Glögi-piparikakku

Rakastan kylmän vuodenajan lämmittäviä mausteita: kanelia, kardemummaa, neilikkaa ja inkivääriä. Tämä kakku on yhdistelmä kermaista piparkakkutaikinaa ja lämpöisen marjaista glögitäytettä. 

Glögikakku Gluteeniton Raakakakku Piparikakku1

Kakun valmistamisesta

Olette toivoneet reseptejä, joissa ei olisi niin paljon erikoisia superfoodeja ja tämä kakku on nyt sellainen: supereista mukana on vain lucumaa ja kookosöljyä. Lucumankin voit jättää pois mikäli tahdot, mutta kookosöljy on pakollinen. Muilta osin kakku rakentuu hyvin perusjuttujen varaan, sillä pääosaa näyttelevät aidot mausteet, kermainen cashew ja hunajan tuoma makeus.

Mikäli et pidä glögistä, jätä glögitäyte tekemättä ja tee piparkakkutäyte kaksinkertaisena — saat aivan fantastisen makuisen piparkakkukakun! Voit myös valmistaa pelkän piparkakkukeksipohjan ja tehdä siitä raakakeksejä — se on herkullista itsessäänkin. Lisää tässä tapauksessa keksipohjaan kuitenkin pari ruokalusikallista vettä, jotta saat pohjasta taikinamaisempaa.

Gluteeniton Raakakakku Piparikakku

Glögi-piparikakku

20 cm irtopohjavuoka

Keksipohja

3 dl kuivia cashew-pähkinöitä
2 rkl hunajaa
1 tl ceyloninkanelia
1 tl kardemummaa

Mittaa raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita tampperia apuna käyttäen sileäksi. Lopeta blendaaminen heti kun pähkinöistä alkaa irrota öljy: näin saat mehevän pohjan. Painele keksipohja irtopohjavuoan pohjalle ja siirry valmistamaan piparkakkutäyte.

Piparkakkutäyte

2 ½ dl  liotettuja cashew-pähkinöitä
1 dl vettä
½ dl  neitsytkookosöljyä
½ dl  hunajaa
½ dl  lucuma-jauhetta
2 tl psylliumin siemeniä
1 rkl ceyloninkanelia
½ tl neilikkaa
kardemummaa 1 tl

Sulata kookosöljy kattilassa. Mittaa kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi tampperia apuna käyttäen. Levitä piparkakkutäyte keksipohjan päälle.

Glögitäyte

3 dl liotettuja cashew-pähkinöitä
1 dl hunajaa
¾ dl neitsytkookosöljyä
1 dl soseutettua mustaherukkaa
1 dl punaviiniä
2 tl psylliumin siemeniä
2 tl ceyloninkanelia
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
¾ tl neilikkaa

Toimi samalla tavalla kuin piparkakkutäytteen kanssa. Laita kakku pakastimeen noin kahdeksi tunniksi. Jääkaapissa jähmettyminen vie noin 4-5 tuntia. Saat kakkuun sileän reunan, kun pakkasesta ottamisen jälkeen lasket hanasta kuumaa vettä ja pyöräytät nopeasti irtopohjavuoan reunat veden alla. Irrota irtopohjavuoan reuna välittömästi tämän jälkeen.

Glögikakku Gluteeniton Raakakakku Piparikakku

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Suklainen chia-vanukas appelsiinilla
Mansikka-basilikasorbetti
Sokeriton Lemon curd -tahna
Suussa sulava suklaaraakakakku espressolla