Ecodenta – räätälöityä suuhygienian täsmähoitoa

Kaupallinen yhteistyö House of Organic.

Ecodenta Hammastahna Hannamari Rahkonen 9

Olen huomannut tässä vuosien varrella, että moni luonnonkosmetiikkaan siirtyvä aloittaa muutosprosessiin meikeistä ja kasvojenhoitoon tarkoitetuista tuotteista. Itse asiassa juuri näin toimin itsekin lähes vuosikymmen sitten tutustuessani kosmetiikan kemikaaleihin ja halutessani minimoida synteettisten purnukoiden määrän.

Harva tulee ajatelleeksi, että ns. normaalit hammastahnat sisältävät useita haitallisia kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa suun bakteerikantaa liian pesevillä sulfiiteilla ja muilla kemikaaleilla.

Tänään kuitenkin kuljetan teidät luonnollisen suuhygieniahoidon ytimeen jakamalla niksini ja täsmäsuositukset erilaisten suu-, ien- ja hammasongelmien hoitoon. Suuhygieniahan ei nimittäin ole vain esteettinen kysymys, vaan tärkeä osa holistista terveyden ylläpitoa.

Löydät postauksesta lukemattoman monta loistavaa hammastahnavaihtoehtoa Ecodentalta, jonka suuhygieniatuotteita olen käyttänyt kohta parin vuoden ajan. Itse käytän pääsääntöisesti fluorittomia tahnoja, mutta löydät postauksesta myös muutamia fluoria sisältäviä vaihtoehtoja teille, jotka käytätte mieluiten jälkimmäisiä.

Luonnonkosmetiikassa ei ole liioin näkynyt raikastavia suuvesiä, eli jos olet ollut tätä purskuteltavaa tuotetta vailla, lupaan tuon puutteen korjautuvan tämän postauksen luettuasi. Ecodentan musta aktiivihiilitaikuri haastaa nimittäin jäisellä raikkaudellaan monet synteettiset suuvedet mennen tullen!

Ecodenta Hammastahna Hannamari Rahkonen 12

Miksi valita luonnonkosmetiikan hammastahna?

Jos tutkailee minkä tahansa markettihammastahnan INCI-luetteloa, ei voi välttyä synteettisiä kemikaaleja pullistelevalta heprealta. Lähes laitaa lukien koostumuksista löytyy parabeeneja, triklosaaneja, sulfaatteja sekä muita synteettisiä kemikaaleja, jotka ovat yleisesti ottaen aivan liian peseviä, aiheuttavat ongelmia ympäristölle ja joiden pitkäaikaishaitoista ei ole vielä kovinkaan paljon tutkimuksia.

Miksi tämä on sitten niin merkittävää, hammastahnaahan ei edes voi jättää suuhun? Vastaus on helppo: millä tahansa suun limakalvoille pääsevillä ruoka-aineilla ja kemikaaleilla on terveyden kannalta iso merkitys, sillä juuri limakalvojen kautta aktiiviset aineet kulkeutuvat nopeasti verenkierron syövereihin ja voivat vaikuttaa kautta koko elimistömme toimintaan. Koska emme tiedä vielä kaikkien normikosmetiikassa käytettyjen kemikaalien pitkäaikaisvaikutuksista, miksi ottaa riskiä kun saatavilla on myös tehokkaita JA luonnollisia vaihtoehtoja?

Pesevät ainesosat

Yksi hammastahnoissa yleisimmin käytetty synteettinen kemikaali on natriumluryylisulfaatti, joka lisää tahnojen vaahtoavuutta sekä tehostaa fluorin vaikutusaikaa. Itselleni hammastahnojen ensimmäinen valintakriteeri on jo vuosien ajan ollut sulfaatittomuus, koska sulfaatit ovat limakalvoille aivan liian peseviä, vääristävät suun bakteeritasapainoa ja voivat aiheuttaa mm. kivuliaita aftoja.

Tavallista hammastahnaa käyttäessäni kärsin ajoittain jopa viidestä yhtäaikaisesta aftasta kerrallaan, mutta niiden esiintyminen loppui kuin seinään luonnollisiin tahnoihin siirryttyäni. Moni ystäväni on raportoinut samaa, olisi mielenkiintoista kuulla onko kenties joku teistäkin huomannut saman efektin?

Luonnonkosmetiikan hammastahnoissa käytetään pesevinä tensideinä pääasiassa kookoksesta ja sokerista johdettuja hellävaraisia tensidejä, jotka eivät muodosta vaahtoa, mutta puhdistavat suun tehokkaan hellävaraisesti.

Triklosaani

Toinen synteettisissä hammastahnoissa käytetty kemikaali on triklosaani, joka tuhoaa huonojen bakteerien ohella myös suun terveyden kannalta merkittävää roolia näyttelevät hyvät bakteerit ja voi altistaa tulehduksellisille ongelmille. Lisäksi triklosaanin tiedetään olevan luontoon ja vesistöihin kertyvä myrkky, joka vaikuttaa mm. selkärangattomien lisääntymiseen. Nykyään triklosaanin käyttöä on rajoitettu jonkin verran, mutta sitä löytyy edelleen joistakin hammastahnoista.

Ruoansulatus alkaa suusta

Suuhygienialla on myös iso rooli myös ruoansulatuksessa, koska kaikki ruoansulatus alkaa mikrobeja ja bakteereita suojaavasta syljenerityksestä. Sylki säätelee suun happotasapainoa, ehkäisee hammaskudoksen vaurioitumista ja hajottaa hiilihydraatteja – tämänkin kannalta on siis todella tärkeää käyttää riittävän hellävaraisia puhdistusaineita.

Ecodenta Hammastahna Hannamari Rahkonen 6

Ecodentan hammastahnat on kehitetty yhteistyössä Liettuan terveysyliopiston kanssa ja ammattilaisten otteen voi todellakin nähdä lopputuloksesta. Tahnoissa ei ole käytetty liian hankaavia ainesosia tai suun limakalvoja ärsyttäviä vaahtoavuutta lisääviä kemikaaleja. Käytössä on hellävaraiset tensidit, valikoitu kattaus suuhygieniaan positiivisesti vaikuttavia kasviuutteita ja eteerisiä öljyjä sekä muutamia teknisempiä raaka-aineita kuten vihreästä teestä valmistettua Teavigo-superuutetta ja hammaskiillon kanssa identtistä Kalidentia, joka vahvistaa hampaiden kiillettä täyttämällä hampaissa esiintyviä mikroskooppisen pieniä kuoppia ja naarmuja.

Sarja on luonnonkosmetiikan markkinoilla iloinen yllättäjä, sillä se haastaa synteettiset hammastahnat sekä markkinoinnillaan, erilaisia hammas- ja ienongelmia ratkaisevalla lähestymistavallaan, sisällöllään että pakkausdesignillaan. Käyn seuraavaksi läpi sarjan tuote tuotteelta – löydät tästä listasta tietoa raaka-aineista ja hammastahnojen tarjoamista ratkaisuista eri suuongelmiin.

Ecodentaa myyvät Sokos ja Sokos Emotion, Ruohonjuuri, hyvin varustetut luonnonkosmetiikan erikoisliikkeet ja nettikaupat sekä House of Organic.

Vihlovat Hampaat Hannamari Rahkonen

Kenelle: Kaikille vihlovista hampaista ja herkistä ikenistä kärsiville,  fluorittomuutta arvostaville ja sertifioitua luonnonkosmetiikkaa suosiville.

Sisältääkö fluoria: Ei.

Vaikuttavat raaka-aineet: Moni hampaiden vihlomisesta kärsinyt ei ole voinut käyttää ennen Ecodentaa luonnonkosmetiikan hammastahnoja, koska vihlomista estäviä tahnoja on ollut saatavilla vain synteettisessä muodossa. Ecodentan suolahammastahnalla on Ecocert-sertifikaatti ja sen vihlomista ehkäisevä vaikutus perustuu kahteen pääraaka-aineeseen: kaliumsitraattiin ja suolaan.

