Syksyn 2021 kiinnostavimmat kosmetiikkauutuudet

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Postauksen tuotteet on saatu testiin maahantuojilta.

Tämän syksyn uutuudet olivat luonnonkosmetiikkarintamalla lähes järjestäen hyviä. Uusia tulokkaita oli jopa niin paljon, että jouduin jättämään tästä tekstistä useita kivoja tuotteita pois. Ne olivat kuitenkin enemmän perushyviä, tämän artikkelin valinnat tarjoavat puolestaan kaikki jotakin selkeästi uudenlaista tai erityisen loistavaa.

Syksyn Uutuudet

Syksyn uudet seerumit

Syksy vaikuttaisi olevan paitsi naamioiden (lue artikkelini syksyn parhaat naamiot x5), myös seerumeiden kulta-aikaa. Mossan jättipulloon (100 ml) pakatusta kosteuttavasta Juicy Jellystä kirjoitinkin jo parhaiden hyaluronihapposeerumeiden vertailussani, mutta otetaan pikainen kertaus. Tuotetta voi siis käyttää sekä seerumin että voiteen tavoin, sillä ei oikeastaan ole edes väliä, pääasia että yhdistät kaveriksi jotakin öljymäistä (öljypitoinen voide tai kasvoöljy).

Juicy Jelly on käsittämättömän edulliseen hintaansa (22,50 €) nähden aivan huikean hyvä! Hyaluronihapon lisäksi kosteuttamassa on glyseriiniä ja betaiinia. Koostumusta on lisäksi terästetty antioksidanttisilla vadelma- ja puolukkauutteilla. Tuoksu on makeahko ja vadelmainen, ei oma suosikkini, mutta ihan varmasti todella monen mieleen. Suosittelen tätä kaikille, ketkä etsivät edullista vaihtoehtoa, myös nuoremmalle iholle!

Hyaluronihapposeerumeista puheen ollen, kotimainen Pure=Beauty lanseerasi juuri kaksi uutuusseerumia, joista toinen on hyaluronihaposta tehonsa saava Hydra Booster. Toinen on puolestaan epäpuhtaalle ja rasvaisemmalle iholle tarkoitettu Balance Booster. Molemmat ovat koostumukseltaan hyvin ohutta, nopeasti imeytyvää geeliä. Niiden napakat ainesosalistat eivät sisällä mitään ylimääräistä ja seerumit ovat lisäksi hajusteettomia. Uskallan ehdottaa niitä tämän vuoksi myös herkemmälle iholle, joskin ihon herkkyydet ja tuotteiden sopiminen on toki aina hyvin tapauskohtaista.

Hydra Boosteriin on valittu hyaluronihapon kosteuttavaa vaikutusta tukemaan kaksi kotimaista ainesosaa: antioksidanttipitoinen kuusenkerkkäuute sekä kosteutta sitova inositoli (saadaan sokerijuurikkaasta). Iho jää sopivan pehmeäksi ja kosteutetuksi, muttei lainkaan tahmaiseksi, mitä osalla hyaluronihapposeerumeista tapahtuu. Tämä on oikein hyvä yleisseerumi kaikille kotimaisuutta arvostaville pitämään iho kimmoisana ja elinvoimaisena.

Balance Booster sisältää puolestaan ihoa tasapainottavia, tulehdusta ja ihon ärtyneisyyttä lieventäviä ainesosia, kuten pajunkuoriuutetta, leväuutetta sekä prebiootteja. Vaikutus ihossa on mielestäni ensisijaisesti tasapainottava. Iho ei tunnu aivan niin rasvaiselta ja epäpuhtaudet rauhoittuvat. Seerumissa on pohjana kosteuttavaa koivunmahlaa, joten tämä seerumi sopii myös, vaikka ihosi olisi pinnastaan kuivuuteen taipuvainen, ei tarvitse siis pelätä seerumin kuivattavan lisää. Suosittelen Balance Boosteria epäpuhtaalle sekaiholle tai rasvaiselle iholle, sopii mainiosti kaiken ikäisille!

