Pihistä ja panosta: seerumit, kasvoöljyt ja kasvovoiteet

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Jatketaan pihistä ja panosta -juttusarjaa kasvoille jätettävien ihonhoitotuotteiden merkeissä. Tänään tarkempaan vertailuun pääsevät seerumit, kasvoöljyt ja -voiteet sekä silmänympärysvoiteet. Milloin voi pihistellä ja milloin pieni rahallinen panostus kannattaa? Saako rahalla automaattisesti enemmän tehoja? Otetaan selvää!

Pihista Ja Panosta

Tykkäsitte kovasti pihistä ja panosta -juttusarjan ensimmäisestä osasta, jossa syyniin pääsivät kasvojen pesutuotteet, kasvovedet, kuorinnat ja naamiot. Pääset lukemaan artikkelin tästä. Tämänkertainen osa vertailee loput kasvojenhoitotuotteet eli kaikki kasvoille jäävät hoitotuotteet.

Mitä helpompi ja lähempänä ”normaalia” oma iho on, sen helpompi sille on löytää edullisia vaihtoehtoja. Ihon ollessa kuiva tai ongelmallinen, se vaatii usein tehotuotteita, joita on huomattavasti hankalampaa löytää pikkurahalla. Mikäli kuulut jälkimmäiseen kategoriaan, panosta mahdollisuuksien mukaan iholle koko päiväksi jääviin tuotteisiin ja pihistele pois huuhdeltavissa tuotteissa.

Kertauksena vielä valintakriteerit ja vähän pihistä ja panosta -vertailun ideasta. Valitsin tuotteiksi mahdollisimman saman tyyliset purkit, jotta vertailu olisi reilu. Koitin siis kaivaa tuotteita, jotka on suunniteltu samaan tarkoitukseen ja suunnattu saman tyylisille ihoille. Kalliimpien tuotteiden kohdalla halusin, että ne tuovat edulliseen vaihtoehtoon nähden selkeästi jotakin lisäarvoa joko toimivuuden, pakkauksen, ihotuntuman tai lopputuloksen (tai näiden kaikkien!) muodossa.

Koitin valita panostustuotteiksi sellaisia vaihtoehtoja, joiden tiedän olevan suosittuja ja monien rakastamia. Nämäkään eivät ole sieltä kaikista kalleimmasta mahdollisesta päästä (en näe järkeä verrata 10 € ja 100 € tuotteita toisiinsa, niillä on täysin eri kohderyhmät), vaan ne ovat ennemminkin keskihintaisia ja sellaisia, että käyttäjäkunta voisi olla sekä pihistä- että panosta-vaihtoehdolla sama. Toivon tämän juttusarjan helpottavan sinua ostoksilla ja tilanteissa, joissa koet säästämisen tarvetta, mutta et ole silti valmis tinkimään laadusta.

Seerumit

Kosteuttava seerumi

Pihistä: Kaikille sopivista, kosteuttavista seerumeista ei ole mitenkään liikaa tarjontaa tällä pihistä-osastolla. Feel Freen Rose & Hibiscus Glowing Ampoule hoitaa kuitenkin hommansa oikein hyvin. Raikas, miedosti ruusuinen tuoksu on ihana ja geelimäinen koostumus on miellyttävä käyttää. Purkki ansaitsee myös kehut – pidän tosi paljon Feel Freen estetiikasta ja minua jaksaa hämmentää aina vaan, miten näin edullisella sarjalla voi olla näin kaunis ulkoasu. Edullisissa tuotteissa kun minulle on ollut aiemmin itsestään selvää, että pakkauksen kanssa on tehtävä kompromissi ja tingittävä sen ulkomuodosta.