Kaliumsitraatti muodostaa hampaiden hermopäätteiden herkkyyttä vähentävän suojakerroksen, joka hillitsee vihlomista ja suojaa avoimia dentiinitubuluksia, joita pitkin kaliumsitraattia vapauttava kaliumioni pääsee pitkin hampaan sisälle häiriten hampaansisäisen hermoimpulssin kehittymistä. Kaliumsitraatin vihlontaa vähentävä vaikutus perustuu sille, että se estää kivun tunteen välittymistä hermosolujen välillä.

Suun suolavesipurskuttelua on käytetty erilaisten suussa olevien tulehdusten hoitoon jo vuosituhansien ajan. Ecodenta on hyödyntänyt suolaa pääasiassa sen limakalvoja vahvistavan ja suun haavaumien paranemista nopeuttavan vaikutuksen vuoksi. Lisäksi suola luo suuhun hetken ajaksi emäksisen ympäristön, jossa bakteerit eivät saa kasvualustaa. Hammastahnassa on myös limakalvoja kosteuttavaa ja rauhoittavaa aaloeta. Tahna on koostumukseltaan pehmeää ja aavistuksen vaahtoavaa. En ole henkilökohtaisesti kärsinyt ikinä vihlovista hampaista, mutta tiimimme Nina onnistui syrjäyttämään synteettisen tuubin ja sai avun Ecodentan suolahammastahnasta vihlovien hampaiden hoidossa!

Ecodenta Hammastahna Hannamari Rahkonen 7

Kenelle: Kaikille antibakteerista, monivaikutteista, helposti lähestyttävää ja hyvän makuista hammastahnaa etsiville sekä fluorittomuutta arvostaville, jotka haluavat ennaltaehkäistä suun tulehdustilojen ja plakin syntyä tai hoitaa olemassaolevia tulehduksia.

Sisältääkö fluoria: Ei.

Vaikuttavat raaka-aineet: Ecodentan fluoriton Triple Effect -hammastahnassa sisältää vihreän teen lehdistä patentoidulla menetelmällä valmistettua Teavigo-uutetta, jonka EGCG:n sisältämät antioksidantit ehkäisevät plakin muodostumista, pitävät suun raikkaana, vähentävät hammaskiven muodostumista ja nopeuttavat haavojen paranemista.

Propolis on luonnostaan antibakteerinen raaka-aine, joka raikastaa hengitystä, suojaa herkkiä ikeniä ja tuhoaa haitallisia bakteereja. Valkoinen savi vahvistaa hampaiden kiillettä.

Maku on miellyttävä ja raikas sekoitus piparminttua ja propolista, hammastahna jättää tavallista raikkaamman tunteen suuhun eikä muodosta hampaiden pinnalle edullisemmille luonnonkosmetiikan hammastahnoille tyypillistä kalvokerrosta tai mattaista pintaa. Käytän tätä tahnaa todella usein Ecodentan jäätävän raikkaan Black -hammastahnan rinnalla.

Ecodenta Hammastahna Hannamari Rahkonen 10 Ecodenta Hammastahna Hannamari Rahkonen 11

Kenelle: Kaikille luonnonkosmetiikkaan siirtymässä oleville tai jo siirtyneille, jotka haluavat hammastahnan jättävän suuhun jäätävän raikkaan maun pitkäksi aikaa. Ketogeenista ruokavaliota noudattaville sekä hampaiden pintaa värjäävien ruokien ja juomien suurkuluttajille, jotka toivovat vaaleampaa purukalustoa.

Sisältääkö fluoria: Ei.

Vaikuttavat raaka-aineet: Kokeilin Ecodentan Black Whitening -hammastahnaa ensimmäisen kerran tämän vuoden alussa ja meinasin lentää pyrstölleni löydettyäni luonnonkosmetiikan ehdottomasti jäätävimmän raikkaimman hammastahnan. Meinasin kirjaimellisesti puhaltaa jäähileitä harjauksen jälkeen!

Mustassa hammastahnassa on käytetty aktiivihiiltä ja Triple Effect -tahnastakin tuttua antioksidanttista Teavigo-uutetta. Aktiivihiili on tällä hetkellä ehdottomasti turvallisin tapa saada kirkkaampi hymy ilman kemikaaleja, koska se vaalentaa hampaiden pintaa vetämällä ruoan ja juoman aiheuttamia epäpuhtauksia itseensä.

Oma purukalustoni on vaalentunut käytön myötä asteen verran, jokapäiväinen espresson nauttiminen tuppaa aina ajoittain kerryttämään hampaiden pinnalle kellertävän kerroksen. Huomioithan, että tällä nimenomaisella hammastahnalla ei ole Ecocert-sertifiointia, sillä se sisältää muutamaa synteettistä säilöntäainetta, jotka eivät täytä sertifioinnin kriteerejä.

Ecodenta Hammastahna Hannamari Rahkonen 2

Kenelle: Hellävaraisen tehokasta, miedon kookoksen makuista, luonnonmukaista ja fluoritonta hammastahnaa etsiville.

Sisältääkö fluoria: Ei.

Vaikuttavat raaka-aineet: Hellävarainen ja luomusertifioitu Anti-Plaque -hammastahna sisältää kookosöljyä, jonka sisältämä lauriinihappo on luonnollinen baktreerien taklaaja, vähentää pahanhajuista hengitystä ja plakin muodostumista sekä hellii ikeniä.

Antimikrobinen sinkkisitraatti toimii kuin magneetti, joka vetää hampaiden pinnalla viihtyviä bakteereja puoleensa, vähentää jo olemassa olevaa hammaskiveä, nopeuttaa ientulehduksen paranemista ja torjuu erilaisia tulehduksia. Ksylitoli tunnetaan hammaskiilteen remineralisoitumista edistävistä ominaisuuksistaan. Tämä on äärimmäisen lempeän tuntuinen ja makuinen tahna kaikille herkät limakalvot omaaville.

Ecodenta Hammastahna Hannamari Rahkonen 4

Kenelle: Lapsille!

Sisältääkö fluoria: Ei.

Vaikuttavat raaka-aineet: Nyt korvat hörölle kaikki te pienten ihmisten vanhemmat! Lasten hammastahna ei ole konseptina helpoin ja olenkin ihmetellyt miten on mennyt näin kauan saada sekä esteettisesti kiva että luonnollinen hammastahna pikkuisten käyttöön. Olen saanut perheellisiltä ystäviltäni lukemattoman monta kysymystä tästä nimenomaisesta aiheesta ja vihdoin kaikkien näiden vuosien jälkeen minulla on suositella jotain minkä takana voin seistä!

Lasten hammastuotteissa käytetään paljon mielikuvamarkkinointia ja vaikka Ecodentan pakkaus ei ole aivan niin räiskyvä kuin markettien sarjakuvahahmoilla kuorrutetut synteettiset tahnasisartuubinsa, tuotteen sisältö vakuuttaa jopa aikuisen. Tuoksu ja maku on makean purkkamainen eikä ole epäilystäkään siitä, etteikö tämä herkku läpäisisi kriittisimmänkin mini-ihmisen seulaa. Tahna sisältää mm. limakalvoja rauhoittavaa aloe veraa ja kosteuttavaa sekä reikiintymistä ennaltaehkäisevää ksylitolia. Iso peukku!

Ecodenta Hammastahna Hannamari Rahkonen 5

Kenelle: Helppoa ja tehokasta suuhoitoa arvostavalle.

Sisältääkö fluoria: Ei ja kyllä.

Vaikuttavat raaka-aineet: Nämä kaksi hammastahnaa myydään yhdessä pakkauksessa, joista toinen on tarkoitettu aamukäyttöön ja toinen iltakäyttöön. Keltaiseen tuubiin pakattu trooppisen ananaksen makuinen ja fluoriton hammastahna vahvistaa kiillettä, valkaisee hampaita kevyesti sisältämänsä ananaksen bromelaiini-entsyymin avulla ja ehkäisee plakin syntymistä. Fluoriton tahna on todella herkku, aivan kuin karkilla harjaisi hampaat!

Iltakäyttöön tarkoitettu marjaisan tummansininen mustikka-hammastahna sisältää puolestaan fluoria, antioksidanttisesti toimivaa ja hampaita suojaavaa mustikkauutetta sekä lakritsinjuuresta johdettua ja eristettyä tehoainetta, joka vähentää tulehdusta.

