Vertailussa kosteuttavat kasvosuihkeet

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Kosteuttavan kasvoveden soisi kuuluvan jokaisen peilikaapin vakiovarusteisiin. Raikas kasvosuihke on mielestäni ehdottomasti nopein ja kätevin tapa tarjoilla iholle kosteutta, siksi valitsinkin tähän vertailuun nimenomaan suihkepulloon pakattuja tuotteita. Kasvovesissä on isojakin eroja keskenään – tämä vertailu toivottavasti auttaa sinua valitsemaan juuri omalle ihollesi sopivimman tuotteen.

kosteuttava kasvosuihke

Mikä on kosteuttava kasvosuihke ja miksi sinultakin tulisi sellainen löytyä

Kosteuttava kasvovesi pitäisi olla ihonhoidon ympärivuotinen perusasia oikeastaan kaikilla ihotyypeillä. Kasvovesi on helppo tapa tarjoilla iholle vesimäistä nesteytystä, joka on edellytys ihon hyvään kosteustasapainoon. Pelkkä öljymäinen ravitseminen ei riitä, pahimmassa tapauksessa vesikosteuden puuttuessa iholta mikään ei imeydy ihoon ja voiteet ja öljyt jäävät vain pyörimään ihon pinnalle. Kosteuttava kasvovesi on yksi ehdottomasti tärkeimmistä ihonhoitotuotteista ja sen käytöstä ei missään nimessä kannata luistaa.

Suihkepulloon pakatut tuotteet ovat yleistyneet hurjasti viime vuosina, sillä kasvovedet ovat viimein kohonneet ansaitsemaansa asemaan hoitotuotteina, eivät vain puhdistuksen viimeistelijöinä.

Aiemmin kasvoveteen kostutetulla vanulapulla lähinnä pyyhittiin meikin rippeitä, jolloin olikin luonnollista, että tuote oli pakattu pulloon, josta sitä oli helppo kaataa vanulappuun. Modernit hoitavat kasvovedet kannattaa kuitenkin painella iholle käsin, jolloin tuote on kaikista helpoin annostella kasvoille suihkepullon avulla ja imeyttää sen jälkeen ihoon hellästi taputtelemalla.

Lähes kaikki suihkepulloihin pakatut kasvovedet ovat hyvin veden kaltaisia koostumukseltaan. Paksummat hoitonesteet sopivat paremmin perinteisiin pulloihin, joista tuotetta kaadetaan kämmenelle ja siitä levitetään käsin kasvoille. Suihkepullo saattaa kätkeä sisäänsä kuitenkin vesikoostumuksen sijaan myös kaksifaasisen tuotteen, jonka toinen osa muodostuu öljyistä. Tämä tekeekin ihotuntumaan ja myös hoitavuuteen melko suurenkin eron, siksi tästä vertailusta löydät sekä kaksifaasisia että pelkästään vesimäisiä tuotteita.

Whamisa Deep Rich Mist

Kuivan ihon tehotuotteet

Kaksifaasinen kasvosuihke tuo luultavasti suurimman hyödyn juuri kuivalle iholle, sillä kuivalla iholla on huutava pula sekä vesimäisestä kosteudesta että öljystä. Lisäksi tällainen öljyä sisältävä kasvovesi tuo iholle välittömästi miellyttävän tunteen vieden ihon pahimman kiristävyyden mennessään.

Nämä ovat hoitavuudessaan aivan omassa sarjassaan ja mikäli sinulla on kuiva iho, valitse jompi kumpi seuraavista! Eron pelkästään vesimäiseen kasvoveteen todella huomaa. Muille ihotyypeille sen sijaan suosittelen ensisijaisesti vesimäisempiä vaihtoehtoja.