Feel Freen seerumin edullisuutta selittää osin sen reilu vesipitoisuus, mikä ei silti tarkoita etteikö tuote kosteuttaisi. Vesi on vähän syyttä suottakin demonisoitu kosmetiikassa, vaikka kyse on kokonaisuudesta ja mitä muuta tuote sisältää. Tässä seerumissa on mm. hyaluronihappoa, jota ei edes voi käyttää kovin isoina pitoisuuksina. Seerumi lupaa heleyttää ihoa, mutta mielestäni tältä ei voi odottaa mitään ihmekirkastumista, perushyvää kosteuttavuutta se sen sijaan tarjoaa. Mikään maailman superkosteuttavin tuote tämä ei ole (eikä kukaan voi sitä näin edulliselta tuotteelta odottaakaan), mutta riittävän hyvä tämä ehdottomasti on! Ihana käyttökokemus nostaa seerumin pisteitä ja maksaisin tästä mukisematta enemmänkin.

Pihista Ja Panosta Seerumit

Panosta: Halusin verrokiksi tuotteen, jossa kannattaa maksaa korkeampaa hintaa nimenomaan raaka-aineista. Whamisan Cactus Serum sisältää suurimmaksi osaksi viikunakaktusta, joka tekee koostumuksesta hauskan vaaleanvihreää, hieman venyvää sekä silkkisen liukasta. Raikkaan vihreä tuoksu on mielestäni erittäin hyvä ja koostumus tuntuu iholla todella kivalta. Se tuo iholle välittömästi joustavan tunteen, eri tavalla hoidetun kuin perinteisemmissä geeliseerumeissa. Se onkin ehdottomasti syy, minkä vuoksi tähän seerumiin panostaminen kannattaa.

Superedullinen Feel Freen seerumi sopii minusta parhaiten normaalista sekaiholle ja rasvoittuvalle iholle, Whamisaa voin suositella näiden lisäksi myös kuivalle iholle. Se on täydellinen valinta myös ikääntyvälle iholle – viikunakaktus tunnetaan monipuolisesti hoitavista vaikutuksistaan, joihin lukeutuvat silottavat ja antioksidanttiset ominaisuudet.

Kirkastava C-vitamiiniseerumi

Pihistä: Feel Freen Vitamin Drop Serum on yllä esitellyn heidän toisen seeruminsa tavoin raikas, geelimäinen ja miedon raikkaan tuoksuinen – kaikin puolin täydellinen käyttää. Tuoksussa on ripaus hedelmäistä pirskahtelevuutta, josta tulee välittömästi mielleyhtymä aurinkoon ja kesään. Vaikuttavina aineina on jälleen hyaluronihappoa sekä ripaus C-vitamiinia.  Tämäkin seerumi suoriutuu tehtävistään hyvin, vaikutus on kosteuttava ja ihon elinvoimaisuutta lisäävä. Mikäli etsinnässä on hieman nuutuneelle iholle piristystä ja kosteutusta, suosittelen lämmöllä tätä. Mikäli puolestasi kaipaat selkeää ihonsävyn tasoitusta tai vaikkapa apua pigmenttiläiskille, jatkaisin lukemista panosta-vaihtoehdon parissa.

Pihista Ja Panosta Seerumi

Panosta: Novexpert Booster with Vitamin C on klassikko ja supersuosittu C-vitamiiniseerumi, eikä syyttä suotta. Se on hyvinkin kirkastava ja tarjoilee iholle kunnon tujauksen C-vitamiinia. Kuten jo aiemmin totesinkin, panostus kannattaa etenkin silloin, mikäli kaipaat selkeästi apua ihon nuutuneeseen yleisilmeeseen tai ihon sävysi on kirjava (sinulla on esimerkiksi aknearpia tai pigmenttiläiskiä). Muussa tapauksessa kevyempi Feel Free voi ajaa hyvinkin asiansa. Rahalla saa siis tässä tapauksessa ehdottomasti lisää tehoja – on sinun arvioitavissasi ja päätettävissäsi kuinka paljon ihosi näitä tehoja kaipaa.