Seerumi Uutuudet

Laponie of Scandinavian Brightening Treatment on erittäin tervetullut uutuus herkkäihoisille. Herkälle iholle on yleensä tarjolla ainoastaan rauhoittavia ja kosteuttavia seerumeita, mutta tässä on lähdetty hakemaan ihoa kirkastavaa ja ihonsävyä tasoittavaa vaikutusta. Lähestymistapa on erittäin lempeä eikä mukana ole tietenkään esimerkiksi happoja, onhan kyse herkän ihon tuotteesta.

Seerumin tähtiainesosa on bakuchiol, joka paitsi auttaa tasoittamaan ihon sävyä, on myös erinomainen raaka-aine epäpuhtaalle ja tukkoiselle iholle sekä ikääntyvän ihon hoitoon. Seerumi sopiikin loistavasti helposti tukkeutuvalle iholle, epätasaisen sävyiselle iholle sekä silottamaan pieniä pintajuonteita. Se on erinomainen valinta myös ei-herkälle iholle etenkin talvea ajatellen. Erityisesti jos normaalisti tykkäät käyttää ihoa reippaasti aktivoivia tuotteita, on hyvä ottaa väliin Brightening Treatmentin kaltaista selkeästi hellää, silti hyviä hoitotuloksia tarjoavaa hoivaa.

Hajusteeton seerumi on koostumukseltaan ohut emulsio ja tuntuu erittäin miellyttävältä iholla. Sopii todella hyvin aamuin illoin käytettäväksi. Ainoan miinuksen annan tuotteelle omaan makuuni pienestä pullokoosta, se on 20 millilitraa kun seerumeita hövelillä kädellä lotraavana toivoisin vähintään 30 ml pulloa. Hinta on kuitenkin linjassa koon kanssa, joten sinänsä tämä ei ole suurempi ongelma. Olen nauttinut seerumista todella kovasti itsekin, vaikka ihoni ei ole lainkaan herkkä. Kaikin puolin loistava uutuus!

Meikkiuutuudet

Kjaer Weisin Im-Possible Mascara on loistava! Sen harja on juuri sopivan kokoinen ja pidän kovasti sen muotoilusta, jossa harjan toinen puoli on pulleampi ja toinen täysin littana. Koen, että saan tuolla litteällä puolella tuotua ripsiin huomattavaa kaarevuutta, siis sellaista, johon mikään aiempi lempparini ei pysty. Aiemmista lemppareista puheen ollen, näet tästä ripsivärivertailustani muut suosikkini, jotta saat osviittaa mitkä muut mascarat ripsissäni ovat toimineet. Mikäli listalla on jokin oma lempparisi, on todennäköistä, että myös tämä Kjaerin uutuus on mieleesi.

Kaarevuuden lisäksi Im-Possible Mascara korostaa ripsien pituutta sekä tuuheuttaakin jonkin verran, mutta ei samaan malliin kuin jotkin muut lempparini. Lopputulos on silti näyttävä, etenkin silloin kun laitan pari, kolmekin kerrosta. Tämä ripsiväri on erittäin helppo kerrostaa ja se kerrostuu näyttäväksi.

Pysyvyys on hyvä, ei ole pienestä sateesta moksiskaan, joskin silmän vuotamista se ei kestä. Luomien rasvoittuminen ei myöskään saa sitä monistumaan välittömästi yläluomille, vasta suurempi hikoilu saa aikaan kevyesti tämän efektin. Pysyvyys on siis suht samaa tasoa muiden suosikkieni kanssa.⁠

Toinen meikkiuutuus on Suomessa syksyllä laseerattu Alima Puren voidemainen poskipuna, josta minulla on sävy Blossom. Tämän koostumus on notkeampaa ja voidemaisempaa kuin vanha poskipunasuosikkini Kjaer Weis. Alima sopiikin tämän vuoksi erittäin hyvin myös kuivalle iholle. En kuitenkaan ole ainakaan itse kokenut sen olevan liian kermaista omalle rasvaiselle iholleni. Sävy Blossom on mielettömän kaunis ja raikas, monille sopiva suht luonnollinen pinkki. Heleämpi kuin Kjaer Weisin suosittu Blossoming. Kerrassaan ihana poskipuna kaikin puolin!

