Florame, eteeristä luonnonkosmetiikkaa

Yhteistyössä Naturellementin kanssa.

Iho rakastaa säännöllisiä hoitorutiineja ja siksi tärkeimpien kosmetiikkatuotteideni kärkeen singahtavat heittämällä kosteuttava meikinpuhdistusaine sekä erilaiset seerumit. Voisin sanoa noiden kahden ansaitsevan isoimman kiitoksen mitä tulee ihoni nykyiseen kuntoon.

Olen käyttänyt kasvoilleni aina mieluummin seerumeita kuin voiteita. Nuorempana ihoni ei tarvinnut kosteuttavampia voiteita ja näin myöhemmin olen alkanut arvostaa todella suuresti seerumeiden tiiviissä muodossa olevia uudistavia, kirkastavia, kosteuttavia ja tasoittavia ravintoaineita – seerumit ovat varsinaisia luonnon antioksidanttipommeja.

florame_yellowmood_hannamarirahkonen1

Viimeisten viikkojen aikana olen tutustunut ranskalaiseen Florame -sarjaan, jonka seerumi ja naamio ovat tehneet taikoja iholle. Tämä valkoisen, mintun ja kuparin sävyihin puettu sarja pohjautuu hyvin vahvasti aromaterapian ideologiaan ja se on lähtöisin Ranskan Provencesta.

Florame on ollut aikansa uranuurtajia aromaterapeuttisten öljyjen hyödyntämisessä ja sarjaa kokeilleena voin sanoa 20 vuoden kehitystyön tuottaneen kauniita ja ennen kaikkea toimivia hedelmiä – eteeriset öljyt hallitsevat raikkaalla ja monipuolisella kattauksella jokaisen tuotteen kokonaisuutta. Tuotteilla on myös Cosmébio-merkki ja ECOCERT -sertifikaatti.

florame_yellowmood_hannamarirahkonen4

Seerumi

Floramen tasapainoittava tehoseerumi herätti mielenkiintoni INCI-listansa perusteella ja se on ehdottomasti yksi parhaista kokeilemistani seerumeista. Ultrakevyt koostumus jättää iholle tuntuvasti kostean pinnan, jonka vuoksi se sopii täydellisesti pintakuivan ihoni tarpeisiin näin keskitalvella. Käytän seerumia pääasiassa aamuisin meikin alla, sillä se antaa kasvojen herkälle ja ohuelle iholle pitkäkestoisen suojan kuivumiselta ja toimii samalla sanan varsinaisessa merkityksessä pikakirkastajana.

Sarjan tuotteissa käytetään eteeristen öljyjen lisäksi harvinaista lumpeenkukkaa, jota en ennen Florameen tutustumista edes tiennyt käytettävän luonnonkosmetiikassa. Lumpeenkukkauute on vaikutukseltaan ihoa uudistava ja sen lisäksi sen on huomattu vaalentavan erilaisia ihon pinnassa olevia pigmenttihäiriöitä.

Seerumin tuoksu on sanalla sanoen hurmaava ja samalla tarpeeksi mieto sekoitus eukalyptusta, sitruunaa, bergamottia, piparminttua ja kardemummaa – sekoituksesta on saatu hyvin tasapainoinen, vaikka käytössä on ollut näinkin monta erilaista öljyä. Pitta-kehoni (ja ihoni) kiittävät tästä raikastavien, uudistavien, kuumuutta tasaavien ja mieltä kirkastavien eteeristen öljyjen nerokkaasta yhdistelmästä.

florame_yellowmood_hannamarirahkonen3

Kosteuttava naamio

Floramen kosteuttava naamio on toiminut omalla ihollani poikkeuksellisen näkyvästi, tällä tarkoitan sitä että kirkastusefekti yhdessä ihon pehmeyden kanssa on ollut taattu jokaisen käyttökerran jälkeen. Käytän naamioita normaalisti noin kaksi tai kolme kertaa kuukaudessa ja tapanani on jättää ne vaikuttamaan yön ajaksi iholle – syväkosteutus on taattu tuolla menetelmällä.

Naamio tuntuu iholla sopivan paksuiselta ja se jättää jälkeensä kosteuttavan kalvon, jota ei edes tee mieli pestä heti pois. Oikein kuivaihoisille tämä naamio sopisi varmasti kevyenä kerroksena meikinkin alle silloin, kun paukkupakkaset koettelat ihon kisakestävyyttä.

Kosteuttavina raaka-aineina on käytetty jojobaa, sheavoita, macadamiaa ja auringokukkaa. Näiden lisäksi naamiosta löytyy seerumin tapaan tasapainoinen sekoitus eteerisiä öljyjä kuten sitruunankuorta, appelsiininkuorta, bergamonttia, eukalyptusta, korianteria, pelargoniaa, piparminttua ja kardemummaa. Floramen naamio on yksi lempeimmän tuoksuisista kosmetiikkatuotteista ja ilokseni myös herkkä nenäni kestää tämän tuoksusekoituksen ilman mitään vastalauseita.

florame_yellowmood_hannamarirahkonen2

Olen saanut mielenkiintoisia kommentteja kasvojen hehkeydestä seerumin ja naamion käytön aloittamisen jälkeen enkä usko, että kyse on sattumasta. Kaiken kaikkiaan tämä hurmaava eteerisiin öljysekoituksiin pohjautuva sarja on ehdottomasti tutustumisen arvoinen, varsinkin kaikille lempeän tuoksuista, tehokasta, kirkastavaa ja syväkosteuttavia kosmetiikkatuotteita etsiville. Tuotteiden koostumukset ovat erinomaiset ja vaikutukset nähtävissä viimeistään seuraavana aamuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Mistä on hyvä elämä tehty?
Kolme simppeliä askelta ekologisempaan kotiin
Puhdistusvesivinkki
Kaamoksen kuusi tärkeintä ravintolisää, joilla maksimoit oman jaksamisesi