Kiputarina, jolla oli onnellinen loppu

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Kipugeeli Meditao Laventelioljy Luonnonkosmetiikka

Onnistuin hankkimaan ihan vastikään liian kovan intensiteetin ja työpäivän pituisella fyysisellä kuormituksella itselleni kunnon hermokivut molempiin käsiini.

Hermokipujumin vallassa ei ollut vain osa käsistä, vaan koko helahoito olkapäästä pikkurillin kynteen saakka. Ja nyt en puhu ”maitohapoille” menneistä lihaksista, joiden jäljiltä portaiden alaskävely tai vessanpöntölle istuminenkin on tuskaa, vaan nimenomaan aaltoilevasta hermokivusta.

Minulla on korkea kipukynnys, mutta tuona iltana itkin puhtaasta olemisen tuskasta. Missään asennossa ei ollut hyvä ja tuntui siltä kuin käsien kaikkia lihaksia olisi vedetty täysillä vastakkaisiin suuntiin. Kivun luonnetta kuvastaa ehkä parhaiten mielikuva siitä, että käsivarsissa olisi ollut migreeni.

Kipugeeli Meditao Laventelioljy Luonnonkosmetiikka 3

Tuomas hieroi käsivarsiani ja se auttoikin aina hetkellisesti. Lisäksi tein kylmä-kuumasuihkua, tankkasin magnesiumia, yritin pitää käsivarsia piikkimatolla, otin magnesium-jalkakylvyn, levitin Weledan arnicaöljyä, yritin juoda riittävästi ja lopulta oli turvauduttava myös tulehduskipulääkkeeseen, jotta sain nukahdettua (terkkuja ja kiitos sinne alakertaan jos luette tätä!).

Ensimmäisen yön pystyin nukkumaan vain selälläni, kädet vartalon vierellä. Millinkin liike suuntaan tai toiseen ja aaltoileva hermokipu oli seurana seuraavat pari minuuttia.

Seuraavana päivänä tilanne oli päiväsaikaan ihan ok, mutta iltaa kohden hermokipu alkoi palata rytinällä ja epätoivoni kasvaa. Muistin yhtäkkiä Meditaon laventeliöljyn, mutta minulla oli muistikuva, että olen käyttänyt pullolliseni jo loppuun. No niin olinkin, mutta onneksi – onneksi – tajusin tarkistaa kosmetiikkakaappini vielä toistamiseen, sillä olin tilannut viime talvena itselleni uuden pullollisen. Ahh, pieni pelastajapulloni.

Kipugeeli Meditao Laventelioljy Luonnonkosmetiikka 2

Tuomas levitti käsivarsilleni hyvän tujauksen öljyä ja aaltoileva kipu helpotti tunnin kuluessa niin paljon että pystyin olemaan normaalisti ja käyttämään käsiäni. Kyllä voi ihminen olla onnellinen, kun noihin kylkien vieressä roikkuviin pötkylöihin ei satu ja joilla voi vaikka keittää kaffia! Siinäpä asia, josta muistaa liian harvoin olla kiitollinen.

Viimeistään tämän kipukokemuksen myötä muistutan, että Meditaon laventeliöljyn tulisi kuulua jokaisen ensiapukaappiin.

Olen vannonut vuosia Weledan arnicaöljyn nimeen – joka on aivan mahtava tuote lievempiin kiputiloihin kuten hartiajumeihin – mutta tällä kertaa Meditao veti kyllä pidemmän korren. Tämä on varsinainen luonnonkosmetiikan lihasrelaksantti.

Öljycocktailin pohjana on ihoidenttinen jojobaöljy, jonka lisäksi mukana on mäkikuismaa sekä laventelia. Mäkikuisma rentouttaa erilaisia jumeja ja uskon, että juuri tämän raaka-aineen ansiosta kipuni hellitti niin pian. Laventeli tukee vaikutusta, sillä sen lisäksi että se rentouttaa mieltä, vaikutus ulottuu myös lihaksiin. Laventeli myös aktivoi nestekiertoa ja nopeuttaa esimerkiksi mustelmien paranemista.

Öljy sopii perheen pienimmille ja voisin kuvitella, että tämä on ihana tuote etenkin kivuliaista kasvukipuvaiheessa oleville lapsille. Öljyn käyttöä kannattaa harkita myös silloin, jos itsellä tai lapsella on vaikeuksia rauhoittua illalla – olen käyttänyt laventeliöljyä etenkin kaamosaikana rauhoittamaan mieltä ennen kuin käyn nukkumaan, toimii myös terapeuttisesti.

Tällaisten SOS-tilanteiden lisäksi laventeliöljy sopii kipeille tai revähtäneille lihaksille, niskajumeihin, kuukautiskipuihin ja ohimoille hierottuna päänsärkyä taltuttamaan. Siis melkeinpä kaikkeen muuhun paitsi juomiseen.

Kuvat Hannamari Rahkonen

piu

Mahtava vinkki....tää menee heti ostoslistalle.
Kärsin "kroonisesta" kokokehon jumitustiloista ja kivuista.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Suosittelen tosi lämpimästi, sen lisäksi että tää tuoksuu taivaalliselle, toimii näemmä tositilanteessakin!

Vastaa
Ulpu

Tää öljy on ihan parasta! Auttaa nopsaan esim. menkka -ja ovulaatiokipuihin, kun hieroo alavatsaan. Myös hartiahieronta tällä auttaa jumeihin ja lapsen jalkojen kasvukipuihin olen käyttänyt hyvällä menestyksellä ja toimii tosiaan rauhoittavasti myös.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

No sanoppa muuta, tämä on niin ihana pelastajatuote monenlaiseen lihasjumiin- ja kipuun. Ja hei, ihan mahtava kuulla konkreettisia kokemuksia siitä että öljy todella auttaa lasten kasvukipuihin.

Vastaa
Anna

Hei, saako tätä öljyä vielä jostain hankittua?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Ei tietääkseni saa.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Uneton Rovaniemellä + 4 vinkkiä parempaan yöuneen
Budjettilöytö: Ihanan raikas Benecos Sassy Salmon -poskipuna
Flunssapotilaan 9 vinkkiä parempaan sairasteluun
Kesän raikkain ja hehkuvin meikkilook