Kesäkuulumisia & maailman ihanimmat rantapyyhkeet

Yhteistyössä Hempea.

Hempea Hamppupyyhe 6 Hempea Hamppupyyhe 17 Hempea Hamppupyyhe 9

Ihana, ihana helleaalto.

Olen pysytellyt visusti erossa kamerastani, tietokoneestani ja työpöydästäni. Paahtavan kuumuuden alla iho alkaa tuoksua huumaavasti auringolle ja loma-aika on kulunut parhaiten salarannalla pikkukomppiksemme Riemun kanssa. Hän rakastaa vaaleanpunaista frisbeetään yli kaiken, meinaa välillä mennä aivan hölmöläisten touhuksi ja frisbee on laitettava jäähylle. Lelu kuului alunperin Rullalle, mutta ehkä kuten osa teistä jo Instagram-tilini kautta tietääkin, jouduimme tekemään juhannusviikolla raskaan päätöksen ja perheemme pienin nukutettiin ikiuneen.

Rulla sairastui todella äkillisesti, ja tiesimme heti eläinlääkärin uutiset kuultuamme, ettemme pitkitä pienen ystävämme kärsimystä yhtään enempää. Toisen elämästä päättäminen on aina vaikeaa, mutta koen että eläinystävän kohdalla ainoa tapa rakastaa oikein on se, että osaa luopua ajoissa. Ei ihmisen ajoissa, vaan eläimen ajoissa. Mitään kun ei olisi ollut tehtävissä. Itkimme useina päivinä Tuomaksen kanssa silmät päästämme, koska tuntui niin epäreilulta että tämä pieni suloinen koira sai elääkseen vain neljä päivää vajaat 10 kuukautta. Toisaalta jokaikinen elämänsä päivä oli mitä parhain, sen tiedän, ja niistä kertovat ne sadat videot sekä kuvat, joita kameramme muistikortit ja puhelimen kuvakansiot pitävät sisällään. Häntä rakastettiin, ja hän rakasti.

Hempea Hamppupyyhe 2 Hempea Hamppupyyhe 7 Hempea Hamppupyyhe Hempea Hamppupyyhe 4

Kesä on ollut tähän mennessä siis kaikkea ilon ryöpsähdyksistä viiltävään suruun. Kaiken kipeän rinnalle on kuitenkin mahtunut paljon hyvääkin. Siksi ajattelin listata tähän kesäkuulumis-postaukseeni tämän hetken lempijutut:

HELLE. Helleaalto tuli kreivin aikaan, tätä heinäkuuta en hevin unohda. Rakastan jokivettä, niinpä olen uinut, uinut ja uinut. Olen syönyt piknik-viltillä leipäsiä ranskalaisella boursin-juustolla, napsinut herneitä, kävellyt avojaloin polttavalla hiekalla ja asfaltilla yömyöhään sekä seikkaillut ystävien kanssa pitkin joen ympäröimiä saaria traktorin sisäkumin ja melan kanssa. Olen seurannut, kun 5-vuotias kiharapää oppii uimaan. Olemme normaalisti lomailleet elokuussa, koska silloin on yleensä ollut Suomen kesässä lämpimintä, mutta tänä vuonna heinäkuun sääbingot osuivat enemmän kuin kohdilleen.

UNELMANPEHMEÄT HAMPPUPYYHKEET. Tie on kuljettanut lähes joka päivä pitkille uimareissuille, ja tämän myötä minusta on kuoriutunut melkoinen pakkaushai. Hempean superpehmeät Ailigas-hamppupyyhkeet ovat rantakassin must have. Niin kevyet pakata, mahtuvat pieneen tilaan, kuivuvat nopeasti auringossa ja ovat justiinsa sopivan kokoisia. Pyyhkeen imukyky oli heti ensikäytöllä loistava, voin vain kuvitella mitä se on ajan kanssa, kun kangas pehmenee pesujen myötä vielä lisää. Pyyhkeitä saa Hempean verkkokaupasta.

PUUTARHAJUHLAT. Ei ole parempaa kuin nähdä ystäviä notkuvien ruokapöytien äärellä, etenkin jos juhlat sijaitsevat puutarhassa! Tänä kesänä olen ottanut kaiken irti ihanasta pihastamme ja järjestänyt parit kokoontumiset rakkaimmille. Ensi kerralla kokoonnummekin eri kaupungissa, ilmoille on väläytelty kunnon sushi-iltamia. Ystävämme on kokki ja hän tekee älyttömän hyvää sushia.

