Green Beauty Awards 2018: Luonnonkosmetiikan vartalonhoitotuotteet

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Toiseksi viimeistä viedään! Nyt kun kasvojenhoitotuotteet ja parhaimmat meikit on taputeltu, Green Beauty Awardseissa siirrytään toimivimpien arkikosmetiikkatuotteiden pariin. Tämän listan nostojen joukosta löytyy erittäin kattava arsenaali huokeaa ja erinomaisen hinta-laatusuhteen omaavia tuotteita niin vartalonhoitoon, erilaisten lihasjumien lievittämiseen, flunssaisen ja tukkoisen olon helpottamiseen sekä suuhygieniasta huolehtimiseen.

Green Beauty Awards Luonnonkosmetiikka Weleda Meditao Purepapayacare Esse Madara 2

VARTALONHOITO

PARAS TÄSMÄTUOTE KIPUTILOIHIN: Meditao Lavender Oil

Muistatteko vielä allekirjoittaneen syksyisen hermokipukohtauksen? Vannoin laventeliöljyn nimeen jo ennen tuota episodia, mutta tuon jälkeen olin vähintäänkin häkeltynyt tämän pelastajaöljyn voimasta. Huumaavan tuoksuinen öljycocktail sisältää hyvin imeytyvää jojobaa, voimakkaasti lihaskipuja lievittävää mäkikuismaa sekä nestekiertoa aktivoivaa ja mustelmien paranemista nopeuttavaa laventelia.

SOS-öljypullon sietäisi löytyä jokaisen kaapista, sillä se sopii käytettäväksi vauvasta vaariin eikä koskaan voi oikeastaan tietää milloin akuutti tarve iskee. Itse käytän tuotetta lähinnä löysäämään niskan ja hartian alueelle pesiytyneitä lihasjumeja ja kuukautiskramppeja (jotka ovat vähentyneet noin 80 %, kiitos ketogeenisen ruokavalion). Useampi lukijani on raportoinut öljyn helpottaneen lastensa kovia kasvukipuja, tämä vinkkinä teille joiden perheessä on pieniä ihmisiä.

PARAS HOITOVOIDE: P’ure Papaya Vapour Balm

Voihan nostalgia! Muistatteko lapsuudesta ne hetket, kun köllöttelitte sängyn pohjalla kaamean flunssan kourissa ja vanhemmat levittivät tummansinisestä lasipurkista Vick’s Vaporub -voidetta rintakehälle ja nenän alle? Hetken päästä olo helpotti ja uni tuli. No, vihdoin tälle apteekin kulttibalsamille on olemassa luonnonkosmetiikan vastine joka pesee tuon alkuperäisen aivan mennen tullen! Kutsun tätä kotoisasti flunssabalmiksi, vaikka se käy paljon muihinkin tilanteisiin – balmi esimerkiksi avaa todella hyvin myös allergioista aiheutunutta tukkoista nenää ja vilkastuttaa verenkiertoa.

Unelmanpehmeä voidepohja on tehty kookosöljystä ja sheavoista – imeytyvyys on huippuluokkaa. Avaavasta vaikutuksesta vastaa työteliäs eteeristen öljyjen joukko, jossa on antibakteerista eukalyptusta, rosalinaa, piparminttua, papaijauutetta ja sitruunamyrttiä. P’ure Papayaskincaren Vapour Balm on yksi niistä tuotteista, joka tulisi löytyä etenkin jokaisen lapsiperheen kotiapteekista (voide sopii yli 1-vuotiaille).

PARAS ITSEHOITOTUOTE: Nordic Health magnesium-kylpyhiutaleet

Tänä vuonna sukelsin oikein kunnolla rentouttavien jalkakylpyjen maailmaan, sillä tajusin kärsineeni kroonisesta magnesiumin vajauksesta vuosikausia. Pidän tätänykyä aina saatavilla ison pussin magnesium-kylpyhiutaleita, koska jalkakylpyjen kautta magnesium imeytyy todella hyvin ja mahdollistaa takuuvarmat prinsessaunet seuraavaksi yöksi. Löydät ison Mihin magnesiumia tarvitaan -artikkelini tästä – juttu sisältää myös rentouttavan magnesium-kylvyn ja DIY-magnesiumsuihkeiden ohjeet.

