Dijon-coleslaw
Sinappinen Dijon-coleslaw on yksi arjen nopeista lisukkeista kalan, kanan tai lihan kylkeen. Ihanasti rouskuva kaalisalaatti ihastuttaa yksinkertaisella maukkaudella sekä edullisuudella.
Kysyin teiltä hetki sitten Instagram-tililläni lempikaaliruokianne ja sain lukemattomia vastauksia. Kaalilaatikko kaikissa eri muodoissaan toistui useampaan otteeseen, samoin kaalikääryleet, espanjalainen kaali-chorizo -pata (tätä pitää kokeilla), raa’at kaalisuikaleet dipin kanssa ja mainitsipa muutama myös vanhan kunnon coleslaw-salaatin.
Omia suosikkikaaliruokiani ovat mehevä kaalilaatikko sekä höyrytetyt, voilla valellut varhaiskaalin lehdet lohen kanssa ja rapsakka coleslaw. Kaalisesonki käy nyt kuumimmillaan, joten päätin jakaa täällä blogin puolella alunperin Ketoosissa -kirjastani löytyvän dijon-coleslaw’n reseptin, jota olen hionut vuosien varrella sen täydellisimpään muotoonsa.
Pari helppoa raaka-ainevinkkiä:
Ranskankerma vai majoneesi?
Yleensä coleslaw tehdään majoneesipohjaan, mutta itse suosin ranskankermaa – päätä itse kumpi on sinusta mieluisampi vaihtoehto. Käytän reseptiin yleensä Arlan ranskankermaa, koska siinä on ihanan raikas maku sekä notkea koostumus moniin muihin ranskankermoihin verrattuna. Toisinaan käytän majoneesia ja silloin turvaudun Hellman’siin.
Sinapilla on väliä!
Sinappi on tämän yksinkertaisen kaalisalaatin keskipiste ja siksi suosittelen valitsemaan kaupanhyllyltä mukaan ranskalaisen Maille-merkin Dijon Originale -sinappia. Ostan tätä kotiin aina isoimman purkin, sillä se sopii todella monenlaisiin ruokiin. Maku on samalla hapokkaan terävä että pehmeä, ja antaa coleslaw-salaatille täydellisen tujauksen!
Dijon-coleslaw
4 annosta
1. Kuori kaalien uloin kerros pois. Suikaloi kaalista noin 2 mm paksuisia siivuja isolla ja terävällä veitsellä.
2. Sekoita ranskankerma (tai majoneesi), sitruunamehu, sinappi, suola ja mustapippuri pienessä kulhossa.
3. Lisää majoneesiseos suikaloitujen kaalien joukkoon ja kääntele, kunnes se on levittynyt tasaisesti. Anna coleslaw’n maustua jääkaapissa noin 15 minuuttia ennen syömistä. Tarjoile paistetun lihan, kanan tai lohimedaljonkien kanssa.
Lue myös: Hapankaalilaatikko pannulla
Hyvän ruoan kirja
Hyvän ruoan kirja (Readme) sisältää yli kahdeksankymmentä vähähiilihydraattista ja ketogeenista reseptiä, joista suurin osa on suolaisia arkiruokia. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia, sokerittomia ja viljattomia – mutta ennen kaikkea isoilla mauilla ladattuja. Kirjoitin Hyvän ruoan kirjan tehdäkseni terveellisesti syömisestä helppoa, kaunista ja hauskaa, auttaakseni minimoimaan turhat köökkistressit ja vetämään mutkat suoriksi oikeissa kohdissa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kirja tarjoaa yli 300 sivun verran kokonaisvaltaista taide-elämystä upeiden valokuvien, reseptien sekä tarinoiden muodossa. Opetan sinut hapattamaan kausivihanneksia, paistamaan kalan ja kanan oikeaan kypsyyteen, maksimoimaan vaatimattomien kasvisten maut marinoimalla, kuullottamaan ja yhdistelemään makuja uudella tavalla. Tutustu kirjaan tästä!
Instagram – @hannamariyellowmood
Facebook – Yellow Mood
Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani
Kuvat Hannamari Rahkonen