7 x suosikkia Naturativilta

Kaupallinen yhteistyö Naturativ.

Olen koostanut tämän vuoden luetuimpia postauksia omaan listaukseensa ja huomannut, että kirjoittamistani sarjoista Naturativ on saanut teiltä erityishuomiota. En kyllä yhtään ihmettele miksi, sillä tämä luonnollinen apteekkisarja on onnistunut vastaamaan mitä haastavimpien iho-ongelmien täsmähoitamiseen aina aknesta couperosaan sekä ruusufinnistä herkän, ikääntyvät ja kuivan ihon tarpeisiin.

Tutustuessani sarjaan alkuvuonna, suurimman vaikutuksen tekivät kosmetiikkatuotteiden INCI-listat, jotka ovat täynnä uskomattoman laadukkaita raaka-aineita. Monesti keskihintaisessa kosmetiikassa näkee aika kehnoja raaka-ainekoostumuksia (tai ainakin sellaisia, jotka eivät selitä korkeahkoa hintaa), mutta Naturativ on tässä positiivinen poikkeus: heillä satsataan nimenomaan raaka-ainekokonaisuuksiin, joka tarkoittaa käytännössä sitä etteivät he edes yritä ratkaista iho-ongelmia jollain yhdellä ”superraaka-aineella”. He ymmärtävät, että iho-ongelmien taltuttamiseen tarvitaan kokonaisvaltaista lähestymistä ja ovat siksi muodostaneet tuotteiden pohjan useista samaa ongelmaa hoitavista kasviuutteista sekä öljyistä, jotka lähestyvät parannusta eri näkökulmista. Naturativin kohdalla hinta korreloi laadun kanssa ja jos rehellisiä ollaan, osa tuotteista voisi olla INCI-listansa perusteella paljon kalliimpia kuin ne tällä hetkellä ovat.

Parhaiden tuotteiden listaaminen oli vaikeaa, koska hyviä tuotteita oli niin monia. Niinpä päädyin valitsemaan lempituotteet seuraavilla kriteereillä: tuotteet käyvät lähes kaikille ihotyypeille, hellivät talvi-ihoa, ovat koostumuksiltaan miellyttäviä käyttää ja löytyvät edelleen minun tai Tuomaksen säännöllisestä käytöstä. Tuotteet eivät ole paremmuusjärjestyksessä, se vasta olisikin ollut aivan mahdoton valinta 🙂

lempean-ihonpuhdistuksen-puolesta-puhdistusmaito-kasvovesi-ja-misellivesi-6

Misellivesi

Misellivesi ei kuulu omaan kosmetiikkakavalkaadiini kuin kesäisin, mutta perheemme komistus on hurahtanut tähän lempeään ja mutkattomaan ihonhoitotuotteeseen totaalisesti. Misellivesi on etenkin miehen iholle sopiva vaihtoehto päivittäiseen kasvojenpuhdistukseen, jos mies ei halua käyttää erillistä puhdistusemulsiota. On kuitenkin tärkeää puhdistaa kasvot aamuisin yön aikana kertyneestä talikerroksesta sekä epäpuhtauksista ja iltaisin ihon pinnalle kertyneistä ilmansaasteista.

Rosmariinilta tuoksuva misellivesi sisältää epäpuhtauksia poistavien misellimolekyylien lisäksi anti-inflammatorista suopayrttiä, punoittavaa ihoa rauhoittavaa ruusuvettä, antibakteerista rosmariinivettä sekä rauhoittavaa laventelia. Misellivesi sopii hellävaraisten raaka-aineidensa ansiosta myös herkälle iholle. Tuomaksella on ollut nuoruudessaan paha akne, joka on jättänyt ihoon jälkensä ja joka nostattaa silloin tällöin normaalia suurempia epäpuhtauksia. Naturativin misellivesi ja Ecoampulli 4 -akneseerumi ovat olleet kuitenkin erittäin tehokas duo epäpuhtauksien nitistykseen ilman että iho olisi kuivahtanut.

Lue lisää miselliveden toimintamekanismista ja lempeästä ihonhoidosta postauksesta Lempeän ihonhoidon kolme kulmakiveä.

parhaat-luonnonkosmetiikan-seerumit-ongelmaiholle-6

Silmänympärysseerumi

Naturativin silmänympärysseerumi on omaa luokkaansa: se on koostumukseltaan kevyt, ei muodosta kalvoa iholle, imeytyy sutjakasti ja sisältää roimasti hoitavia ainesosia, joita herkkä silmänympärysiho tarvitsee pysyäkseen kimmoisana ja virkeänä. Silmänympärysiho on jopa neljä kertaa ohuempaa kuin kasvojen muu iho eikä sitä ole suojaamassa hydrolipidikalvo. Ohut silmänympärysiho haihduttaa runsaasti kosteutta, koska se sisältää vain minimaalisesti talirauhasia.