Kasvoöljyt

Aivan pikkurahalla ei laadukasta kasvoöljyä saa ja halusin vertailuun mukaan sellaiset tuotteet, jotka sisältävät kokonaisia kasviöljyjä halpojen täyteaineiden ja koostumusta muokkaavien hajotettujen öljyjen sijaan. Kaikista edullisin vaihtoehto olisi ostaa pullollinen jotakin yhtä kasviöljyä (esimerkiksi manteliöljyä), mutta vertailuun päätyi kuitenkin ihoa monipuolisemmin hoitavia öljycocktaileja.

Pihistä: Pure=Beauty Glow Booster Oil on tämän kategorian edullisin tuote, jota voin suositella ja jota itsekin käytän. Ihoa uudistavaa ruusunmarjaöljyä sekä antioksidantti- ja vitamiinirikkaita lakan- ja mustikansiemenöljyjä sisältävä seos on ihoa heleyttävä ja sen elinvoimaisuutta parantava. Runsas annos skvalaania auttaa pitämään koostumuksen kevyehkönä ja silkkisenä, ihotuntuma on ihanan pehmeä. Tuoksu on suht mieto, siitä puskee vähän ruusunmarja läpi, muttei mitenkään vahvana.

Pihista Ja Panosta Kasvooljy

Panosta: Parisen kymppiä kalliimmassa Djusien Fruit Glaze Vitalizing & Brightening Facial Oilissa on niin ikään reilusti skvalaania ja tuotteeseen on haettu kevyttä koostumusta sekä kirkastavaa vaikutusta. Näissä molemmissa asioissa mennään vielä himpun verran pidemmälle verrattuna Pure = Beautyn öljyyn ja se mielestäni oikeuttaakin hintaeroa. Edullisempi versio on jälleen erinomainen valinta ihon perushoitoon, kun taas kalliimpi vaihtoehto pureutuu tehokkaammin ihonsävyä tasoittavaan vaikutukseen. Djusien öljy on huippuhyvä valinta pigmenttiläiskien, arpien, punoitusten ja muiden epätasaisuuksien tasoittamiseen. Siinä on kiinnostava yhdistelmä bisabololia sekä acai-marjaa, joiden sanotaan olevan erittäin tehokkaita nimenomaan yhdessä käytettyinä mm. juuri pigmenttiläiskille.

Djusien öljyyn panostaminen kannattaa myös silloin, kun haet mahdollisimman kevyttä ja nopeasti imeytyvää koostumusta. Jos jätetään ihonhoidollisesti miedommat kuivaöljyt pois laskuista, on tämä Djusie kepein öljy, mihin olen itse törmännyt. Täydellinen tuote meikin alle ja myös heille, jotka ovat aiemmin vierastaneet öljyjen rasvaista koostumusta. Tuoksu on tässä voimakkaampi kuin Pure = Beautyssa ja se on hieman hankalasti kuvailtavissa, sillä se on aika moniulotteinen. Siinä on jotakin maanläheistä, mutta myös kukkaista.

Kasvovoiteet

Kevyt kasvovoide

Pihistä: Pulpe De Vie The Cream sujahtaa tähän kategoriaan, vaikkei mikään maailman ohuin fluidi olekaan. Koostumus on mielestäni todella onnistunut – siinä on juuri sopivasti tekstuuria, jotta iho jää voiteen jälkeen pehmeäksi. Se on kuitenkin tarpeeksi kevyt imeytyäkseen sukkelaan ja sopiakseen meikin alle. Makea persikkatuoksu on keskivahva, muttei mielestäni jää kuitenkaan leijumaan iholle. Erinomainen kokonaisuus erityisesti normaalille ja sekaiholle.

