Paras kasvovoide eri ihotyypeille – 7 x suositusta

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Hyvä, saati paras kasvovoide ei ole kaikille ihotyypeille sama. Katseet kannattaa kääntää sekä oman ihon tarpeisiin että omiin mieltymyksiin. Onko ihosi janoinen vai nauttiiko se öljymäisemmästä ravitsevuudesta? Haluatko voiteen, joka sujahtaa ihoon jälkiä jättämättä vai kosteuskerman, joka tekee ihon pehmeän joustavaksi ja kuulaaksi pidemmäksi aikaa? Listasin tähän artikkeliin seitsemän keskenään eri tyyppistä kasvovoidetta erilaisiin tarpeisiin.

Paras Kasvovoide

Paras kosteuttava kasvovoide – helppo yleisvalinta monille

Whamisa Water Cream hurmaa supertehoillaan ja notkealla koostumuksellaan. Nimensä veroisesti vesimäisen kosteuttava kasvovoide sopii oikeastaan kaikille ihotyypeille. Se päästää pintakuivan ihon pälkähästä, on unelmavalinta sekaiholle ja yhdessä kasvoöljyn kanssa tuo jopa kuivalle ihotyypille sen kaipaamaa hoivaa. Hyvin rasvaisella iholla Water Cream saattaa olla kaikessa hoitavuudessaan liikaa, mutta muille suosittelen sitä lämmöllä.

Water Cream on helppo valinta monille ja kepeä koostumus sopii aamuin illoin käytettäväksi. Voide ei ole nestemäisen juoksevaa, mutta notkeaa ja helposti levittyvää se silti on. Water Cream imeytyy hyvin, mutta ei katoa salamana ihohuokosten syövereihin. Ihoon jää kosteutettu ja miellyttävä fiilis. Riippuu hieman toki omasta ihosta, mutta sanoisin että tästä jää luonnollisen hehkuva pinta – ei mattainen, muttei kiiltäväkään. Voiteessa on Whamisalle tyypillinen, keskivahva tuoksu, joka on mielestäni mukavan raikas.

Whamisan tuotteet tunnetaan niiden tehokkuudesta, minkä vuoksi tämä voide ei ole ykkösvalintani kovin reagoivalle iholle. Kurkkaa herkälle ja ongelmalliselle iholle alempaa suositukseni Laponie of Scandinavian voiteesta.

Paras kiinteyttävä kasvovoide

Ranskalaissarja Patyka todella hallitsee ikääntyvän ihon tuotteiden valmistuksen. Paras kiinteyttävä kasvovoide heiltä on Lift & Glow Firming Cream, josta on saatavilla kaksi eri täyteläisyyttä eri ihotyypeille. ”Tavallinen versio” sopii normaalista rasvaiselle ja sekaiholle, Rich puolestaan kuivemmalle iholle.

Tärkeintä on valita koostumus oikein suhteessa omaan ihoon. Liian kevyt koostumus jättää iholle kuivan ja kiristelevän fiiliksen, jolloin iho ei takuuvarmasti näytä yhtään nuorekkaammalta (oikeastaan päinvastoin). Koko muun hoitorutiinin tulee olla myös kunnossa ja omalle ihotyypille sopiva. Ihoa kannattaa kosteuttaa reippaasti, kunnolla kosteutettu iho kun tuppaa näyttämään sileämmältä ja elinvoimaisemmalta kun taas pinnastaan kuiva iho on karhea ja samea, juonteetkin tulevat enemmän esille.

Ikääntyvän ihon tuotteet ovat arvokkaita, niin myös nämä Patykat. Voide on kuitenkin seerumin ohella tuote, johon panostaisin mahdollisuuksien mukaan. Se on koko päivän kasvoilla ja ehtii vaikuttaa ihoon. Tarvittaessa pihistäisin ehdottomasti kasvojenpesutuotteissa, jotka vain piipahtavat kasvoilla.