Whamisan Deep Rich Mist on kaikin puolin aivan kympin tuote. Kauniiseen lasipulloon pakattu kasvovesi pitää sisällään upean punaisen öljyfaasin, joka tuo tuotteeseen pelkän kosteuttavuuden lisäksi myös tuhdimpaa ravitsevuutta. Suihke on hienojakoinen ja hienostunut ja sitä tulee pullosta mielestäni juuri sopivasti.

Tuote on valmistettu veden sijaan aloe vera -pohjaan ja siitä löytyy lisäksi mm. fermentoituja uutteita. Fermentointi voimistaa ainesosien vaikutuksia ja jotkut ovat kokeneet Whamisan tuotteet tämän seikan vuoksi iholle turhankin aktivoiviksi. Brändiuudistuksen yhteydessä fermentoitujen ainesosien määrää vähennettiin ja kokonaan uusissa tuotteissa, kuten tässä kasvosuihkeessa, raaka-aineita on käytetty taidokkaasti yhdistellen aiempaa pienempinä pitoisuuksina, joten suihke saattaa sopia myös herkälle iholle.

Absolutionin La Brume Systémique on ihanan vehreän tuoksuinen kasvosuihke, jota suosittelen lämmöllä kuivalle iholle – tiedän lukuisia kuivaihoisia, jotka ovat löytäneet tästä avun. Tuote on niin ravitseva, että osa voi varmastikin jättää muita hoitotuotteita vähän vähemmälle. Absolutionin suihke sopii myös, mikäli haluat minimalistisen, muutaman purkin ihonhoitorutiinin.

Absolutionin kasvosuihke on selkeästi öljyisimmän tuntuinen kuin Whamisa, osalle ihoista se voi olla hyvä asia ja taas paljon vesikosteutta kaipaaville ihoille (kuten omani on) huonompi asia. Kokeilemalla selviää, mutta aivan ensisijaisesti suosittelen tätä kuivalle ja selkeästi pintakuivalle ihoille.

Bybi Beauty Mega Mist

Universaali ykkössuositukseni kaikille

Bybin Mega Mist on juuri niin tehokas, mitä nimi antaakin ymmärtää. Se tekee ihon välittömästi ihanan pehmeäksi olematta kuitenkaan yhtään öljyinen tai raskas. Tätä uskaltaisin suositella oikeastaan kaikille ihotyypeille, jotka syystä tai toisesta tuntuvat kuivahtaneen pinnastaan ja vaikuttavat erityisen janoisilta. Kaksifaasiset kasvosuihkeet saattavat olla turhankin hoitavia rasvaiselle iholle ja sekaihollekin, mutta Mega Mist sopii mielestäni hyvin ihan kaikille.

Tuotteessa on kiva tuoksu, joka ei jää kuitenkaan leijailemaan iholle. Mega Mist on oma tämän hetken suosikkini kasvosuihkeista, se vaikuttaa olevan juuri sitä, mitä ihoni tällä hetkellä tarvitsee. Mistä sen sitten tietää? Siitä, että iho jää pehmeän ja kosteutetun tuntuiseksi pitkäksi aikaa, mutta ihotuntuma ei kuitenkaan ole nahkea tai rasvainen eli tuote selkeästi imeytyy ihoon.

Mistin ainoa huono puoli on sen aavistuksen kalliin puoleinen litrahinta, pullokoko on nimittäin pienehkö. Mielestäni näillä tehoilla hinta on kuitenkin erittäin perusteltu ja rahoilleen saa ehdottomasti kunnolla vastinetta. Tässä tuotteessa ei tarvitse maksaa suuresta määrästä vettä, sillä suurin osa koostumuksesta on kukkaisvesiä, terästyksenä on hyaluronihappoa ja kasviuutteita. Suihke on myös tosi riittoisaa, jo muutamalla suihkauksella saa levitettyä tuotteen koko kasvoille helposti.

Söpö karkkipinkki pullo saa hyvälle tuulelle, sekä minut että sisältönsä kautta ihoni. Vahva suositus Mega Mistille ihan kaikille ihotyypeille, todella vaikea kuvitella miksi joku ei pitäisi tästä!

