Eettistä & aidosti tehokasta etanakosmetiikkaa

Kaupallinen yhteistyö House of Organic.

Helixium Luonnonkosmetiikan Antiage Sarja Etanaseerumi Hannamari Rahkonen 10

Oletko kuullut etanauutetta sisältävästä kosmetiikasta tai peräti käyttänyt sitä? Työskennellessäni aikoinaan luontaistuotekaupassa sain todistaa etanauutteeseen perustuvan sarjan hypeä – voidepurnukoita meni kuin kuumille kiville ja muistan vieläkin miten paljon niiden myyminen harmitti, koska tuotesarja ei ollut luonnonkosmetiikkaa nähnytkään. Raaka-aineena etanaseerumi oli itsessään erittäin vakuuttava, mutta minua harmitti suunnattomasti miten näin loistavaan raaka-aineeseen oli yhdistetty ihan turhanpäiväisiä kemikaaleja ja täyteaineita, joilla ei ollut mitään ihonhoidollista funktiota ja joista on terveydelle vain harmia. Lopputulos ei ollut millään tasolla houkutteleva.

Tämän historiani omaten on ollut enemmän kuin ilo tutustua oikein pitkän kaavan kautta Helixiumiin, joka on maailman ainoa luomusertifioitu etanauutteeseen perustuva sarja ja jonka on perustanut aiemmin L’Orealilla pitkän uran tehnyt Marcela Valorosa. Ulkoasultaan kevyesti apteekkimainen ja pelkistetty sarja on luonnonkosmetiikaksi epätyypillisen houkutteleva ja helposti lähestyttävä – siitä nimittäin puuttuu kokonaan luonnonkosmetiikkaan yleisesti liitetty mielikuva yrttisen tai aromaterapeuttisen vahvasta tuoksumaailmasta.

Sen sijaan Helixiumissa on eleganttiutta puhkuvaa raikkautta ja keveyttä, jotka saavat sarjan jokaisen tuotteen tuntumaan erittäin ylelliseltä eikä vaikutus todellakaan jää vain tuoksun tasolle. Laatu näkyy ja tuntuu jokaisen tuotteen raaka-aineluettelossa, jonka lisäksi tuotteiden koostumukset ja vaikutukset edustavat aivan ehdottomasti luksusluonnonkosmetiikkaa. Uskallan veikata jo tässä vaiheessa vuotta, että muutama näistä etanaseerumituotteista tulee löytymään tämän vuoden lopulla julkaistavista Green Beauty Awardseista!

Helixium Luonnonkosmetiikan Antiage Sarja Etanaseerumi Hannamari Rahkonen 12

Eettinen luomuetanatila

Monen mielikuva etanaseerumista liittyy vahvasti koko etanan hyödyntämiseen, vaikka tosiasiassa kosmetiikkatuotteisiin hyödynnetään vain ja ainoastaan etanan oman limavana, jonka nuo pienet tyypit jättävät taaksensa liikkuessaan hitaan varmasti eteenpäin.

Helixiumilla on Lyonissa Ranskassa oma luomuetanatila, jossa näitä pieniä tuottajia kohdellaan suurella kunnioituksella ja hoivataan hellästi. Vai mitä sanotte siitä, että etanoita ruokitaan luomuruoalla ja pidetään kiinni luontaisesta horrosajasta joka kestää marraskuusta maaliskuuhun? Haluaisin niin joskus päästä vierailemaan tuolla tilalla!

Etanoita ei pakoteta etenemään nopeammin esimerkiksi minkäänlaisten porttien avustuksella limantuotannon maksimoimiseksi, vaan ne saavat liikkua ihan omaan tahtiinsa. Helixiumin tilalla ei käytetä myöskään minkäänlaisia limantuotantoa stimuloivia kemikaaleja, vaan tässäkin asiassa luotetaan laatuun ja luonnollisuuteen – ja kaikki tämä tuntuu ja näkyy myös lopputuotteessa, joka on priimaa.

Sen lisäksi, että pieniä tovereita luomuruokitaan ja kohdellaan kunnioittaen, etanoiden erittämä lima kerätään käsin yksi kerrallaan ja shokkipakastetaan ravinteiden määrän maksimoimiseksi. Maailmalla on varmasti sellaisiakin etanaseerumin tuottajia, joita eettisyys ei kiinnosta pätkän vertaa – jälleen siis yksi hyvä syy suosia luonnonkosmetiikkaa!

Helixium Luonnonkosmetiikan Antiage Sarja Etanaseerumi Hannamari Rahkonen 11 Helixium Luonnonkosmetiikan Antiage Sarja Etanaseerumi Hannamari Rahkonen 4

Etanaseerumi, eli Helix Aspersa

Etanoista saatava uute (Helix Aspersa) on varsinainen ihonhoidon superfood, sillä se ei sisällä pelkästään yhtä vaikuttavaa vitamiinia tai mineraalia, vaan useita merkittäviä ihosolujen uudistumiseen suotuisasti vaikuttavia tehoaineita, jotka tekevät Helixiumista erityisen hyvän vaihtoehdon iho-ongelmista kärsiville tai heille, jotka haluavat hidastaa ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä.

