Yellow Mood Beauty Rituals – Biodellyn perustaja Tanja Kipinoinen jakaa kosmetiikkasuosikkinsa

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Tänään Yellow Moodin kauneusrituaaleista kertoo luonnonkosmetiikkakauppa Biodellyn perustaja Tanja Kipinoinen, joka on turkulainen kolmen lapsen äiti. Minun ja Tanjan tiet kohtasivat jo kahdeksan vuotta sitten aiemman blogini tiimoilta ja teimme pitkään yhteistyötä ihanien luonnonkosmetiikkabrändien kanssa. Annetaan kosmetiikkaa intohimonaan pitävän naisen siis kertoa itse mistä kosmetiikkatuotteista hän ei todellakaan luopuisi ja mitä arjen meikkipussista löytyy!

Biodelly Web 18

”Olen ehkä vähän ristiriitainen persoona siinä mielessä, että luonnonmukainen kosmetiikka kiinnostaa minua todella paljon ja terveelliset elämäntavat myös, mutta lisäravinteet ja superfoodit ei yhtään.”

Minkälaisia kosmetiikkatuotteita löytyy käsilaukustasi?

Käsilaukustani löytyy aina huulivoidetta, ilman sitä en tule toimeen. Meikkejä en käsilaukussa enää kanna koska en kuitenkaan muista niitä lisäillä päivän mittaan :o)

Miten huolehdit ihostasi sisäisesti?

Pyrin syömään terveellisesti ja iho hyötyy siitä varmasti siinä sivussa. Mutta varsinaisesti en hoida ihoani sisäisesti millään tavalla, en esimerkiksi syö mitään lisäravinteita tai superfoodeja D-vitamiinia lukuunottamatta (ja sekin usein unohtuu…). Tiedän, että runsas vedenjuonti olisi tärkeää ja siinä yritän skarpata, se ei tule minulta luonnostaan. Olen ehkä vähän ristiriitainen persoona siinä mielessä, että luonnonmukainen kosmetiikka kiinnostaa minua todella paljon ja terveelliset elämäntavat myös, mutta lisäravinteet ja superfoodit ei yhtään. Tämä näkyy myös Biodellyn tuotevalikoimassa :o) En koe niitä kovin tärkeiksi, tärkeämpää on ruoka jota syömme sekä positiivinen elämänasenne.

”Puhdistan ihon aina huolellisesti iltaisin. Sellaista tilannetta ei kerta kaikkiaan vaan ole, että jättäisin sen väliin!”

Millaiset ovat ihonhoitorutiinisi aamuisin? Mitä tuotteita käytät?

Aamulla virkistän kasvot kasvovedellä kostutetulla vanulapulla. Sen jälkeen levitän kasvoille seerumin, yleensä kosteuttavan. Sitten laitan vielä kasvovoiteen ja silmänympärysvoiteen. Minulla ei ole varsinaisia luottotuotteita koska rakastan kokeilla koko ajan uutta ja työni puolesta saankin testiin paljon erilaisia tuotteita. Tällä hetkellä minulla on käytössä Whamisan Toner Deep Rich, Luén Hyaluronihapposeerumi, Mia Höytö Valo ja Mia Höytö Unelma.

Millaiset ovat ihonhoitorutiinisi iltaisin? Mitä tuotteita käytät?

Puhdistan ihon aina huolellisesti iltaisin. Sellaista tilannetta ei kerta kaikkiaan vaan ole, että jättäisin sen väliin! Muutamia vuosia sitten käytin vielä geelimäisiä putsareita ja aina olikin pintakuivuutta, varsinkin talvella. Sittemmin olen hurahtanut ihan kokonaan balmimaisiin ja öljymäisiin putsareihin enkä oikeastaan muuta enää käytäkään (joskus puhdistusmaitoa).

Illalla puhdistan kasvot puhdistusbalmilla tai öljyllä sekä musliiniliinalla. Sitten laitan runsaasti kasvovettä sekä seerumin. Sen jälkeen levitän kasvoille vielä kasvoöljyn tai jonkin balmin ja silmänympärysvoiteen. Yövoidetta en ole käyttänyt moneen vuoteen. Tällä hetkellä käytössä ovat Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm (puhdistukseen) ja Patykan Öljypuhdistus, Whamisa Toner Deep Rich ja Patykan suihkutettava kasvovesi, Lué Hyaluronihapposeerumi, Flow kosmetiikka Ruusunmarjaöljy ja Mia Höytö Valo.

Lue myös: Neal’s Yard Remedies – ruusuterapiaa pimeiden iltojen pelastukseksi.