Ecodenta Hammastahna Hannamari Rahkonen

Kenelle: Niille, jotka toivovat hammastahnan vaalentavan luonnollisesti ruoan ja juomien aiheuttamia värjäytymiä, jotka haluavat käyttää fluoria, haluavat välttää plakkia ja pitävät hedelmäisestä mausta.

Sisältääkö fluoria: Kyllä.

Vaikuttavat raaka-aineet: Ecocert-sertifioitu Papaya-hammastahna sisältää hammaskiilteen remineralisoitumista edistävää ksylitolia ja papaijauutetta, jonka sisältämät entsyymit ja vitamiinit liuottavat plakkia hellävaraisesti sekä valkaisevat hampaan pinnalta esimerkiksi kahvin, teen ja punaviinin aiheuttamia värjäytymiä. Mitkään luonnonkosmetiikan valkaisevat hammastahnat eivät vaikuta hammasluuhun, eli lopullinen valkaisun lopputulos riippuu täysin yksilöstä – toisilla hammasluu on luonnostaan vaalea, toisilla kellertävämpi.

Tahnan koostumus on moussemaisen pehmeää ja maku on keskiraikas sekä makean hedelmäinen. Puhdistustulos on todella hyvä, suutuntuma miellyttävä ja lisäksi tahna vaahtoaa kevyesti. Tämä on loistava vaihtoehto niille, jotka eivät halua käyttää aktiivihiilijauheita niiden mahdollisen kiillettä rasittavan vaikutuksen vuoksi, mutta kaipaavat vaalentavaa lopputulosta.

Vihlovat Hampaat Hannamari Rahkonen 2

Ecodenta Minty Coconut Mouthwash

Niin moni on kaivannut luonnonkosmetiikkaan suuvesiä, ja Ecodenta on paikannut puuttuvan palasen tällä häivähdyksen kookosta sisältävällä superminttuisella suuvedellä. Suuveden sisältämä kookosuute, Aloe vera -mehu ja piparminttuöljy raikastavat hengitystä tuntuvasti, ovat riittävän hellävaraisia ikenille ja vähentävät plakin muodostumista.

Extraordinary Whitening -suuvesi

Jos olet etsinyt suorastaan polttavan jäätävän raikasta suuvettä, Ecodentan musta eliksiiri on varsinainen napakymppi. Käytän tätä mustaa purskutteluvettä tätänykyä päivittäin, sillä mikään ei freesaa suuta nopeammin kuin superminttuinen raikastuscocktail! Seoksessa on mukana aktiivihiiltä, joka putsaa hampaita säännöllisessä käytössä ja on ainakin omalla kohdallani freesannut hammasrivistöä näkyvästi. Seoksessa on myös tulehduksia hillitsevää suolaa, joka muodostaa suuhun hetkeksi emäksisen ympäristön, jossa pöpöt eivät viihdy. Ainoa toiveeni on, että saisipa tätä tulevaisuudessa vielä matkapakkauksessa!

Ecodenta Hammastahna Hannamari Rahkonen 3

ARVONTA – VOITA VUODEN HAMMASTAHNAT

Postauksen lopussa odottaa se suurin porkkana, eli arvon kahdelle voittajalle vuoden hammastahnat!

Osallistumisohjeet:

1. Kommentoi ja jätä alle spesifi postaustoiveesi – ja toki muitakin terveisiä saa jättää 🙂

2. Jätä kommenttisi yhteyteen sähköpostiosoite.

Osallistumisaikaa on torstaihin 31.1. saakka. Voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti sähköpostilla.

Kuvat Hannamari Rahkonen

Nelliina

Olipa kattava postaus, kiitos infopläjäyksestä :) Mua kiinnostaa tuotetestaukset tosi paljon, etenkin tosi kuivan ja herkän ihon hoitoon käytettävät tuotteet. Mukaan kivaan arvontaan.

Vastaa
Kukka

Postaustoiveenani olisi jonkinlainen postaus aiheesta "luonnonkosmetiikka ja yliherkkyydet/allergiat" ja/tai "yliherkille/allergisille sopivat luonnonkosmetiikkatuotteet".

Toivoisin siis jonkinlaista listausta luonnonkosmetiikan aineosista, jotka voivat aiheuttaa hajullaan tai koostumuksellaan herkille yliherkkyysoireita.

Mietityttää myös, kuinka paljon luonnonkosmetiikkaa on testattu yliherkkyyksien/allergioiden varalle.

Nyt on aina hieman kuutamolla; "milleköhän tämä tuote tuoksuu", "sopiiko argan pähkinäallergiselle", "mitenköhän tää hyarulonihappo vaikuttaa".. jne.

Olisi myös kiva saada joku suhteellisen varma /suositeltu lista allergisille/yliherkille suunnatuista tuotteista.

Ihana palkinto kyseessä!

Siirryin yli 10 vuotta sitten suolahammastahnaan ja Elmexiin (koska ei sisällä natriumlauryyttisulfaattia). Jotenkin oon jämähtänyt näihin samoihin tuotteisiin, mutta olisi kiva kokeilla vaihteeksi jotain muutakin, kun luonnonkosmetiikan hammastahnoihin on tullut niin paljon lisää valikoimaa.

Kiitos ihanasta blogista!

Vastaa
Niina

Hei! Mielenkiintoinen postaus ja mahtava arvonta :)
Meillä käytetään edelleen ihan normi hammastahnoja, olisi kiva kokeilla muitakin!

Postaustoiveena tuli ihan ensimmäiseksi mieleen nuoren ihon hoito (varhaisteini, teini) suht edullisesti mutta laadukkailla tuotteilla.

Kiva olisi myös saada uusia vinkkejä terveellisiin/nopeisiin välipaloihin sekä terveellisiin ruokiin, joita olisi helppo ottaa evääksi töihin.

Uudet tuotetestaukset kiinnostaa myös aina :)

Kiitos blogista!

Vastaa
UllaM

Kiva postaus, kiitos kattavasta esittelystä! Papaya tahna alkoi kiinnostaa.
Ullamaijat ät gmail piste com

Vastaa
Riikka Luukkanen

Luonnonkosmetiikka kiinnostaa aina:)
Mukana arvonnassa☺️

Vastaa
Maarilyn

Mun suosikki on papaija. Nam mikä maku ja muutenkin tykkään. Itseä kiinnostaa juuri tällä hetkellä tuo lasten hammastahna, koska 6kk:n ikäiselle tytölleni on varmaan kohta puhkeamassa ensimmäiset hampaat. Ehkä tuo siis hankintaan!

Vastaa
Mervi

Kiva postaus?mielenkiintoista luettavaa☺️luonnonkosmeetiikat ovat laadukkaita?

Vastaa
Anna H.

No tulipa paljon uutta tietoa!

Minua kiinnostaa luonnonmukainen ihonhoito ja kaikki luontoa, aikaa ja hermoja säästävät vinkit. Ruuhkavuosia kun elelee, niin tulee kyllä bongattua vaikka mitä kivoja reseptejä, ekoilujuttuja sun muuta, mutta potku ei riitä toteuttaa mitään. Jokin selviytymisopas ekologiseen elämään kuolemanväsyneille olis hyvä. Kun on väsynyt, ruuat pilaantuu kaappiin eikä voisi vähempää kiinnostaa putsailla muovipurkkeja kierrätykseen. Olisiko näihin jotain niin varmoja vinkkejä, että koomassakin toimii?

Vastaa
Anna

mukana arvonnassa :-) postaustoiveena stressin lievitys/esto, ja siitä aiheutuvien iho-ongelmien torjunta

Vastaa
Pinja

Ihanan kattava tuoteperhe, ja samoin postaus.

Mua kiinnostaa tosi paljon tuotetietous - vaikuttavat aineet, just tämän kaltaiset joita olit alussa listannut tavallisista hammastahnoista ja sit ne vaikuttavat aineet, joita luonnonkosmetiikan versioissa käytetään. ?

Vastaa
Tarja M

Ecodentan Black Whitening -hammastahna käytössä. Raikastaa suun ja hampaatkin valkoisemmat ?
Suuvesi menee kokeiluun.
Kattava esittely. Nyt tietää mitä ostaa.