Uutteen sisältämä allantoiini on erityisesti herkälle iholle sopiva täsmäase, joka stimuloi terveen ihokudoksen muodostumista, nopeuttaa haavojen paranemista ja umpeutumista, rauhoittaa ja auttaa ihoa säilyttämään kosteuden. Glykolihappo on pienimolekyylisin AHA-happo, joka imeytyy syvälle ihon kerroksiin ja stimuloi ihon kimmoisuutta sekä kiinteyttä säätelevän kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Hyaluronihappo puolestaan sitoo kosteutta ja vähentää sen haihtumista etenkin ankarissa sääolosuhteissa, jollaisten keskellä me suomalaisetkin paraikaa elämme. Näiden lisäksi etanauutteessa on ihovaurioita korjaavaa proteoglykaania.

Helixium on sarjana ihan omiaan monenlaisten erilaisten iho-ongelmien hoidossa ja sitä voi suositella etenkin, jos ihollasi esiintyy jotain seuraavista: aknea, arpia, tukkoisuutta, epäpuhtauksia, hyperpigmentaatiohäiriöitä, sameutta, stressiä tai aurinkovaurioita. Sarja on ihanteellinen myös siinä tapauksessa, jos haluat ennaltaehkäistä aikaisia ikääntymisen merkkejä, sillä etanaseerumin lisäksi sarjassa on käytetty huippulaadukkaita kasviuutteita- ja öljyjä, jotka vaikuttavat kollageenintuotantoon ja lataavat ihoa antioksidanteilla sekä silottavat ja kosteuttavat.

Suomessa Helixiumilta on saatavilla tällä hetkellä seitsemän tuotetta: misellivesi, kuorintavoide, etanaseerumi, roll-on -silmänympärysseerumi, silmänympärysvoide, kosteusvoide ja sertifioimaton aurinkosuojallinen voide. Odotan mielenkiinnolla millä tuotteilla sarja täydentyy tulevaisuudessa, olisi esimerkiksi aivan mahtava saada miselliveden rinnalle puhdistusmaito- tai öljy!

Helixium Luonnonkosmetiikan Antiage Sarja Naamio Hannamari Rahkonen

Helixiumin hopeakuorintavoide on yksittäispusseihin pakattu kermainen kuorintanaamio, jossa on etanauutteen lisäksi antibakteerista ja ihon tulehdustiloja ennaltaehkäisevää hopeaa, kirkastavaa greipinkukkavettä, kosteuttavaa aloe veraa ja vapailta happiradikaaleilta suojaavaa arganöljyä. Naamion mekaanisesti kuorivat hiukkaset ovat kookosta ja niiden pienen pieni koko on hellävarainen ja lempeä hieman herkemmällekin iholle.

Naamio sujahti hetkessä oman ihoni sisuksiin, tuntui raikastavalta ja heleytti näkyvästi kevyesti stressaantunutta ihoani. Yleisesti ottaen ihoni on kuitenkin valtavan hyvässä kunnossa ja haastavimmasta vuodenajasta huolimatta erittäin kosteuspitoinen, mutta tästä antioksidanttisesta lisäherättelystä oli iso ilo.

Helixium Luonnonkosmetiikan Antiage Sarja Etanaseerumi Hannamari Rahkonen 3

Misellivesi

Kuten moni teistä jo tietääkin, misellivesi on tekninen puhdistusneste, jonka toiminta perustuu pallonmuotoisten misellimolekyylien ulkopinnalta löytyvän hydrofilisen ja ulkopinnalla olevan hydrofobisen pään magneetin kaltaiseen mekanismiin. Hydrofobiset päät vetävät iholta puoleensa vettä hylkiviä rasvaliukoisia aineita kuten ihonhoitotuotteiden jäämiä, meikkiä ja talia. Hydrofoninen pää puolestaan koteloi nuo rasvaliukoiset aineet molekyylin sisälle, jolloin vanu- tai puhdistuslappuun irronnut lika ei enää pääse takaisin iholle.

Helixiumin misellivesi on misellivesien sarjassa yksi lempituotteistani sen hellävaraisuuden vuoksi. Iho jää todella pehmeäksi ja kimmoisaksi, sillä nesteen pinta-aktiiviset aineet ovat vain miedosti peseviä. Etenkin talviaikaan ottaisin miselliveden rinnalle silti kosteuttavan kasvoveden tai hoitonesteen kerrostamista varten. Puhdistusvesi sisältää punoitusta vähentävää ja ihoa uudistavaa etanaseerumia, greipinkukkavettä, aminohappoja ja A-vitamiinipitoista kajottikurpitsaa, aloe veraa, sheavoita ja arganöljyä.

Helixium Luonnonkosmetiikan Antiage Sarja Etanaseerumi Hannamari Rahkonen 8

Sanon heti kättelyssä, että Helixiumin supertäyteläinen kasvoseerumi on lunastanut paikkansa sekä pitkällä että lyhyellä aikavälillä täällä Napapiirin kylmässä talvessa! Seerumissa on hyaluronihappomaisen kimmoisa koostumus, joka levittyy kasvoille kuin unelma ja tekee ihon pinnasta silkkisen tasaisen. Vaikka ihotuntuma ei ole todellakaan yksittäisenä asiana merkittävä kosmetiikan tehon mittari, se on iso plussa, etenkin etanaseerumin raaka-ainesisällön tuntien. Nämä antioksidanttiset kirkastustipat ovat nimittäin kirjaimellisesti elvyttäneet väsyneen ihoni näkyvästi heleämpään kuntoon.

