Kylpyhuoneessa

Yhteistyössä Kaakelikeskus.

kylpyhuonebathroom_interior_yellowmood_whitebathroom_modernbathroom180

Kylpyhuone on kaikista asuntomme paikoista tavallaan eniten valmis ja ajattelin tänään näyttää vähän miltä kylppärin toinen puolisko näyttää. Kaikista valinnoistamme jännitin ehkä eniten kylpyhuoneen kohtaloa, koska se on tila jonka ilmettä ei noin vain jälkeen päin muutella. Huone, jonka suhteen valintojen pitää kestää aikaa paljon enemmän kuin muiden kodin tilojen.

Pyörittelimme mielessämme ja paperilla kaikenlaisia valintoja tai rehellisesti sanottuna tilanne taisi mennä näin: mietittiin, päätettiin ja muutettiin suunnitelmia moneen otteeseen.

kylpyhuonebathroom_interior_yellowmood_whitebathroom_modernbathroom175

Lähtökohtana meillä molemmilla oli kuitenkin tärkeimpänä saada tilasta niin valoisa ja raikas kuin mahdollista, koska kylpyhuone oli aiemmin ollut keltainen mäntyunelma muovisuihkukaapilla ja vauvansinisellä lattialaatalla.

kylpyhuonebathroom_interior_yellowmood_whitebathroom_modernbathroom179

Asuimme talossa vuoden ennen remonttia ja tiesimme sen perusteella, että pintamuutosten lisäksi kaipasimme kylpyhuoneeseen lisäneliöitä. Kylpyhuone oli muutenkin pienehkö asunnon muihin neliöihin verrattuna. Oven paikka oli myös syytä vaihtaa koiraperheessä lähemmäksi eteistä, jotta saisimme pahimpiin kura-aikoihin kahdeksan karvatassua suihkun puolelle sotkematta olohuonetta. Palaan toisessa postauksessa laajemmalti näihin pohjamuutoksiin, koska aiheesta riittäisi enemmänkin juttua.

kylpyhuonebathroom_interior_yellowmood_whitebathroom_modernbathroom181

Alunperin kylpyhuoneesta oli tulossa tylsästi kokovalkoinen ja ajattelimme, että valkoisessa klassisessa hunajakennolaatassa olisi tarpeeksi jujua meidän makuumme. Päätös oli itse asiassa lyöty lukkoon, kunnes aloimme pohtia pari viikkoa ennen laatoituksen aloitusta, että mitä jos kuitenkin löytyisi kivat tehostelaatat kylpyhuoneen viistonurkkiin.

Aloin etsiä meille harmaita laattoja, koska halusimme säilyttää kylpyhuoneessa viileän ja luonnollisen sävymaailman. Tarkalleen ottaen hain vanhan kelon näköistä harmaata laattaa, mutta olin varma, ettei sellaista ole olemassakaan.

kylpyhuonebathroom_interior_yellowmood_whitebathroom_modernbathroom177

Olin väärässä. Löysin Kaakelikeskuksen valikoimista keloa jäljittevän mahtavan laatan, jonka pintakin oli tehty siten, että siinä meni puunsyitä. Harmikseni laatan valmistus oli juuri lopetettu, kun sen bongasin. Petyin ensiksi kovasti, koska se oli niin kaunis.

Kaakelikeskukselle oli kuitenkin tullut uutena juttuna valikoimiin Imso Cargo Steam Boat-laatta, joka sykähdytti meitä molempia vielä enemmän elävämmällä ja vaaleammalla pinnallaan.  Tämä luonnonharmaa ja eläväpintainen laatta oli kuvissa aivan uskomattoman kaunis ja kun laatta saatiin seinään asti, tiesimme kertakaikkisesti tehneemme yhden remontin parhaista päätöksistä.

kylpyhuonebathroom_interior_yellowmood_whitebathroom_modernbathroom178

Yksi iso hankinta on vielä edessä, koska Hansgrohen hanan takana olevalle seinälle on tulossa koko seinän kattava peili jossain vaiheessa.

