Unique Haircare – hiustenhoitoa pienellä budjetilla

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Kuohkea ja hyvinvoiva kuontalo ilman jäätävää lovea lompakossa? Nyt sekin on mahdollista! Jos olet etsinyt edullista hiustenhoitosarjaa, tässä on yksi potentiaalinen vaihtoehto, joka saattaa kiinnostaa sinua. Koska kysymys on huolella testaamistani tuotteista, lienee paikallaan sanoa sananen oman pehkoni käytöksestä sekä hiustenhoitorutiineistani. Siinä missä kauneudenhoidon yksi näkyvä osanen, meikkaaminen, on kivaa, samaa en voi sanoa hiusteni laittamisesta.

Osasyy on ehkä se, että vauvahiusten paraati päässäni tuntuu vain laajenevan ja riehaantuvan. Niin hyvä ja odotettu asia kuin hiusten takaisin kasvaminen onkin, mutta jollen ole tarkkana esiinnyn heinäsirkkana 24/7. Omalla kohdallani hiusten laittaminen alkaa pesusta. Toistaiseksi ohuehko kuontalo kaipaa volyymiä, jottei se olisi heti seuraavana aamuna mallia lätty. Pelkkä shampoo ei kuitenkaan riitä ja aiempina vuosina suosimani kuivashampoo on korvattu viime syksynä luonnollisella suolasuihkeella. Ah, tuota yksinkertaista supertuotetta ilman en enää pärjäisi!

Omalla kohdallani toimivin ratkaisu hiusten kuohkeina pysymiseen (varsinkin jos on taipumusta rasvaisiin hiuksiin) on volyymishampoo, suolasuihke ja hiusten föönaaminen pää alaspäin. Tällä tavalla olen saanut pidennettyä hiusten pesuvälin kolmeen päivään. Alla kuitenkin suosikkituotteeni edullisen Unique Haircaren valikoimasta!

uniquehaircare_hannamarirahkonen1258

Unique Haircaren Volume-shampoo tarttui testituotteisiini paitsi luvatun kohotusvaikutuksen että raikkaan piparmintun tuoksun vuoksi. (Piparminttu ja sitruuna ovat kaikkien aikojen lempituoksuni enkä voi saada kummastakaan kyllikseni). Hiustuotteiden testaaminen on mielenkiintoista ja jos puhutaan tästä arjen tärkeimmästä pesuaineesta, shampoosta, siihen liittyy omalla kohdallani kolme merkittävää arviointiperustetta. Ensimmäiseksi haluan tietää kuinka paksua tai ohutta shampoo on – yleensä mitä paksumpaa, sitä varmemmin shampoota riittää käyttöön pienempi määrä. Jos ohuen ja paksumman koostumuksen mittari olisi 1-10 (siten, että 1 on ohut), sijoittuisi Unique Haircaren shampoo numeron 6 kohdille. Toiseksi haluan, että shampoo vaahtoaa edes kevyesti ja kolmanneksi sen on jätettävä hiukset puhtaiksi.

uniquehaircare_hannamarirahkonen1259

Omalle kuontalolleni tämä shampoo on ollut varsin hyvä; hiukset puhdistuvat hyvin, ovat ilmavat ja pysyvät raikkaina normaalit kaksi päivää, jos minulla ei ole treenejä. Shampoon INCI-listasta löytyy edulliseksi tuotteeksi mainio kattaus luonnonkosmetiikan raaka-aineita. Koko Unique Haircare -tuoteperhe pohjautuu juustoteollisuudesta jäätävään ylijäämäheraan, joka komeilee tämänkin shampoon INCI-listassa heti toisena. Mutta miksi ihmeessä joku haluaisi heraa hiuksiinsa? Yksi syy piilee ravintopitoisuudessa.

Hera sisältää tiivistetyssä muodossa hiuksia korjaavia vitamiineja, rasvahappoja, mineraaleja sekä proteiineja, jotka ravitsevat pitkällä aikavälillä ja saavat hiukset kiiltämään. Heran lisäksi shampoosta löytyy hiuksia ja päänahkaa kosteuttavaa aloe vera -mehua, maitohappoa, maissinkukkavettä, mineraalipitoista nokkosuutetta, voikukanlehtiuutetta, supistavaa koivu-uutetta, seljankukkauutetta, kanervankukkaa sekä mineraalipitoisia merileviä.

uniquehaircare_hannamarirahkonen1260uniquehaircare_hannamarirahkonen1261

Hiustenpesun jälkeen on tietysti vuorossa suolasuihke! Sumutan suolasuihkeen aina vain pyyhekuivien hiusten tyveen (en siis ollenkaan latvoihin), harjaan hiukset ja föönaan sitten hiukset kuiviksi pää alaspäin. Tällä helpolla metodilla saan sellaisen surffitukan, että oksat pois! Sitruksen tuoksuinen suolasuihke on kaikessa yksinkertaisuudessaan konstailematon mestari, joka antaa hiuksille juuri sopivasti karheutta ja ilmavuutta ilman että tarvitsisi tupeerata koko kuontaloa pilalle.