Syksyn Meikkiuutuudet

Loistavia puhdistustuotteita ja kaktusta kasvovedessä

Luonkosin uudet puhdistusjauheet ovat enemmän kesän uutuuksia, mutta koska ne eivät ennättäneet kesän uutuuspostaukseen, pääsevät ne esittelyvuoroon nyt. Jauheita on siis kahta eri sorttia, joista savipohjainen Clarity on suosikkini. Oma purnukkani vetelee jo aivan viimeisiään, olen pitänyt siitä ihan superpaljon ja aion ehdottomasti ostaa lisää.

Clarity on hyvin puhdistavan oloista, mutta ei lainkaan kuivattavaa. Jostain syystä olen ihastunut sen käyttöön erityisesti aamuisin, mutta se on toimiva myös kaksoispuhdistuksen toisena vaiheena. Jauhe sekoitetaan veden kanssa tahnaksi kämmenellä ja hierotaan kasvoille, jossa se hieman vaahtoaa. Iho jää tämän jäljiltä huomattavan pehmeäksi. Ehdottomasti yksi parhaimmista putsareista, mihin olen koskaan törmännyt – se on paljon sanottu puhdistustuotteiden suurelta fanilta. Megasuuri suositus tälle!

Clarity sopii rasvaiselle, epäpuhtaalle ja sekaiholle kun puolestaan toinen jauhe, Serenity, on parempi kaikille muille ihotyypeille. Kauraan pohjautuva Serenity on iholla hieman eri tuntuinen kuin Clarity, vielä paljon lempeämpi ja myös koostumus on pehmeämpää. Loistava tämäkin! Nämä jauheet ovat hauskaa vaihtelua tutummille putsarikoostumuksille.

Luonkos Uutuus

Whamisan syksyn uutuudet olivat molemmat jatkumoa ihanalle Cactus seerumille, josta olen kirjoittanut ainakin viime talven parhaiden uutuuksien yhteydessä. Fresh Cactus -hoitolinja sai siis täydennystä Cactus naamiosta (tästä lisää uutuusnaamioiden postauksessa) sekä Cactus kasvovedestä. Yhteistä kaikille kaktustuotteille on niiden sisältämä valtava pitoisuus viikunakaktusta.

En tiedä miksi, mutta syystä tai toisesta minulla oli alkuun todellisia vaikeuksia päästä sisälle Cactus Tonerin sielunmaisemaan. En saanut siitä oikein kiinni, sillä se ei ollut samaan tapaan kirkastava kuin vaikkapa AHA-happoja sisältävät kasvovedet, ei yhtä puhdistava kuin epäpuhtaan ihon tuotteet eikä toisaalta niin kosteuttava kuin janoisen ihon purnukat. Se ei ollut mielestäni oikein mitään, mutta samaan aikaan se oli kaikkea. Se nimittäin tuntui hienovaraisesti tekevän montaa asiaa yhdellä kertaa ja sitten oivalsin, että käsissänihän on mitä mainioin yleiskasvovesi! Siis sellainen kun et oikein tiedä mitä vaikutusta iho eniten kaipaa, mutta haluat superlaadukkaan tuotteen.

Cactus Toner on parhaimmillaan aikuisella normaalilla ja sekaiholla. Se sopii myös rasvaiselle iholle, mutta kuivalle iholle suosittelen erityisesti talven ajaksi jotakin vielä kosteuttavampaa. Cactus Toner auttaa ylläpitämään ihon elinvoimaa ja on erityisen ihana käytettäväksi yhdessä Cactus Serumin kanssa. Hitaan alun jälkeen huomaan päivä toisensa jälkeen tarraavani tähän ihanan puhtaan vihreän tuoksuiseen pulloon, jossa on lopulta jotakin todella koukuttavaa.