Kaipaisin tilaan vielä yhden isomman julistetyyppisen graafisen ja kirkkaanvärisen taulun, joka toimisi kontrastina vaalealle tilalle. Se voisi olla jopa vähän sarjakuvatyyppinen ja siinä voisi olla neonvärejä. Toivon kovasti, että löytäisimme taulun joltakin pieneltä tai suurelta suomalaiselta taiteilijalta. Olisiko teillä vinkata taiteilijoita, joiden työt vastaisivat kuvailuani? Emme kummatkaan pidä krääsästä, mutta tuollainen julistetaulu voisi näyttää hyvältä.

Katselin jo Antti Kalevin töitä, koska pidän hänen kädenjäljestään. Ostin häneltä miehelleni lahjaksi ihanan kettutaulun viime syksynä ja pidämme siitä molemmat todella paljon. Näyttää hyvältä tuota itsetekemäämme puuseinää vasten.

Kaiken kaikkiaan olemme todella tyytyväisiä uuteen kylpyhuoneeseen ja sen tunnelmaan. Se on viileän rauhallinen, tilava, ajaton, raikas ja valoisa.

Meidän näköinen, sehän se on tärkeintä.

Katri

En tiedä onko tämä nyt yhtään sen tyylistä, mitä hait, mutta ensimmäisenä itselle tuli mieleen Pauliina Valliston työt, joissa löytyy graafisuutta, sarjakuvamaisuutta ja neonvärejäkin. http://www.teamup.fi/t/PauliinaVallisto

Kauniilta näyttää kylpyhuone, ja todella tyylikäs tuo harmaa laatta.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hei Katri ja aivan ensimmäiseksi kiitos kommentistasi :)

Kävin katsomassa Pauliinan töitä, joissa on käytetty kauniisti värejä, mutta minulle tuli taideteoksista henkilökohtaisesti vähän surullinen olo. En tarkalleen ottaen tiedä miksi. Ehkä syynä on se, että taide puhuttelee meitä kaikkia vähän eri tavalla? :)

Kiitos kuitenkin paljon vinkistäsi, mahtavaa saada tietoisuuteen tätäkin kautta lahjakkaita suomalaisia taiteilijoita.

Vastaa
Deidre

Näyttävän työn tilaisin Samulilta!
Pari olen tilannutkin. :)

http://arttomyhome.com/samuli-suonperä
http://www.flickr.com/photos/suonpera

Parasta on kun on ajatus (ehkä joku väri, ehkä joku tyyli) mitä haluaa, ja sitten joku toteuttaa ajatuksesi. Ja lopputulos on paljon parempi kuin se ajatus!
Se joku on Samuli.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos Deidre vinkistäsi!

Vastaa
Anna-Stina

Heippa Hannamari!

Täältä löytyy kuvia mieheni tekemistä töistä:

http://fabupires.tumblr.com

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos Anna-Stina, käyn katsomassa!

Vastaa
Milla

hei, kertoisitko altaan ja allaskaapin valmistajan? kiitos paljon!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Allaskaappi on Ikean Godmorgon 80 cm ja allas on saman puljun Bråviken.

Vastaa
Mimmi

Tykkäätkö Karusoman tauluista? :) en tiedä ovatko tyyliäsi mutta itse voisin sellaisen väriläiskän tuohon kylppäritilaan laittaa...

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Karusoman kädenjälki on miellyttävää ja tykkään paljon tuosta värien käytöstä. Voisin kuvitella heidän taulua johonkin muuhun kotimme tilaan, kylpyhuoneeseen etsin edelleen jotain tosi graafista ja selkeää. Kiitos Mimmi loistavasta vinkistä! :)

Vastaa
anna

Heippa, lähetin vinkin Facebookin kautta! Viestinä siis Yellow moodille. Toivottavasti huomasit sen. :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hei Anna, luin sen juuri ja reagoin sulle tämän viikon aikana. Iso kiitos! <3

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Luonnonkosmetiikan kosteuttavat kasvoseerumit 3 x hintaluokasta
Hyvistä hetkistä
Green Beauty Awards 2015: Hiukset & välineet
Heleä kesämeikki Avrililla ja kasvojen hoitorutiini aurinkokylvyn jälkeen