PARAS MONITOIMIVOIDE: P’ure Papayacare Ointment

Kotiapteekin luottotuotteiden saaga jatkuu: kermaisen täyteläinen papaijavoide on vedetön monitoimituubi, joka sopii lähes kaikkeen. Olen NIIN rakastunut tähän purtiloon! Minun kohdallani tämä on syrjäyttänyt lähes kokonaan Weledan Skin Foodin ja uskon, että moni ko. tuotteen tuoksua kammoksuva löytää silkkisestä ja jälkiruoalle tuoksuvasta papaijavoiteesta vähintään yhtä toimivan korvaajan. Papaijavoide sisältää sheavoita, makadamiaöljyä, jojobaa, papaijauutetta, mehiläisvahaa ja kehäkukkauutetta.

Ointment sopii tehohoidoksi kipeän rohtuneille huulille, lasten vaippaihottumia, kutinaa ja ihottumia rauhoittamaan, kasvojen suojavoiteeksi laskettelurinteessä tai pakkaskeleillä ulkoillessa (voide ehkäisee kosteuden haihtumista todella, todella tehokkaasti) sekä kuiville ja halkeileville kantapäille, kyynärpäille ja polville. Vinkki myös teille, joilla on tatuointeja tai sellaista harkitsette – papaijavoide on yksi parhaista luonnollisista hoitovoiteista tatuointien jälkihoitoon, sillä se pitää ihon kimmoisana ja nopeuttaa ihon parantumista huomattavasti.

PARAS SUIHKUVOIDE: Weleda Creamy Wash

Luulen, että Weledan kermaiset suihkuvoiteet keikkuvat Green Beauty Awardseissa vielä 10 vuoden päästäkin… Aika monet todella edulliset luonnonkosmetiikan suihkugeelit ovat tensideiltään omaan makuuni liian peseviä, jolloin ihosta tulee natisevan puhdas tai vähintään kevyesti kiristävä. Weledan suihkukermojen jälkeen tällaisesta ei kuitenkaan tarvitse olla lainkaan huolissaan, sillä iho jää silkkisen pehmeäksi. Suihkuvoiteiden intensiiviset tuoksut ovat match made in heaven, sillä ne on aikaansaatu eteerisillä öljyillä. Käytän vaihdellen tyrniä, granaattiomenaa, sitrusta ja laventelia – kaikki näistä ovat taivaallisia!

PARAS VARTALOVOIDE: Esse Rich Body Moisturizer

Kuinkakohan mones pullollinen minulla on menossa tätä Essen herkullisen Rooibos-teen tuoksuista vartalovoidetta? Nuorempana en käyttänyt vartalovoiteita juuri lainkaan, mutta tätä rakastan niin paljon, että pullosta on tullut saumaton osa iltarutiinejani. Voiteessa on kermainen, mutta hyvin imeytyvä koostumus ja se vain tekee niin hyvää huoneilman tai kesäisin auringon kuivattamalle iholle. Voiteessa on mm. marulaa, jojobaa, ihoärsytyksiä rauhoittavaa kigeliauutetta, rauhoittavaa rooibosta ja vastustamattoman ihania eteerisiä öljyjä kuten patsulia, ylang ylangia ja palmarosaa.

KUNNIAMAININTA: Weleda Seabuckthorn Body Lotion – Kaikki virkistyksen tarpeessa olevat hoi! Vaaleankeltainen tyrnieliksiiri on mitä piristävin eliksiiri janoiselle iholle. Voide imeytyy sukkelasti, siinä on täydellisen pehmeä koostumus ja tuoksu jää leijailemaan ihanasti ilmaan.

VARTALOÖLJY: Esse Body Oil

Uskallan väittää, että Essen vartaloöljy on yksi luonnonkosmetiikan parhaimmista sarjassaan. Koostumukseltaan kevyen vahamainen öljyeliksiiri muodostaa supersamettisen ja pehmeän pinnan sekä imeytyy kuin unelma, kiitos taidolla valittujen kasviöljyjen kuten ihoidenttisen jojoban, marulan, aprikoosin ja kevyen Kalaharin melonin. Öljyn tuoksumaailma puhkeaa kukkaan lämpimällä iholla ja siitä voi löytää patsulia, pienen häivähdyksen laventelia, palmarosaa, petitgrainia ja katajaa. Ikuinen talvisuosikkini!

PARAS AURINKOVOIDESARJA: Algamaris

Parhaan aurinkosuojasarjan pokaali ojennetaan tänäkin vuonna ranskalaiselle Algamarikselle, jolta löytyy parhaat suojatuotteet koko perheelle. Sarjan luottosuosikkeihini lukeutuu erityisesti SPF30 -aurinkosuojaspray, joka levittyy silkkisen tasaisesti, ei tahmaa, värjää ihoa ja antaa todella luotettavan suojan myös ulkomailla.

