Vertailussa hyaluronihapposeerumit

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Hyaluronihapposeerumi on suosittu tuote, mutta on erittäin tärkeää valita oikea vaihtoehto juuri oman ihon tarpeisiin nähden. Hyaluronihapon maineella ratsastavia tuotteita on nykyään valtavasti, mutta ne kaikki eivät ole kehitetty samaa tarkoitusta varten. Tästä vertailusta selviää, mitkä seerumit ovat hyviä tuomaan täyteläisyyttä ja sileyttä ikääntyvälle iholle ja mitkä kaikenikäisille kosteuttamaan.

Mitä hyaluronihappo on?

Hyaluronihappo on ihossa luontaisesti esiintyvä pitkäketjuinen sokerimolekyyli, jonka määrä vähenee iän myötä aiheuttaen ihon kuivumista ja veltostumista. Hyaluronihapon määrää ihossa ei ole varsinaisesti mahdollista lisätä ulkoapäin kosmetiikkatuotteiden avulla, mutta iholle levitetty hyaluronihappo voi auttaa paikkaamaan ikääntymisen merkkejä kosteuttaen ja täyteläistäen ihoa.

Hyaluronihappoa on olemassa neljää eri molekyylikokoa, joilla on keskenään hieman erilainen vaikutus ihoon. Mikään niistä ei kuitenkaan pääse tunkeutumaan ihon pintakerrosta (epidermis) syvemmälle, mutta ne vaikuttavat silti ihossa vähän eri tavoin. Suurimolekyylisin hyaluronihappo on vaikutukseltaan ensisijaisesti kosteuttava kun puolestaan pienempi molekyylikoko saa aikaan veltostuneen ihon “plumping” -efektin pyöristäen ihon ulkonäköä saaden sen näyttämään nuorekkaammalta.

Hyaluronihappo, kuten juuri mikään muukaan ainesosa, ei ole yksistään avain onneen. Kyse on kokonaisuudesta eli siitä, miten ainesosia ja tuotteita yhdistelee. Omat suosikkini hyaluronihapposeerumeista sisältävät lisäksi myös muita kosteuttavia raaka-aineita, kuten glyseriiniä, natrium-PCA:ta ja ksylitolia, mutta mukana vertailussa on myös hyvin minimalistinen tuote, jonka ainoa tehoaine hyaluronihappo on.

Hyaluronihapposeerumi Vertailu

Kenelle hyaluronihapposeerumi sopii?

Hyaluronihapposeerumeiden käytölle ei ole olemassa ikärajaa, ja niitä voi käyttää laajasti eri ihotyypeille ja eri ikäisille. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, etteivät kaikki hyaluronihapposeerumit ole keskenään vaikutuksiltaan samanlaisia ja täysin eri tuote on paras 20-vuotiaan pintakuivuuden hoitoon kuin 60-vuotiaan ihon silottamiseen, napakoittamiseen ja ihosta kadonneen volyymin palauttamiseen.

Hyaluronihapposeerumeissa on yllättävänkin paljon eroja keskenään ja mikäli jokin tuote ei ole ollut suosikkisi, kannattaa silti antaa mahdollisuus toisen merkin versiolle. On myös täysin mahdollista, että hyaluronihappo, liki sen maagisesta maineesta huolimatta, ei ole ihollesi paras mahdollinen raaka-aine. Tällöin suosittelen kokeilemaan muita ainesosia sisältäviä seerumeita. Muista myös, että hyaluronihapon korkea määrä ei automaattisesti tarkoita parempia tuloksia. Se voi tarkoittaa, mutta alle prosentinkin pitoisuudella hyaluronihappoa voi olla reippaasti ihoa kosteuttava vaikutus.

Huolehdi hyaluronihapposeerumin kanssa sen oikeaoppisesta käytöstä. Käytä alla aina kosteuttavaa kasvovettä tai hoitonestettä ja levitä seerumin päälle lähes välittömästi kasvovoide tai kasvoöljy, joka lukitsee kosteuden iholle.

