Nuoren ensimmäiset ihonhoitotuotteet

Nuoren keho on monenlaisten hormonaalisien muutosten keskiössä ja muutokset näkyvät usein ensimmäisenä ihon kunnossa. Säännöllinen meikkaamisen alkaessa on ehdottoman tärkeää opetella huoltamaan ihoaan myös puhdistuksen suhteen satsaamalla toimiviin sekä iholle hellävaraisiin luonnonkosmetiikan puhdistusaineisiin, jotka eivät ole liian voimakkaita tai hoitavia. Nuoren iho kaipaa usein tavallista enemmän huoltoa epäpuhtauksien vuoksi ja säännölliset ihonpuhdistusrutiinit palkitsevat tuloksillaan nopeasti.

patyka_iroisie_absolution_yellowmood_cosmetic_hannamarirahkonen 6

Nuoren ihon kohdalla ihonhoitotuotteilta vaaditaan ennen kaikkea sitä, etteivät ne ole ihon kannalta liian peseviä. Luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteiden avulla epäpuhdasta ihoa on tarkoitus hoitaa sekä tukea kunnioittaen sen luonnollista toimintaa.

Sertifioitu luonnonkosmetiikka antaa nuorille hienon mahdollisuuden olla altistumatta lainkaan turhille kosmetiikan kemikaaleille ja aloittaa ihonhoito alusta pitäen turvallisten sekä laadukkaiden tuotteiden avulla. Tähän postaukseen olen koonnut omat lempi-ihonpuhdistustuotteeni, jotka toimivat erinomaisesti epäpuhtaalle iholle, mutta jotka antavat myös samalla tarvittavaa kosteutusta sekä ravinteita, joita iho tarvitsee uusiutuakseen.

Seuraavien neljän askeleen nuoren ihonhoito-ohjelmalla hetkelliset epäpuhtaudet voidaan saada kuriin ja iho hehkumaan.

Absolution_toningwater_yellowmood_skincare_luonnonkosmetiikka 1

1) Puhdista iho aamuin illoin

Ihon puhdistaminen alkaa tietysti jo aamulla. Vesi on usein turhan kuivattava elementti ihonpuhdistuksessa, joten suosittelen tähän toimeen kevyttä kasvovettä tai tässä tapauksessa monitoimituotetta, joka on hoitaa sekä puhdistusaineen että kasvoveden ominaisuudet. Absolutionin puhdistusvesi on tehokas monitoimituote, joka puhdistaa ihon tehokkaasti epäpuhtauksista sekä meikeistä, mutta on samalla hellävarainen eikä kuivata ihoa.

Omiin rutiineihini on kuulunut jo vuosia vedetön puhdistaminen ja ihoni on pitänyt tästä erittäin paljon. Aamulla herätessä on hyvä puhdistaa iho kevyesti Absolutionin puhdistusvedellä ja illalla puolestaan poistaa meikit samalla tuotteella.

patyka_iroisie_absolution_yellowmood_cosmetic_hannamarirahkonen 14

2) Kuori turhat epäpuhtaudet pois kauniin ihon tieltä

Kuorinta on varsinkin nuorelle iholle tärkeä hoitotoimenpide, sillä äkkinäiset hormonaaliset muutokset voivat saada ihon hetkessä täyteen epäpuhtauksia. Mikäli on niin onnekkaassa asemassa, etteivät epäpuhtaudet ole löytäneet tietänsä oman ihon uumeniin, voi säännöllisellä kuorintarutiinilla ennaltaehkäistä noita epämielekkäitä vieraita. Luonnonkosmetiikan kuorintavoiteet ovat lähtökohtaisesti erittäin hellävaraisia sekä ravitsevia. Kuorinnan päätarkoitus on poistaa ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa, joka saa ihon näyttämään samealta sekä elottomalta. Samalla kuorintavoide puhdistaa ihon pinnalla viihtyviä epäpuhtauksia ja antaa iholle sen tarvitsemia mineraaleja sekä hivenaineita.

