Helppo cashewjogurtti

Tällä hetkellä omassa keittiössäni ajankohtaisin asia on kasvijogurttien hapatus. Kirjoitan teille pian alkavasta detoxista, jonka yksi tarkoitus on tasapainoittaa ja korjata elimistöni maitohappobakteeritasapainoa. Hapatetut kasvijogurtit maistuvat aivan ihanalta ja sisältävät runsaasti näitä kehomme immuunipuolustuksen tarvitsemia bakteereja.

Kehitin noin neljä vuotta sitten aivan lyömättömän kookosjogurtin reseptin, mutta sittemmin aloin kaipaamaan myös ei minkään makuista -jogurttia. Tiedättehän, sellaista maustamattoman lehmänmaitopohjaisen jogurtin kaltaista? Jogurteistani saa löytyä potkua happamuuden muodossa, mutta paras jogurtti on sellainen, joka on kuin tyhjä kanvaasi. Kasvijogurtteja on hauska maustaa mielensä mukaan ja mikä parasta, aina tietää mistä oma jogurtti on tehty!

Tällä viikolla olen valmistanut itselleni vadelmajogurttia (kasvijogurttia, pakastevadelmia ja ripaus kookossokeria). Toisinaan nautin annokseni alla olevalla tavalla – granaattiomenansiemenillä, viikunaviipaleilla, hunajalla, pistaasipähkinämurulla, laventelinkukilla ja itse tehdyllä raakasuklaamurulla höystetty jogurtti maistuu erityisesti viikonloppujen pitkillä aamiaisilla!

cashewjogurtti_hannamarirahkonen_yellowmood (1)

Esivalmistelut

Valitse valmistamallesi jogurttimäärälle sopiva lasiastia, jossa on tiivis kansi. Desinfioi astia upottamalla se hetkeksi kiehuvaan veteen. Kuivaa astia.

Vinkki

Hapatusaika riippuu siitä kuinka voimakkaan makuista jogurttia haluat. Mitä lyhyempi hapatusaika, sitä miedompi maku. Löydät kokeilemalla itseäsi miellyttävän happamuusasteen.


Hapatetut kasvijogurtit sisältävät runsaasti maitohappobakteereita ja tuovat ihanan säväyksen kakkuihin sekä leivonnaisiin. Nauti myös sellaisenaan itsetehdyn chia-marjahillon tai muiden lisukkeiden kanssa!


Cashewjogurtti

(2 annosta)

2 1/2 dl liotettuja pähkinöitä

2 dl vettä

1/2 pss tai 1 kapseli laadukasta maitohappobakteerivalmistetta (esim. Biolatte)

Liota pähkinöitä vedessä kolme tuntia. Kaada liotusvesi pois ja huuhtele pähkinät lävikössä. Mittaa pähkinät ja raikas vesi tehosekoittimeen. Sekoita sileäksi. Kaavi seos kulhoon ja lisää joukkoon maitohappobakteerijauhe. Sekoita seos lusikalla tasaiseksi. Kaada jogurtti desinfioituun lasiastiaan. Sulje astia tiiviisti ja nosta se pimeään huoneenlämpöiseen paikkaan seuraavien 16-24 tunnin ajaksi. Siirrä jogurtti hapatuksen jälkeen jääkaappiin. Jogurtti on valmista käytettäväksi kuuden tunnin kuluttua.

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Vesimeloni-kardemummasorbetti
Ketogeeniset vohvelit mansikkavaahdolla
Piparin makuinen raakakakku kaneli-kinuskilla
Kahden raaka-aineen mangojäätelö