Seerumi sisältää etanauutteen lisäksi ihonsävyä tasoittavaa seljankukkavettä, rauhoittavaa kaurauutetta, A- ja C-vitamiinipitoista kajottikurpitsaa sekä mehiläiskuningatarhyytelöä, jossa on runsaasti pantoteenihappoa eli B5-vitamiinia. Kyseessä on ihoa voimakkaasti kosteuttava humektantti, joka nopeuttaa haavojen ja finnien paranemista ja vähentää esimerkiksi sään aiheuttamia ihoärsytyksiä. Seerumi on kuin tehty suomalaiselle iholle näihin vaihteleviin ja ihon kosteustasapainoa heilauttaviin sääolosuhteisiin, sillä se kosteuttaa, rauhoittaa, kirkastaa, kiinteyttää ja vähentää punoitusta. Kaiken kukkuraksi seerumi tuoksuu ihanan raikkaille vesikukille!

Helixium Luonnonkosmetiikan Antiage Sarja Etanaseerumi Hannamari Rahkonen 5

Silmänympärysseerumi

Erittäin kätevän ja toimivan roll on -applikaattoripään sisältävä Eye Contour -silmänympärysseerumi on jo konseptina helposti rakastettava. Metallinen pyörivä rolleri tuntuu silmänympärysiholla huippuviilentävältä ja sillä on helppo tehdä väsyneelle silmänympärysiholle nestekiertoa aktivoiva hieronta samalla kun iho saa raikastavan seerumikylvyn!

Seerumi silottaa ihoa, vähentää turvotusta ja vaalentaa myös tummia silmänalusia – erityisen ihana tämä on aamuina, jolloin peilissä näkyy on vastassa hieman valahtanut lookki (kuten tällä viikolla superkuun jäljiltä). Seerumiseoksessa on hyvin pitkälti samat raaka-aineet kuin muissakin sarjan tuotteissa, eli etanauutetta, seljankukkavettä, rauhoittavaa kauraa, kajottikurpitsaa ja kosteuttavaa mehiläiskuningatarhyytelöä.

Helixium Luonnonkosmetiikan Antiage Sarja Etanaseerumi Hannamari Rahkonen 6

Sarjalta löytyy onneksi myös hieman tuhdimpi ja hoitavampi silmänympärysvoide, joka lataa herkän ja ohuen silmänympärysihon kosteuttavilla raaka-aineilla ja antaa suojaa. Sheavoita, seesamiöljyä, argania, hopeavettä, etanauutetta ja aloe veraa sisältävän voiteen koostumus on fluidimaisen ohut, mutta silti äärimmäisen hoitava. Parakrassi on luonnon oma botox, joka rentouttaa lihaksia ja vähentää siten juonteiden syntymistä ja tasoittaa sekä silottaa jo olemassa olevia ryppyjä. Imeytyminen on huippuluokkaa ja siksi voide sopii aivan ehdottomasti myös meikin alla käytettäväksi! Tästä tuotteesta tuli sarjan molempien seerumeiden lisäksi suursuosikkini.

Helixium Luonnonkosmetiikan Antiage Sarja Etanaseerumi Hannamari Rahkonen

Viimeisenä vuorossa on Creme Confort -kasvovoide, joka on sarjan ehdoton kuningatartuote seerumeiden rinnalla. Voiteessa on voiteeksi hyvällä tavalla epätyypillinen ja miellyttävän fluidimainen koostumus, joka kosteuttaa lempeästi ja jättää ihon silkkisen mattaiseksi. Rakastan sitä, ettei voide rullaa lainkaan meikin alla, vaan sujahtaa täydellisesti ihon uumeniin ja tekee ihon pinnasta silkkisen mattaisen! Hyvin usein voiteet tuppaavat olemaan aika rasvaisia ja tönkköjä, joten en ole voinut kuvitellakaan käyttäväni niitä meikin alla, vaan olen säästänyt voiteet iltakäyttöön. Vaan eipä tarvitse enää!

Hoitavuutta voiteesta ei puutu tippaakaan ja vaikka ehkä yötä vasten kaipaisin tottumuksestani johtuen voiteeseen hitusen enemmän rasvaisuutta, on tämä ihan loistava vaihtoehto nyt kevättä ja kesää kohden päivä- ja yökäyttöön. Tämä kaikille ihotyypeille sopiva suojaava ja ihoa vahvistava voide sisältää etanauutetta, aminohapporikasta kajottikurpitsaa, antibakteerista hopeaa ja greipin kukkavettä.