Paras tuote ikääntyvälle iholle

Patykan Essential Lifting Lotion oli ensimmäinen ihoa runsaasti kosteuttava ja hoitava kasvovesi, jota koskaan kokeilin ja se oli ihonhoidossani käänteentekevä hetki tuolloin vuosia sitten. Ymmärsin silloin, että kasvovesi voi olla todellakin niin paljon enemmän kuin vain puhdistuksen viimeistelevä neste.

Tuote on edelleenkin minusta aivan mielettömän ihana kaikin tavoin. Sen koostumus on samettinen – hieman paksumpi kuin perusvesi, mutta ei kuitenkaan tippaakaan öljyinen. Tuote kuuluu Patykan ikääntyvän ihon linjaan ja se sisältää sarjalle tyypillisiä anti-age -ainesosia. Suosittelen sitä siis ensisijaisesti aikuiselle iholle osaksi nuorekkuutta ylläpitävää hoitorutiinia.

Mielestäni sitä voi erittäin hyvin käyttää kuitenkin vaikkapa pullollisen tehokuurina myös muille, sillä se on todella kosteuttava. Mikään aivan teini-ikäisen kasvosuihke tämä ei ole, mutta muuten ihon kaivatessa aiempaa tehokkaampaa hoitoa esimerkiksi talvella kuivuutta vastaan tai kesällä auringon jälkeen, tämä taikaeliksiiri voisi olla paikallaan.

Luonnonkosmetiikka Paras Kosteuttava Kasvovesi

Edullinen vaihtoehto

Oikeasti kosteuttavaa kasvosuihketta on harvoin tarjolla alle 20 eurolla, mutta uskallan suositella edullista vaihtoehtoa etsiville Laveran Hydro Sensation Mistiä. Sanon suoraan, että kohottelin aluksi kulmiani reilustikin tuotteen inci-listan nähtyäni. Se alkaa nimittäin vedellä ja alkoholilla – ei kaikista lupaavin startti kosteussuihkeelle. Tästä huolimatta tuote onnistuu yllättämään positiivisesti ja kun inciä lukee pidemmälle, jatkuu lista ihan oikeastikin kosteuttavilla ainesosilla, kuten hyaluronihapolla. Ja se alkoholi, mietit kumminkin, Lavera käyttää sitä säilöntäaineena sekä tehostamaan tuotteen imeytymistä ihoon.

Tämä suihke on luultavastikin kosteuttavin kasvovesi, mikä on mahdollista alle parin kympin hankkia. Se hoitaa hommansa yllättävänkin tehokkaasti! Mikään monipuolinen hoitoneste se ei siis todellakaan ole, mutta kosteuttavana tuotteena oikein hyvä. Koostumus on kiva: se ei ole aivan vesimäisen ohut, mutta ei yhtään öljyinen eikä paksukaan, siinä on rakennetta kuitenkin sen verran, että kasvoille jää pehmeä tunne.

Tuoksu on omaan nenääni “ihan jees” ja raikas, veikkaan sen olevan monien mieleen. Ei oma suosikkituoksuni, mutta todella harmiton ja mieto. Suihkeen suu ei ole paras mahdollinen, se voisi annostella tuotetta tasaisemmin ja olenkin päätynyt suihkimaan tämän kämmenelle ja taputtelemaan siitä kasvoille, itseasiassa koostumus toimii erinomaisesti juuri näin käytettynä.

Helppo, keskihintainen valinta useimmille

Novexpertin hyaluronihapposuihke on se tuote, jota suosittelen laajasti todella monille. Se on varmasti mieleen myös heille, jotka eivät ole luonnonkosmetiikkaa vielä juurikaan käyttäneet ja mahdollisesti vierastavat yrttisiä tai vihreitä tuoksuja. Suihkeen tuoksu on makeahko ja muistuttaa itseäni “tavallisen” kosmetiikan tuotteista.

