Piparminttubrowniet
Kun valmistin näitä piparminttubrownieita ensimmäisen kerran, ihastuin välittömästi. Täyteläinen suklaapohja ja raikas piparminttu ovat lyömätön yhdistelmä. Browniet syntyvät nopeasti ja maistuvat todistettavasti myös niille, joille terveelliset herkut eivät ole vielä tuttuja. Reseptin voi muokata helposti myös vähähiilihydraattiseen tai ketogeeniseen ruokavalioon sopivaksi.
Viikko on syytä aloittaa makein kujein, sillä ensimmäinen kirjani julkaistaan huomenna! Raakaleivonnan parhaat -e-kirjaa on punottu yhteen rakkaudella, siksi tuntuukin uskomattomalta, että julkaisupäivä on yhden yön päässä. Toiveeni mukaisesti kirja on erittäin visuaalinen ja sen 180 sivulle on sisällytetty runsaasti raaka-aineinfoa, leivontavinkkejä, suuria kuvia, herkullisia reseptejä ja hyvää mieltä. Siis kaikkea sellaista mitä tarvitsemme pimeän kaamosajan keskellä tarpomiseen. Tässä sinulle pieni maistiainen kirjan herkkuosastolta.
Vinkki: Jos haluat valmistaa gluteenittomat browniet ketogeeniseen ruokavalioon sopivina, korvaa cashewpähkinät makadamiapähkinöillä ja käytä hunajan sijaan makeutuksena steviatippoja!
Piparminttubrowniet
8 kappaletta
Browniepohja:
Sulata kookosöljy juoksevaksi vesihauteessa. Mittaa kookoshiutaleet tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi jauheeksi. Kaavi kookosjauhe kulhoon. Lisää joukkoon sula kookosöljy, kaakaojauhe, lucuma ja mausteet. Sekoita brownie-seos lusikalla sekaisin. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Vuoan on hyvä olla kooltaan vähintään 15 x 15 cm, jotta leivoksista ei tule liian paksuja.
Piparminttukuorrute:
Sulata kookosöljy juoksevaksi vesihauteessa. Mittaa tehosekoittimeen kookosöljy, pähkinät, hunaja ja lesitiinijauhe. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Lisää joukkoon piparminttuöljy ja sekoita vielä kerran kevyesti. Kaada piparminttukuorrute brownie-pohjan päälle. Siirrä brownie jääkaappiin noin tunniksi. Leikkaa brownie paloiksi terävällä veitsellä. Säilytä jääkaapissa. Nauti hyvässä seurassa.
Vinkki: Voit värjätä piparminttukuorrutteen vaaleanvihreäksi lisäämällä joukkoon 1 tl vehnänorasjauhetta.
Hyvän ruoan kirja
Hyvän ruoan kirja (Readme) sisältää yli kahdeksankymmentä vähähiilihydraattista ja ketogeenista reseptiä, joista suurin osa on suolaisia arkiruokia. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia, sokerittomia ja viljattomia – mutta ennen kaikkea isoilla mauilla ladattuja. Kirjoitin Hyvän ruoan kirjan tehdäkseni terveellisesti syömisestä helppoa, kaunista ja hauskaa, auttaakseni minimoimaan turhat köökkistressit ja vetämään mutkat suoriksi oikeissa kohdissa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kirja tarjoaa yli 300 sivun verran kokonaisvaltaista taide-elämystä upeiden valokuvien, reseptien sekä tarinoiden muodossa. Opetan sinut hapattamaan kausivihanneksia, paistamaan kalan ja kanan oikeaan kypsyyteen, maksimoimaan vaatimattomien kasvisten maut marinoimalla, kuullottamaan ja yhdistelemään makuja uudella tavalla. Tutustu kirjaan tästä!
Instagram – @hannamariyellowmood
Facebook – Yellow Mood
Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani
Kuvat Hannamari Rahkonen
Vi jummijammi, miten herkuilta nämä näyttävät! Arvostan myös suuresti lyhyttä raaka-ainelistaa :)
Nämä ovat moneen otteeseen hyväksi havaitut - varsinainen luottoresepti!
Kiitos ohjeesta! Eikö cashewpähkinöitä tarvitse liottaa?
Ei tarvitse ja syy on se, että liotetuilla pähkinöillä kuorrutteesta tulisi liian vetistä :)
Voisikohan hunajan korvata esim. Agave-siirapilla?
Hunajan voi vallan mainiosti korvata agavella tai vaikka vaahterasiirapilla :)