Hyaluronihapposeerumia ei kannata lotrata iholle mielin määrin, etenkään mikäli sen hyaluronihappopitoisuus on korkea. Seerumi voi nimittäin jättää iholle nahkean pinnan ja/tai rullata muiden tuotteiden alla. Mikäli näin käy, vähennä käyttämääsi määrää ja huolehdi, että levität seerumin kasvovedestä hieman kosteille kasvoille. Myös tilkka öljyä seerumin päällä auttaa ehkäisemään seerumin rullaantumista.

Seuraavaksi vertailut yhdeksästä eri hyaluronihapposeerumista, joita itse pidän tällä hetkellä luonnonkosmetiikkamarkkinoiden parhaimpina. Olen saanut kaikki seerumit testiin maahantuojilta.

Novexpert Booster Serum with Hyaluronic Acid – hyaluronihapposeerumeiden kuningatar

Novexpertin Booster oli hyaluronihapposeerumeiden raskassarjalainen jo aiemmin, mutta nyt koostumuspäivityksen myötä se on entistäkin tehokkaampi. Se sisältää nyt tuplamäärän hyaluronihappoa, aiemminkin pitoisuus oli jo sangen vaikuttava.

Koostumus on venyvää ja siitä huomaa välittömästi massiivisen hyaluronihappopitoisuuden. Liialla annostelulla tällä saa takuuvarmasti tahmaisen ihon, mutta oikealla annostelulla (muutama pieni tippa riittää) seerumi hulahtaa ihoon jättäen ihanan pehmeyden, sileyden ja hyvin kosteutetun tunteen. Oikein käytettynä tästä jää mielestäni ehdottomasti paras ihotuntuma!

Seerumi on suunniteltu kosteusköyhälle, pyöreytensä ja kimmoisuutensa menettäneelle iholle. Siis sellaiselle veltostuneelle ja rusinamaiseksi menneelle iholle. Tuote lupaa palauttaa ihon täyteläisyyden ja neljän eri koon hyaluronihapon voimin sillä onkin siihen kaikki edellytykset.

Tämä booster on oma ykkössuosikkini ja suosittelen sitä sinulle, joka haluat panostaa laatuun. Se on mielestäni parhaimmillaan noin 30-vuotiaista ylöspäin. Novexpert ei anna mitään tarkkoja suosituksia, mutta nuoremmalle iholle riittää usein kevyempikin tuote.

Seerumi saa minulta täyden kympin – siitäkin huolimatta, ettei tuoksu ole oikein mieleeni. Se on semmoinen aika perinteinen ranskalainen kosmetiikkatuoksu, mutta tarpeeksi mietona, jottei se häiritse.

Novexpert Hyaluronihapposeerumi

Evolve Hyaluronic Serum 200 Hyaluronihapposeerumi – supersuosittu ja kohtuuhintainen

Evolven hyaluronihapposeerumi on varmasti yksi suosituimmista, ellei se kaikista suosituin vaihtoehto Suomen luonnonkosmetiikkamarkkinoilla. Lukuisia palkintoja voittanut tuote on erittäin helppo valinta oikeastaan aikalailla kenelle ja minkä ikäiselle vaan. Oikein hyvä ja suoraviivainen ainesosalista sisältää hyaluronihapon lisäksi mm. glyseriiniä, aloe veraa ja ruusuvettä.

Siinä missä Novexpertin seerumi pyöristää veltostunutta ihoa, tämän vaikutus on ensisijaisesti kosteuttava. Voit huomata myös pienten pintajuonteiden siliämistä. Kaikin puolin raikas seerumi, jonka annostelun kanssa kannattaa olla tarkkana – pieni määrä riittää pitkälle.

Jos minun pitäisi verrata tätä johonkin tuotteeseen, se olisi ehdottomasti Patykan edullisempi seerumi, josta lisää seuraavaksi. Se ja tämä Evolve ovat molemmat loistavia valintoja laajalla säteellä monille ja sopivat myös silloin, kun haluat kokeilla ensimmäistä kertaa hyaluronihapposeerumia.