Itselläni kuohkeus säilyy suolasuihketta käyttäessä vähinään sen kolme päivää eivätkä helpot sotkunutturatkaan näytä enää niin latteilta kuin aikana ennen suolasuihkeen käytön aloittamista. Jos sinulla on ohut suomalainen hiuslaatu ja kaipaat hiuksiisi enemmän tekstuuria sekä huolettomuutta, kokeile ihmeessä suolasuihkeen taikoja.

uniquehaircare_hannamarirahkonen1262uniquehaircare_hannamarirahkonen1263

Käytän normaalisti Osiksen hiuslakkaa. Unique Haircaren kevyt ja luonnollinen hiuslakka sopii tosi hyvin vauvahiusten silotukseen ja hiusten viimeistelyyn. Pito on kevyt ja luonnollinen, tällä on vaikea saada kypärä-efektiä aikaiseksi. Allekirjoittaneen puolipitkille luonnonlaineille ja itsepäisille pyörteille tästä ei ollut taltuttajaksi viimeistelylakan muodossa, mutta luin jonkun käyttäneen tätä suolasuihkeen tavoin pyyhekuiviin hiuksiin ja föönanneen sitten. Taidan kokeilla tätä jippoa seuraavaksi!

Aj

Tuota suolasuihketta voisikin kokeilla, joten kiitos vinkistä! Voikohan sitä suihkuttaa pitkiin (puolipaksuihin mutta melko liukkaisiin) hiuksiin myös pituuksiin? Ja tiedätkö, toimiiko se kohottavasti ilman fööniäkin? (En nimittäin omista sellaista...)

Hmm, ehkä et vastaa näihin vanhempiin postauksiin, mutta koitanpa silti onneani.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Heippa Aj! Vastaan aina ehtiessäni näiden vanhempienkin postausten viesteihin, sillä saan niistä aina ilmoituksen meiliini :) Suolasuihketta voi suihkuttaa vallan hyvin myös pituuksiin, mikäli haluat niihin karheamman rakenteen/tekstuuria. Fööni korostaa kohotusefektiä todella paljon, mutta suolasuihke antaa ilmavuutta myös ilman föönaamista.

Vastaa
Aj

Ah, kiitos vastauksesta! Tulin kurkkaamaan vastausta hieman jälkijunassa, kun ajattelin tulla kyselemään myös muuta uusimmista postauksista. ;)

Vastaa
Alli

Pakko munkin kommentoida tätä vanhaa postausta. Itse nimittäin löysin tästä sarjasta ihan mahtavan tuuheuttavan tuotteen!
Käytin pitkään suolasuihke hiuslakka -komboa hiuksiani tuuheuttamaan. Harmitti, kun vain suolasuihketta oli mahdollista löytää toimivana luonnonkosmeversiona, hiuslakkana mullakin oli käytössä tuo Osis.
Satuin kuitenkin törmäämään viime syksyn Kauneusmessuilla Mirazin pisteeseen ja Uniquen ständiin. Jäin juttelemaan ständille sarjan perustajan kanssa ja kerroin hakevani hyvää luonnonkosmetiikan tuuheuttavaa tuotetta. Samalla tulin kertoneeksi ongelmallisesta (kuivasta ja herkästä päänahasta). Mulle ehdotettiin yllättäen sarjan voimakasta muotovaahtoa. Suihkutettavat tuotteet kun ei tee päänahalle hyvää ja paksu tukka tarvitsee toisaalta hyvän tuen. Ja enpä ole tämän ostoksen jälkeen enää hiuslakkaan tai suolasuihkeeseen katsellut. Muotovaahto ei jotenkin ois tullut mieleenkään, jotenkin se yhdistyy 80-90 -lukujen taitteeseen ja permiskokeiluihin :).
Tietty ohuemman tukan kanssa tämä ei ehkä toimi, mutta eihän sitä kokeilematta tiedä.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos, kun jaoit kokemuksesi! Pitääpä ottaa tuo Unique Haircaren muotovaahto kokeiluun, olisin nimittäin valmis luopumaan hiuslakastakin.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Tehokosteutusta ja SOS-hoitoa kuiville kesäkutreille
Täsmätuotteet 5 x hiusongelman hoitoon
Green Beauty Awards 2017: Hiukset
Green Beauty Awards 2016: Hiukset ja kauneusvälineet