Täyteläinen suklaa-mangokakku

Kukapa ei haaveilisi joskus suklaakakusta? Minun mielessäni raakasuklaakakku on kummitellut koko viikon, mutta jostain syystä kaipasin suklaan rinnalle jotain raikkaampaa. Tästä ajatuksesta syntyi keväisen keltainen suklaa-mangokakku. Kaunis kakku on pähkinätön, joten se sopii erinomaisesti myös pähkinäallergisille. Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuokaan.

Suklaa-mangokakku

20 cm irtopohjavuoka

Kaurakeksipohja

2 dl kaurahiutaleita

2 rkl sulaa neitsytkookosöljyä

2 rkl hunajaa

Sulata kookosöljy vesihauteessa ja lisää hunajan kanssa kaurahiutaleiden sekaan. Sekoita hyvin ja painele leivinpaperilla vuoratun 20 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti.

Suklaatäyte

30 g sulatettua kaakaomassaa

30 g sulatettua neitsytkookosöljyä

2 dl kookosmaidon jähmettynyttä osaa

0,75 dl hunajaa

2 rkl chia-siemeniä

2 rkl riisinlesejauhetta

1 rkl kokonaisia psylliuminsiemeniä

2 tl lesitiiniä

Raasta kaakaomassa ja laita se kookosöljyn kanssa vesihauteeseen sulamaan. Lisää sillä välin blenderiin kaikki muut ainesosat. Kun öljyt ovat sulaneet, kaada ne blenderiin muiden ainesten sekaan ja pyöritä suklaatäyte tasaiseksi. Tarkista, että myös kaikki chiasiemenet ovat menneet rikki. Kaada suklaatäyte keksipohjan päälle, tasoita lusikalla ja laita hetkeksi pakastimeen odottamaan mangotäytteen valmistumista.

Mangotäyte

1 kypsä mango kuorittuna

2 dl kookosmaidon jähmettynyttä osaa

1/2 dl hunajaa

2 rkl sulaa neitsytkookosöljyä

1 rkl kokonaisia psylliuminsiemeniä

1 tl lesitiiniä

Kuori ja pilko mango. On todella tärkeää, että käytät kypsää hedelmää, se tuo täytteeseen tarvittavan hedelmäisyyden ja makeuden. Lisää kaikki raaka-aineet blenderiin ja sekoita sileäksi. Kaada valmis mangotäyte suklaakerroksen päälle.

Laita kakku pakastimeen vajaaksi tunniksi ja irrota sitten irtopohjavuoasta. Irtopohjavuoan reuna irtoaa kauniisti, kun valutat hanasta todella kuumaa vettä ja pyöräytät vuoan ulkoreunat nopeasti veden alla. Irrota reuna heti tämän jälkeen kakun ympäriltä.

Keltainen mangokuorrutus

1 kypsä mango kuorittuna

Annostele mangon hedelmäliha blenderiin, sekoita tasaiseksi ja kaada valmiin kakun päälle.

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Henna Nikkola

Hei!

Ajattelin tehdä tuon suklaa-mangokakun huomenna, kuulostaa niin ihanalta. Minulla on kaapissa lucumaa ja lesitiiniä enkä ilman hyvää syytä haluaisi ostaa lisää harvoin tarvittavia jauheita, joten voisinkohan korvata psylliumin esim. lesitiinillä? Entä miksi kakkuun tarvitaan riisinlesejauhetta? Kiitos, jos ehdit vastata mahd. pian! :)

Terveisin Henna

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Moi Henna!

Tämä resepti on sellainen, että voit jättää suklaakerroksesta psylliumin pois ilman korvaamista. Chia-siemenet pitävät kakun hyvin kasassa yhdessä kaakaomassan kanssa :) Sen sijaan suosittelen laittamaan mangotäytteeseen 1 rkl chia-siemeniä psylliumin sijasta.

Riisinlesejauhetta on käytetty kakussa tuomaan siihen kermaista ja maitomaista makua, mutta voit korvata sen lucumalla (käytä puolet vähemmän kuin riisinlesejauhetta). Kivoja kakkuhetkiä!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Maailman paras linssikeitto
Suklaabrownie
Raikas pashakakku täynnä makua
Kahden raaka-aineen mangojäätelö