Helixium Luonnonkosmetiikan Antiage Sarja Etanaseerumi Hannamari Rahkonen 2 Helixium Luonnonkosmetiikan Antiage Sarja Etanaseerumi Hannamari Rahkonen 9 Helixium Luonnonkosmetiikan Antiage Sarja Etanaseerumi Hannamari Rahkonen 13

Arvonta: Voita Helixium-tuotepaketti

Lopuksi arvomme yhdessä House of Organicin kanssa yhdelle teistä Helixiumin miselliveden, seerumin, silmänympärysseerumin, silmänympärysvoiteen ja kosteusvoiteen. Paketin arvo on huimat 172,95 €!

Osallistumisohjeet:

1. Jätä minulle kommenttiosioon jokin sinua on mietityttänyt kysymys – se voi liittyä ruokavalioon, arjen valintoihini, tyyliin, kotieläimiin, ihmissuhteisiin, kosmetiikkaan, sisustukseen, Lappiin tai mihin tahansa muuhun (ok, pidetään politiikka ja uskonto poissa kuten tähänkin saakka!). Valitsen sopivimmat kysymykset ja koostan niistä nyt keväällä kysymys-vastaus -postauksen.

2. Jätä kommenttisi yhteyteen sähköpostiosoite (se ei näy muille).

Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 3.3. saakka. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti sähköpostilla. Helixiumia myy mm. Sokos ja Sokos Emotion, Ruohonjuuri, hyvin varustetut luonnonkosmetiikan erikoisliikkeet ja nettikaupat sekä House of Organic.

Kuvat Hannamari Rahkonen

satut

Jos sun pitäisi nimetä 5 tärkeintä yksittäistä asiaa, jotka on sulle päivittäin ehdottoman tärkeitä, mitä ne olisi? Olisi kiva kuulla mahdollisimman spesifisti esim jos kyseessä tuote niin mikä tai joku go-to ruoka tms. :)

Vastaa
Tarja

Mitä lisäravinteita kannattaa mielestäsi ehdottomasti käyttää terveyden ylläpitämiseksi? Käytätkö päivittäin superfoodeja ja jos käytät, niin mitä?

Vastaa
k.at

En tiedä onko liian henkilökohtaista, mutta haluaisin tietää enemmän ehkäisystä. Harva hyvinvointiblokkaaja ottaa ehkäisyyn mitään kantaa, vaikka mielestäni ehkäisymuodoilla voi olla todella iso merkitys hyvinvointiin - niin ulkoisesti kuin sisäisesti.

Siispä minua kiinnostaisi miten te olette hoitaneet ehkäisyn ja miksi olet/olette päätyneet valittuun ehkäisymuotoon?

Vastaa
T

Milloin treenaaminen menee yli?
Kivaa päivää!

Vastaa
Salla Sammela

Luonnonkosmetiikka

Vastaa
TT

Mitä muuta kuin probiootteja voi käyttää suoliston hoidossa? Ruokavalio?

Vastaa
Satu

Mikä on paras ravintoaine ja vitamiinilisä iholle?

Vastaa
Lotta

Mitkä asiat pohjoisessa asumisessa on parasta, mitkä asiat siinä ärsyttää?

Vastaa
Tiu

Hyvä unenlaatu ja miten se vaikuttaa meihin kokonaisuutena. Tästä toitotetaan joka suunnalta, olisi kiva kuulla sinun näkemys/kokemus aiheesta, saisinko jotain uutta vinkkiä mitä ei muualta ole löytynyt.

Vastaa
Silja

Miten tietotulvasta ja nykyajan markkinoinnin huomioiden löydät ne oikeat,luonnollisimmat ja parhaimmat tuotteet?

Vastaa
Anna

Mitä (trendikkäitä) kauneudenhoitojuttuja pidät täysin turhina tai jopa haitallisina, tai mikä epäilyttää? Itse olen miettinyt esim. näitä kollageenijuomia, kun jostakin luin jonkun asiantuntijan kommentin, että ei sellaisen toimiminen on mahdottomuus. Jäi minulta selvittämättä tarkemmin. Olen miettinyt hiusvärejä ja monia ihan peruskosmetiikkajuttujakin, että päivitelläänkö niitä joskus vuosikymmenien päästä samalla tavalla kuin nyt voi kauhistella, kuinka ennen muinoin naiset läiskivät naamaansa lyijyä, arsenikkia ja elohopeaa.

Vastaa
Susanna

Mitä eri työmahdollisuuksia Lappi/Pohjois-Suomi/-Ruotsi ja -Norja tarjoaa ja mikä on paras tapa löytää asunto/koti? Mielellään myös pikkulapsiperheen näkökulma huomioiden (päivähoito, harrastukset jne).

Vastaa
Veera

Mikä on salaisuutesi kun jaksat olla aina positiivinen?

Vastaa
Miia

Minkälainen on lempiasusi kotona?

Vastaa
Anne Rantala

Jos käyttäisit sisäisesti vain yhtä superfoodia, mikä se olisi?

Vastaa
Leena

Mistä asiasta et luovu tilanteessa, jossa tuntuu että muu maailma kaatuu ympärilläsi.

Aurinkoisia kevätpäiviä!

Vastaa
Elisa

Mitä sisäisesti pitäisi nauttia Että iho voi hyvin. Nyt kiristää ja on samea. Kuorinnat ja seerumit ei auta ja öljyt ei auta.

Vastaa
klaara

Oletko käyttänyt nyt paljon mainostettua kollageenijauhetta. Jos olet, minkälaisia kokemuksia sait?

