Gluteeniton ja mehevä kasvispiirakka
Olen valmistanut tätä gluteenitonta kasvispiirakkaa lukuisat kerrat ja se katoaa vieraiden suihin nopeasti. Täytteenä on ihania kasviksia ja täyteläistä fetaa.
Paras gluteeniton kasvis-fetapiirakka
26 cm vuoka
Pohja:
3 ½-4 dl
tattarijauhoja
120 g
voita
1 dl
vettä
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
merisuolaa
1. Sulata voi pannulla juoksevaksi ja sekoita veden kanssa.
2. Lisää jauhot sekä suola ja sekoita käsin tai lastalla taikinaksi.
3. Levitä pohjataikina vuoan pohjalle ja reunoille. Töki haarukalla pohjaan muutamia reikiä ja esipaista pohjaa 10 minuutin ajan 200°C asteessa.
Kasvis-fetatäyte:
150 g
kirsikkatomaatteja
1
pieni kesäkurpitsa
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
keltainen paprika
1 pkt
fetajuustoa
2
kananmunaa
200 g
ranskankermaa tai kermaviiliä
2 rkl
Bruschetta-mausteseosta
1 tl
rouhittua mustapippuria
2-3 tl
merisuolaa
1. Pilko tomaatit puoliksi ja kaikki loput vihannekset mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Vihannesten pilkkominen tuo piirakkaan mehevyyttä ja täyteläisyyttä.
2. Sekoita vihannesten joukkoon kananmunat, kermaviili ja mausteet. Sekoita hyvin ja tarkista maku.
3. Levitä täyte pohjan päälle ja murustele fetajuusto täytteen päälle.
4. Paista 200°C asteessa n. 35-45 minuuttia.
5. Anna piiraan vetäytyä uunista ottamisen jälkeen n. 15-20 minuuttia ja nauti.