Biodelly Web 11

”Mielestäni kenenkään yli kolmekymppisen ei pitäisi astua ovesta ulos ilman poskipunaa, se on nopein tapa tuoda kasvoille tervettä väriä ja pirteää ilmettä.”

Mikä on lempituoksusi?

Olen hurahtanut Elixirs & Co:n Vivacité-parfyymiin, en voi olla nuuhkimatta sitä koko ajan! Tämä ihmetyttää kyllä itseänikin, sillä aluksi inhosin tuoksua sen maskuliinisuuden vuoksi. Lisäksi olen lievästi tuoksuherkkä. Kun tulin raskaaksi ensimmäistä kertaa kahdeksan vuotta sitten kaikki tuoksut aiheuttivat pahoinvointia ja niiden käyttö jäi pitkäksi aikaa. Lisäksi olen huomannut myös, että koska olen sekä töissä että kotona vain luonnollisten (ei synteettistä alkuperää olevien) tuoksujen ympäröimä, en oikein kestä enää mitään synteettisiä hajusteita, enkä aina edes luonnonmukaisia hajuvesiä. Tällä hetkellä olen kuitenkin pitkästä aikaa innostunut Biodellyyn rantautuneista Elixirs & Co -tuoksuista, ja yritän opetella käyttämään tuoksuja uudelleen.

Millä tuotteilla syntyy arkimeikkisi?

Minulla arki- ja juhlameikki syntyy samoilla tuotteilla, juhliin laitan ehkä vähän voimakkaampaa luomiväriä ja kajalia. Käytän Nui Cosmeticsin meikkivoidetta, se on paras koskaan kokeilemani meikkivoide. Olen ihastunut sen hyvään levittyvyyteen, sopivaan peittävyyteen, tuoksuun, kaikkeen!

Silmien alle ja nenän pieliin käytän Avrilin peiteainetta, se pysyy minulla hyvin paikoillaan koko päivän ja peittää hyvin. Tai siis riittävästi; minulla on niin tummat silmänaluset ettei niihin oikeasti mikään auta mutta se ei haittaa minua enää. Nuorempana käytin hyvinkin paljon aikaa tämmöisten asioiden murehtimiseen, mutta nykyään siihen ei ole enää aikaa eikä mielenkiintoa.

Meikkipohjan päälle laitan kevyesti Lily Lolon Flawless Silk -irtopuuteria, se tuo kauniin pinnan iholle mutta ei tee ihosta liian mattaista. Sitten laitan poskipunaa ja niitä minulla on varmasti kymmenen erilaista käytössä koko ajan, olenhan poskipunahullu!

Mielestäni kenenkään yli kolmekymppisen ei pitäisi astua ovesta ulos ilman poskipunaa, se on nopein tapa tuoda kasvoille tervettä väriä ja pirteää ilmettä. Poskipunia minulta löytyy ainakin Lily Lolon, Nui Cosmeticsin, Zuiin ja RMS Beautyn valikoimista.

En juurikaan käytä arkisin luomiväriä, ripsiväriä kylläkin aina. Lempparini on tällä hetkellä Nui Cosmeticsin ripsiväri mustana. Minulla ei ole kulmissa väriä omasta takaa juuri ollenkaan, siksi meikkaan ne kyllä joka päivä. Käytössäni on aina Zuiin kulttituote Taupe-sävyssä ja lisäksi muita juuri sillä hetkellä kokeilussa olevia kulmameikkejä. Jotenkin kuitenkin palaan Zuiin Taupeen, mikä on suorastaan ihme sillä en ole muuten lainkaan tuote- tai merkkiuskollinen. Lopuksi laitan huulirasvaa, huulipunaa ei oikein tule käytettyä vaikka olen vuosikausia yrittänyt muuttaa itseäni ”huulipunaihmiseksi”.

LUE MYÖS: Green Beauty Awards – luonnonkosmetiikan kiistattoman parhaat kasvojenhoitotuotteet

Biodelly Web 28

”En ole kovin uskollinen millekään merkille tai tuotteelle. Pikemminkin haluan aina kokeilla uutta vaikka minulla olisi jo käytössä hyvin toimiva tuote. Se on kai sitä kosmetiikkahulluutta!”

TOP-luonnonkosmetiikkasuosikkisi?