Vastaa
Silja

Esikoinen alkaa enemmän ja enemmän olemaan kiinnostunut meikkaamisesta. Hänen teiniihonsa vaihtelee päänahan kuivuudesta/haavoista, rasvoittuviin hiuksiin ja kukkivista kasvoista kuivuviin kyynärtaipeisiin. Huomattavia parannuksia mm päänahkaan on saatu vaihtamalla shampoo/hoitoaine luonnonkosmetiikkaan mutta koska suihkussa käyminen on kirosana vinkit hiusten rasvoittumisen hillitsemiseen olis kova sana. Samoin kuin kaikki huokeamman hintaluokan vinkit teinin arjen kosmetiikkaan.

Vastaa
Sari W

Wow, olipas mielenkiintoinen juttu. Itse olen ostanut jo vuosia Saksasta näitä erilaisia eko hammastahnoja joten ihana juttu että näitä nyt näin kattavasti myös Suomessa saatavilla. Tämän tyyliset hyvinkin kattavat tuote esittelyt on omaan mieleeni ja tietenkin kiinnostaa ihmisten kokemukset kaikista tuotteista.
Ehdottomasti siis mukana arvonnassa, tää on huippu!

Vastaa
Hanna

Kaikenlaisia tuotetestauksia luonnonkosmetiikasta on aina ilo lukea ja viimeksi tilasin musliiniliinoja, koska olit niistä kirjoittanut. Tänään ne tulivat ja iho on kyllä puhtaan tuntuinen ja liinat kuorivat mukavasti. Kiitos siis tuotteen esittelystä.

Vastaa
Birgitta

Kiitos hyvästä postauksesta. Dr Hauskan suolahammastahna käytössä mutta näköjään Ecodentaan pitää tutustua paremmin jos löytyisi suosikki. Papaya ainakin kuulostaa hyvältä.
Blogipostausta toivoisin rosachea iholle sopivista tuotteista ja jopa meikeistä.

Vastaa
Minna

Tuttuja tuotteita minulle.nytkin tää yö/aamu tahna duo käytössä ja musta suuvesi :-) postaustoiveena selluliitin hoitotuotteet..

Vastaa
Marjo

Tää oli ihan huippu hyödyllinen postaus, kiitos!

Vastaa
Tiinape

Tämä tuli kuin tilauksesta, vasta puhuin ystäväni kanssa hammastahnoista ja niiden myrskyistä. Yhtä viidakkoa yrittää itse tulkita ja selvittää ainesosaluetteloita, ja vielä ymmärtää että mikä on mitäkin ja mikä on hyvää ja mikä ei. Tämä oli tosi kattava postaus, harmi kun niin moni ei sisällä fluoria. Mutta onneksi papaijassa oli :)

Luonnonkosmetiikkakin alkaa jo niin laaja ala, että siitä tietenkin siis haluaisin lukea lisää. Aknen hoito, tai sellaiselle iholle sopivat ja hyvät tuotteet kiinnostaisi - sekun ei ole vain teinien ongelma. Pintakuiva akneiho ? myös kiinnostaisi juuri että enemmän avattaisiin mitä kaikkea kemikaalia niissä tutuissa ja turvallisissa markettimönjissä on ennen kuin aletaan verrata luonnonkosmetiikkaan. Ja kiva mainita aina kivijalkakauppoja, jos niitä on myyjinä.

Vastaa
Zeynep

Mielenkiintoista postaus!
Mukana arvonnassa!?
zeynepjarvinen@gmail.com

Vastaa
Riitta

Hei, mahtava postaus! Noista tahnoista voisin testata vaikka kaikkia?

Luonnonkosmetiikka testaukset on aina kivoja, mutya erityisesti kosmetiikkareseptit kiinnostaa tällä hetkellä.❤️

Kiitos ihanasta blogista!

Vastaa
Nanna

Nämä menee kokeiluun jossain vaiheessa.

Couperosaiholle sopiva luonnonkosmetiikka

Vastaa
Jenni

Mielenkiintoinen postaus, Papaya-tahna menee kokeiluun. Toivoisin juttua eteerisistä öljyistä, erityisesti kiinnostaa, mistä saisi hinta-laatisuhteeltaan parhaat öljyt.

Vastaa
Riitta

Kiitos, olipa tarpeellinen postaus! Sinulta tulee aina niin yksityiskohtaisia , äärimmäisen hyvin asiaan perehtyneitä ja hyvin kirjoitettuja juttuja?
Hiusväreistä oli kiva kuulla juttua.

Vastaa
TiinaR

Kattavat tuotetestaukset on mielenkiintoista luettavaa ja tämä oli hyvä esimerkki siitä! Selkeää myös ?

Vastaa
Essi

Minua kiinnostaisi postaus hajustamattomasta luonnonkosmetiikasta. Hiukset, kasvot, vartalo ja meikit. ?

Vastaa
Nuppu

Hei! Mahtava postaus,kiitos. Minua kiinnostaisi postaus aurinkorasvoista ja mikä soveltuisi nimenomaan meikin alle. Muutenkin siis auringosta ja sen vaikutuksista (hyvistä kuin pahoista) ja samaan kuuluu myös ihon kosteustasapainosta huolehtiminen koska kesäkin voi kuivattaa, eli kasvovesien käytön tärkeys. Hammastahnoista minua kiinnostaa erityisesti nuo lasten hammastahnat, sekä papaija, kookos tahnat. ☺️

Vastaa
Hanna

Hei! Ihania tuotteita!
Kiireisessä pikkulapsiarjessa kiinnostaa hyvinvointia koskevat jutut ja helpot reseptit, myös ketogeeniset, jos ne ovat sinulle käytännön syistä helpompia testata ja postata. Myös yrittäjyys kiinnostaa.

Ihanaa ja valoisaa talvea Sinulle Hannamari!

Vastaa
Tarja

Olipa kattava postaus hammastahnoista! Itselläni on käytössä Black Whitening -tahna tällä hetkellä. Olen miettinyt mitä muuta tahnaa voisin kokeilla. Tosin nyt iski valinnan vaikeus! Kaikki aiheet luonnonkosmetiikasta ja terveydestä kyllä kiinnostavat. Tyttären takia olen erityisen kiinnostunut kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidosta. Siitä onkin ollut jo asiantunteva postaus, jonka olen jakanut tyttärelle. Kiitos!

Vastaa
Sandi Österlund

Olen kokeillut suolahammastahna ekologiselta Ecodenta sarjalta,nyt minua kiinnostaisi tuo papayaversio, kun haluan ehdottomasti fluorisuojauksen sekä hedelmäinen maku kiinnostaa, ihanaan arvontaan mukaan, mahtava motivaattori vuoden hammastahnat:)

Vastaa
Lau

Tämä oli kiva, ainakin suuvesi menee heti ostoslistalle ?? En myöskään tiennyt, että Ecodentalla on fluorillisiakin hammastahnoja, myös sellaisen taidan hankkia.
Postaustoiveena olisi luonnonkosmetiikan deodorantit.

Vastaa
Suski

Kiitos kattavasta postauksesta! Jostain syystä luonnonkosmetiikan hammastahnat on itselle se vierain luonnonkosmetiikan osa joten tämä postaus tuli tarpeeseen. Postaus toiveena olisi jalkojen hoitoon tarkoitettu luonnonkosmetiikka, etenkin tuhdit voiteet, tehotuotteet, kuorinnat, naamiot sekä kylpyöljyt hemmotteluhoitoja varten. Opiskelen Jalkaterapeutiksi ja synteettiset valmisteet ovat tulleet opiskelun kautta tutuksi ja tulevaisuutta varten haluaisin kartoittaa luonnonkosmetiikan valikoimaa jota haluaisin käyttää kliinistä jalkaterapiaa tehdessä. Saa olla myös merkkejä joita ei saa Suomesta. Flow:n valikoima on itselle jo tuttu ?. Ihana tuo hammastahna arvonta, ehdottomasti mukana ?‍♀️

Vastaa
Sanna

Ihana Ecodenta, olen vaihdellut kaneli- ja papaijahammastahnojen välillä. :)

Toivoisin postausta luonnonkosmetiikan deodoranteista, hyvä sellainen on vielä itsellä hakusessa.