Pihista Ja Panosta Kosteusvoide

Panosta: Laponie of Scandinavia Face Cream on jokseenkin saman tyylinen kosteutustehoiltaan ja fiilikseltään muutenkin. Hajusteeton voide on varma valinta herkällekin ja ongelmaiselle iholle. Tykkään itsekin tästä superpaljon ja voiteen raikas koostumus on varmasti etenkin sekaihon ja normaalin ihon mieleen. Laponien kotimaisuus ja kaunis pakkausdesign vetävät myös puoleensa!

Hintaeroa Pulpen voiteeseen on tuntuvasti, mutta kosteutustehossa eroa ei ole niin paljoa, että pelkästään sen takia kannattaisi maksaa enempää. Sen sijaan hajusteettomuus, simppelin laadukas ainesosalista sekä ihoa rauhoittava vaikutus ovat asioita, joiden ansiosta Laponien voide on ehdottomasti vähintäänkin hintansa arvoinen. Jos sinulla on ihossasi herkkyyttä, reaktiivisuutta, ruusufinniä, couperosaa, PODia, aknea tai muuta iho-ongelmaa, valitse ehdottomasti Laponie.

Täyteläinen kasvovoide

Pihistä: Taika Sensitive 24h Kosteusvoide on erittäin edullinen, mutta silti hämmentävän hyvällä inci-listalla varustettu kuivan ihon voide. Mukana on karitevoita, muutamia humektantteja sekä kuivalle iholle tarpeellisia keramideja. Monesti näin edulliset (kympin maksavat) voiteet keskittyvät tekemään ihosta kivan tuntuisen, tämä hoitaa ihoa oikeastikin, ei saa sitä ainoastaan tuntumaan hyvältä.

Pihista Ja Panosta Kasvovoide

Panosta: Urang Rose Ceramide Cream on aivan täydellinen vastapari Taikan voiteelle, sillä molemmat ovat ajateltu herkälle iholle sopiviksi, molemmat sisältävät keramideja sekä muutamia muitakin samoja ainesosia. Koostumus on molemmissa myöskin täyteläinen ja soveltuu niin päivä- kuin yövoiteeksikin. Urangista huokuu ylellisyys kaunista purkkia, miedon miellyttävää tuoksua ja viimeistellyn tuntuista koostumusta myöten. Kurkistus inci-listaan paljastaa mikä muu tässä maksaa. Vaikka yhtäläisyyksiä Taikaan löytyykin, on inci huomattavasti monipuolisempi ja osa voidepohjan vedestä on korvattu ruusun kukkaisvedellä.

Urangin voide on kaikin puolin kuin viritetty versio Taikasta – silti Taikallakin on paikkansa. Mikäli etsit edullista, mahdollisesti hajusteetonta, hyvää perusvoidetta kuivalle tai kuivahkolle ihollesi, Taika voisi olla ratkaisu. Urang sopii puolestaan vaativammalle iholle ja on erinomainen aikuisen kuivan ihon valinta.

Yövoide

Ensin megapihistely vinkki: mieti tarkkaan, tarvitsetko erillistä yövoidetta lainkaan! Todella usein samaa voidetta voi käyttää aamuin illoin. Yövoide tulee mielestäni kysymykseen, mikäli et käytä päivisin voidetta (vaan esimerkiksi vain seerumia ja/tai öljyä) tai päivisin käyttämäsi voide on hyvin kevyt. Aivan ohuet fluidit ja mattavoiteet kannattaa säästää pelkkään aamukäyttöön. Jos taas päivävoiteesi on keskitäyteläinen tai täyteläinen, voi se sopia aivan mainiosti myös yökäyttöön. Selkeä yövoiteen tarve syntyy tietysti myös silloin, mikäli päivävoiteessasi on suojakerroin.