Whamisa Cactus Kasvovesi

Huikeat shampoolöydöt

Nyt on kovat uutuudet! Kotimaisen Taikan 7,90 euroa maksavat shampoot ovat ehdottomasti parasta hiusrintamalla, mitä näin pikkurahalla voi hankkia. Tiesin odottaa loistavaa, sillä olin päässyt testailemaan kyseisiä shampoita jo niiden kehitysvaiheessa parisen vuotta sitten. Pelkäsin ajan kullanneen muistot, mutta mitä vielä, nämähän olivat vielä paremmat kuin muistin!

Shampoita on siis kolme: tuuheuttava, kosteuttava sekä väriä suojaava. Pidän yleisesti ottaen aina eniten värihiuksille tarkoitetuista shampoista, sillä ne ovat yleensä juuri sopivasti hoitavia sekä niillä tulee paras kiilto. Näin on tässäkin tapauksessa. Kaiken lisäksi Taikan värishampoossa on myös ihana tuoksu!

Kaksi muutakin versiota ovat loistavat nekin ja niissä on myös oikein hyvät, raikkaat tuoksut. Erityisesti edullisemmissa shampoissa on joskus hankalaa huomata eroja saman merkin eri shampoiden välillä, mutta Taikan shampoista erot ovat suht selkeät. Eivät suuret, mutta ne ovat kuitenkin olemassa. Valitse shampoo siis hiustesi tarpeiden mukaan. Näissä on ihan joka ikinen asia kohdillaan, ainoan miinuksen annan pullosta, jonka toivoisin olevan sama kaunis jalokiven vihreä mitä esimerkiksi sarjan käsisaippuassa. En voi tällä hintaa tuosta kuitenkaan tosissani valittaa, 10/10 suoritus!

Sanon vielä loppuun kuitenkin, että mikäli hiuksesi ovat hyvin käsitellyt tai muuten huonossa kunnossa, eivät nämä ole varmastikaan tarpeeksi hoitavia. Ovathan nämä kuitenkin edullisia perusshampoita, joskin loistavia sellaisia. Huonokuntoisten hiusten kanssa kääntäisin katseet esimerkiksi Gyadan hiustenhoitotuotteisiin, joissa riittää hoitavuutta.

Taika Shampoo

Bybin uutuusvoiteet

Hyviä uutisia kevyiden voidekoostumusten ystäville! Molemmat Bybin uutuuksista ovat todella hyvin ja nopeasti imeytyviä. Aloitetaan Bakuchiol Skin Restore Night Creamista, joka on yövoiteeksi huomattavankin kepeä. Se jättää silti pehmeän tunteen iholle, joskin olen melko varma tämän olevan liian kevyt kuivaihoisille, erityisesti talvea ajatellen.⁠

Sen sijaan normaalille ja rasvaiselle iholle sekä sekaiholle tämä on loistava, erityisesti mikäli tykkäät käyttää voiteen kaverina seerumia tai/ja kasvoöljyä. Noiden rinnalla tuhdimpi yövoide on nimittäin monille liikaa, mutta tämä on toista maata. Voide on omiaan aikuiselle iholle sekä epätasaisen sävyiselle ja/tai samealle iholle. Sisältämänsä bakuchiol tunnetaan uudistavista vaikutuksistaan ja aamulla iho kieltämättä näyttääkin erittäin hyvältä tämän jäljiltä. Bakuchiol yhdistettynä ohueen koostumukseen tekevät voiteesta sopivan myös epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle.

Voiteessa on ihana laventelin tuoksu, mikä sopii loistavasti erityisesti iltaan. Kaiken kaikkiaan erinomainen ja suht edullinen (29,90 €) yövoide.

Bybi Uutuudet

Face Base on ohut kasvovoide, joka on sellaisenaan käytettynäkin erittäin hyvä, mutta aika simppeli ainesosiltaan. Loistavan siitä kuitenkin saa sekoittamalla voiteen joukkoon muutaman tipan valitsemaansa Bybin boosteria. Rakastan ajatusta oman kasvovoiteen tuunaamisesta, se sopii erittäin hyvin ihonhoitofilosofiaani, jossa kuunnellaan oman ihon tarpeita herkällä korvalla. Sellaisenaan tämä kevyt voide sopii mielestäni parhaiten normaalille ja hieman pintakuivalle iholle, mutta sekoittelemalla öljyn kanssa siitä saa tehtyä sopivan lähes millaiselle iholle vaan.