Vastaa
Piia

Tulipa tarpeeseen tämä postaus! Olen käyttänyt pitkään Laveran fluoritonta ja edullista tahnaa mutta se maku alkaa tökkimään ja haluaisin kokeilla jotain uutta. Pitääpä kipaista Sokkarille heti kun kerkeää. Ja ehdottomasti mukana arvonnassa ?

Vastaa
Katriina Ahonen

Erittäin kiinnostava postaus hampaiden hoidosta. Olen etsinyt hammaskiven muodostumista ehkäisevää tahnaa jo pidemmän aikaa, sitä kuitenkaan löytämättä. Näihin tuotteisiin tutustun varmasti lisää, kiitos tästä.
Varsinaista postausehdotusta ei ole nyt antaa. Itse huomaan monesti vasta lukiessani, että olipas mukava tietää tästäkin enemmän. Kuten kävi tämänkin postauksen kanssa.

Vastaa
Veera

Oho, mikä hieno valikoima näitä tahnoja onkaan! Siis ihan varmasti, haluunhaluunhaluun osallistua arvontaan!!!

Vastaa
Outi

Kiitos infoista ? Kiinnostaisi lukea kuivan ja kasvoilta hyvin herkän ihon (rosaceakin) tuotevaihtoehdoista.

Vastaa
Minna

Kiitos mielenkiintoisista postauksista! Minulla on tällä hetkellä käytössä Ecodentan musta hammastahna ja tykkään kyllä kovasti. Mustaa suuvettä täytyy kyllä kokeilla.
Kaikki hyvinvointiin liittyvät postaukset kiinnostaa. Harvoin muuten törmään postauksiin, jossa kerrotaan ikääntyvän ihon hoidosta. Näin viidenkympin lähestyessä sellainenkin kiinnostaa :)

Vastaa
Merja Heikkinen

Papaija menee testiin, ainakin se. ?

Vastaa
Kirsika

Kiitos kattavasta tietopaketista! Muutamaa Ecodentan tahnaa olen kokeillut, mutta tuo papaija täytyy ottaa myös kokeiluun. Samoin suuvesi.

Postaustoiveina on teini-ikäisen ihonhoito ja silmämeikin teko viisikymppiselle silmälasien käyttäjälle.

Vastaa
Hanna

Niin mielenkiintoinen ja hyvä postaus! Juuri pari viikkoa hankin ecodentan mustan tahnan josta olen tykännyt valtavasti! Nyt alkoi kiinnostaa erityisesti lasten tahna sekä moni muukin; en tiennyt että vaihtoehtoja on näin paljon!!

Postaustoiveena olisi juttu siivousaineista; mitä aineita käytät tai mitä voit suositella jos haluaa siivota tehokkaasti mutta ilman kaameita lian räjäyttäviä myrkkyjä.

Terkuin kaimasi Hanna

Vastaa
Elina

Olipa antoisa infopaketti tämäkin, kiitos kaunis! Useampi lähtee kokeiluun, muutama tahna sekä suuvedet, ehdottomasti!
Kerogeeninen elämäntapa kiinnostaa ja eritoten atopiaan sopivia täsmä-vinkkejä ihonhoidossa, saa erityishuomion minulta. Kiitos monipuolisesta sisällöstä ja ihanista kuvista.

Vastaa
Sirpa H.

Papaija menee kyllä nyt testiin :)

Toivoisin juttua kynsituotteista, eli vahvistusaineet ja lakat sellaiselle, joka haluaa omat vahvat kynnet.

Vastaa
Tiia

Haluaisin kuulla vinkkejä tuotteista, jotka mielestäsi tuli jokaiselta löytyä! :D

Vastaa
Pinja Purola

Mukana tässä kivassa arvonnassa :)
Ekodödöt ym ekotuotteet teineille (boys&girls) sekä tuoksuihin liittyvät postaukset kiinnostaa! Sun laadukkaita postauksia on nautinto lukea :) Kiitos!!!
????????????????

Vastaa
Saana

No nyt kuulostaa lupaavalta! Muuten kaikki kosmetiikka on jo luomua mutta kerran kun pesi viikon Frantsilan yrttihammastahnalla oli vihlonta niin karmeaa että pariin päivään sai hädintuskin syötyä ja juotua, kunnes oli taas siirtynyt synteettiseen tahnaan. :D Kiinnostaisi siis ehdottomasti tuo suolatahna, eli liityn arvontaan!
Postaustoiveita ihonhoidon suhteen: auyrvedinen ihonhoito kiinnostaa ja siihen liittyen facemapping ja kielianalyysi, mistä lähteä etsimään iho-ongelmen syitä. Kaikki pienemmän budjetin luonnonkosmetiikkavinkit on aina tervetulleita ja muutenkin tuotetestaukset :)
Parasta blogissasi on myös ruokavalioon ja lisäravinteisiin keskittyvät jutut, sekä infopläjäykset kuten maksan roolia valottava postaus!

Vastaa
Ninni

Kiitos hyödyllisestä postauksesta!
Kiitos myös, kun olet jakanut tarinasi ketogeeniseen ruokavalioon liittyen. Ketogeenisyydestä ja sen vaikutuksista lukisin mielelläni lisääkin.

Ihan parasta blogissasi on huikeat reseptit, ruokavaliosta kertovat jutut sekä tuotetestaukset ja -infot.

Vastaa
Saara

Kiva arvonta! Itsellä käytössä luonnonkosmetiikan hammastahnat mutta toi papaija kuulostaa vielä paremmalta?
Onko kokemusta ekopharman hiustuotteista, vaha ja lakka?

Vastaa
T T

Hammastahnat oli yks ekoja luonnontuotteita mihin siirryin. Tää oli kiva postaus, toivon kuitenkin juureksille reseptejä.

Vastaa
Mirva

Olipas informatiivinen postaus! Hammastahnat olis tosi jees, papaijaa olen pienen putkilon saanut kokeilla ja vaikuttaa hyvältä!

Ketogeenisyys kiinnostaa ja helppoja reseptejä kaipaisin. Niistä vaikka postauksia lisää :)

Vastaa
Inka

Kiitos postauksesta, en tiennytkään että luonnonmukaista suuvettä on edes olemassa :)!
Postaustoiveena olisi luonnonkosmetiikan dödöjen vertailu. Olen saanut useimmista kokeiluistani ihottumaa ja osasta tulee helposti hien haju läpi. Etsinnässä olisi siis hyvä ja luotettava ekodödö! Luonnonmukaisten hajuvesien kestävyydestä olisi myös kiva lukea vertailuja.

Vastaa
Sari

Vire messuilta ostin kaneli ja hiilihammastahnaa. Hiiltä käytän kerran viikossa ja kanelia päivittäin. Innostuin nyt myös kookossuuvedestä. Eräs tuttavani on purskutellut useita vuosia kookosrasvavedellä ja suuhygienisti on kehunut suun ja hampaiden puhtautta. Kaikki jutut kiinnostaa kyllä ja alan nyt seuraamaan tätä blokia kun tänne löysin

Vastaa
katja

Kiva postaus. Olen aika uusi lukija, ja Keto-ruokavalio kiinnostaa itseäni. Lukisin siis mielelläni tästä ruokavaliosta lisää postauksia.

Vastaa
Minna

Suurkiitos, tämä arvonta ja tietopläjäys tuli juuri oikeaan aikaan, etsiskellyt erityisesti fluoritonta hammastahnaa, nämä täyttäytävät muutenkin kaikki toiveet, olisi hienoa päästä testaamaan ja lapset myös. Mukana arvonnassa siis ♥️

Vastaa
Terhi Heineva-Mattheos

Paljon uutta tietoa jo tutuista tuotteista sekä uutuuksista.

Vastaa
Suvi

Tuotetestaukset ja arviot kiinnostavat aen.

Vastaa
Veronica

Tuotetestaukset kiinnostaa aina.

Vastaa
Anna

Aivan huipulta kuulostaa tuo hiilitahna, kokeiluun menee ?