Patykan kaksi keskenään täysin erilaista vaihtoehtoa

Patykan edullisen tuotelinjan Hydra-Boost Serum on kaikin puolin kiva ja helppo valinta monille. Se sopii mielestäni hyvin myös vähän nuoremmillekin sekä luonnonkosmetiikkaan tottumattomille, sillä tuoksu tuo mieleen ranskalaiset ei-luonnonkosmetiikkasarjat. Koostumus on ohut, ei lainkaan tahmea ja imeytyy vauhdikkaasti. Erittäin hyvä tuote kaikille kosteusboostia kaipaaville ihoille ihotyyppiin katsomatta.

Seerumissa on yhden molikyylikoon hyaluronihapon lisäksi tremellaa (valkohytykkäsieni), joka sekin tunnetaan tehkosteuttavasta ominaisuudestaan. Mukana on myös rauhoittavaa bisabololia ja aloe veraa. Melko yksinkertainen, mutta riittävän tehokas kombinaatio!

Patyka Hyaluronihapposeerumi

Ikääntyvälle iholle tarkoitettu Advanced Plumping Serum onkin sitten toista maata. Kun Hydra-Boost käy oikeastaan kenelle vaan, on tämä saman sarjan toinen hyaluronihapposeerumi mielestäni sopiva ainoastaan iholle, jossa ikääntymisen merkit jo näkyvät. Kukkaisvesipohjaan valmistettu seerumi sisältää hyaluronihappoa useassa eri molekyylipainossa. Osa niistä vaikuttaa ihon pinnalla sitoen kosteutta ja osa pintakerroksen syvemmissä osissa muodostaen seerumin nimessä mainitun “plumping” -efektin eli ihoa täyteläistävän vaikutuksen.

Tuote jättää iholle todella napakan tunteen ja vaatii päälleen ehdottomasti voiteen tai öljyn. Plumping Serum on melko arvokas, mutta ihan loistava ikääntyvän ihon tehotuote. Suosittelen sitä hoitamaan veltostunutta ja juonteikasta ihoa. Seerumi toki kosteuttaa myös, mutta ensisijaisesti ajattelen itse tämän olevan hyvä ikääntymisen merkkeihin.

Mádaran ja Mossan jättikokoiset jelly-seerumit

Mádara ja Mossa ovat kumpainenkin tarttuneet jo muutaman vuoden pinnalla olleeseen jelly-koostumusten trendiin. Jelly on käytännössä siis paksunnettua geeliä. Kaikkia seuraavista kolmesta tuotteesta voi ajatella joko seerumina tai voiteena, mielestäni se ei ole kovinkaan oleellista miksi niitä kutsuu. Itse käytän niitä samaan tyyliin kuin muitakin tämän jutun tuotteita eli kasvoveden jälkeen, ennen öljyä.

Mádaralla on hyaluronihappojellyjä siis peräti kaksin kappalein. Oma suosikkini SOS Intense Hydra Rose Jelly sisältää lisäksi ihon mikrobiomia tasapainottavia probiootteja. Rauhoittava ja vahvistava koostumus jättää ihon ihanan pehmeäksi. Suosittelen tätä kiukuttelevalle, epäpuhtaalle tai/ja herkälle iholle.

Toinen versio, Hydra Firm Concentrate Jelly, kuuluu sarjan ikääntyvän ihon Time Miracle -linjaan ja on napakoittavampi. Se on lopulta ainesosalistaltaan myös simppelimpi ja saattaa hyvinkin sopia myös herkälle iholle. Suosittelen tätä edullisena ikääntyvän ihon vaihtoehtona laajalla säteellä kaikille ihotyypeille.

Mádaran jellyt ovat tutisevan hyytelömäisiä ja paksuja koostumukseltaan, mutta levittyvät iholle hyvin. Pieni määrä riittää pitkälle, joten suuri 75 millin pullo tulee käytössä hyvinkin edulliseksi. Hintaa kumpaisellakin on alle 40 €.