Pihistä: Lavera Re-Energizing Sleeping Cream on mielestäni Laveran laajan valikoiman parhaimmistoa. Se sisältää hyvän kattauksen perus kasviöljyä sekä muutamaa humektanttia. Ei mitään uutta ja ihmeellistä, mutta tähän hintaan (noin 20 €) hyvä kombo. Koostumus on kivan notkea, ei paksu, muttei ohutkaan. Sopii mielestäni laajasti monille. Kuivaihoisten kannattaa kuitenkin joko käyttää tämän kanssa lisänä kosteuttavaa seerumia ja ravitsevaa öljyä tai jatkaa lukemista panosta-vaihtoehdon parissa.

Pihista Ja Panosta Yovoide

Panosta: Halusin tähän kalliimmaksi vaihtoehdoksi tuotteen, jonka voidepohja ei koostu vedestä vaan on pohjaansa myöten hoitavaa. Bybin Night Nutrition on keskihintaisista yövoiteista juuri tällainen. Panostaminen siis kannattaa sillon, kun kaipaat lisää hoitavuutta. Koostumus on täyteläisempi kuin Laveran voiteessa, silti hyvin imeytyvä. Laverassa on miellyttävän raikas tuoksu, Bybi on sen sijaan hajustamaton ja tuoksu on hieman jopa tunkkainen sen tullessa pelkästään raaka-aineista. Purkkikoko on Bybissä 10 ml isompi ja voidetta tarvitsee Laveraa vähemmän kerrallaan eli Bybi saattaa kestää käytössä vähintään kuukauden pidempään.

Lue lisää kasvovoiteista: Paras kasvovoide eri ihotyypeille – 7 x suositusta

Silmänympärysvoiteet

Silmänympärysgeeli

Pihistä: Pulpe De Vie Blink of an Eye on pitkäaikainen suosikkini geelimäisistä silmänympärystuotteista. Koostumus on täydellinen: samaan aikaan raikas ja täyteläinen, hoitavan tuntuinen runsas geeli. Se vesikosteuttaa ihoa hämmästyttävän hyvin – on omasta ihosta kiinni riittääkö tuote voiteena käytettäväksi vai kaipaako esimerkiksi iltakäyttöön jotakin öljypitoista lisäksi. Käytä siis joko voiteen tai seerumin tavoin. Vaikutus on kosteuttava ja samalla kuivuudesta johtuvia harakanvarpaita silottava.

Pihista Ja Panosta Silmanymparysgeeli

Panosta: Jälleen oli haettava jotakin ekstraa, sillä pihistä-vaihtoehto on niin loistava. Patykan Energizing Eye Gel viilentää ja laskee turvotusta Pulpea tehokkaammin. Tämä onkin mitä parhain tuote erityisesti aamukäyttöön! Kuivalle iholle suosittelen käyttämään tätä seerumin tavoin ja lisäämään päälle vielä voidemaisen tuotteen, vähemmän kuiville silmänympäryksille tuotetta voi käyttää sellaisenaan, erityisesti keväisin ja kesäisin.

Geeli on valmistettu pelkän veden sijaan ruiskaunokinkukkavettä sisältävään pohjaan, tämä jo itsessään boostaa silmänympärysten verenkiertoa ja auttaa antamaan turvotuksille kyytiä. Efektiä voimistaa tuotteen sisältämä kofeiini. Tämäkin geeli vesikosteuttaa ihoa, mutta itseasiassa edullisempi Pulpe on kosteuttajana parempi. Patyka on puolestaan virkistävämpi, kirkastavampi ja napakoittavampi, lisäksi se auttaa laskemaan turvotusta. Täydellinen väsyneen ilmeen piristäjä aamuihin, suosittelen erityisesti vähäunisten ruuhkavuosien keskelle. Pulpe on puolestaan parempi valinta, mikäli etsit ensisijaisesti kosteuttavaa tuotetta. Tässä kohtaa panostus siis toisaalta kannattaa, toisaalta taas edullisempi tuote voi olla jopa parempi. Onkin tärkeää valita tuote aina omien tarpeiden mukaan!

