Hirssipuuro

Olen löytänyt aamiaspöytääni pari kuukautta sitten uuden suosikin, hirssipuuron. Minulla on hirssiä sekä kokonaisina jyvinä että hiutaleina, käytän vaihtelevasti molempia. Jyvien keittoaika on noin 30 minuuttia ja keitän niistä kerrallaan aina 6 annosta, jolloin puuroa riittää muutamaksi päiväksi. Puurosta saa aivan mannapuuron tuntuista ja makuista, kun hauduttaa sitä liedellä alhaisessa lämpötilassa mahdollisimman pitkään ja blendaa sen lopuksi ihan tasaiseksi.

Olen perehtynyt tänä syksynä astetta syvemmin kiinalaiseen lääketieteeseen ja sain hirssipuuroinnostukseni Nina Haaviston kirjasta. Kiinalaisen lääketieteen mukaan hirssipuuro hillitsee liiallista kehon limaa ja kosteutta, joiden ajatellaan olevan liiallisissa määrin otollinen alusta sairauksille.

hirssipuuro_gluteenitonpuuro_yellowmood_hannamarirahkonen_glutenfree3

Hirssipuuro maistuu kaikista parhaimmalta kanelin, kookoshiutaleiden, voinokareen sekä karpaloiden kanssa – suosittelen kokeilemaan.

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Jenni

Täytyykin kokeilla. Maitotuotteiden lopettaminen auttoi paljon limaisuuteen, mutta kauraa tulee käytettyä jopa enemmän kuin ennen nyt gluteenittomana.

Hirssipuurosta tulee helposti jotenkin limaista ja liisterimäistä, mutta suurimot voisi toimia sen suhteen paremmin. En muistakaan olenko koskaan niistä kokeillut puuroa. Kaneli ja kookos ei oikein aamupuurossa uppoa, kun ne on mulle aivan liian äklömakeita päivän ensimmäiseksi syötäväksi. Mutta karpalot toki käy :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hirssin jyvistä keitetty puuro menee tosi helposti paksuksi mössöksi. Hiutaleet ovat tämän suhteen paljon luotettavampia ja armollisempia :)

Vastaa
Titityy

Voi että, kun on ihanaa, että kirjoitat homejutuistakin. Olen samanmoinen eli pahasti altistunut. Altistuksen aikoihin minä luin hirveän paljon kaikkea altistukseen/homeisiin/ ym. liittyvvää, mutta jossain vaiheessa sitä kyllästyy, ja haluaa keskittyä juuri kaikkeen muuhun.

Loppuvuodesta minulle kävi se painajaiseni, eli löysin oman alan työpaikan todella ihanien ihmisten keskeltä. Ja tämä kaikki meinasi tyssätä siihen, että kuukausi myöhemmin hain apteekista astmalääkkeet, jotta voisin hengittää paremmin ja olla hetken yskimättä. Aluksi tuntui, että eiiiiiii! Miksi! Enkö ole jo kokenut tarpeeksi tätä shittiä! Nyt kun olo on paljon parempi, jaksan taas miettiä, mikä kaikki tukisi terveyttäni ja auttaisi minut taas vahvemmaksi.

Sitten muistin, että joskus vahingossa eksyin blogiisi, jossa puhuit näistä. Nyt sitten viimein tulin takaisin. Luen siis toista kertaa blogiasi ja olen vaikuttunut. Tämä koko sivusto on niin kaunis ja sisältö juuri sitä, mitä itselleen ja elämälleen haluaisi tarjota :)

Aion seuraavaksi ostaa hirssiä! Mutta mitkä ravintolisät auttavat toipumiseen? Minun paras lääke on ollut vyöhyketerapia. Ei sellainen hemmotteluhoito vaan perinteiseen norjalaisen herra öö mikähän se oli, perustuva suuntaus. Jalkapohjia painellaan, ja kun sattuu, on siinä jotain häikkää. Mulla juuri kilpirauhanen, keuhkot ja munuaiset tuntuvat eniten. Mutta nykyään kehkot ovat taas puhtaat, eikä munuaisissakaan juuri tunnu. Kilpirauhasta hoidan lisäksi parapähkinöillä (seleeni) sekä merilevätableteilla (jodi).

Mutta tämä oli tärkeä löyty minulle, kiitos!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Ymmärrän sua, ihana että löysit tänne! Kun itse altistuin tosi pahasti vuonna 2008, ei tarjolla ollut vielä silloin minkäänlaista vertaistukea. Siksi kirjoittelen aiheesta aina silloin tällöin. Toivon todella, että löydät homeettoman työpaikan, tarinasi on surullisen tuttu. Itsellenikin on käynyt vastaavalla tavalla aiemmin.

Toipumisen eri vaiheissa tarvitaan eri lisäravinteita, lähinnä siksi, ettei puhdistusreaktiot puske päälle liian voimakkaasti. Yleisesti kehoa vahvistavia ovat kuitenkin seuraavat lisäravinteet, joista olen ainakin itse hyötynyt: iso C-vitamiiniannos (esim. Amla-jauhe tai iHerbistä tilattava Madre C -jauhe) ja vahvoista maitohappobakteereista (iltaisin tyhjään vatsaan, esim. Biolatte). Tämän lisäksi olen syönyt homeopaattista "hometippaa", joka puhdistaa elimistöä.

Alan olla jo aika hyvin tolpillani kesän 2014 altistuksen jäljiltä, mutta reagoin edelleen tosi herkästi homerakennuksiin ja voimakkaisiin hajusteisiin.

Vastaa
Titityy

Kiitos vinkeistä, maitohappoja syön ja vitamiineja. Ehkä voisin ottaa enemmän vielä tuota c:tä.
Vielä tuli mieleen yksi kysymys, kun mainitsit saman, mikä minulle jäi, eli herkkä reagoiminen myös hajusteisiin. Eikö näistä luonnonkosmetiikan tuoksuista ole sinulle haittaa? Minä en pysty käyttämään tuoksullisia kuin suihkugeeleissä.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Altistumisen jälkeen meni noin vuosi, että pystyin käyttämään luonnollisia hajusteita. Kun sanoin edellisessä kommentissani, että reagoin edelleen herkästi hajusteisiin, tarkoitin tavallisia hajuvesiä ja synteettisillä tuoksuilla kyllästettyjä käsirasvoja ja niin edelleen.

En vieläkään kestä myöskään kaikkia luonnollisia tuoksuja enkä siksi käytä hajusteita joka päivä (ehkä noin kerran viikossa, jos sitäkään). Olen koko ajan kestänyt kuitenkin kaikkia käytössäni olevia luonnonkosmetiikkasarjoja (Absolution, Patyka, Mádara, Supermood, Estelle & Thild, Dabba jne.).

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Maailman paras tomaattikeitto
Piparkakkumousse
Kolmen raaka-aineen karpalomousse
Pinaattiletut