Vastaa
Saija

Hei,
nyt raskauden jälkeen askarruttaa millaiseksi ihoni taas menee. Raskausaikana iho on ollut todella hyvässä kunnossa ja en ole joutunut sitä pahemmin hoitamaan! Palaavatkohan näpyt hiljalleen takaisin kasvoihin ja yläselkään...
Kiinnostus luonnonkosmetiikkaan on myös nostanut päätään, joten joku hyvä sarja on etsinnässä, mutta vinkkejä kaipaan ettei tulisi ihan valtavaa kokeilurumbaa.
Näin talviaikaan myös hyvät huulirasvat kiinnostaa.

Vastaa
Susanna

Ihanan kattava postaus!
Olisi kiva lukea päänahanhoitotuotteista, miten voisi saada kosteutettua jatkuvasti hilseilevää päänahkaa ja millä tavoin hoidettavissa.

Vastaa
Lilli

Kaikki uutuudet kiinnostavat ja epätavallusetkin tuotteet :)

Vastaa
Silja

Papaija-hammastahna on tähän mennessä tuntunut hyvältä vaihtoehdolta normihammastahnoille! Hammasharjavinkki oli kiva, toivonkin lisää juttuja varsinaisen kosmetiikan lisäksi myös tarvikkeista, esim. hyvistä meikkisiveltimistä.

Vastaa
Jonna Tii

Olipas kivan kattava esittely :)
Kiinnostus heräsi!
Postaustoive olisi muuttuvat/muuttuneet kauneusihanteet.

Vastaa
Mallukka

Enpä ole aiemmin kuullutkaan, hyvä ja kiinnostusta herättävä esittely.

Vastaa
J

Mukana ollaan :) Minua kiinnostaisi ekologinen siivous ja sisustus.

Vastaa
Julia R

Terveiset sinne! Sellainen postaustoive (vaatii paljon tutkimustyötä), että tuotaisiin esille monien meikkituotteiden sisältämät alumiinipitoisuudet. Itse olen vasta puoli vuotta sitten siirtynyt suosimaan luonnonkosmetiikkaa, kun havahduin, kuinka monessa tuotteessa onkaan alumiinia. Jotkut tahot ovat kuitenkin pelänneet alumiinin olevan yhteydessä esim. naisten rintasyöpään. Eli miksi alumiinia käytetään tuotteissa (lumenella esim todella monessa tuotteessa) ja onko sitä mahdollista korvata jollain muulla, paremmalla ainesosalla?

Vastaa
SaraR

Kivasti kirjoitat ja kuvat tuo oman lisänsä. Todella jees :3 Luonnonkosmetiikan ystävänä niistä tykkään lukea.

Vastaa
Heini

Kiitos tästä infopaketista! Tuota papaija-tahnaa tekee mieli kokeilla, muuten on jo siirrytty luonnollisiin hammastahnoihin. Olen muuten itsekin huomannut aftojen häviämisen tämän jälkeen! Postaustoiveena esittäisin, tosin ei suoranaisesti kosmetiikkaan liittyvää, että vertailisit erilaisia luonnonmukaisia pyykinpesuaineita - pestyt vaatteet kuitenkin ovat kosketuksissa kehomme suurimman elimen kanssa ja siten altistavat sen suoraan pesuaineiden sisällöille.

Vastaa
MarjaKoo

Hieno tietopaketti! Tänään vasta olin suuhygienistillä hoidettavana, joten todella kiinnostaa kokeilla uusia vaihtoehtoja. Josko tehoaisi eri lailla hammaskiven syntyyn ja hoitaisi ikeniä muutenkin. Kynsien vahvistamisesta kaipaan vinkkejä, ihan onnetonta varsinkin näin talviaikaan.Ja jos vielä saisi kulmakarvatkin paremmin kasvamaan, niin olisipa hieno homma :)

Vastaa
Anniina

Olenkin kaivannut tällaista juttua! Kattavasti tietoa, kiitos!

Vastaa
Millavee

Minua kiinnostaisi lukea näistä täällä tutuista aiheista kuten ketodieetistä ja luonnonkosmetiikasta, mutta lapsiperheen näkökulmasta. Sain uuden hyvän vinkin hammastahnaksi aamuun pienille, vielä kaipaisin iltakäyttöön fluorillista. Ja mitä ketodiieettiä noudattavien vanhempien tulisi huomioida muokatessaan ruokia taaperoille sopivaksi.

Vastaa
Hanna W

Huikeen informatiivinen kirjoitus! Tämän kautta löysin kokeiltavakseni uutta hammastahnaa. Olen näitä arastellut vihlovien hampaideni vuoksi. Kiitos siis infosta! Minua kiinnostaisi luonnonkosmetiikan tuotteiden ns.hintavertailu tyylillä panosta ja pihistä-vaihtoehtoineen. Niistä kun saisi sitten vielä näin mahtavan infon, niin olisi todella jees.

Vastaa
Wilhelm

Ecodentat on ihan mahtavia! Papaya, ja aktiivihiili ollut omassa käytössä. Huulirasvat postaus kiinnostaksi kun talvella niin rohtuu ja halkeilee omat.

Vastaa
Wilhelm

Ecodentat on ihan mahtavia! Papaya, ja aktiivihiili ollut omassa käytössä. Huulirasvat postaus kiinnostaksi kun talvella niin rohtuu ja halkeilee omat. :)

Vastaa
Ella

Ihana postaus! Luonnonkosmetiikan hammastanhoja muutaman vuoden käyttäessä on lemppariksi valikoitunut ecodentan yksi hammastahna (jota en ole Suomesta jostain syystä löytäny) mutta myös papaija on ihana :)

Mulla kiinnostais luonnonkosmetiikan dödö postaus, ja siihen liittyvästi sooda yliherkkyys ja allergia. Olen huomannut että ainakin minun iho tottuu vähän liikaa yhteen ja samaan dödöön ja lopettaa toimimasta hetken käytön jälkeen (ja ärsyyntyy soodasta) joten erilaisista dödöistä ois kiinnostavaa tietää aina vain enemmän ja enemmän :)

Vastaa
Anna

Eniten kiinnostaa tuotesuositukset, tosi usein hankin uusia luonnonkosmetiikan tuotteita suositustesi perusteella, ja monta suosikkia on jo löytynyt. Lisäksi olisi kiva saada vinkkejä helppoihin ja terveellisiin eväisiin ja välipaloihin, sekä perheen pienimmille, että aikuisille.

Vastaa
Jonna

Ketogeeninen kiinnostaa, ja kattavasti oletkin siitä jo postannut. Ihan konkreettinen ruokapuoli kiinnostaa, toki tätä aihetta on kirjassasi.
Esimerksiksi esimerkkipäivä ruokailuineen, ja varsinkin että mitä sitten jos ruokailet ulkona/kavereilla/juhlissa.

Vastaa
Linda

Ekologisempaan elämäntapaan liittyvät vinkit kiinnostaa ja myös ilmastoystävälliset tuotteet. Täältä olen löytänyt myös hyviä luonnonkosmetiikkavinkkejä, joita toivon jatkossakin. Ketogeenistä ruokavaliota olen myös mielenkiinnolla "opiskellut" ja ehkä jossain kohtaa voisin siihen koittaa siirtyä.

Tämä hammastahnapostaus oli kiinnostava, koska olen hammastahnoja tässä lähiaikoina pohtinutkin. Kiitos vinkeistä! :)

Vastaa
Riitta S

Kiinnostava postaus! Postaustoiveena stressin vähentäminen.

Vastaa
hettis

Mielenkiintoista, olisi kiva päästä testailemaan!
Meikkivoide postaus olisi kiva..

Vastaa
MerjaK

Postaustoive: erilaisia keinoja palautumiseen ja stressinhallintaan, joista koet hyötyneesi. Kiitos ihanasta blogistasi ja upeista kuvista. Olen syntynyt Rovaniemellä, ja sielu lepää noissa pohjoisen maisemissa.
Hyvää talven jatkoa!

Vastaa
Emppu

Tuota triple effectiä ostinkin sun suosituksesta; on hiukan turhan raikas/stydi omaan makuun, mutta jospa siihen poltteluun tottuu pian! :)

Postaustoiveena on stressinhallinta luonnollisin keinoin!

Vastaa
Laura

Minua kiinnostaa, miksi hammastahnassa on sorbitolia? Mitä se tekee hampaille?

