Maidoton kardemummakaakao

maidoton_ja_vegaaninen_kardemummakaakao_valmistuu_viidessa_minuutissa

Pakkasmittari paukkui edellisviikolla jo -16 °C hujakoilla. Suuntasipa katseensa minne tahansa, silmien edessä oli luonnon oma taidenäyttely: taivas oli rakennettu pastellisävyjen huolettomista siveltimen vedoista ja lukuisten puiden pieniin oksiin kuorrutetusta valkoisesta lumikerroksesta. Tämä marraskuu on ollut erilainen kuin moni edeltäjänsä, aurinkoinen ja valkoiseksi huurtunut maisema on saanut tuntemaan kuin eläisi keskellä kauneimpia kevätkuukausia. Jos totta puhutaan, en laita lainkaan pahakseni. Kiitos marraskuu, että olet tänä vuonna hieman parempi ja erilainen kuin tavallisesti.

Pakkasella on tehnyt mieli lämmittää takkaa ahkerasti  ja vuorautua lämpimästi kävelylle lähtiessä. Tähän aikaan vuodesta minusta kuoriutuu nainen, joka pukee villasukat jalkaan ja laittaa kardemummaa kaikkeen mahdolliseen. Kuorinnat, smoothiet, kakut – mihinpä tämä ihmemauste ei sopisi? Poikkeusta ei tehnyt maidoton ja vegaaninen talvikaakaokaan, jota on pohjoisessa siemailtu ahkerasti.

Entistä mielenkiintoisemman kardemummasta tekee se, että aromaterapeuttiselta näkökannalta katsottuna sen sanotaan vahvistavan hermoja (mitä muuta ihminen tässä alkutalven hötäkässä tarvitsisikaan?), hälventävän henkistä väsymystä ja nostavan sensuaalisuutta. Kun kardemumma yhdistetään kermaiseen kookosmaitoon, aitoon Bourbon-vaniljaan sekä paahdettuun tummaan kaakaojauheeseen, ollaan jo aika lähellä täydellisyyttä.

Marraskuun lempein juoma löytyy nyt Sugar Helsingin saitilta, klikkaahan itsesi kermaisen kardemummakaakaon äärelle.

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Samettinen sellerikeitto
CrossFit -treeniä tukeva ruokavalioni
Ketogeeniset vohvelit mansikkavaahdolla
Unelmanpehmeä mansikkaraakakakku