Kotiluksus on minulle estetiikkaa, kestävyyttä ja miellyttävää tuntua

Kaupallinen yhteisö Hempea (sisältää poikkeuksellisen alennuksen!).

Pohjoisessa on jo vuosien ajan turvauduttu jokaisena vuodenaikana pehmoisiin hampputekstiileihin eikä tämäkään siirtymä tehnyt asiassa poikkeusta. Hamppu on mieletön materiaali: käyttöä kestävä, luonnollinen, miellyttävä iholla ja nätti kuin mikä.

Hempea Pyyhkeet Lakanat Kokemuksia 8 Hempea Pyyhkeet Lakanat Kokemuksia 2 Hempea Pyyhkeet Lakanat Kokemuksia 4

Minulle on aina merkityksellistä saada tehdä pitkäkestoista yhteistyötä ja Hempea on yksi niistä brändeistä, jonka kanssa polkuni on kulkenut samaa linjaa jo vuosien ajan. Se on kiitollisuuden aihe, ei itsestäänselvyys.

Meidän tarinamme alkoi jo vuonna 2017, kun brändin perustaja Marja-Maija lähestyi minua kertoen tästä tuoreesta, hampusta valmistetusta tekstiiliperheestä ja pyysi kuvaamaan tuotteet. Hempea on tehnyt alusta saakka Suomessa erottuvaa pioneerityötä vastuullisten, ekologisten ja tyylikkäiden kodin tekstiilien suhteen. Mikä onni olla pieni osa tällaisen inspiroivan yrityksen tarinaa (käykää muuten lukemassa myös aiemmin tekemäni Marja-Maijan haastattelu!).

Hempean tuotteiden tyyli, läpikotaisin luonnollinen materiaali ja hillitty sävymaailma ovat olleet alusta lähtien jotain sellaista missä on voinut nähdä selkeästi Marja-Maijan pohjoiset juuret. Minulle – niinikään pohjoisen kasvattina ja täällä asuvana – ne tuovat mieleen Lapin karut tunturit ja paikallisen luonnon murretut sävyt.

Vaaleanpunaisena leiskuvan lokakuun pakkastaivaan, loputtomien metsien siimeksissä lepäävät kelottuneet männyt, kulkijaansa koettelevat kivirakat, kesällä täydessä loistossaan kukkivat suopursut, maasta puskevat jäntevät vaivaiskoivut ja talven lumiset vaarojen laet sinertävää taivasta vasten.

Hempea Pyyhkeet Lakanat Kokemuksia 5

Hempeassa on aina ihastuttanut se, että ekologisuuden lisäksi tuotteet ovat tavattoman pelkistettyjä, mutkattomia ja siten omalle silmälle kauniita. No nonsense. Materiaali on käyttäjälleen viimeiseen ompeleeseen asti viimeisteltyä ja hienostunutta, sopivalla rosolla höystettynä.

Hamppu on raaka-aineena monelle Suomessa edelleen tuntematon, vaikka siitä on valmistettu kestäviä vaatteita tuhansien vuosien ajan ja sen tuntu iholla on ihana. Kasvina hamppu on kiitollinen ja ekologinen kasvatettava, koska se selviää monenlaisissa ilmastoissa eikä viljely vaadi kasvinsuojeluaineita tai keinokastelua. Hamppukangas on tuntumaltaan miellyttävää ja se pehmenee pellavan tavoin käytön sekä pesujen myötä.

Saat Hempean kaikista kylpyhuonetuotteista poikkeuksellisesti 10 % alennuksen käyttämällä kassalla koodia yellowmood10. Alennus on voimassa 31.10.2022 saakka.

Hempea Pyyhkeet Lakanat Kokemuksia 7

Vaalin omaa kotiani ja harrastan täsmällisiä sekä hitaita hankintoja. Minulle luksus kotona on yksinkertaisuudessaan sitä, että satsaan jatkuvassa käytössä olevien asioden suhteen estetiikkaan ja käytännöllisyyteen, vaikka se tarkoittaisi sitä että hankintoja voi tehdä hitaammin.

Tärkeimpien listalle nousevat asiat, joita käytän päivittäin: vuodevaatteet, kylpytakki, kahvimylly, pyyhkeet, sohva, futon, AeroPress, satulatuoli… Visuaalisena ihmisenä haluan tuntea kotonani iloa siitä mihin silmäni osuu ja ihoni koskee. Tämän vuoksi meillä on jo melkoinen kattaus Hempean tekstiilejä kotona: se on minulle yksi tapa olla itselle hyvä.

Nangu-parivuoteen hamppupussilakanat ovat parasta mihin levollista yötä vasten voi kääriytyä; tavattoman pehmeää, sileää ja samalla napakkaa materiaalia, joka lämmittää talvella ja viilentää kesällä. Tämä samainen pussilakanasetti on ollut meillä käytössä jo viisi vuotta ja kaikki (tyynynpäälliset, lakana, pussilakana) ovat lukemattomien pesujen jälkeenkin kuin uudet. Ajan kanssa kangas on vain pehmentynyt.

