden käyttöön?

Mielestäni tuotteet antoivat riittävän aurinkosuojan, ihoni ei ärtynyt auringosta lainkaan, jonka koen suojien ykköstehtäväksi. Tuotteet sopivat iholleni loistavasti! En olisi voinut kuvitella, että on olemassa tuotteita joihin voisin olla näin tyytyväinen. Tuotteet tekivät pelkän suojan lisäksi muutakin, sillä iho tuntui aina käytön yhteydessä ja jälkeen todella kosteutetulta ja miellyttävältä!

Onnistuiko tuotteiden iholta poistaminen helposti?

Tuotteiden vedenkestävyys tuli testattua suihkussa ja ilokseni huomasin, että nämä täytyy todella poistaa kunnon keinoin, sillä tuotteet ovat vedenkestäviä. Kuorintakinnas ja kuorintatuotteet kuitenkin saivat tuotteet lähtemään iholta hyvin. Erityisesti kasvoilla rasvoja (sekä sävyttävä, että perus SK30) käytettyäni huomasin, että kasvojen kuorinta aurinkotuotteiden jälkeen on todella tärkeää, ettei ihohuokoset tukkeudu.

Voitko suositella testaamiasi tuotteita?

Voin koko sydämestäni suositella tuotteita! Jokaiselle testaamalleni tuotteelle löytyy oikea hetki ja käyttötarkoitus ja olen älyttömän kiitollinen, että sain testiin koko paketin! Sävyttävä päivävoide on tullut elämääni pysyvästi sivuuttaen tavallisen meikkivoiteen. Saan tämän avulla iholleni päivettyneen ja luonnollisen näköisen lookin, joka kestää kasvoilla koko päivän!

SK30 tulee olemaan kesän ykköstuotteeni ulkomailla ja ihanina Suomen kesäpäivinä. Tuotteen huumaava tuoksu ja helppo levittyvyys tekee tuotteen käyttämisestä erittäin miellyttävää. En olisi uskonut, että aurinkoihottuma pysyy poissa myös 30 suojakertoimella.

Sk50 on keskipäivän aurinkoa varten tärkeä lisä herkästi palaville paikoille. Tämän avulla haluan vahvistaa auringolta suojautumista ja aurinkoihottuman ehkäisyä. Oma ihoni ei pigmentiltään ole vaaleimmasta päästä, mutta luonnostaan hyvin vaaleaihoiselle suosittelisin ehdottomasti tätä purkkia omaan kesäkassiin! After sun rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa ihanasti auringolle altistumisen jälkeen. Tuotteen tuoksu on niin ihana, että jo sen takia odottaa hetkeä, jolloin sitä pääsee levittämään.

Paras Aurinkosuoja Luonnonkosmetiikka Algamaris 5 Paras Aurinkosuoja Luonnonkosmetiikka Algamaris 4

5

Paljon ulkona liikkuva perhe

Testaajat: Mira on 34-vuotias ja hän testaa Algamariksen aurinkosuojatuotteita 7-vuotiaan tyttärensä ja 10-vuotiaan poikansa kanssa. Perheen on lapset harrastavat maastopyöräilyä ja varsinkin talven jälkeen herkkä iho vaatii suojaa ajaessa ja muutoinkin ulkoillessa. Posket, nenänpää (ajolasit vielä tehostavat säteiden vaikutusta) ja käsivarret pitää suojata erityisen hyvin koko ajamisen ajan auringossa.

Testattavat tuotteet: After Sun -emulsio, aurinkosuojapuikko, aurinkosuojaspray SK30huulivoide ja lasten aurinkosuojavoide.

Millaisia odotuksia sinulla on tuotteiden suhteen?

Odotan aurinkosuojalta, että se on helppo levittää, pysyy iholla, kestää vettä sekä hikeä, ei valu ja ettei lasten iho pala kevätauringossa liikkuessa. Varsinkin kasvoilla suoja ei saa valua jättäen ’valumajälkiä’. Mutta ennenkaikkea suojan pitää suojata – kun olemme käyttäneet Algamarista, emme ole koskaan palaneet auringossa.