Tämä on minulle tosi vaikea kysymys, koska kuten jo mainitsin, en ole kovin uskollinen millekään merkille tai tuotteelle. Pikemminkin haluan aina kokeilla uutta vaikka minulla olisi jo käytössä hyvin toimiva tuote. Se on kai sitä kosmetiikkahulluutta! Mutta nyt kun oikein mietin, tietyt tuotteet tulee hankittua aina uudestaan ja ne ovat:

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm – ihanan tuoksuinen balmi jota käytän ihon puhdistukseen sekä kasvovoiteena varsinkin talvella. Jos ihan rehellisiä ollaan, en ole kovin kiinnostunut aromaterapiasta, mutta Neal’sin tuotteita, varsinkin tätä balmia, tulee aina oikein nuuhkittua ennen iholle laittamista ja siitä tulee hyvä olo.

Mia Höytö Valo – silmänympärysvoiteen pitää olla tarpeeksi ravitseva mutta silti sellainen, ettei se tunnu juuri miltään. Valo on juuri tällainen. Monta silmänympärysvoidetta on tullut kokeiltua ja muitakin hyviä löytyy, mutta Valoa pitää silti aina löytyä kaapista.

Shampoo – en laita tähän nyt mitään merkkiä, koska minulle käy käytännössä kaikki shampoot, mutta luonnonkosmetiikan shampoot ovat sellaisia, joita en enää vaihtaisi ns. ”tavallisiin” vaikka mikä olisi. Yksinkertaisesti hiukseni ei vain tule puhtaiksi muilla kun luonnonkosmetiikan shampoilla.

Kasvovesi – miten olen joskus voinut skipata kasvoveden käytön kokonaan, en ymmärrä. Kasvovesiä ja kasvosuihkeita en vaihtaisi enää mihinkään ja varsinkaan en vaihtaisi ei-luonnonmukaiseen, sillä uskon aidoissa kukkaisvesissä ym olevan enemmän iholleni hyödyllisiä ainesosia kuin synteettisissä versioissa.

Nui Cosmetics -meikkivoide – mainitsinkin jo, että tämä on paras luonnonkosmetiikan meikkivoide jota olen kokeillut. En vaihtaisi sitä enää mihinkään sen levittyvyyden, ihanan kuulaan lopputuloksen, tuoksun ja kauniin pakkauksen vuoksi!

Lily Lolo mineraalimeikkipuuteri – …ja edellisen lauseen sanottuani totean kuitenkin, että kun minulla on TODELLA kiire, tai lähden matkalle tms, on meikkipohjavalintani aina Lily Lolon Mineraalimeikkipuuteri. Se on yksinkertaisesti maailman nopein meikki, joka tasoittaa ihon, pysyy koko päivän ja kestää käytössä pienen ikuisuuden.

LUE MYÖS: Mineraalimeikkien ABC – kaikki mitä olet halunnut tietää mineraalimeikeistä!

Paras kauneusvinkkisi?

Hiihto! Ei ole kätevin eikä helpoin mutta toimivin kyllä. Koen olevani kauneimmillani kun olen hiihtänyt tunnin ja käynyt saunassa, sitä hehkua ei voita mikään! Täällä etelässä on ihan naurettavan lyhyt hiihtokausi, lumetetulla kuntoradalla noin kaksi kuukautta. Silloin pyhitän kaiken mahdollisen ajan hiihdolle, saatan viedä aamulla lapset hoitoon ja lähteä hiihtämään ja sitten vasta töihin. Muina aikoina, paremman puutteessa, kunnon kävelylenkki metsässä ajaa lähes saman asian.

Tuorein toimiva kosmetiikkalöytösi?

Nui Cosmeticsin meikkivoide.

Kosmetiikkatuote, jota ilman et tulisi toimeen?

En voi laittaa tähän vain yhtä, kyllä niitä ovat huulivoide, kasvovesi/kasvosuihke, ripsiväri ja poskipuna.

Jos saisit minkä tahansa luonnonkosmetiikan tuotteen minkä valitsisit ja miksi?

Haluaisin kokeilla ökyhintaista Vintner’s Daughter kasvoöljyä. Minun on vaikea uskoa että kokisin sen hintansa arvoiseksi mutta olen kyllä avoin ja utelias kokeilemaan, jospa vaikka mieleni muuttuisikin! Lähinnä tässä tuotteessa siis kiinnostaa se, miltä se tuntuu iholla ja mitä se tekee iholleni verrattuna edullisempiin tuotteisiin. Tuotteen valmistaja sanoo sen korvaavan lähes kaikki muut kosmetiikkatuotteet, olisi mielenkiintoista kokeilla olisiko todella kohdallani näin.

Kuvat Riikka Lilja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards 2017: Meikit
Green Beauty Awards 2017: Kasvojenhoito
Green Beauty Awards 2017: Hiukset
Green Beauty Awards 2017: Tiimin suosikit