Novexpertin kasvosuihke sopii myös monenlaisille ihoille ollessaan kosteuttava, muttei liian hoitava tai ihoa aktivoiva. Suihkepullo on loistava ja sumu tulee sieltä tasaisena pilvenä ulos. Valitse tämä tuote, mikäli etsit keskihintaista, laadukasta ja helppoa vaihtoehtoa. Erittäin kuivalle iholle kosteuttava vaikutus ei välttämättä ole riittävä, mutta muille ihotyypeille kyllä.

Paras hoitotulos syntyy suihkimalla tuotetta pari kerrosta (taputtele ja anna imeytyä ihoon kerrosten välillä) tai lisäämällä muut hoitotuotteet melko pian suihkeen jälkeen. Suihkeen koostumus on nimittäin hyvin vesimäinen, eikä se jätä ainakaan omalle iholleni samanlaista pidempikestoista pehmeyttä, mitä monet muut tässä vertailussa mainitut tuotteet tekevät.

Pure Beauty Birch Sap Mist

Mikäli haluat oppia valitsemaan omalle ihollesi sopivan kasvoveden (ja muut hoitotuotteet) ainesosien perusteella (ei siis ainoastaan kauniin pullon tai kivan tuoksun – näillä asioilla on hyvin vähän tekemistä ihonHOIDON kanssa), toivotan sinut tervetulleeksi INCI-kurssilleni. Opetan sinulle muutamissa tunneissa kaiken, mitä sinun tarvitsee ymmärtää kosmetiikan ainesosalistoista, jotta voit jatkossa kurkata mitä tuote ihan oikeasti sisältää ja onko se yhtään sellainen, mitä mainos antaa ymmärtää ja millaista olet etsimässä. Lue kurssista lisää tästä!

Kotimainen timantti

Pure=Beautyn Birch Sap Mist tuntuu olevan monien suosikki ja onkin kiva, että vertailu sisältää myös yhden kotimaisen tuotteen. Ensimmäisenä minun on pakko mainita suihkemekanismi, joka on loistava! Tasainen sumu kastelee koko kasvot muutamalla suihkauksella todella vaivattomasti.

Nimensä veroisesti koivunmahlapohjainen kasvosuihke sisältää lisäksi mm. hyaluronihappoa, kuten lähes kaikki muutkin vertailun suihkeet. Ainesosia on vähän, mutta ne on huolella valittu ja hinta-laatusuhde on mielestäni kohdillaan.

Tuoksu on tässä tuotteessa mielestäni hyvin tyypillinen “luonnonkosmetiikkatuoksu”, joten se ei ole välttämättä aivan kaikille mieleen. Toisaalta, se haihtuu melko pian. Iho jää suihkeen jäljiltä hyvin kosteutetuksi, mutta tässä on vähän sama mitä Novexpertinkin kohdalla, että ihotuntuma ei ole aivan yhtä pehmeä kuin esimerkiksi Bybin Mega Mistin tai Patykan suihkeen jäljiltä.

Pidän kuitenkin todella paljon tuotteen napakan lyhyestä ja laadukkaasta ainesosalistasta ja kosteuttava vaikutus on hyvä. Suurin valtti tuotteella on tietysti kotimaisuus, ja se mielessäni voisin hyvin ostaa tuotteen itsekin uudelleen.

Lue myös uudempi artikkelini kasvovesistä: Paras kasvovesi eri ihotyypeille x 7

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Pihista Ja Panosta
Pihistä ja panosta: puhdistustuotteet, kuorinnat ja naamiot kasvoille
Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina
Paras Kasvovoide
Paras kasvovoide eri ihotyypeille – 7 x suositusta
Meikkivoide Kuivalle Iholle
Vertailussa meikkivoide kuivalle iholle x 5