Paras Kasvovoide Herkalle Iholle

Paras kasvovoide kuivalle iholle

Kuivan ihotyypin hoidossa tuhti voidekoostumus ei ole automaattisesti paras, mutta etenkin talven haastavissa sääolosuhteissa se voi olla miellyttävä valinta suojaamaan ohutta ihoa ja tuomaan joustavan tunteen. Esse Rich Moisturiser on loistava esimerkki täyteläisestä voiteesta, joka on aidosti joka pisaraltaan hyvin hoitavaa. Joskus (etenkin edullisemmat) paksut koostumukset ovat ”tekemällä tehty” täyteläisiksi, eivätkä välttämättä aidosti hoida kovinkaan monipuolisesti.

Rich Moisturiserista olen kuullut lukuisia ylistäviä palautteita kuivaihoisilta ja tuote onkin niin ainesosiltaan kuin käyttömukavuudeltaan ja riittoisuudeltaan ehdottomasti hintansa arvoinen. Essen tuotteet soveltuvat useimmiten mainiosti myös herkälle iholle. Voiteessa on Esselle tyypillinen vähän jännä tuoksu, joka jakaa mielipiteitä. Voide on valmistettu rooibos-pohjaan, joka pukkaa tuoksussa läpi. Omasta mielestäni se on pehmeä ja ”tehokas” ja lopulta aika hyvä!

Etenkin täyteläisen ja öljypitoisen voiteen kanssa on äärimmäisen tärkeää käyttää reippaalla kädellä nestemäistä kosteutusta laadukkaan kasvoveden tai hoitonesteen muodossa. Jos pidät kasvovesisuihkeista, kurkkaa tämä kosteuttavien kasvovesien vertailuni.

Paras kasvovoide sekaiholle ja rasvaiselle iholle

Sekaiholle ja pintakuivalle rasvaiselle iholle kosteusvoide voi olla erittäin hyödyllinen ehkäisemään kosteuden haihtumista ihosta. Sen sijaan öljyisen rasvaiselle iholle voide ei ole niinkään tarpeen. Huolehdi joka tapauksessa sekaiholla ja rasvaisella iholla ensisijaisesti huolellisesta vesikosteutuksesta kasvoveden/hoitonesteen ja mahdollisen vesiseerumin voimin sekä ohuesta kasvoöljystä (kurkkaa vaikkapa Bybin Bakuchiol Booster, Whamisan Refresh Oil tai Djusien Fruit Glaze). Kun nämä tuotteet ovat kunnossa, voit arvioida voiteen tarpeellisuutta.

Valitse voide, joka sisältää ihoa tasapainottavia ainesosia ja koostumus, joka ei ole liian täyteläinen. Evolve True Balance Lotion on mielestäni helppo ja suht edullinen valinta. Inkiväärin kasvisolut yhdessä moringan kanssa auttavat pitämään ihon mattaisempana, vähentämään ihon öljyisyyttä ja ehkäisemään ihohuokosten tukkeutumista. Valitsin voiteen tähän juttuun juuri sen tasapainottavan vaikutuksen vuoksi. Se on riittävän kosteuttava kuiville alueille, mutta toisaalta riittävän kevyt rasvaisille alueille. Joitakin kommentteja olen kuullut, että tuote on auttanut epäpuhtauksiin, liekö juuri se tasapainottava ja riittävän kosteuttava vaikutus. Joskus turhan kevyt kosteutus saattaa olla syyllinen näppyihin.

Koostumus ei ole juoksevan ohut, mutta se on helposti levittyvä ja nopeasti imeytyvä. Voide jättää mattapinnan, joka ainakin omalla ihollani pysyy yllättävän hyvin, tämä on toki aina tapauskohtaista. Tuoksu on makea, eikä sieltä aivan miedoimmasta päästä. En ole kuitenkaan huomannut, että se jäisi erityisesti leijumaan kasvoille.

Sekaiholle sopii tämän artikkelin voiteista mainiosti myös Whamisan Water Cream, Laponie of Scandinavian Face Cream sekä Pulpe De Vien The Cream. Selkeä ero on voiteiden jättämässä pinnassa, Evolven True Balance on mattaisin kun taas nuo kolme muuta tekevät ihosta hehkuvamman, en kuitenkaan sanoisi, että kiiltävän.

