Salaatti vihreällä persiljahummuksella
Ruokaisa ja nopea salaatti tiellä pitää, se on huomattu kerta toisensa jälkeen. Tällä kertaa lisäsin hummukseen rutkasti persiljaa ja hitusen makeita rusinoita.
Himoitsin salaatin kaveriksi myös vähän leipää ja mikäs sen ihanampaa kuin torniolaisen Eilamarin gluteeniton hapantattarileipä, jota olen hamstrannut tällaisten tilanteiden varalle pakkaseen.
Gluteenittomat leivät ovat yleensä laitaalukien aivan kamalan makuisia, joten satsaan näihin satunnaisiin leivänhimoihini mielelläni vähän enemmän pennosia, kun sillä kerta saa hyvänmakuista leipää. Eikä ole mitään parempaa kuin Eilamarin tattarileipä, sanokaa mun sanoneen. (Ja jos on, niin velvoitan teidät kertomaan asiasta kommenttilootassa.)
Salaattipohja yhdelle
½
Salanova
1 dl
tuoretta ananasta
½
avokado
2 rkl
pinjansiemeniä
½ dl
persiljasilppua
1 dl
fetaa
gluteenitonta tattarileipää
Persiljahummus
200 g
keitettyjä kikherneitä
3 rkl
neitsytoliiviöljyä
½ dl
vettä
½ dl
tuoretta persiljaa silppuna
2
valkosipulinkynttä
1 tl
merisuolaa
1 rkl
rusinoita
2 tl
sitruunamehua
Mittaa kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi.
Instagram – @hannamariyellowmood
Facebook – Yellow Mood
Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani
Kuvat Hannamari Rahkonen