Vastaa
Heidi

Minuakin kiinnostaa tuo kollageenilisien käyttö, oletko itse käyttänyt, ja jos niin jauheena vaiko tabletteina?

Vastaa
pinka

Jäi mietityttämään että miten ihmeessä se etanalima oikein kerätään? :O

Vastaa
Lau

Moi! Näin Etelä-Suomessa asuvana mutta Lappia rakastavana olisi tosi kiva kuulla ja nähdä Lapissa asumisesta. Myös luontokuvat ois ihania ? Toki nämä kosmetiikkajutut kiinnostaa aina mutta myös Lapissa asuminen kiinnostaa ?
Mukavaa kevättä!! ☀️

Vastaa
Mirca Seppänen

Mikä tuote olisi ehdoton MUST ihonhoidossa?

Vastaa
Hanna

Miten suhtaudut vastoinkäymisiin tai eteen tulleisiin haasteisiin? Miten suunnittelet tulevaa ja miten lähdet etenemään sitä kohti, mitä tavoittelet?

Vastaa
Kati sefedini

Mikä on elämän tarkoitus?

Vastaa
Kati

Mikä on elämän tarkoitus?

Vastaa
Sade

Voisitko suositella eettisesti tuotettuja, mielellään kotimaisia kestäviä vaatteita?

Vastaa
Sari

Tämä tuotesarja kuulostaa aika hyvältä noin eettiseltä ja ekologiselta kannalta. ? Miten paljon yleensä näet vaivaa tuotteiden taustojen selvittämiseen eli kuljetusmatka, eläinten oikeudet, ihmisoikeudet, ympäristövastuu jne.?

Vastaa
nina

Miten saa ihon kirkkaaksi ja eloisan näköiseksi?

Vastaa
nina

Miten saan ihon kirkkaaksi ja eloisan näköiseksi?

Vastaa
Riitta S

Mitä superfoodeja käytät?

Vastaa
Maarit

Mitä on vitamiini/hivenaineita käytät? Onko ketogeenisen ruokavalion noudattaminen muuttanut vitamiinien tarvetta?

Vastaa
Saara

Raudanpuute ja ketoosi! Oletkin kirjoittanut siittä jonku verran omakohtaista kokemusta, mutta kovasti haluaisin tietää siittä lisää! Paljon esim. Tankkaat magnesiumia, kaliumia ja suolaa? Näillähän se vissiin "raudanpuute" korjaantuis ?

Vastaa
Heli Heinonen

Parhaat ravintolisät ja vitamiinit vastustuskyvyn ylläpitoon?
Mitä ei saa käyttää päällekkäin tai jatkuvasti?

Vastaa
Maryam

Couperoottisen ihon vahvistaminen? Laserilla pysyviä tuloksia?

Vastaa
Untuvaa

Suositteletko keton kokeilemista vegaanisella ruokavaliolla olevalle henkilölle?

Vastaa
Annika

Mitä nappaat mukaan kaupasta jos tarvitsee kiireessä syödä lounasta tai välipalaa? Vai pidätkö mukana jotain minkä voi syödä lennossa, jos tarve vaatii?

Vastaa
T.

Auttaako kollageenin syöminen ilmejuonteisiin?

Vastaa
Suvi

Mitkä kosmetiikan tehoaineet (esim. hyaluronihappo, C-vitamiini, jne.) oikeasti toimii kosmetiikan muodossa? Kannattaisiko niitä käyttää mieluiten sisäisesti?

Vastaa
Paukkis

Miten toteuttaa ketoa tai tiukkaa vhh:ta kasvisruokavaliolla?

Vastaa
Lotta

Mitä kilpirauhasesi toiminnalle kuuluu nyt ketoosin edetessä? Meitä on paljon kilppariongelmaisia, jotka kuulisimme mielellään päivityksiä siitä miten tilanteesi etenee :)

Vastaa
Roosa

mistä olet onnellinen tällä hetkellä?

Vastaa
Hanna

Miten ketogeenista ruokavaliota noudattessa osaa syödä sopivasti. Tarkoitan etenkin alkuvaihetta. Itsellä on ollut haasteellista uskaltaa syödä tarpeeksi, koska mietin koko ajan, että ylitän suositellun päiväannoksen. Voiko jotain ruoka-ainetta syödä huolettomammin? Olo on päivisin jossain määrin voimaton, koska liikun paljon.

Vastaa
Hanna

Miten ketogeenisen ruokavalion alkuvaiheessa osaa syödä sopivasti. Päivisin olo on energiavajeinen ja tuntuu, että hiilarimäärä täyttyy helposti. Onko joitain ruokia, mitä voisi syödä huolettomammin?

Vastaa
HennaMiilia

Mahtava arvonta <3
Löysin blogiisi jokin aika sitten kun googlettelin ketogeenisestä ruokavaliosta ja löysin täältä paljon tietoa, kiitos siitä!

Kysymys: Mitkä on olleet vaikeimmat asiat ketogeenisen ruokavalion noudattamisessa? Oletko ikävöinyt ”tavallisia” herkkuja?