Green Beauty Awards Luonnonkosmetiikka Weleda Meditao Purepapayacare Esse Madara

HYGIENIA & KÄDET

PARAS DEODORANTTI: Weleda Sage Deodorant Spray

Olen siirtynyt viimeisen vuoden aikana käyttämään lähes täysin Weledan alkoholipohjaista salvia-deodoranttia. Käytän edelleen harvakseltaan voidemaista vaihtoehtoa, mutta salviadödö on kaikessa keveydessään ihana. Jossain vaiheessa ketogeenisen ruokavalion alkamisen jälkeen voidemainen dödö alkoi päivän mittaan haista hieman eltaantuneelle ja viimeistään siinä vaiheessa siirryin täysin salvia-suihkeeseen. Spray ei tahraa vaatteita, tuoksuu miedosti, kuivuu nopeasti ja neutraloi hienhajua todella tehokkaasti. Älyttömän hyvä unisex-arkituote, johon myös Tuomas tarttuu joka aamu.

PARAS KÄSIVOIDE: Weleda Seabuckthorn Hand Cream

Laukkuni vakituote. Pirskahtelevan hedelmäinen tyrni-käsivoide on omiaan jokaiselle kosteuttavaa, nopeasti kuivuvaa ja tahmaamatonta vaihtoehtoa etsivälle. Kerrassaan täydellinen voidetuubi korppukäsille niin raaka-aineita, toimivuutta kuin tuoksua myöten!

PARAS KÄSISAIPPUA: Mádara Infusion Vert Moisture Soap

Käsi ylös, kuinka monen mielestä käsisaippuan tuoksu ja ihotuntuma ovat ne tärkeimmät ominaisuudet? Viittailen täällä itse kaksin käsin! Latvialaisen Mádaran mustaan pumppupulloon pakattu saippua on ihastuttanut paitsi allekirjoittaneen, myös monet vieraamme. Hellävaraisten tensidien ansiosta saippua ei kuivata kätösiä edes pahimmilla pakkasilla, sitruunamelissan ja timjamin tuoksu on ihanan raikas ja pakkaus kaikessa graafisuudessaan kaunis. Todella hyvä vaihtoehto kaikille, jotka joutuvat syystä tai toisesta pesemään käsiä useamman kerran päivässä ja haluavat välttää korppusyndrooman.

PARAS HAMMASTAHNA: Ecodenta Triple Effect Toothpaste

Fresh is the name of the game! Ecodentan fluoriton hammastahna maistuu piparmintun ja propoliksen sekoitukselle, jättää mukavan raikkaan suutuntuman eikä muodosta hampaiden pinnalle jännän tuntuista kalvoa tai mattaista pintaa kuten monet muut luonnonkosmetiikan hammastahnat tuppaavat tekemään. Tähän mennessä paras luonnollinen hammastahna, jota olen milloinkaan käyttänyt!

PARAS SUUVESI: Ecodenta Minty Coconut Mouthwash

Luonnonkosmetiikassa ei ole juurikaan näkynyt suuvesiä, mutta Ecodenta on paikannut tämänkin puuttuvan palasen tällä superminttuisella suuvedellä. Tämä on erityisen toimiva raikastuspommi etenkin kaikille ketogeenista ruokavaliota aloitteleville, kun hengitys alkaa hetkeksi haisemaan.

PARAS SUUHYGIENIATUOTE: Keeko -kielenpuhdistin

Kielenpuhdistin on kuulunut jo vuosikaudet joka-aamuisiin arkisiin suuhygieniahetkiini enkä lähde ilman sitä myöskään matkoille. Kielen pinnalla on eniten bakteereja, joten jos kärsit haisulihengityksestä (ja vaikka et kärsisikään), kielenpuhdistaja on yksi tärkeimmistä suuhygieniatuotteista sekä salaisuus raikkaampaan hengitykseen.

Yön jäljiltä kielen pinnalle voi muodostua valkoista kuonaa, joka saa lähteä kielenpuhdistimella. Aiemmin minulla oli käytössäni muovinen versio, mutta onhan tämä kuparinen putsaaja hurjan paljon kauniimpi. Esteetikko rakastaa ja suu kiittää!

Kuvat Hannamari Rahkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards 2018: Luonnonkosmetiikan kasvojenhoitotuotteet
Green Beauty Awards 2018: Luonnonkosmetiikkameikit
Green Beauty Awards 2017: Kasvojenhoito
Green Beauty Awards 2017: Meikit