Iroisien pehmeä kuorintavoide on hellävarainen sitruksen tuoksuinen kuorinta, jonka pienet rakeet antavat kyytiä ihon epäpuhtauksille vahingoittamatta ihon pintaa tai pH:ta. Kuorinta tuoksuu miellyttävälle ja kuorinnan jälkeen iho on erittäin pehmeä sekä kosteutettu, jolloin iho onkin valmis kohtaamaan naamion tehoaineet. Iho kannattaa kuoria heti puhdistusveden käytön jälkeen, jolloin iho on vielä kostea ja kuorintavoidetta on helpompi työstää iholla.

patyka_iroisie_absolution_yellowmood_cosmetic_hannamarirahkonen 11

3) Naamioi epäpuhtaudet lipettiin

Naamion tarkoitus on antaa iholle aina sen tarvitsemaa erityishoitoa. Kuivaihoisen kannattaa turvautua enemmänkin kosteuttaviin tuotteisiin, mutta nuoren ihon kohdalla tarve on useimmiten syväpuhdistavalle naamiolle, joka rauhoittaa ylimääräistä talintuotantoa supistaen ihohuokosia.

patyka_iroisie_absolution_yellowmood_cosmetic_hannamarirahkonen 15

Absolutionin syväpuhdistava naamio on ikään katsomatta kaikkien rasvaisesta tai epäpuhtaasta ihosta kärsivien paras ystävä. Naamio viilentää tulehtunutta ihoa ylellisesti, sillä siinä on mukana piparminttua sekä lakritsia, jotka vastaavat myös tuotteen miellyttävästä tuoksumaailmasta. Naamio imeytyy nopeasti kuoritulle iholle ja saa ihon näyttämään monta päivää kirkkaalta.

patyka_iroisie_absolution_yellowmood_cosmetic_hannamarirahkonen 18

4) Kosteuta hipiä kimmoisaksi

Viimeisenä ihotoimenpiteenä sujahdetaan kosteuttamaan hyvin puhdistettu iho valmiiksi yön kauneusunia vasten. Epäpuhtaalle sekä aavistuksen rasvaiselle iholle optimaalisin vaihtoehto on kevyt päivävoide, joka kosteuttaa, mutta ei tee sitä liian tunnollisesti. Rasvainenkin iho tarvitsee kosteutusta pysyäkseen kimmoisana.

Patykan antibakteerinen tea tree -voide imeytyy iholle nopeasti ja jättää ihon mattaisen tuntuiseksi. Teepuuöljy hillitsee tulehduksia ja se tekeekin Patykan kevyestä päivävoiteesta loistavan valinnan kipeiden finnien sekä runsaiden mustapääjoukkojen keskellä kärvistelevälle epäpuhtaalle iholle. Teepuuöljyn lisäksi voiteesta löytyy ihohuokosia supistavaa taikapähkinää. Patykan tea tree-voide sopii mattaisuudensa ansiosta myös meikin alle.

patyka_iroisie_absolution_yellowmood_cosmetic_hannamarirahkonen 19

Oma ihoni vastasi kesän helteiden sekä hetkellisen elämän epäsäännöllisyyden vuoksi kipeiden epäpuhtauksien muodossa ja kaikki edellä mainitut tuotteet ovat toimineet melkoisena oljenkortena matkalla kohti tasaisempaa ihoa. Oma iho on opettaja, joka ei aina päästä helpolla, mutta joka antaa tärkeää oppia vastaisuuden varalle. Ihonhoitorutiinit ovat ihana irroitus arjesta kaikenikäisille naisille, niin nuoremmille kuin varttuneimmillekin. Oman ihon tarpeet, erityispiirteet sekä oikut voi oppia tuntemaan ainoastaan hoitamalla omaa ihoaan tunnollisesti niin niinä hyvinä kuin huonoinakin aikoina.

Aurinkoa päiviinne kaikki te nuoret sekä varttuneemmat ihanat naiset – huolehtikaa itsestänne ja toisistanne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Raikasta sisäilmaa, kiitos!
Unique Haircare – hiustenhoitoa pienellä budjetilla
Ohjeet ihon kuivaharjaukseen
Itseruskettavien ABC – näin saat tasaisen ja luonnollisen rusketuksen purkista