Bybin boosterit ovat siis öljymäisiä koostumukseltaan ja kehitetty spesifisti tiettyyn asiaan. Voit hankkia parikin eri boosteria ja käyttää niitä fiiliksen mukaan tehostamaan Face Basea. Tämä on erityisen tarpeellinen ominaisuus vuodenaikojen ja ihon kunnon vaihtuessa – saat räätälöityä boosterien avulla itsellesi juuri sen hetken tarpeeseen sopivan voiteen. Mukaan voi sekoittaa toki jotain muutakin kasvoöljyä, mutta pitäytyisin ainesosiltaan mahdollisimman simppeleissä tuotteissa, jottei lopputulos ole sekava yhdistelmä kaikkea mahdollista. Juuri yksinkertaisuus puoltaa Bybin omia boostereita tässä asiassa.

Strawberry Booster on loistava valinta ihon tuntuessa hieman kiristävältä ja kaivatessa pehmeyttä ja joustavuutta. Sisältämäänsä mansikansiemenöljyä varten raaka-aine saadaan mehuteollisuuden ylijäämistä.⁠

Bakuchiol Booster on paras valinta ikääntyvälle iholle sekä mikäli sinulla on arpia tai muita ihonsävyn epätasaisuuksia kasvoilla. Tämä on myös mun oma ykkössuosikki, josta olen kirjoittanut monet kerrat aiemminkin.

Blueberry Booster on päätetyötä tekevän must-have. Se auttaa suojaamaan siniseltä valolta samalla jättäen ihon ihanan pehmoiseksi.⁠

Lue myös: syksyn parhaat naamiot x5

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

piu

Miten tuo voidemainen poskipuna käyttäytyy Alima Puren mineraalimeikkipohjan kanssa?
Levitetäänkö se siveltimellä vai sormilla? En ole koskaan käyttänyt voidemaista poskipunaa.

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Käyttäytyy oikein hyvin :) Juuri tämä Aliman oma puna on sen verran kermaista koostumukseltaan, että on erittäin helppoa levittää myös puuterimaisen pohjan päälle. Levitän itse aina sormin, mutta moni tykkää laittaa siveltimellä – täysin makuasia siis! Sormin voi vaikka koittaa alkuun ja levittää punan taputtelemalla (ei sivelemällä/pyyhkäisemällä tms, jottei meikkipohja liiku siellä alla). On erittäin helppo käyttää ja määrää on helppo annostella :)

Vastaa
Ellanen

Kyllä alkoi heti nuo seerumit, etenkin pure=beautyn ja laponien, himotuttamaan ihon alettua taas itkeä kuivuudesta näin kelien viilennyttyä.
Tuli muuten mieleen että olisi kiinnostavaa lukea sun ja Hannamari kauneudenhoitohistoriasta (ihon- ja hiustenhoito, meikkaus) ja mielellään kuvien kera. Ihan ajattelin vaan mainita, jos teiltä sattuisi löytymään aikaa ja mielenkiintoa tuommoisen toteutukseen 🙂

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Seerumi on kyllä itsellänikin ihan pakollinen syksyyn ja talveen, kyllä se viileä ilma vaan vaikuttaa ihoon niin paljon! Kiitos tosi hyvästä ja hauskasta juttuideasta <3 Tällä suunnalla ainakin sitä historian havinaa löytyy, aloitin kauneudenhoitohommat ihan supernuorena ja silloin sitä oppi kantapään kautta (valitettavasti...), kun tietoa ei ollut helposti käsillä ihan samaan malliin kuin nykyään ;) Laitan ehdottomasti ideasi ylös meille!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Paras Kasvonaamio
Syksyn 2021 parhaat uutuudet: loistava kasvonaamio x 5
Samea Iho
Samea iho? Testaa näitä heleyttäviä tehotuotteita
Shampoo
Kuinka valita itselle sopivin shampoo
Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona