Mehevä mascarpone-suklaakakku

Kaupallinen yhteistyö Terra Creta.

Jauhoton Suklaakakku Ketogeeninen Ruokavalio Jauhoton Suklaakakku Ketogeeninen Ruokavalio 5 Jauhoton Suklaakakku Ketogeeninen Ruokavalio 9

Keittiöminimalismi taitaa olla kovassa huudossa ainakin täällä pohjoisessa. Illat ovat jo sen verran viileitä, että kesäloman rippeitä ei ole tehnyt mieli viettää kokonaan köökissä, vaan oikaista mutkia vähän sieltä ja täältä. Julkaisin muutama päivä sitten aivan ihanan kesäkurpitsapizzoihin, joihin tulee kantarelleja, kevätsipulia, mozzarellaa ja pekonia.

Samassa satokauden herkkujen hengessä syntyi myös tämä helppo suklaakakku reilulla mascarpone-kerroksella ja oman pihan mustaherukoilla. Nuo takapihan isolehtisten herukkapensaiden mustat timantit ovat tällä hetkellä täydellisen isoja ja kypsiä, eikä niistä puutu mehukkuutta!

Suklaakakku itsessään on aina varma valinta ja tällä kertaa halusin sen olevan pimenevien iltojen henkeen sopiva, eli aika tumma. Viljaton ja sokeriton suklaakakku sisältää pääasiassa yksinkertaisia aineksia: mantelijauhoja, hitusen kookosjauhoja, voita, Terra Cretan neitsytoliiviöljyä, nestemäistä steviaa ja munia.

Kakku teki omien rakkaiden seurassa nopean katoamistempun, ja se jos jokin onnistuu lämmittämään meikäläisen sydäntä ihan aina. Tärkein yksittäinen asia kakun onnistumisessa on paistoaika: kakkua ei kannata ylikypsentää, koska muuten siitä katoaa ihana mehukkuus ja pehmeys.

Suosin yleensä aina makeutukseen nestemäistä steviaa, koska niissä on moneen muuhun sokerittomaan makeuttajaan verrattuna tasapainoinen, pehmeä ja lempeä maku. Käytän aina lämpimiin leivonnaisiin paahdettua kaakaojauhetta (Green & Black’sin tumma luomukaakaojauhe on makunsa puolesta suosikkini), koska silloin itse lopputuotteeseen ei tule kitkeryyttä, vaan pehmeän syleilevä, tumma suklaan nuotti.

Tämä suloinen kakku on täydellinen pari elokuun viimeisien päivien kaveriksi ja omien rakkaimpien kanssa jaettavaksi. Nauttikaa!

Lue myös: Mansikka-mascarponekakku

Vinkki: Voit korvata nestemäisen stevian tomutetulla erytrolilla, eli karppisokerilla. Jauha erytritolikiteitä tehosekoittimessa, kunnes koostumus muistuttaa tomusokeria.

Jauhoton Suklaakakku Ketogeeninen Ruokavalio 3 Jauhoton Suklaakakku Ketogeeninen Ruokavalio 10 Jauhoton Suklaakakku Ketogeeninen Ruokavalio 4

Suklaakakku

Kakkupohja (15 cm vuoka)

50 g  huoneenlämpöistä voita
2 rkl Terra Creta -oliiviöljyä
2 kananmunaa
2 dl mantelijauhoja
1 rkl kookosjauhoja
50 tippaa nestemäistä toffee-steviaa (Nick's)
3-4 rkl tummaa kaakaojauhetta
½ tl soodaa
½ tl merisuolaa

1. Lämmitä uuni 175°C asteeseen. Ota voi huoneenlämpöön pehmentymään ja vatkaa se vaaleaksi vaahdoksi.

2. Riko munat ja lisää ne voin joukkoon yhdessä Terra Cretan neitsytoliiviöljyn kanssa. Vatkaa tasaiseksi.

3. Mittaa kaikki kuivat ainekset sekaisin pienessä kulhossa ja lisää seos voi-muna-öljy -seokseen kevyesti vatkaten.

4. Vuoraa 15 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kaavi taikina nuolijalla vuokaan. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi ja paista kiertoilma-asetuksella uunin keskitasolla 175 °C 20-25 minuutin ajan. Varo ylipaistamasta kakkua – on tärkeää säilyttää kakun mehevyys ja siksi keskus saa olla hieman pehmeä tai jopa kevyen taikinamainen.

5. Anna pohjan jäähtyä ja kuorruta se sen jälkeen mascarponevaahdolla (ohje alla).

Jauhoton Suklaakakku Ketogeeninen Ruokavalio 6

Mascarponetäyte

250 g mascarponejuustoa
10 tippaa nestemäistä toffee-steviaa (Nick's)
1 tl vaniljauutetta
2 tl kardemummaa rouhittuna (valinnainen)
tuoreita mustaherukoita

1. Kaavi mascarponejuusto kulhoon.

2. Mittaa juuston joukkoon stevia-tipat ja vaniljauute. Sekoita tasaiseksi isolla lusikalla ja levitä jäähtyneen pohjan päälle.

3. Koristele kakku tuoreilla mustaherukoilla ja nauti hyvän kahvin kanssa!

Jauhoton Suklaakakku Ketogeeninen Ruokavalio 8 Hyvanruoankirja Hannamari Rahkonen

Hyvän ruoan kirja

Hyvän ruoan kirja (Readme) sisältää yli kahdeksankymmentä vähähiilihydraattista ja ketogeenista reseptiä, joista suurin osa on suolaisia arkiruokia. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia, sokerittomia ja viljattomia – mutta ennen kaikkea isoilla mauilla ladattuja. Kirjoitin Hyvän ruoan kirjan tehdäkseni terveellisesti syömisestä helppoa, kaunista ja hauskaa, auttaakseni minimoimaan turhat köökkistressit ja vetämään mutkat suoriksi oikeissa kohdissa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kirja tarjoaa yli 300 sivun verran kokonaisvaltaista taide-elämystä upeiden valokuvien, reseptien sekä tarinoiden muodossa. Opetan sinut hapattamaan kausivihanneksia, paistamaan kalan ja kanan oikeaan kypsyyteen, maksimoimaan vaatimattomien kasvisten maut marinoimalla, kuullottamaan ja yhdistelemään makuja uudella tavalla. Tutustu kirjaan tästä!

 

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Liity Yellow Moodin sähköpostilistalle

Kuvat Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Johanna

Ihanan näköinen kakku! Pakko testata viikonloppuna!? Mut osaisito sanoa millä määrällä erytriolilla vois korvata tuon stevian?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Testaisin aluksi noin 1/2 dl jauhettua erytritolia (jauhettu imeytyy taikinaan paremmin ja vähentää erytrolin viileää jälkimakua). Maistele taikinaa ja lisää asteittain lisää, mikäli on tarvis :)

Vastaa
Johanna Särelä

Yritin laittaa 5 tähteä, mutta tuli vahingossa vain yksi. Tämä oli todella maukas kakku! Kiitos paljon reseptistä!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Mahtava kuulla, kiitos kauniista palautteesta!

Vastaa
Ellu

Heippa! Millaiset makrot tässä kakussa on ja kuinka monelle palalle? :-)

Vastaa
Johanna

Moikka! Onko tuo Toffee stevia sama asia kuin karamelli stevia? En ole löytänyt toffeen makua mistään.:)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

On joo :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Piparkakkumousse
Raikas pashakakku täynnä makua
Aurinkoinen chia-vanukas mangolla
Hapankaalilaatikko pannulla