Onnistuneet juhlat 5/6: Marjainen suklaakerroskakku
BOOM!
Jos olet boheemin, hieman villin, kermaisen ja mehevän kakun ystävä, tämä on se mitä juhlapöytäsi huutaa täytteekseen. Perinteiset kermakakut väsyttävät kenet tahansa tylsyydellään ja ennalta-arvattavalla mauallaan, oli siis keksittävä jotain uutta ja raikasta.
Mehevä suklaakakkupohja syntyy helposti yhdellä kertaa uuninpellillä ja se on luontaisesti gluteeniton sekä maidoton Suussasulava vaahto on yhdistelmä kookoskermaa ja kauratuorejuustoa. Raikkautensa vaahto saa sitruunankuoresta ja makeutensa hunajasta. Jos juhlaväen joukossa on keliaakikkoja, korvaa kauratuorejuusto samalla määrällä kookoskermaa tai maitopohjaisella tuorejuustolla.
Kakku paranee vanhetessaan, joten suosittelen täyttämään sen jo edellisenä iltana ja koristelemaan juhlapäivänä. Ulkonäön kanssa ei ole niin nöpönnuukaa, tämän kakun kuuluukin näyttää runsaalta ja valua hieman yli äyräiden.
MARJAINEN SUKLAAKERROSKAKKU
12 annosta
gluteeniton, soijaton
SUKLAAKAKKUPOHJA
6 munaa
2 ½ dl kookospalmusokeria
1 ½ dl kaurajauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
¾ dl tummaa kaakaojauhetta
Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita kevyesti sekaisin ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 9 minuutin ajan. Anna kakkulevyn jäähtyä kunnolla uunista tullessa. Leikkaa kakkulevyjen reunat suoriksi ja leikkaa levy sen jälkeen neljään yhtä isoon palaan.
SITRUUNAVAAHTO
5 dl kookosmaidon paksua osaa (jääkaappikylmää, esim. Pirkka)
300 g (2 prk) kauratuorejuustoa (korvaa kookoskermalla, jos haluat kakusta 100 % gluteenittoman)
¾ dl hunajaa
0,4 dl sitruunamehua
½ sitruunan kuori raastettuna
Avaa kookosmaitotölkit, tee veitsellä reikä keskelle paksua kermaosaa ja valuta ylimääräinen neste pois. Mittaa kulhoon ohjeessa mainittu määrä kookosmaitoa, hunaja ja sitruunankuori. Vatkaa vatkaimella, kunnes kerma on tasaista ja kiinteää. Lisää joukkoon kauratuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Mikäli vaahto vaikuttaa löysältä, anna sen jähmettyä jääkaapissa noin tunnin ajan ennen täyttämistä.
MARJAKASTIKE
2 dl jäisiä vadelmia
2 tl hunajaa
Anna vadelmien sulaa huoneenlämmössä pehmeiksi. Sekoita sulaneet vadelmat ja hunaja tasaiseksi seokseksi isolla lusikalla.
KORISTELU
6 dl tuoreita marjoja (mansikoita, vadelmia, karhunvatukoita)
kukkia
yrttejä (sitruunamelissa, minttu)
KAKUN KOKOAMINEN
Levitä ensimmäisen kakkupohjan päälle 1/4 osa sitruunavaahdosta ja 1/4 osa vadelmahillosta. Lisää päälle toinen kakkupohja ja jatka samaan tapaan kolmen seuraavan kerroksen kanssa. Koristele kakku haluamillasi tuoreilla marjoilla, yrteillä ja kukilla. Nauti!
Juttusarjan aiemmat osat löydät täältä:
Onnistuneet kesäjuhlat 1/6: Suklaa-limekakku
Onnistuneet kesäjuhlat 2/6: Seljankukka Cava Sangria
Kylläpä oli virkistävää taas tulla vierailemaan sivuillesi. Hyviltä vaikuttavat reseptit joita pitää taas kokeilla ja uskomattoman kauniit kuvat. Kiitos näistä :)
Ihana kuulla Helena, kiitos!
Montako kookosmaitotölkkiä tarvitaan, jotta saadaan tuo 5 dl? :)
Yleensä kaksi tölkkiä riittää, mutta ostan aina varalta kolme :)
Hei! Mahtaisikohan pohja onnistua kakkuvuokaan tehtynä?
Onnistuu kyllä, kunhan pidentää paistoaikaa (aikaan vaikuttaa toki irtopohjavuoan koko) :)
Hei!
Onnistuuko jos ohjeen puolittaa kun syöjiä oisi vain kaksi?
Onnistuu hyvin, jos käytät kakkupohjan paistamiseen sellaista astiaa, joka on noin puolet uunipellin koosta (joku lasiastia toimii esimerkiksi hyvin) :) Muuten ei mitään ongelmaa!