Kesäkattaus puutarhassa

Yhteistyössä Hempea (sisältää alennuksen).

Hempea Hamppupoytaliina Yellowmood Hannamarirahkonen 4 Hempea Hampputekstiilit Yellowmood Hannamari Rahkonen Hempea Hamppupoytaliina Yellowmood Hannamarirahkonen 2

Olen pyhittänyt heinäkuun ihan muutamaa blogijuttua lukuunottamatta lomalle ja vapaa-ajalle. Pohjoisen on vallannut kunnon helleaalto, ihoon on piirtynyt kauniit rusketusrajat ja luonnonvesissä on polskittu harva se päivä. En edes muista kuinka monta isoa vadelma- ja mansikkalaatikkoa olen jo ostanut – kaikki parempiin suihin päätyneet, yhtään mehevää marjaa ei ole pakastimeen päätynyt.

Jokivesi on houkutellut jopa kylmänarimmat ystäväni syleilyynsä salarannallamme ja kelluttu on paitsi perinteiseen tapaan, myös hillittömän kokoisen traktorin sisäkumin keskellä. Kyllä kesä on ihmisen parasta aikaa, kun sen saa viettää vapaalla rakkaiden kanssa. Stressitasot olivat tuossa jo sen verran hälyyttävällä tasolla, että nyt otan sykkeentasaamisesta irti kaiken.

Viime viikonloppuna toteutui pitkään suunniteltu ruokafiesta, jonne saapui kaksi ystäväpariskuntaamme kaukaa. Koko viikonloppu täynnä hyvää ruokaa, kitaransoittoa, uimista, parvekebrunsseja, köllöttelyä ja pitkässä heinikossa samoilua. Lasten riemunkiljahduksia, ja yksi nimensä veroinen Riemu-koira, jota ei meinaa saada vedestä pois kun on sinne kerran päässyt.

Niin, ja tulihan tässä yksi englanninkielinen raakakakkukirjakin julkaistua, huh! Suomiversio on tulossa sekin tämän kuun aikana. Katoimme ystäviemme kanssa rääppiäisten hengessä tämän kattauksen puutarhaamme nyt alkuviikosta. Kuvausten jälkeen käytiin ruoan kimppuun, vadelmat tekivät pikaisen katoamistempun pienten ihmisten onnellisiin suihin samalla kun aikuiset nautiskelivat suolaista.

Lue myös: Onnistuneiden juhlien ABC

Hempea Hamppupoytaliina Yellowmood Hannamarirahkonen Hempea Hampputekstiilit Yellowmood Hannamari Rahkonen 4 Hempea Hampputekstiilit Yellowmood Hannamari Rahkonen 2 Hempea Hamppupoytaliina Yellowmood Hannamarirahkonen 14

Kuvasin viime kesänä täältä pohjoisesta ponnistavan Hempea-hampputekstiilimalliston tuotekuvat. Brändin takaa löytyy Marja-Maija Valtonen, joka asuu perheineen Inarissa. Hempea on syntynyt ehdasta rakkaudesta maapalloa kohtaan. Tuotteiden sävymaailmassa sekä tekstuurissa voi nähdä selkeästi pohjoisten tunturien ja usvaisten järvien tuoman inspiraation. Tuotteet ovat ekologisuuden lisäksi yksinkertaisen kauniita, viimeisteltyjä, hieman rosoisia ja hienostuneita.

Hempean tuotevalikoimaan kuuluu tällä hetkellä Nammi-lakanoita, Nangu-pussilakanoita (myös paripeitolle!), Nuvvus-tyynyliinoja sekä pieneen tilaan meneviä Ailigas-kylpypyyhkeitä ja Aivi-pikkupyyhkeitä, jotka sopivat niin kylppäriin kuin keittiöönkin. Vuodevaatteita saa tällä hetkellä ajattomissa maanläheisissä sävyissä (luonnonvalkoinen, harmaa ja värjäämätön beige) ja kankaat on värjätty Gots-sertifioiduilla vesiohenteisilla väreillä.

Valikoima on täydentynyt tänä kesänä serveteillä sekä Maares-pöytäliinoilla, joita odotin kuin kuuta taivaalta! Pöytäliinoja saa luonnonvalkoisena, beigenä sekä harmaana (joka taittaa kevyesti siniseen) – meille valitsin jälkimmäisen vaihtoehdon, sillä astiat ovat usein vaaleita ja pidän harmaan monikäyttöisyydestä.