Naturativin silmänympärysseerumi sisältää liudan aidosti hoitavia, ihoa vahvistavia ja kosteuttavia raaka-aineita kuten tummuutta häivyttävää valkoista liljauutetta, voimakkaasti kosteuttavaa helokkiöljyä, kosteustasapainoa ylläpitävää ja juonteita silottavaa hyaluronihappoa, verenkiertoa kiihdyttävää kofeiinia, ihoa pehmentävää ruiskukkavettä, vapailta happiradikaaleilta suojaavaa E-vitamiinia sekä kultaleväuutetta. Tämä seerumi on ihana lahjaidea vaikka äidille.

Lue lisää Naturativin muista huippuseerumeista postauksesta 100 syytä rakastaa seerumeita.

yellow-moodin-vartalonkuorinnan-abc

Karpalo-sitruuna -vartalonkuorinta

Tämä puolen litran pakkaukseen pakattu vartalonkuorinta on taivaallisen ihana, varsinkin kaamosaikana kun kaikki tuntuu pimeältä. Erityisen hyvää öljyinen vartalokuorinta tekee kuivuuttaan pölisevälle talvi-iholle, sillä se jättää ihon pinnan kevyen öljyiseksi eikä ihoa tarvitse välttämättä kosteuttaa erikseen enää suihkun ja saunan jälkeen. Kuorivat kiteet ovat sokeria ja niiden määrässä ei ole säästelty – kuorinta on iholla kuin kosteaa ja hienojakoista hiekkaa.Kuorinta sisältää kosteuttavaa kaakaovoita, UV-suojaa antavaa Babassu-öljyä, elastisuutta lisäävää muurahaisvahaa, virkistävää sitruunaöljyä, oliiviöljyä, sheavoita ja karpaloa. Tuoksu on niin tuoreen ja raikkaan sitruunainen, että paketin avatessa tuntuu ihan siltä kuin astelisi sitruunatarhaan – taattua jälkkäriosastoa!

parhaat-luonnonkosmetiikan-seerumit-ongelmaiholle-4

Hyaluronihapposeerumi

Hyaluronihapposeerumin tulisi kuulua jokaisen talvi-ihonhoitorutiineihin, sillä se on yksi parhaimmista tavoista auttaa huoneilman ja pakkasen kuivattamaa kosteusköyhää ihoa säilyttämään kimmoisuutensa. Hyaluronihappo tunnetaan sen kyvystä sitoa vettä ihoon ja se muodostaakin kosteuttavan suojakalvon viiman runtelemalle iholle.

Naturativin hyaluronihapposeerumi sisältää kahta erilaista hyaluronihappoa, joiden avulla kosteuttava vaikutus maksimoituu. Hyaluronihapon runsaan määrän voi tunnistaa seerumin supertäyteläisestä koostumuksesta, joka levittyy iholle hyvin. Kirkas, meikinkin alle sopiva seerumi, sisältää myös rauhoittavaa ruusuvettä ja punoitusta hillitsevää merisauniota.

Lue lisää Naturativin muista huippuseerumeista postauksesta 100 syytä rakastaa seerumeita.

naturativ-luonnonkosmetiikan-apteekkikosmetiikkaa-herkalle-iholle-6

Käsivoide

Tässä sitruunakäsivoiteessa on ehkä koko luonnonkosmetiikkamaailman paras hinta-laatusuhde. Hämmentävän hyvä perusarkituote, joka tuoksuu vartalokuorinnan lailla tuoreelle sitruunalle, imeytyy nopeammin kuin ehtii kissaa sanoa, jättää kädet pehmeiksi ja maksaa vain reilun vitosen.

Käsivoide sisältää melkoisen liudan loistavia raaka-aineita kuten kosteustasapainoa lisäävää hyaluronihappoa, pehmentävää oliiviöljyä, auringonkukkaöljyä, uudistavaa karpalouutetta, viimalta suojaavaa avokadoöljyä ja E-vitamiinia.

Karpalo-sitruunavartaloöljy

Jos olet etsinyt nopeasti imeytyvää ja ihon siloiseksi jättävää vartaloöljyä, tässä se on. Sitruunan tuoksuinen vartaloöljy on aivan ihana kaamosajan tuote paitsi aromaterapeuttiselta vaikutukseltaan että ihoa hoitavalta koostumukseltaan. Öljy on varsinainen sitrusten ilotulitus, että sitä käyttää jo ihan silkasta kesämuistojen ilosta!

