Kurkistus kuvauspäiväni kulisseihin

foodphotography_foodstyling_hannamarirahkonen1195

Työni on kesäolosuhteissa lähes täydellistä. Kuvausrekvisiitat kasvavat takapihalla tai pelloilla, kaunista luonnonvaloa on saatavilla lähes vuorokauden ympäri, ulkona kuvatessa kädet eivät jäädy ensimmäisten kymmenen sekunnin aikana ja rehevä ympäristö antaa oman inspiraationsa prosessien edistämiseen.

Kamera on minun instrumenttini vähän kuten lauluääni laulajalle ja siveltimet taidemaalarille. Saan valokuvatessa suurta mielihyvää. Sitä on hankala selittää, mutta kaikki vaiheet ovat todella merkityksellisiä ja saavat minut tuntemaan itseni mahdottoman vapaaksi. Kuvaamisen ansiosta olen sekä joutunut että saanut oppia pitämään tekniikasta ja sen opiskelusta, mutta tarvitsen ryhtymiseen edelleen hyvän motivaattorin.

foodphotography_foodstyling_yellowmood_hannamarirahkonen1180

Jos mietin omaa valokuvaamista, luonnehtisin sitä rennoksi ja vapaaksi. En useinkaan suunnittele kuvausrekvisiittoja tai tyyliäkään etukäteen, vaan valitsen kuvaustilanteessa aarrekaapistani parhaimmalta tuntuvat vaihtoehdot. Kuvien tyyli riippuu sekin kuvattavasta kohteesta sekä siitä mikä tuntuu hyvältä. Usein hauduttelen kuvausten yksityiskohtia alitajuisesti mielessäni, jolloin päähäni pulpahtaa yllättävänä hetkenä jokin erinomainen idea.

foodphotography_foodstyling_yellowmood_hannamarirahkonen1181

Tämä suloinen kaaos syntyi keskiviikkona, kun kuvasin tänne Yellow moodiin ja muutamaan ulkopuoliseen työprojektiini materiaaleja. Välillä linssini edessä komeilivat suloiset kesäkosmetiikkatuotteet ja sen jälkeen taltiointivuoro annettiin niinikään kesäisille resepteille, jotka jaan kanssanne piakkoin. Työstän parhaillani minulle hyvin henkilökohtaista sekä merkittävää rakkausprojektia, katsotaan milloin ajatushautomoni on kyllin kypsä uutisen ulos pullauttamiseen.

foodphotography_foodstyling_yellowmood_hannamarirahkonen1179foodphotography_foodstyling_yellowmood_hannamarirahkonen1182foodphotography_foodstyling_yellowmood_hannamarirahkonen1183

Niin mukavia tuokioita kuin kuvauspäivät ovatkin, ottaisin silti milloin tahansa käyttööni sen taikanappulan, joka korjaisi jälkeni siinä vaiheessa kun kameran napsuttelu loppuu. Räpsimisen jälkeinen kaaos tuntuu olevan automaatio, jota ei vain pääse pakoon. Sessioiden jälkeen pöydät ovat täynnä ties mitä rekvisiittaa, liinaa, kuppia, haarukkaa, kukkapölyä, paperilappusta ja muuta yhtä olennaista.

Tällä kertaa kaaos päätyi tänne. Nyt kirmailemaan raikkaaseen ulkoilmaan, leppoisaa perjantaita kaikille töissä puurtaville ja lomalaisille!

Mari Vee

Kuvasi ovat todella kauniita ja niistä huokuu sellainen läsnäolo ja pehmeys. Jos joskus sinne Rovaniemen suunnalle saavumme mieheni ja kahden koiramme kanssa niin tilaamme perhepotretin sinulta. Rakastan kaikkia vuodenaikoja, mutta syksy kolahtaa minuun eniten ja ruskan sikaan sinne pohjoiseen usein suuntaammekin. Lämminhenkiset ruskakuvat olisivat niin huippujuttu. Toinen lempivuodenaikani on alkukesä eli vielä tovi sitten kun täällä etelässä kukki kielot, syreenit ja omenapuut sekä muut alkukesän kasvit. Luonto on niin vehreää ja tuoksuvaa.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Samaa voin sanoa sinun lämminhenkisistä kommenteistasi Mari! Oli niin ihanaa päästä tutustumaan paremmin ja saada sinut kamerani eteen Helsingin visiitilläni, olet mahdottoman valoinen persoona <3 Olette milloin tahansa tervetulleita perhepotrettiin, keksinkin jo heti muutaman ihanan kuvauslokaation!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

15 x puolen vuoden suosituinta blogipostausta
3 x parasta asiaa juuri nyt
Mikä on ketogeeninen ruokavalio?
Kokemukseni geenitesteistä osa 2/3: Mieli ja estrogeeni