Yellow Moodin herkullinen pasta bolognese

Arjen täyttävin ja maukkain ruoka on tietysti kesäkurpitsapasta kunnon lihapullakastikkeella. Nappaa talteen herkullinen koko perheen ketogeeninen resepti!

Ketogeeninen Ruokavalio Reseptit Kesakurpitsa Paras Lihapulla Ja Ragu Resepti

Minilihapullat

2-3 annosta

400 g paistijauhelihaa
2 tl merisuolaa
20 rouhaisua mustapippuria myllystä
3 rkl voita

1. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30-45 minuuttia ennen valmistusta.

2. Sekoita jauheliha, suola ja mustapippuri kulhossa. Pyöritä jauhelihasta pieniä, noin 2 cm halkaisijaltaan olevia lihapullia.

3. Sulata voi pannulla ja lisää minilihapullat joukkoon. Paista lihapullia kovalla lämmöllä noin kolmen minuutin ajan. Heiluttele pannua välillä, jotta lihapullat ruskistuvat ja saavat tasaisen paistopinnan.

4. Lisää lihapullat kermaiseen tomaattikastikkeeseen.

Lue myös: Indonesialainen Rendang-curry

Kermainen tomaattikastike

3 annosta

400 g tomaattimurskaa (Mutti)
2 rkl tomaattipyreetä
¾ dl hienoksi pilkottua tuoretta timjamia
¾ dl kuohukermaa
¾ dl hiivahiutaleita (valinnainen)
1 rkl sitruunamehua
3 rkl neitsytoliiviöljyä
1 ½ tl merisuolaa
15 rouhaisua mustapippuria myllystä

1. Avaa tomaattimurskatölkki (suosittelen käyttämään Muttia) ja kaada se kattilaan. Lisää joukkoon tomaattipyree, sitruunamehu, oliiviöljy, suola, timjamisilppu, mustapippuri ja hiivahiutaleet. Anna kastikkeen kiehua kannen alla 15 minuuttia miedolla lämmöllä.

2. Lisää lopuksi minilihapullat ja kerma. Sekoita ja tarjoile kesäkurpitsapastan kanssa.

Lue myös: 10 x ketogeenista arkiruokareseptiä

Hyvanruoankirja Hannamari Rahkonen

Hyvän ruoan kirja

Hyvän ruoan kirja (Readme) sisältää yli kahdeksankymmentä vähähiilihydraattista ja ketogeenista reseptiä, joista suurin osa on suolaisia arkiruokia. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia, sokerittomia ja viljattomia – mutta ennen kaikkea isoilla mauilla ladattuja. Kirjoitin Hyvän ruoan kirjan tehdäkseni terveellisesti syömisestä helppoa, kaunista ja hauskaa, auttaakseni minimoimaan turhat köökkistressit ja vetämään mutkat suoriksi oikeissa kohdissa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kirja tarjoaa yli 300 sivun verran kokonaisvaltaista taide-elämystä upeiden valokuvien, reseptien sekä tarinoiden muodossa. Opetan sinut hapattamaan kausivihanneksia, paistamaan kalan ja kanan oikeaan kypsyyteen, maksimoimaan vaatimattomien kasvisten maut marinoimalla, kuullottamaan ja yhdistelemään makuja uudella tavalla. Tutustu kirjaan tästä!

Kesakurpitsapastan Valmistus Kesakurpitsapasta Valmistus

Kesäkurpitsapasta uunissa

3 annosta

2 keskikokoista kesäkurpitsaa
½ tl merisuolaa
½ dl hiivahiutaleita (valinnainen)
50 g voita tai neitsytoliiviöljyä

1. Kuumenna uuni kiertoilma-asetuksella 200 °C asteeseen.

2. Pese huoneenlämpöinenkesäkurpitsa ja leikkaa spiraalileikkurilla spagetiksi. Laita spagetti reilun kokoiseen kulhoon.

3. Sulata voi, kaada se kesäkurpitsapagetin joukkoon ja sekoita huolellisesti.

4. Kaada spagetti leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle suolaa ja hiivahiutaleita. Paista 10 minuuttia uunin keskiosassa. Nauti välittömästi lihapulla-tomaattikastikkeen, parmesaanin ja tuoreen timjamisilpun kanssa.

Lue myös: Kesäkurpitsapastan valmistus

Pasta Bolognese1

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Loppukesän paras mustikkapiirakka
Pintakuivuutta pakoon: DIY-kuorintajauhe kasvoille
Herkullinen korianterihummus ja lohisalaatti
Maukas kasviskorma