Paras kasvovoide aurinkosuojalla

Luonnonkosmetiikassa on verrattain erittäin vähän aurinkosuojallisia kasvovoiteita ylipäätään. Mielestäni paras, samalla myös yleisesti pidetty SPF kasvovoide on Bybi Day Defence. Se on täyteläinen, mutta ihoon hyvin levittyvä voide, joka sisältää suojakertoimen SPF 30. Koostumus on öljypitoista ja optimaalisin normaalista kuivalle iholle. Omalle vaalealle iholleni se sujahtaa hyvin huomaamattomasti, mutta toki mitä tummempi iho on, sen enemmän mineraalifilttereillä varustetut aurinkosuojavoiteet näkyvät iholla.

Bybin voiteessa ei ole lisättyjä hajusteita eikä eteerisiä öljyjä ja siinä tuoksuu ainoastaan erittäin miedosti voiteen raaka-aineet. Itse hädin tuskin huomaan tuoksua. Suosittelen Day Defenceä paljon ulkoilevalle päivävoiteeksi ympäri vuoden.

 

Paras Kasvovoide Spf

Paras hajusteeton kasvovoide herkälle iholle

Kuten aurinkosuojallisia, hajusteettomiakaan voiteita ei ole luonnonkosmetiikassa aivan jonoksi asti. Onneksi ei tarvitsekaan, sillä Laponie of Scandinavia Face Cream on sanalla sanoen loistava! Se ilahduttaa herkkien lisäksi myös tuoksuihin tottuneita ja ei-herkkäihoisia ohuella ja superkosteuttavalla koostumuksellaan. Tämä voide on ehdoton valinta janoiselle iholle! Vaikutuksiltaan ja fiilikseltään tämä on lähimpänä Whamisan Water Creamia, mutta kuitenkin lopulta täysin erilainen. Laponien voide on siis paitsi hajusteeton, myös paljon simppelimpi ainesosiltaan. Se rauhoittaa ihoa huomattavasti paremmin kun taas Whamisan voide on kirkastavampi.

Laponie onkin ensisijainen valinta oikeastaan mistä vaan iho-ongelmasta, ihon herkkyydestä tai reaktiivisuudesta kärsivälle. Se sopii loistavasti myös vaikkapa hormonaalisesta epätasapainosta kiukuttelevalle  ja epäpuhtaallekin iholle. Voide ei tuki, ärsytä, aktivoi tai tee muutakaan hallaa iholle. Sen sijaan se tuo rauhaa ja reippaasti kosteutta mukanaan.

Mikäli sinulla on kuiva iho, ohut Face Cream voi jäädä hieman kevyeksi. Kokeile tällöin Laponien Hydrating Face Maskia, jota voi nimestään huolimatta käyttää huoletta kuivalle iholle voiteen tapaan. Se on täyteläisempi versio Face Creamista ja saattaa tuntua miellyttävämmältä kuivuuttaan kiristelevällä iholla.

Paras edullinen kasvovoide

Ytimekkäästi nimetty uutuustuote Pulpe De Vien The Cream hurmaa yllättävän hyvillä kosteutustehoillaan ja makean persikkaisella tuoksullaan. Olen aiemminkin pitänyt Pulpen voiteita hinta-laatusuhteeltaan erinomaisina, mutta tämä uutuus on ehkäpä vieläkin timanttisempi. Koostumus on todella onnistunut, se on keskitäyteläinen ja erittäin hyvin levittyvä, ei jää yhtään pyörimään iholle. Ihosta tulee kevyen hehkuva, muttei tippaakaan kiiltävä.

The Cream sisältää kombon kasviöljyjä sekä humektantteja, kuten glyseriiniä ja pienen ripauksen hyaluronihappoa. Se auttaa sekä ihon kosteustasapainon kanssa että ihon pehmeyden ja joustavuuden suhteen. Suosittelen tätä oikeastaan kaikille, aivan ääripäitä (hyvin kuiva tai huomattavan rasvainen iho) lukuunottamatta. Voide on mainio valinta myös vähän nuoremmallekin iholle.

Lue myös: Paras kasvovesi eri ihotyypeille x7

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Hyaluronihapposeerumi
Vertailussa hyaluronihapposeerumit
Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona
Meikkivoide Kuivalle Iholle
Vertailussa meikkivoide kuivalle iholle x 5
kosteuttava kasvosuihke
Vertailussa kosteuttavat kasvosuihkeet