Kuvaile testaamisiesi tuotteiden koostumusta, imeytymistä ja tuoksua:

After sun -emulsiossa on aivan ihana tuoksu, koostumus ja erittäin helppo levittää. Imeytyy supernopeasti, eikä jätä rasvamaista pintaa iholle – rasvauksen jälkeen voi saman tien pukeutua. Täyden kympin tuote, ja vielä kerran: tuoksu on aivan ihana! Tämä tuote pääsee varmasti vielä enemmän oikeuksiinsa helteisen päivän jälkeen, viilentävänä voiteena. Ehdottomasti jatkoon!

Aurinkosuojapuikko SK50 koostumus on aikamoisen tahmeaa ja tahraa superhelposti vaatteet (jota on hankala saada tummista vaatteista pois). Tuote ei meinaa imeytyä, ja sitä oli hankala levittää, iho jää aivan valkoiseksi rasvatulta alueelta. Ei tuoksua – tulee ”apteekkituotefibat”. Tästä tuotteesta tuli kaikesta huolimatta yksi meidän lemppareista sen pysyvyyden takia. Tytölle ei tullut viikonlopun aikana yhtään uutta pisamaa, kun laitoin hänelle tätä nenään ja poskipäihin. Tähän stickiin aion luottaa myös kesän kovissa helteissä. Täydellinen olkapäihin, nenänpäähän ja poskipäihin.

SK30-aurinkosuojasprayssa on aivan ihana mieto tuoksu, rasva on helppo levittää ja se imeytyy erittäin hyvin, ei jätä iholle mitään rasvauksen jälkiä. Rasva tuntuu myös hoitavan ja kosteuttavan ihoa samalla. Perushyvä tuote, spray pullosta ja ihanasta tuoksusta extrabonuspiste. Jatkoon!

Huulivoiteen koostumus oli aika paksua ja tahmeaa, huulet jäivät helposti vaaleiksi, vaikka laittoi ihan ohuen kerroksen. Rasva kuitenkin pysyi hyvin, vaikka lapset ottivat pyöräretken aikana usean kerran vesihuikkaa pullosta. Erittäin riittoisa! Uskon, että tuubi riittää meidän koko perheelle koko kesäksi. Tästä tuli vähän ”apteekkituotefibat” täysin hajuttomuuden takia. Lisäksi kun itse kokeilin tuotetta, oli illalla huulet aika kuivat, eli ei hoitava! Olen pitkään etsinyt hyvää suojaa huulille ja tämä on perushyvä, muttei mitään erityistä miksi jatkossa ostaisin tämän.

Lasten aurinkosuojavoiteessa on aika järkyttävä tuoksu, iho jää rasvaamisesta vaaleaksi, rasva tahraa vaatteet ja rasva ei edes imeydy kunnolla. Tuntui myös käytön jälkeen, että iho kuivui enemmän kuin normaalisti. Rasva kuitenkin pysyy iholla kuin kiveen hakattu, eli täydellinen rasva aktiivisille liikkujalle ja vesipedolle. Lapselle hyvä rasva.

After sun -emulsiossa on aivan ihana tuoksu, se imeytyy supernopeasti, eikä jätä rasvamaista pintaa iholle – rasvauksen jälkeen voi saman tien pukeutua. Täyden kympin tuote, joka pääsee varmasti vielä enemmän oikeuksiinsa helteisen päivän jälkeen viilentävänä voiteena. Ehdottomasti jatkoon!”

Millaisissa sääolosuhteissa testasit tuotteita ja kuinka pitkiä auringolle altistumisajat olivat?

Testijaksolle osui sopivasti +22 asteen aurinkopäivät, ei laisinkaan pilviä. Rasvat laitettiin aamusta kun lähdimme ulos, ja ulkona vietettiin käytännössä koko päivä. Päivän aikana pyöräiltiin, hypittiin trampoliinilla ja muuten puuhailtiin pihahommissa. Auringolle altistusaika 6h/per päivä.