Lue myös: Kesäkattaus puutarhassa

Hempea Hamppupyyhe 15 Hempea Hamppupyyhe 16 Hempea Hamppupyyhe 11 Hempea Hamppupyyhe 13 Hempea Hamppupyyhe 10

RIEMU. Viisi ja puolivuotias pikkunasumme jäi elämässään jo toistamiseen yksin, silti hän jaksaa olla ihmisen paras ystävä. Lipaista poskelta, kun kyynel pyrkii ulos kyynelkanavista, pyytää jokailtaista temppuhetkeä (vai pitäisikö sanoa, herkkuhetkeä?) ja kuljettaa päivittäin lenkille luonnon siimekseen. Hän on oppinut tänä kesänä laittamaan pään kokonaan veden alle, mitäpä sitä ei koira frisbeensä pelastamiseksi tekisi? Uinnin jälkeen hän osaa tulla kuivattavaksi, hamppupyyhkeet ovat hänellekin kovin mieleen (tosin kuivauksen jälkeen odottaa aina hiekassa piehtarointi, koska miksikäs ei…). Rakastan tätä koiraa sydämeni pohjasta – jos hänen luottamuksensa joku voittaa, kyseessä on oltava huipputyyppi. Toivon, että meillä on Riemun kanssa vielä runsaasti vuosia yhdessä, hän kun on koira parhaassa iässä ja ystävä sanan varsinaisessa merkityksessä.

Lue myös: Pienen koiran riemua

3 X SUOSIKKIKOSMETIIKKATUOTE. En pärjäisi kesää ilman tätä kolmen koplaa: Weledan silkkisen pehmeä ja laventelinen puhdistuskerma on parasta mitä iholleen voi aurinkopäivän jälkeen levittää. Tata Harperin puhdistusöljy on silkkaa aromaterapeuttista ilotulitusta ja ihon parhainta hemmottelua yhdessä musliiniliinalla tai Hempean pehmeällä Aivi-hamppupyyhkeellä poistettuna. Rahuan hiustentehohoitoaine pitää helteen kuivattamat kutrit silkkisen pehmeinä ja kaksihaaraiset kurissa.

Lue myös: Tehokosteutusta ja SOS-hoitoa kuiville kesähiuksille

TRAKTORIN SISÄKUMI AKA UIMARENGAS. Kyllä, luit oikein. Puhuin yhtenä päivänä Tuomakselle kuinka minulla oli lapsena pieni musta traktorin sisäkumista valmistettu uimarengas aina käytössä kesän uimareissuilla. Hän tuli samana iltapäivänä astetta isomman kanssa kotiin, oli ostanut lahjaksi! Rengasta pumpatessa tosin huomasimme, että eihän tämä tule autoon mahtumaan ikikuunapäivänä. No, auton katolle mahtuu, kun sitoo hyvin kuormaliinoilla. Kesäelämä on noin 100 % parempaa, kun on oma uimarengas.

Hempea Hamppupyyhe 4 Hempea Hamppupyyhe 8 Hempea Hamppupyyhe 3 Hempea Hamppupyyhe 14

Aion nyt lomailla kunnolla heinäkuun lopun ja osan elokuusta, siksi täällä on hyvin hiljaista vielä seuraavat neljä viikkoa. Olen ollut terveyden puolesta tosi huonossa kunnossa viimeiset kuukaudet, löysin vasta nyt kesällä lääkärin joka osaa selvittää syitä ja hoitaa raudanpuuteanemiaani (ja siihen läheisesti liittyvää kilpirauhasen vajaatoimintaani). Luuytimeni on täysin tyhjä raudasta, ei siis ihme ettei happi ole kulkenut ja sydän hakkaa tuhatta ja sataa. Otan siis tämänkin vuoksi nyt aikaa omalle hyvinvoinnille ja kirjoittelen näistä teemoista mielelläni lisää, kun palaan lomalta. Nauttikaa kesästä, lomasta, toisistanne, elämästä.

Parasta heinäkuuta kaikille!

Kuvat Hannamari & Tuomas Rahkonen, editti Hannamari Rahkonen

Mari Vee

Voimia ihana! Kommentoin harvoin vaikka luenkin blogiasi ja seuraan instaasi. Lepäile ja kerää voimia. Jos joskus sinne Rovaniemelle tulen (olen joskus vuosia sitten uhonnut tulevani), niin tulen halaamaan!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Et tiedäkään miten tämä viestisi piristi minua harmaana päivänä! Olen moneen otteeseen miettinyt, että mitä sulle mahtaa kuulua Mari :) Jotenkin sydäntä lämmittävää, että olet pysynyt kelkassa kaikki nämä vuodet – kiitos <3 Ihanaa elokuuta ja iso halaus!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Kesäkattaus puutarhassa
Luonnollinen Abel & kestävän parfyymin salaisuus
Muistojen hillopurkki
Unelmanpehmeä mansikkaraakakakku