Vartaloöljy sisältää rypäleensiemenöljyä, kollageenintuotantoa stimuloivaa karpaloöljyä, pehmentävää oliiviöljyä, luonnollisen UV-suotimen sisältävää Babassu-pähkinäöljyä, rauhoittavaa seesamiöljyä, vapaita radikaaleja neutraloivaa greippiöljyä ja sitruunaöljyä. Vartaloöljy on raaka-aineiltaan täyttä tavaraa ja öljymolekyylit ovat niin hienojakoisia, ettei imeytymistä tarvitse kauaa odotella.

Lue lisää vartalonhoidosta postauksesta Vartalonhoidon & vartalokuorinnan ABC.

naturativ-luonnonkosmetiikkamerkin-hiustenhoitotuotteet-9

Korjaava hiusnaamio

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä sarjan loistava ja tähän mennessä paras löytämäni hiusnaamio kutrien elävoittämiseen ja päänahan hoitamiseen. Naamio sopii erityisen hyvin kuiville ja vaurioituneille hiuksille, mutta myös tehohoidoksi talvisen viiman aiheuttaman kuivumisen ennaltaehkäisyyn. Naamio on riittoisa ja se sisältää päänahkaa stimuloivaa ja hiuksia vahvistavaa Bhringraj-uutetta, antioksidanttipitoista karpaloöljyä, kosteuttavaa hamppuöljyä, hiuksen kasvua kiihdyttävää ja tuuheutta lisääviä B-vitamiineja, rauhoittavaa suopayrttiuutetta, taikapähkinävettä, kosteuttavaa betaiinia, sheavoita sekä hiusten elastisuutta lisäävää Hibiscuksen kukkauutetta.

Lue lisää hiusongelmien selättämisestä postauksesta Täsmätuotteet 5 x hiusongelman hoitoon.

Oletko kokeillut Naturativin tuotteita? Mitkä ovat suosikkejasi?

Kuvat Hannamari Rahkonen

MariP

Seerumit 1 ja 5, hellivät vartalovoide ja jalkavoide. Saa nähdä ihastunko vielä käsivoiteeseen kun senkin juuri tilasin :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

No meillähän on paljon samoja suosikkeja! Vartalovoidekin on ihana, se imeytyy niin nopeasti ja on kuitenkin tosi kosteuttava.

Vastaa
Nita

Ostin noin kuukausi sitten tuon Naturativin miselliveden aikomuksena korvata sillä aamuiset vesipesut. Se kuitenkin lehautti kasvoni kirkuvan punaisiksi, kuumotti ihoa ja jätti kasvot koko päiväksi hieman ikävän tuntuisiksi. Kokeilin sitä muutaman päivän ajan, mutta kun reagoin edelleen samalla tavalla, niin lopetin tuotteen käytön. Kokeilin sitä varulta vielä kerran tuossa muutama päivä sitten, mutta reaktio oli vieläkin sama. Toki nämä asiat ovat hyvin yksilöllisiä, mutta osaisitkohan yhtään arvella, että mikä tuossa misellivedessä voisi aiheuttaa moisen reaktion? Ihoni on toki herkkä, mutta ei se näin ole enää aikoihin mihinkään tuotteeseen ragoinut ja monet muut misellivedet ovat sopineet ihan hyvin. Tässä kun oli vielä erikseen mainittu, että se sopii myös erittäin herkälle iholle, niin en osannut kuvitellakaan, että siinä olisi mitään herkistävää. Kokemuksestani huolimatta tuote on varmasti suurimmalle osalle oikein hyvä ja kyllä itseänikin edelleen kiinnostaa nuo Naturativin muut tuotteet.:)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kuulostaa kyllä vahvasti siltä, että misellivedessä on jokin sinun ihollesi yliherkkyyttä aiheuttava ainesosa. Kertoisitko vähän tarkemmin muista käyttämistäsi hoitotuotteista ja kevyesti ihotyypistäsi niin osaisin vastata sinulle kattavammin?

Voi olla, että reaktion aiheuttavat yksinkertaisesti kasvivesien ja maissipohjaisen Propanediolin yhteisvaikutus, sillä jälkimmäinen tehostaa muiden raaka-aineiden absortoitumista.

Vastaa
??? Ja Eco ampulli akneiholle!

Puhdistusmaito!!!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Olen samaa mieltä, putsari on ihana!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards 2017: Kasvojenhoito
Green Beauty Awards 2017: Meikit
Luonnonkosmetiikan ensiapupakkaukset – 100 syytä rakastaa seerumeita
Green Beauty Awards 2017: Hiukset