Vastaa
Saara

Mitkä on sun mielestä parhaat dödöt? Voiko luonnonkosmetiikasta oikeesti löytää tehokkaan? Olen aina ollu kova hikoilemaan ja tavis dödötkin välillä pettää nii en vaan ”uskalla” siirtyä niissä luonnollisiin vaikka haluaisin...

Vastaa
hilde

Hei!

Mitä veikkaat, mikä voi olla syynä sille, ettei ketogeeninen ruokavalio oikein toimi (6 -kymppisellä naisella) usean viikon yrittämisen jälkeen? Paino ei putoa ja näläntunne on kuulemma jatkuva. Rasvaa hän syö runsaasti, proteiinia g/tavoitepainokilo/vrk.

Osallistun arvontaan, todella kiinnostavia tuotteita!

Vastaa
Katja Kanerva

Mitä lisäravinteita tulisi käyttää päivittäin?

Vastaa
Leena

Käytätkö mitä valmistetta, kun pohjoisessa pimeää ja veto pois ja ei tekisi mieli kuin nukkua talvi ohi?

Vastaa
Zeynep

Oletko koskaan käyttänyt kollageenijauhetta?

Vastaa
Satuli

Kiinnostaisi kokemukset erilaisista hyvinvoinnin palveluista/hoidoista tai luonnollisesta terveyden ylläpidosta, oletko kokeillut jotain esim. Ayurveda, shiatsu, akupunktio, energiahoidot, eteeriset öljyt, kukkaisterapia, hieronta, niksauttelu, kalevalainen jäsenkorjaus tai vastaavaa? ?

Vastaa
Katariina Suttinen

Mielen rauhoittumis keinot kiinnostavat, olisi kiva saada vinkkejä miten voi itse maadoittaa itsensä tilanteisiin missä juuri on. Mieli kun usein on jo jossain tulevassa ja päässä on kierrokset päällä.

Vastaa
Inga

Kirjasi ketoosista. Onkohan se tulossa missään vaiheessa kirjastojen valikoimaan? Kirjastoista saa nykyään lainata myös e-kirjoja, niin löytyisikö sinunkin teokseksi joskus sitä kautta saataville? Itsellä kun esimerkiksi ei ole mahdollisuutta ostaa kirjaa ainakaan tällä hetkellä, mutta niin mielelläni sen kuitenkin haluaisin lukea..

Vastaa
Maria

Mitkä asiat tukevat hormonaalista tasapainoa, ruokavaliossa ja lisäravinteissa?

Ihanaa kevättä!

Vastaa
MarMar

"Italia sen sijaan tarjosi hieman pyyhkeitä, mutta siitä tuonnempana."
Mitä ikävää tapahtui Italian matkallanne v.2017 ? Ensimmäinen lause on kopio blogitekstistäsi,
en ole huomannut että olisit palannut asiaan. Tämä on jäänyt mieltäni vaivaamaan Italian ystävänä...

Vastaa
Ellen

Oi kuinka ihana palkinto! Olisi mahtava päästä testailemaan.

Olen miettinyt, että mitkä ovat helpoimpia tapoja olla ekologisempi joilla on selkeä vaikutus. Esim. Onko kangaskassi oikeasti ekologisempi kuin muovipussi ja onko panttipullijen palauttamisella oikeasti paljoa merkitystä vai pitäisikö välttää pullojen ostoa yleisesti.

Vastaa
Katja

Minkälaisia lisäravinteita suosittaisit käytettäväksi ketogeenisen ruokavalion lisäksi, jos toiveena on insuliiniresistenssin ja etenkin pcosin helpottaminen?

Vastaa
Millavee

Mitkä ovat vinkkisi ketodieettiä noudattavalle, joka haluaisi omien eväiden sijaan syödä edes joskus työpaikkaravintolassa. Siellähän tunnetusti käytetään paistamiseen rypsiöljyä ym.

Vastaa
SuviZ

Jos voisit mennä rajoituksetta ihan minne vaan, minne menisit?

Vastaa
Hannele

Minkälaisia vaikutuksia ihossasi olet huomannut vhh-ruokavalion seurauksena?

Vastaa
SK

Millä keinoilla lapsissa selviää kaamoksesta ja yöttömästä yöstä tai valomäärän vaihtelusta?

Vastaa
Johanna

Suoliston hyvinvointi, sen vaikutukset kokonaisvaltaiseen olotilaan ja miten korjata tilannetta ja ylläpitää.

Vastaa
Suski

Olipas mielenkiintoinen postaus! Itsellä on kokemusta vain tuosta etanasarjan kuorintavoiteesta joten tätä olisi ihanaa päästä testaamaan :)
Huomaatko ihon tarvitsevan talvella pohjoisessa enemmän suojaa ja hoitoa kuin Etelä-Suomessa ollessasi? Entä mitkä ovat Keton vaikutukset olleet sinulla painoon? Itsellä lääkäri ei suositellut sitä kun se ei kuulemma ole tehokas tapa pudottaa painoa. Olen jotenkin hämilläni kun on niin paljon puolesta ja vastaan mielipiteitä myös siitä mikä ruokavalio sopii kenellekin. Ja nyt kun lääkäri oli sitä mieltä ettei sitä kannattaisi aloittaa...