Antoivatko tuotteet mielestäsi riittävän aurinkosuojan? 

Emme lisänneet mitään aurinkosuojaa kesken päivän ja juuri tässä aurinkosuojan riittävyydessä ja pysyvyydessä Algamaris menee heittämällä muiden aurinkosuojamerkkien ohi.

Miten sinun tai lastesi iho reagoi testituotteiden säännölliseen käyttöön?

Kaikki muut tuotteet tuntuivat hoitavilta, paitsi huulivoide ja lasten aurinkorasva kuivattivat ihoa sekä huulia. Mutta varsinaisesti ihot eivät reagoineet mitenkään rasvoihin.

Onnistuiko tuotteiden iholta poistaminen helposti?

Onnistui hyvin saviputsarilla. Ei mitään ongelmaa!

Voitko suositella testaamiasi tuotteita? Jos kyllä, miksi? Jos ei, miksi?

Kaikkia muita voisin suositella, paitsi en huulivoidetta. Se teki huulet niin kuiviksi – saisikohan siihen jotenkin sekoitettua yhdeksi raaka-aineeksi öljyä, jotta se olisi vähän hoitavampaa?

Paras Aurinkosuoja Luonnonkosmetiikka Algamaris 3

Lämmin kiitos vielä kerran upealle, joustavalle ja perinpohjaiselle testiryhmälleni! Kuten näistä viidestä kokemuksesta huomaa, meillä jokaisella on omat kriteerimme, yksilöllisesti reagoiva iho ja mieltymykset. Nautin kovasti tästä koko testiryhmä-konseptista ja pohdin, että pitäisikö minun järjestää teille enemmänkin lukijatestauksia, mitä tuumaatte?

Kuvat Hannamari Rahkonen

Katri

Tekisi hurjasti mieli kokeilla Algamariksen aurinkosuojaa kasvoille sen ihanan koostumuksen takia, mutta pettymys oli suuri, kun bongasin incistä talkin, jota boikotoin sen tukkivuuden ja mahdollisten terveysriskien vuoksi. Harmi että Algamariksella ovat sen ainesosaksi kelpuuttaneet.

Muistelen, että olet testannut Atopikin aurinkosuojia. Osaatko sanoa, voisiko se spray -suoja sopia myös kasvojen (rasvoittuvalle) iholle ja meikin alle? Voidetta olen nimittäin testannut, mutta valitettavasti se tekee iholle todella epäimartelevan harmahtavan efektin.

Vastaa
Haiha

Itse olen testannut noita pariin otteeseen, ja on kyllä haastavaa saada rasva pois peseytyessä. En oikein viitsi lähteä siihen, että vartalo pitäisi erikseen rasvata ennen aurinkosuojan levitystä. Ja kasvoilta, joissa rasvalle on eniten tarvetta, olisi rasvan hyvä lähteä ilman erikoisvälineitä. Sellaista "ihmesientä" aion kyllä vielä testata, mutta ei sellaistakaan kannata reissussa kuljettaa jne. Odotan kyllä malttamattomana, milloin koostumus saadaan sellaiseksi, että poistaminen onnistuu helposti! Mielelläni kuitenkin luonnonkosmetiikan suojia käyttäisin, mutta poiston vaikeus vähentää niiden käyttämistä, mikä ei tietenkään ole iholle hyvä. Onko Algamaris muuten ehdottomasti paras merkki; kannattaako muita merkkejä edes testata?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Ymmärrän! Olen testannut melkein kaikkia Suomen markkinoilla olevia luonnonkosmetiikan aurinkosuojamerkkejä ja testaamistani Algamaris on suosikkini.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

40 usein kysyttyä kysymystä luonnonkosmetiikan aurinkosuojista
Arctic Light Hotelin aamiaisella
Suuri luonnonkosmetiikan aurinkosuojaopas
9 x luotettava aurinkosuoja kesäiholle