Minulle se tarkoittaa sokeria, jota en halua hampaisiini hangata. Sitä paitsi sorbitolitahnat maistuvat makealle, kun on vuosia tottunut pesemään sorbitolittomalla tahnalla. En halua makeaa makua suuhuni hampaiden pesusta. Kiitos, jos vastaat. :)

Vastaa
Paukkis

Mahtavaa, tästä lähtee seuraavalle kauppalistalle useampi! Kaipaisin pitkästä aikaa meikkiniksejä luettavaksi ja suomalaisen luonnonkosmetiikan parhaista tuotteista listausta. :)

Vastaa
Eve

Enpä tiennyt et näitä hammastahnavaihtoehtoja on näin monta! Oispa kiva lukea luonnonkosmetiikan parhaiten toimivista dödöistä ja vauvan/pikkulapsille sopivista tuotteista!

Vastaa
Jenni

Infoa tuli taas niin paljon että!! Mutta siitä me ollaan kiitollisia. Minulta loppui just edellinen tahna, Frantsilan fluoriton. Joten nyt oli oiva tilaisuus käydä Ruohonjuuressa hankkimassa uutuus testiin. Oli pakko avata tämä juttu siellä uudelleen, jotta muistin mikä mikin tuote oli ja ostin siis Triple effective tahnan sekä suuveden.

Kärsin vetäytyvistä ikenistä lääkityksen vuoksi ja suunlimakalvot tarvii apua syljentuotantoon. Minä lähdin luonnonkosmetiikkaan mukaan juuri näistä haastavista tuotteista: hammastahna ja dödö. Sitten tuli kasvojen hoito ja meikit. Nämä oli ne tuotteet jotka ei normi puolelta toimineet, aiheuttivat ärsytystä todella paljon. Löysin luonnonkosmetiikan puolelta lempeämmät ja miellyttävät tuotteet. Sitten aloin perehtymään asiaan vielä tarkemmin ja sen jälkeen en ole muuta linjaa edes harkinnut.

Vastaa
Siina

Kiitos informatiivisesta postauksesta.
Postaustoiveena teini-iän ihonhoito ja varsinkin poikien näkökulmasta ts. helposti lähestyttävää ihonhoitoa pojille.

Vastaa
Mona

Tuo musta suuvesi on kyllä seuraava testiin lähtijä, kun Minty Coconut loppuu. Ecodentan tahnat ovat kyllä ihan ykkösiä, meillä kovassa käytössä olleet jo noin vuoden ajan.

Toivoisin kovasti lisää meikkijuttuja; uutuuksia, kokeiluja, meikkitutoriaaleja ja erityisesti UND GRETEL vs. KJAER WEIS kiinnostaisi :) Voisivat olla kovat toistensa haastajat!

P.S. Tilasin UND GRETELin ripsarin ja kajalin ja on ehkä parhaimmat ikinä! Kauan odotettu WOW-efekti on luultavasti tapahtunut ja aika varmuudella Rakkautta on ilmassa <3

Vastaa
Riina

Kiitos tästä, käytän muuten luonnonkosmetiikkaa, mutta hammastahna pitää vielä vaihtaa?

Kiinnostaa jutut keto-ruokavaliosta ja ruokaan liittyvät jutut ylipäätään.

Vastaa
Aino Palomäki

Kiitos kattavasta esittelystä. On totta että etenkin lapsille on ollut vaikea löytää hyvää tahnaa. Tätä ei ollakkaan vielä kokeiltu!
Juttutoivetta laittaisin päänahan hoidolle ?
Arvonnassa mukana: palomaki.aino@gmail.com

Vastaa
Merikukka

Tosi hyvännäköisiä pakkauksia! Tekisi mieli kokeilla kaikki ? Minua oikeastaan kiinnostaa kaikki. Lyhyemmät kirjoitukset, jossa käsitellään vain yhtä vinkkiä/asia ovat myös tervetulleita näin kiireisessä arjessa.

Vastaa
miisa nurmi

mahtavaa :) olenkin jo vuosia käyttänyt luonkos-hammastahnoja merkkejä testaillen. viimeisin löyty ja tykkäys humblen musta tahna. on kans tosi raikas muuten :D mutta tuntuu että hampaita on alkanu vihlomaan viime aikoina oudosti. hammaslääkärikin tuli just varattua, edellisestä alkaa olla 7 vuotta x)

postaustoiveena kutiavan päänahkan hoito ja hilseongelmat, talouden toinen asukki näistä kärsii. ja aina kiinnostaa edullinen luonnonkosmetiikka ja diy. varsinkin diy huulirasva!!! tein jo, mutta jämähti liian kovaksi (liikaa mehiläisvahaa varmaan.)

kiitos ihanasta blogista, oon seuraillu jo halo - ajoista :)

Vastaa
Sari

Kiitos kivasta postauksesta! Ekologisiin sekä luonnollisiin siivousaineisiin ja -välineisiin liittyvä juttu kiinnostaisi ?

Vastaa
Kaura

Olipas mielenkiintoista lukea esittelyt noista. Tuo Kookos-hammastahna kiinnostaa erityisesti. Mukaan arvontaan. Olisi kiva saada vinkkejä herkän ihon hoitoon, kiinnostaa uudet tuotteet aina. :)

Vastaa
Nea

Stressin lievitys, luonnonkosmetiikka ja kaikki ketogeeniseen ruokavalioon liittyvät jutut kiinnostavat tällä hetkellä kovasti. Ketogeenistä on mulla nyt takana kolmisen viikkoa ja olen saanut kovasti apua sun selkeistä ja perehtyneistä kirjoituksista. Kroppa on ollut kovilla jo pidemmän aikaa ja toiveissa on löytää ketogeenisestä apu oireiluihin. Vaikka olo on ollut alkuun vaihteleva, ovat nivelkivut ja vatsaoireilut helpottaneet alusta saakka huomattavasti. Valoa kohti mennään ? Ihanaa kevättalvea sinne pohjoiseen!

Vastaa
hilde

Kiitos tästä tuoteinfosta! Olen mukana arvonnassa.

Toivon erityisesti postauksia arjestasi, päiväohjelma mukaanlukien ruokavalio ja harrastukset kiinnostavat kovasti. Myös paranemisprosessisi edistyminen kiinnostaa.

Vastaa
Kaya

Tämä postaus tulikin tarpeeseen. Täällä kaivataan kipeästi niin lasten kuin aikuistenkin osalta suosituksia hyvistä luonnonkosmetiikka hammastahnoista, joten kiitos tästä postauksesta!

Tulevaisuudessa kiinnostaisi kuulla, minkälaisiin kodin eri kohteiden puhdistusaineisiin ja -tuotteisiin teillä on tällä hetkellä päädytty. Jotenkin tuntuu, että laadukkaiden ja ekologisten siivoustuotteiden löytyminen on ollut vaikeampaa kuin esimerkiksi sopivan kosmetiikan löytäminen, joten inspiraatioita ja vinkkejä niiden osalta kaivattaisiin.

Ylipäätään kovasti kiinnostaa kaikenlaiset arjen ekologiset vaihtoehdot myös kosmetiikan ja ruoan ulkopuolella. Ja tietysti kaikki ketogeeniseen ruokavalioon ja kehon terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät postaukset myös.

Olen ollut matkassasi mukana aina Jolien alkuajoista lähtien. Itsekin olen pikkuhiljaa luisunut oman tiedon karttuessa ymmärrykseen vähähiilihydraattisuuden ja paastoamisen terveellisyydestä. Kuitenkin minulta puuttui käsitys esimerkiksi kahden eri ”ravinnonpolttojärjestelmän” olemassa olosta. Tämän käsityksen sekä muiden ketogeenisen ruokavalion perustalta löytyvien kehon toimintaan liittyvien käsitysten myötä tuntuu, että käsilläni olleeseen palapeliin löytyi monia ratkaisevia paloja. Kiitos perusteellisten ketopostaustesi. Olen ryhtynyt itsekin ottamaan asioista lisää selvää - nyt kun tietää mistä tonkia, ja siirtynyt pikkuhiljaa myös ketoilemaan.

Aurinkoista talvea sinne pohjoiseen täältä lähes yhtä kauniin lumisesta etelästä!

Vastaa
JEnnao

Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! :) Olen jo jonkin aikaa miettinyt, miten vaihtaa myös nämä päivittäiset koko perheellä käytössä olevat kosmetiikat ja hoitoaineet parempiin vaihtoehtoihin.

Luonnolliset keinot stressin lievitykseen ja kaamosmasennuksen voittamiseen kiinnostavat minua kovasti. Olisi myös kiva lukea vinkkejä ekologiseen siivoukseen!

Vastaa
Mira Hanski

Olipa paljon uutta ja mielenkiintoista luettavaa. Olen aloittanut ketogeenisen ruokavalion joten ne reseptit kiinnostavat. Sekä kaikki kauneus-ja hyvinvointituotteet. Eli tällaisia postauksia lisää kiitos :)

Vastaa
Jaana

Kehittämiseen ruokavalioon liittyvät postaukset aina kiinnostaa. Varsinkin jos olisi jotain nopeita arkireseptejä millä saisi terveellistä ruokaa pyöräytettyä nopeasti.

Vastaa
idjaelina

olipa huikean kattava postaus ecodentan hammastahnoista, kiitos! pitääkin ottaa papaijatahna seuraavaksi kokeiluun.

mua itseäni kiinnostavat aina tuotetestaukset ihon virheitä häivyttävistä ja tasoittavista öljyistä ja seerumeista. lisäksi luonnonmukainen korea-kosmetiikka on ykkösintressini, jos vähemmän tunnettuja ja uusia merkkejä tulee saataville.

Vastaa
Piia V

Ecodentan hammastahnat ovat meidän perheen suosikkeja. Heidän tahnoistaan eteenkin vesimeloni ja kaneli ovat lasten suosikkeja. Tuota lasten omaa tahnaa pitää kyllä hommata seuraavaksi.

Olisi kiva lukea lisää ekologisesta pukeutumisesta ja vinkit sekä puhtaanpaan (=vähemmillä kemikaaleilla) arkeen että arjen pienet ekoteot ovat aina tervetulleita.

Sähköposti onkin kommentin tiedoissa.

Vastaa
Henna

Mukana arvonnassa!
Vau!Oispa mahtava voittaa hammastahnat vuodeksi!
En tiedä,miksi mua alkaa aina ahdistamaan kun hammastahna on loppumassa :D
varmaan siksi etten tiedä,mikä on hyvää ja mitä ostaisin seuraavaksi!Kaikkien kosmetiikan ja pesuaineiden muuttaminen luonnollisiksi on ollut nyt kunnolla projektina melkein vuoden!
Nää hammastahnat tulis hyvään saumaan,kun pikkuisella alkaa kohta tulemaan hampaita:)

Vastaa
Veronica

En ole kokeillut vielä

Vastaa
Linda M.

Kiitos tästä, itselläni onkin jo käytössä tuo Black Whitening. Se on hyvä tuote!

Vastaa
Kristiina

Lämmin Kiitos monipuolisesta tiedosta luonnon hammastahnoista ym♡Kyllä haluan osallistua arvontaan ja voittaa palkinnon♡

Vastaa
Kata

Luonnonkosmetiikkatestaukset kiinnostaa kovasti. Kuivan ihon tuotteet niin kasvoille kuin vartalolle. Hyvinvointiin liittyvät postaukset.

Vastaa
Heini

Tykkään kovasti siitä miten paneudut aiheisiin ❤️ Itsellä käytössä tuo musta hammastahna ja miten musta tuntui että heti eka käyttökerta teki hampaista valkoisemmat? Lasten hammastahnaa ja suuvesiä kokeilen seuraavaksi. Toiveena voisin esittää niinkin laajan aihepiirin kuin lasten ravitsemus ja kuinka elää edes vähän vähemmän huolissaan siitä että saahan ne naperot nyt riittävästi kaikkea, olisiko syytä ravitsemustilaa jossain vaiheessa vaikka ihan labrakokein tarkistaa? Aika vähän toistaiseksi on kattavasti kukaan tästä kirjoittanut.

Vastaa
Riikka

Kiitos laadukkaasta sisällöstä! Tyylipostausta toivon.

Vastaa
Salla Sammela

Toivon postausta deodoranteista

Vastaa
Anne

Hei Hannamari,kiitos kun olen päässyt "sisäpiiriin",sinulla on oikein mielenkiintoisia juttuja,niiden kassa aika ihan liitää. Nämä hammastahnat meinas ihan unohtua,onneksi huomasin, vaikka en kerennyt vieläkään lukea kaikkea. Osallistun mielelläni arvontaan ja toivon että onni suosii :)
Täytyy palata vielä kirjoitukseen,että tietää mistä näitä voi tilata. Kaikkea ihanaa sinulle ja mielenkiinnolla lueskelen juttujasi. Tällä hetkellä yritän opetella ketokeenista ruokavalioa, siitä tosiaan saa kirjoittaa lisää. Haluaisin siihen ihanaan energiseen olotilaan josta ruokavaliolla olijat hehkuttavat. Ihanaa ois myös,että aivosumu häviäisi ja hiilaripallo sulis rasvoineen vyötäröltä.
:)

Vastaa
Tarja

Hyvä postaus, olen käyttänyt 3 eri makua näistä tahnoista, olisi kiva päästä testaamaan useampia. Toivon postausta luonnonkosmetiikasta.

Vastaa
Eija

Heippa! Mielenkiintoinen postaus, nämä tuotteet ovat itselleni uusia, olisi kiva koittaa näitä.
Toivon postausta hiusväreistä. (kasvi)

Vastaa
Miia

Moi! Mua kiinnostaisi myös allergioihin liittyvä postaus, sillä itselläni on ihan valtavan herkkä iho. Sun blogin kautta löysin mineraalimeikit, jotka on ainakin tuntuneet sopivan hyvin. Ois aivan huippua saada muitakin tärppejä!

Vastaa
Aniitta Välimäki

Olipa mielenkiintoinen ja hyvä juttu. Papaya hammastahna ja Minty coconut suuvesi ainakin ensi alkuun hankittava ja hitsi kun vielä voittaisi ?lapsen lapsiakin on, pitää niitäkin harkita.

Vastaa
Mari :)

Wau, mikä tietopläjäys ja upea valikoima hannastahnoja! Uusia tuttavuuksia. Luonnonkosmetiikan (herkkä iho) lisäksi kiinnostaa ekologiset kodin pesuaineet. Pikku hiljaa katseeni siirtyy myös eettiseen ja ekologiseen pukeutumiseen ja sisustamiseen.

Vastaa
Minna

Todella mielenkiintoinen juttu! Itse käytän jo aika pitkälle luonnonkosmetiikkaa, mutta hammastahnoja en ole vielä uskaltanut vaihtaa, koska hammaslääkärit niin itsepintaisesti fluoria suosittelevat ja lapsellakin on olleet herkästi reikiintyvät hampaat?
Nuoren sekä vanhenevan ihonhoito kiinnostaa ja kokeilen mielelläni hyväksi havaittuja tuotteita, samoin kodin puhdistustuotteet kiinnostaa??

Vastaa
Hello

Mua kiinnostavat enitet jutut koskien ketogeenistä ruokavaliota ja sen terveysvaikutukset.

Vastaa
Paula

Huippua, näitähän täytyy kokeilla! Olen käyttänyt Laveran hammastahnaa jo vuosia, näistä löytyy hyvää vaihtelua.
Toivoisin lisää postauksia ketogeenisestä ruokavaliosta, sulla vaikuttaa olevan aiheesta hyvin tietämystä ja kirjoitat kivan asiallisesti ilman turhia tunteenpurkauksia suuntaan tai toiseen (itse en meinaan moiseen pystyisi).

Vastaa
Sirpa

Hei, kun käytin Sensodyn hammastahnaa tulm tosi huono voinoseksi. Aloin googlettamaan ja tieto lisää tuskaa. Ecololnen hammastahna kiitos.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Maksan luonnollinen hoito
P’ure Papayacare & kotiapteekin ajankohtaisimmat itsehoitotuotteet
Miten ketogeeninen ruokavalio on vaikuttanut insuliiniresistenssiin, kilpirauhaseen ja maksaan?
Merakin suloiset hammasharjat