Maidoton kahvi-suklaavaahto
Rakastatko kahvia? Entä suklaata?
Jos vastasit molempiin kyllä ja arvostat nopeita herkkuja, tässä yksi tosi ihana ja kermainen vaihtoehto. Yksinkertaisimmillaan vegaanisen suklaavaahdon valmistaa paksusta kookoskermasta, kaakaojauheesta, kookospalmusokerista ja vaniljasta. Kahvin ystävät tupsauttavat joukkoon pari murusta instant-kahvia. Suklaavaahto sopii jälkiruoaksi sellaisenaan, sillä se on pehmeää ja ilmavaa, mutta aivan yhtä hyvin se käy myös täytekakkujen väliin, piiraiden tai vaikka pannukakun päälle. Suklaavaahtoa voi valmistaa myös isomman satsin ja pakastaa jäätelöksi jäätelömuotissa – lopputuloksena on ihanan suklaisia kermajäätelöitä ilman maitoa.
Maidoton kahvi-suklaavaahto (4 annosta)
Mittaa paksu ja jääkaappikylmö kookosmaidon osa kulhoon yhdessä sokerin kanssa. Vatkaa kovaksi ja tasaiseksi vaahdoksi. Lisää kaakaojauhe, instant-kahvi ja vaniljajauhe. Vatkaa seos kevyesti tasaiseksi ja anna suklaavaahdon tekeytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua tai pursotusta. Annostele kulhoihin ja tarjoile esimerkiksi tuoreiden tai pakastemarjojen kanssa.
Vinkki: Suklaavaahto sopii hyvin myös kakun kuorrutteeksi tai täytteeksi!
Kuvat Hannamari Rahkonen