Jos olet himoinnut kotiisi hampputekstiilejä, Yellow Moodin lukijoille on voimassa 31.7. saakka koodi YELLOWMOOD10, jolla saatte 10 % alennuksen kaikista tilauksista. Postauksissa näkyvän Maares-pöytäliinan saa 20 % alennuksella 15.-31.7. välisen ajan, eli malta vielä muutama päivä mikäli haluat tämän upean pöytäliinan hieman edullisemmin. Heinäkuun ajan tuotteet saa myös ilman toimituskuluja!

Hempea Hamppupoytaliina Yellowmood Hannamarirahkonen 13 Hempea Hamppupoytaliina Yellowmood Hannamarirahkonen 12 Hempea Hampputekstiilit Yellowmood Hannamari Rahkonen 3 Hempea Hamppupoytaliina Yellowmood Hannamarirahkonen 11 Hempea Hamppupoytaliina Yellowmood Hannamarirahkonen 10

Hamppu on kestävin kasvikuitu ja siitä on valmistettu vaatteita ja tekstiilejä jo tuhansia vuosia. Pellavan tavoin hamppu pehmenee pesujen ja käytön myötä entisestään. Hamppukuitu on luonnostaan ekologista ja luomua eikä sen viljely köyhdytä maaperää. Hempean tuotteisiin käytetyn hampun käsittely kasvista kankaaksi tapahtuu mekaanisesti veden avulla – valmistukseen ei käytetä missään vaiheessa kemikaaleja. Sitä voi kutsua hyvällä syyllä tulevaisuuden materiaaliksi.

Hempean käyttämä hamppukangas valmistetaan Romaniassa, jossa omataan pitkä historia ja perinteet hampun valmistamisessa kasvista kankaaksi. Tuotteet suunnitellaan ja ommellaan 100 % Suomessa (täällä pohjoisessa) ja tarjotaan sitä kautta työtä kotimaan tekijöille.

Lue myös: Hamppuvuodevaatteiden uumenissa

Hempea Hamppupoytaliina Yellowmood Hannamarirahkonen 9 Hempea Hamppupoytaliina Yellowmood Hannamarirahkonen 6 Hempea Hamppupoytaliina Yellowmood Hannamarirahkonen 8

Meillä on ollut viime syksystä saakka käytössä Hempean hamppuvuodevaatteet ja voin sanoa, että kyseiset lakanat ja pussilakana valitaan käyttöön aina kun ne ovat puhtaana. Hamppukudos on painavaa, kankaan pinta on sileää ja todella miellyttävää iholla.

Pesen vuodevaatteet aina 60 asteessa eikä kangas ole mennyt miksikään lukuisista pesukerroista huolimatta. Siksi odotan myös pöytäliinalle pitkää ikää käytössämme. Pöytäliinan kangas on hieman ohuempaa kuin parivuoteen pussilakanat. Jahka saamme kuusilankkupöytämme valmiiksi jonain päivänä, pääsee liina koristamaan puutarhapöydän lisäksi myös kotipöydän pintaa silloin tällöin.

Lue myös: 12 x kysymystä hamppukangastekstiileistä

Hempea Hamppupoytaliina Yellowmood Hannamarirahkonen 7 Hempea Hamppupoytaliina Yellowmood Hannamarirahkonen 5 Hempea Hamppupoytaliina Yellowmood Hannamarirahkonen 3

Saat 31.7. saakka 10 % alennuksen kaikista Hempea-tuotteista koodilla YELLOWMOOD10. Maares-pöytäliinan saa 20 % alennuksella 15.-31.7. välisen ajan. Heinäkuun ajan tuotteet saa myös ilman toimituskuluja Hempean verkkokaupasta.

Kaunista heinäkuuta, toverit!

Kuvat Hannamari Rahkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Ketogeeniset vohvelit mansikkavaahdolla
Hempeitä unia hamppuvuodevaatteiden uumenissa
Unelmanpehmeä mansikkaraakakakku
Miten saada luovasta työstä taloudellisesti tuottavaa?