Vastaa
MerjaK

Hei,
kiitos kauniista Yellowmood kokonaisuudesta. Seuraatko palautumistasi jollain tavalla, jos seuraat, niin miten? Miten huolehdit palautumisesta tavallisen työpäivän tai- työviikon aikana, käytätkö adaptogeenejä? Horjun työuupumuksen reunalla ja mietin miten eteenpäin tästä.

Vastaa
Merikukka

Maitohappobakteerit purkista: vähän ristiriittaisia uutisia tullut. Onko niistä todella hyötyä vai ei?

Vastaa
Eeva

Minkä unelman haluaisit seuraavana toteuttaa?

Vastaa
Tuikku

Miten ahdistusta tulevaisuudesta saisi hillittyä? Tuntuu, ettei pysty keskittymään ja nauttimaan nykyhetkestä, kun koko ajan pohtii miten valinnat saattavat vaikuttaa tulevaan.

Vastaa
Kristiina

Mitä luonnon juttuja suosittelisit hormoonitoimintaa tukemaan,mikä lisäisi seksuaalisia haluja?♡Miehillä on viagransa.Mtä olis naisille?♡Kiitos♡

Vastaa
Heta

Arjen helpot ruokavinkit ketogeenisellä ruokavaliolla:)

Vastaa
Eve_

Jos saisit 500 000 euroa, mitä tekisit?

Vastaa
Mirva

Miten ratkaiset ketogeenisellä ruokavaliolla juhlat ja ei-keto tarjoilut?

Vastaa
Merja

Luin juuri kirjoituksesi ketogeenisestä ruokavaliosta ja yrittäjyydestä joka oli vuodelta 2016 muistaakseni. Olen iloinen että löysin tämän blogin ja kiinnostavia aihepiirejä ovat hyvinvointi, rentoutushoidot ja -menetelmät sekä tietysti yrittäjien verkostoitumismahdollisuudet täällä Lapissa <3

Vastaa
Päivi

Haluaisin lukea enemmän ketogeenisesta ruokavaliosta, jota kerroit noudattavasi jo jonkun aikaa. Pidätkö jotain ruokapäiväkirjaa ja jos niin minkälaista, mitä se sisältää?
Ihana blogi sinulla!!

Vastaa
Sari

Ihosolujen uusiutuminen, miten siihen voi vaikuttaa, jos voi.

Vastaa
Anna K

Luin eräästä blogista tästä positiivisuushaasteesta ja olisi mielenkiintoista kuulla sinun vastauksesi eli kerro itsestäsi kolme asiaa, jotka osaat hyvin. Missä olet hyvä, todella hyvä ja erinomainen?

Vastaa
Kukka

Mitä eri ruokavalioita olet kokeillut elämäsi aikana?

Ovatko jotkut kokeilut olleet "huteja"? Jos ovat, niin miksi?

Vastaa
Anna-Mari

Mitä tuoteselosteissa kannattaa erityisesti katsoa ja välttää, kun haluaa käyttää hyvää luonnonkosmetiikkaa?

Vastaa
Heidi Hautamäki

Millaisia kokemuksia sinulla on paastoamisesta ketogeenisella elämäntavalla ja miten paastoamista suosittelisit kokeilemaan sellaiselle, joka asiasta on kiinnostunut? Mitä kaikkea paaston aikana olisi hyvä huomioida?

Vastaa
Minttu

Haluaisin tietää aika spesifin jutun eli kuinka t-alueen ihohuokosia voisi pienentää. Onko kenties jotain tuotesuosituksia.?

Vastaa
Saana

Kiinnostaisi kuulla vielä lisääkin mitkä ovat olleet suurimmat haasteet ja voitot, sekä opit matkallasi yrittäjyyteen? :) Vinkkejä verkostoitumiseen, oman polun löytämiseen, henkilöbrändin rakentamiseen.. En tiedä kuuluuko suoranaisesti blogin aihealueeseen, mutta yrittäjyys- ja menestystarinat inspiroi aina! :)

Vastaa
Niina

Kiinnostavia tuotteita!
Olisi mukavaa, jos kirjoittaisit omat vinkkisi ekologiseen elämäntapaan eri näkökulmista esim. ruoka, kierrätys, asuminen jne.

Vastaa
Annaaaa

Oletko huomannut ketogeenisen ruokavalion vaikuttavan ihon kuntoon ja hormonitoimitaan? Mulla molemmat hiukan huonossa kunnossa tällä hetkellä

Vastaa
Helena

Kuparin hyödyllisyys. Tästä ollaan puolesta ja vastaan. Ayervedian mukaan positiivinen asia.
Yksilö voi olla samaan aikaan toxic ja puutteessa kuparin suhteen.
Toinen asia, mineraalianalyysit hiuksista, luotettavia?

Vastaa
Riitta

Suunnittelen ensi syksyksi vaellusta koiran kanssa Lapissa, löytyisikö sinulta suosituksia paikoista tai reiteistä jotka pitää nähdä?

Vastaa
NinaS

Hei, osaatko sanoa , onko ketogeenisestä ruokavaliosta ja/tai jostain lisäravinteista apua pahoihin pms oireisiin (mielialavaihtelut, turvotus yms) .

Vastaa
Elina

Nukkuminen. Herääminen kerran yössä klo 02-04 välillä..mistä voisi johtua ja mitkä ovat parhaimmat keinot unenlaadun parantamiseen?

Vastaa
Kirsi Seppänen

Hiusvärit kiinnostaa, mitä sinä käytät? Itse olen miettinyt hennaa nyt, mutta kasvivärejä löytyy varmaan myös hyviä, mutta kotikäyttöön, kun kampaamoon ei raaski pitkien hiusten kanssa mennä

Vastaa
Saara

Millaisella ruokavaliolla/ravintolisillä yms voisi parantaa hedelmällisyyttä?

Vastaa
Sari

Ketogeeninen ruokavalio kiinnostaa! Kerro esim. mitä syöt viikon aikana.

Vastaa
Paiu

Mua kiinnostaisi vitamiinit ja lisäravinteet. Kun toiset puhuu, että hyvästä ruuasta saa kaiken tarvittavan ja toiset vannoo purnukoiden nimeen, niin mikä on sitten se oikea? Olen myös kuullut, että paljon treenaavilla nuorilla naisilla esiintyy osteoporoosia ravinteiden puuttumisen vuoksi. Olisi tosi kiva saada selkeyttä asiaan yhdessä paketissa.

Vastaa
Johanna

Näkyykö luonnonmukaisuus koiriesi hoidossa ja niille tarkoitetuissa tuotteissa?

Vastaa
Tuula

Olisin kiinnostunut kuulemaan lisää sun Clean-kokemuksiasi.

Vastaa
Anna

Mitä ravintolisiä suosittelet ja miksi? Entä parhaaksi kokemasi superfoodit?

Vastaa
Emmi

Jäin miettimään noita paastoja, kuinka usein olet tehnyt pätkäpaastoja? Ja miten löydät ns voiman paastoamiseen, itse en millään malttaisi kun viikonloput on sitä aikaa kun saa syödä paremmin ja rauhassa ?

Vastaa
Milla

Minkälaista ruokaa koiranne syö? Syötättekö hänelle siis raakaruokaa, kasviksia jne vai ihan tavallisista nappulaa?

Vastaa
Sanna

Miten erottaa uusien kosmetiikkatuotteiden käyttöön oton myötä ihon pintaan nousevien näppyjen syy; onko kyse puhdistumisesta vai ei-toivotusta reaktiosta / tuotteen epäsopivuudesta? Miten pitkään näppyjä tulisi katsella ja miten pian uusien tuotteiden aloittamisen jälkeen näppyjä alkaa ilmaantua (jos kyse puhdistumisesta)?

Vastaa
Hanna

Sinulla on aina niin kauniita valokuvia blogissasi. Millä kameralla kuvaat ja millä ohjelmalla editoit kuvat?

Vastaa
Tuulia

Haluaisin kuulla lisää Morleyn protokollasta ?

Vastaa
Tiia Henriksson

Millä kameralla kuvaat ja miten ja millä ohjelmalla käsittelet kuvasi? Blogisi kuvat on ihan GOALS! Olisi ihanaa jos jakaisit kuvausvinkkejäsi! ??

Vastaa
Sanna

Kiitos, todella hyvä ja kattava tietopaketti kiinnostavista tuotteista ?. Kuluttajille olisi hyvä tehdä postaus miten saisi tolkkua tuotteiden incilistoista helpommin. Aines-osat mihin olisi hyvä kiinnittää huomiota mitkä ovat oleellisia mitä iho tarvitsee ja myös mitä välttää ?. Kiitos.

Vastaa
Janette

Ketogeeninen ruokavalio rupesi kiinnostamaan enemmän olisi mukavaa tietää siitä enemmän sekä reseptejä ja miten yhdistät sen kiireiseen arkeen?
Nimimerkillä laiska kokki ?

Vastaa
SK

Mitä mieltä olet scio-analyysistä?

Vastaa
AJ

Missä kannattaisi vierailla Rovaniemellä (+ ympäristö vaikka 50 kilometrin säteellä), jos on siellä kolme päivää tai viikon talvella/kesällä? Luontokohteet kiinnostavat, mutta toki myös kulttuuri jne. Tästähän voisi tehdä vaikka postauksenkin!

Vastaa
Hepuli

Kiinnostaisi tietää, mitä kaikkea tarpeellista pakkaat minilomalle mukaan!
Tuskailin viikonloppuna, kun olin lähdössä viettämään rentouttavaa viikonloppua kylpylässä, että mitä kaikkea tarvii mukaan.. Lopulta mukaan lähti 3 beautybagia (käyttääkö kukaan enää tuota sanaa?!) ja tietysti matkalaukku. Olen vasta löytänyt luonnonkosmetiikan ja haen vielä niitä oikeita tuotteita, joten mukana oli kaikkea sellaistakin, jota ei sitten tullutkaan käytettyä..

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Aikuisesta ystävyydestä ja luonnollisista tuoksuista
Raudanpuuteanemia – vai oliko sittenkään?
Maksan luonnollinen hoito
Ecodenta – räätälöityä suuhygienian täsmähoitoa