Täyteläinen silmänympärysvoide

Pihistä: Feel Free Vitamin Synergy Eye Contour on ensivaikutelmaltaan täyteläisempi kuin se oikeasti onkaan. Voide on lopulta aika notkeaa, vaikka purkissa näyttäytyy hyvin kermaisena. Oikein miellyttävä tapaus joka tapauksessa! Iho jää pehmeäksi, mutta voiteen runsaan vesipitoisuuden huomaa päivän mittaan, iho ei pysy samaan tapaan koko päivää superkosteana, mitä huomattavasti kalliimmalla verrokillaan.

Jälleen kerran totean, että tämä on erinomainen perustason valinta silloin, kun ihossa ei ole erityistä kuivuutta. Tuotetta voi käyttää myös ylempänä mainittujen silmänympärysgeelien päällä tuomaan lisää hoitavuutta. Itselleni tämä on nappivalinta nyt kevääseen ja täydellinen myös meikin alle. Ainesosina on käytetty muutaman kasviöljyn lisäksi hyaluronihappoa, yllättävän monia kasviuutteita sekä C-vitamiinia. Valitse tämä, mikäli tykkäät geelin sijaan voidemaisesta koostumuksesta silmien ympärillä tai haet geelin kaveriksi täyteläistä edullista voidetta. Tämä riittää mainiosti, mikäli et kaipaa voiteelta vahvoja anti-age -ominaisuuksia, turvotusta laskevaa vaikutusta etkä superhoitavuutta. Peruskosteutukseen ja silmänympärysihon kunnon ylläpitoon tämä on oikein riittävä vaihtoehto.

Pakko mainita vielä loppuun pakkauskoosta, joka on 30 ml – peräti tuplasti normaalia silmänympärysvoidekokoa suurempi! Monesti edulliset tuotteet on pakattu pienempiin purkkeihin, mutta tässä on aivan päinvastoin.

Pihista Ja Panosta Silmanymparysvoide

Panosta: Kora Organics Berry Bright Vitamin C Eye Cream on hyvin täyteläistä ja siitä oikein huokuu hoitavuus. Se jättää ihon pitkäkestoisesti todella pehmeäksi ja ravitun tuntuiseksi. Ihotuntuma on selkeästi hoitavampi kuin Feel Freen voiteessa. Hintaahan Koran Berry Brightilla on reippaanlaisesti, joskin pientä helpostusta tuo jatkossa ostettavat hieman edullisemmat täyttöpakkaukset. Kallis tämä voide silti on, ei siitä mihinkään pääse.

Tässä maksaa tuo oikeasti superhoitava kermainen koostumus. Edullisemmat voiteet sisältävät enemmän vettä, eikä näin pitkäkestoinen pehmeys ole saavutettavissa. Berry Brightissa voidepohjan vesi on korvattu aloe veralla ja kaikki suurimpina pitoisuuksina käytettävät raaka-aineet ovat kokonaisia kasviainesosia, eivät mitään koostumusta muokkaavia ja ihonhoidollisesti vähäpätöisiä aineksia. Lisäksi mukana on monipuolinen kattaus kasviuutteita ja C-vitamiinia.

Rahoilleen saa siis vastinetta ja summa kannattaa maksaa ehdottomasti ainakin silloin kun tuntuu, ettet ole löytänyt vielä tarpeeksi hoitavaa silmänympärysvoidetta. Tämä on aikuisen ja kuivemman ihon voide, kerrassaan erinomainen tuote!

Lue lisää: Paras silmänympärysvoide – tuotesuositukset eri ihotyypeille

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Pihista Ja Panosta
Pihistä ja panosta: puhdistustuotteet, kuorinnat ja naamiot kasvoille
Kasvovesi
Paras kasvovesi eri ihotyypeille – 7 x suositusta
Hyaluronihapposeerumi
Vertailussa hyaluronihapposeerumit
Arkimeikki Ohje
Arkimeikki 2.0 – ohje huoliteltuun meikkiin