Hempea Pyyhkeet Lakanat Kokemuksia 3

Sekin kertonee jotain, että yövieraille pedatut pussilakanat ovat saaneet ystävämme ihastumaan materiaaliin ja hankkimaan kotiinsa omat Hempeat. En tykkää yhtään siitä ajatuksesta, että vieraille on varattu jotkin perävarastosta kaivetut nuhjuiset peitot, littanat tyynyt ja mummolta perityt tunkkaiset vuodevaatteet.

Meillä ystävät nukkuvat yksittäisissä Nangu-pussilakanoissa ja he sanovatkin usein, että aivan kuin hotellin sänkyyn saisi köllähtää. Se on mulle tärkeää. Koti on itselleni rauhan ja turvan satama, siksi on ihanaa että tunne välittyy myös niille elämän tärkeille ihmisille, joiden kanssa haluamme jakaa aikaa ja vieraanvaraisuutta.

Hempea Pyyhkeet Lakanat Kokemuksia 11 Hempea Pyyhkeet Lakanat Kokemuksia 9

Täydensimme vastikään kodin pyyhevarastoja näillä kuvissa seikkailevilla ja ihanan muhevilla Pielpa-hamppuvohvelipyyhkeillä. Jokailtainen lämmin suihku on ollut tärkeä rutiini vuosien ajan – veden mukana hulvaan päivän taakat ja onnistumiset viemäriin, otan hetken hermostolleni ja hengittelen. Pyyhkeet ovat joustavan pehmeitä ja imevät iholta kosteuden sisuksiinsa nopeasti. Sen lisäksi, että vohvelikuvio on kaunis ja ajaton, sen tuntu iholla on todella lempeä. Tämä on klassisuudessaan myös aika ihana lahjaidea monien kotiin!

Pielpaa saa myös käsipyyhekoossa – materiaali on niin hellävaraista, että se sopii myös kasvojenpuhdistukseen musliiniliinana käytettäväksi. Meillä tosin tämä käsipyyhekoko on ollut käytössä sen alkuperäisessä tarkoituksessaan.

Joku teistä saattaa muistaa myös meidän Ailigas-pyyhkeet. Nekin ovat aivan uudenveroisessa kunnossa vuosien käytön jälkeen. Nämä ohuemmat versiot kulkevat mukana pääasiassa kesän rantapäivinä ja syksyn telttareissuilla, sillä ne menevät tosi pieneen tilaan, imevät kosteuden sutjakkaasti ja kuivahtavat vauhdilla käytön jälkeen.

Hempea Pyyhkeet Lakanat Kokemuksia 10

Saat Hempean kaikista kylpyhuonetuotteista poikkeuksellisesti 10 % alennuksen käyttämällä kassalla koodia yellowmood10. Alennus on voimassa 31.10.2022 saakka.

Hempean tuotteiden suunnittelu, ompelu ja kankaiden värjäys tapahtuu Suomessa. Itse kangas tulee Romaniasta, sillä siellä on pitkä historia ja perinteet hampun prosessoinnissa kasvista kankaaksi.

Kankaat on värjätty Gots-sertifioiduilla vesiohenteisilla väreillä ja sävyt ovat hyvin luonnonläheisiä: valkoista, beigeä, siniharmaata, roosaa ja tummanvihreää. Hempean tuotevalikoimaan kuuluu tällä hetkellä lakanoita ja pussilakanoita niin aikuisille kuin lapsille, tyynyliinoja, kylpy-, ja keittiöpyyhkeitä, torkkupeitto sekä lautasliinoja.

Toivon Hempealle pitkää ikää ja suurta kansainvälistä menestystä. Marja-Maija on ammentanut vision ja inspiraation brändiinsä hänelle rakkaista elementeistä: Lapin luonnosta, sen puhtaudesta ja vuodenaikojen mukana muuttuvista maisemista. Tuntuu sopivalta päättää tämä kirjoitus naisen omiin sanoihin, jotka hän sanoitti minulle muutama vuosi sitten: Toivon HEMPEAn tuotteiden kautta välittäväni itselleni tärkeitä arvoja: hiljaisuudesta ja hetkestä nauttiminen, luonnon kunnioitus, läheisistä välittäminen ja huolehtiminen.

 

Instagram – @hannamarirahkonen ja @addix.fi

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Hyvän ruoan kirja

Kuvat Hannamari Rahkonen

kukkis

Aivan ihastuttavan oloiset, mutta täysin budjettini ulkopuolella.

Vastaa
Johanna

Miten on petivaatteet ja kosteus? Hengittävyys on tärkeää ja itse rakastan bambusta tehtyjä petivaatteita.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hamppu on luonnonmateriaalina todella hengittävä :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Paluu arkeen ja työrutiineihin
Hempeitä unia hamppuvuodevaatteiden uumenissa
Luonnonkosmetiikan ystävämyynti 16.-20.5.
Tervetuloa uudistuneeseen Yellow moodiin!