Mossan Juicy Jellyn pullokoko on vieläkin jättimäisempi, 100 ml, ja hinta edullisempi, vain hieman yli 20 €. Koostumus on aavistuksen ohuempaa kuin Mádaralla, eikä levity aivan yhtä kauniisti ja saumattomasti, muttei siis kuitenkaan mitenkään ongelmallisesti. Eron huomaa ainoastaan vertaillessa rinnakkain, Mádaran levittyvyys on parempi ja lopputulos hieman pehmeämpi.

Mossan Jelly on käsittämättömän edulliseen hintaan nähden aivan huikean hyvä! Hyaluronihapon lisäksi kosteuttamassa on glyseriiniä ja betaiinia. Koostumusta on lisäksi terästetty antioksidanttisilla vadelma- ja puolukkauutteilla. Tuoksu on makeahko ja vadelmainen, ei oma suosikkini, mutta ihan varmasti todella monen mieleen. Suosittelen tätä kaikille, ketkä etsivät edullista vaihtoehtoa, myös nuoremmalle iholle!

Madara Hyaluronihapposeerumi

Flow Cosmetics Hyaluron & Probiotics – kotimainen vaihtoehto

Flown seerumi sisältää hyaluronihappoa kahdessa eri molekyylikoossa. Seerumi on valmistettu veden sijaan ruusuvesipohjaan, mukana on lisäksi ihon hyvää mikrobikantaa boostaavia probiootteja sekä antioksidanttipitoista mustikkauutetta. Kokonaisuudessaan pidän kovasti tämän seerumin inci-listasta, se on mielestäni hyvin suhteessa hintaan eli rahoilleen saa vastinetta. Vaikutus on kosteuttava, kevyesti silottava ja ihon ulkonäköä parantava. Ei maailman superkosteuttavin tuote, mutta todella kiva yleisseerumi silloin, kun haluat hyvän boosterin tukemaan ihonhoitoasi.

Koostumus on ihanan kevyt ja ehdottomasti testin vähiten tahmaisesta ja nopeimmin imeytyvästä päästä. Suosittelen tätä seerumia kotimaisuutta arvostaville aikuisille, kovin nuori iho pärjää mielestäni simppelimmälläkin tuotteella. Sopii mainiosti kaikille ihotyypeille ja ainesosalistan perusteella uskallan sanoa, että saattaa sopia myös herkälle iholle.

Tuoksua olen kuvaillut aiemmin Instagramissa sanalla ”tehokas” ja pitäydyn edelleen kannassani. Itse pidän tästä tuoksusta, siinä on kevyttä yrttimäisyyttä mielestäni, mutta se haihtuu hyvin nopeasti eikä jää leijailemaan iholla.

Flow Hyaluronihapposeerumi

Lué by Jean Seo Hyaluronihapposeerumi – edullinen ja simppeli

Lué by Jean Seon supersimppeli hyaluronihapposeerumi ei sisällä mitään muuta kuin vettä, hyaluronihappoa ja mietoja säilöntäaineita. Tästä ei tuote enää yksinkertaisemmaksi muutu ja toisinaan vähemmän onkin enemmän. Täysin tuoksuton seerumi on tosi miellyttävän tuntuinen, eikä lainkaan tahmainen. Ohut koostumus sujahtaa ihoon välittömästi, mistä syystä suosittelenkin tätä seerumia ihan erityisesti rasvaiselle ja sekaiholle. Muut ihotyypit hyötyvät usein monipuolisemmista ainesosista, mutta toki tämä voi olla minimalistin valinta oikeastaan mille vaan iholle.

Herkälle iholle näin simppelit tuotteet ovat nannaa, jos ihosi siis pitää hyaluronihaposta. Erityismaininnat yksinkertaisen tyylikkäästä pullosta ja edullisesta hinnasta. Tätä seerumia suosittelen myös miehille!

Lue myös: Vertailussa meikkivoide kuivalle iholle x 5

Lue By Jean Seo Hyaluronihapposeerumi

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona
Kasvovesi
Paras kasvovesi eri ihotyypeille – 7 x suositusta
Puhdistusoljy
Vertailussa puhdistusöljy x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi
Meikkipohja
Paras meikkipohja herkälle ja ongelmaiholle