Rommirusina-suklaakakku

Ystävät, nyt juhlitaan. Ja mikäpä juhla se olisi se sellainen, jossa ei ole tarjolla kunnon kaakkua? Yellow moodissa kakku kuuluu juhlaan yhtä varmasti kuin lumi pohjoisen talveen.

Marraskuu mielletään usein aika synkäksi ajanjaksoksi ja jos totta puhutaan, kyllähän tämän vähenevän auringonvalon vaikutus on nähtävissä vähintäänkin mielen sopukoissa. Ehkä juuri tästä syystä olen pyrkinyt jo usean vuoden ajan järjestämään marraskuulle kivoja virstanpylväitä, asioita joita odottaa tai joita voi syystä tai toisesta hieman juhlistaa. Pimeinkin aikakausi saa valoreunuksen, kun sen täyttää juhlahumulla.

Rommirusinakakku_rumraisincake_glutenfree_dairyfree_yellowmood 2

Tänä vuonna aihetta juhlaan on moninkertaisesti. Yellow moodin uusi, ihana ja entistä visuaalisempi etusivu julkistettiin eilen. Raakaleivonnan ABC -e-kirjan juhlat ovat vasta edessä, mutta nekin pyöräytetään käyntiin vielä seuraavan kahden viikon aikana. Meidän perheessämme marraskuussa juhlitaan joka vuosi myös eräästä kolmannesta syystä. Kihlauduimme mieheni kanssa eräänä marraskuun yönä, tämä on parhain muisto mitä marraskuu voi minulle koskaan tarjota. Tänä vuonna saamme juhlia lupaustamme jo kahdeksannen kerran. Matka taittuu kiireen vilkkaa hyvässä seurassa!

Mietin jonkin aikaa minkä tyylinen kakku sopisi parhaiten näiden juhlateemojen ympärille. Mikä lämmittäisi marraskuun kylminä sekä pimeinä iltoina? Mieleeni piirtyi kuva valkoisella hunnutetusta rommirusina-suklaakakusta, jonka pehmeyden ja mehevyyden pystyin melkein maistamaan suussani, vaikka kakku oli vasta ajatus. Rommissa marinoituja rusinoita, suklaista kakkupohjaa ja silkkistä moussea.

Kakusta tuli paljon enemmän kuin ajatukseni. Se on taatusti aikuiseen makuun eikä sen mehevyydelle löydy heti voittajaa. Siispä, tämä kakku toimikoon oodina arjen juhlalle, uusille aluille ja rakkaudelle.

Rommirusinakakku_rumraisincake_glutenfree_dairyfree_yellowmood


ROMMIRUSINA-SUKLAAKAKKU

18 cm irtopohjavuoka


Rommirusinat

2 dl sultanarusinoita

1 dl rommia

Mittaa rusinat ja rommi tiiviiseen lasiastiaan. Sekoita ja sulje kansi. Anna rusinoiden tekeytyä huoneenlämmössä yön yli.

Gluteeniton suklaakakkupohja

3 kananmunaa

1 1/2 dl kookossokeria

2 dl rommirusinoita

1,6 dl riisijauhoa

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 rkl kokonaisia psylliumin siemeniä

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän kautta muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten. Siivilöi rusinoista pois ylimääräinen rommi. Mittaa rusinat ja lisää ne taikinan joukkoon lusikalla kevyesti käännellen.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuokaan. Paista kakkua 175°C uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla uunista tullessa ja leikkaa sen jälkeen kahteen samankokoiseen osaan.

Rommirusinakakku_rumraisincake_glutenfree_dairyfree_yellowmood 3

Vinkki: Käytä täytteeseen kookosmaitoa, jonka rasvaprosentti on vähintään 20-25 % . Säilytä kookosmaitotölkit jääkaapissa vähintään yksi vuorokausi ennen vatkaamista. Pirkan kookosmaito toimii tähän tarkoitukseen erinomaisesti.

Rommikuorrute

6,5 dl kovettunutta kookosmaitoa

1 dl hunajaa

1 dl sulaa kaakaovoita

1/2 dl rommia

Raasta kaakaovoi ja sulata se juoksevaksi vesihauteessa. Avaa kookosmaitopurkit ja valuta ylimääräisen neste pois. Mittaa kovettunut kookosmaito kulhoon ja lisää joukkoon hunaja. Vatkaa vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää seokseen sulanut kaakaovoi tasaisena norona vatkaten seosta koko ajan vatkaimen pienimmällä teholla. Lisää seokseen rommi ja vatkaa, kunnes täyte on tasaista.

Jaa seos kahteen osaan. Valmista ensimmäisestä osasta rommirusina-suklaamousse ja laita toinen osa tiiviiseen lasiastiaan jääkaappiin myöhempää kakun kuorrutusta varten.

Rommirusina-suklaamousse

1/2 täytteen peruspohjasta

n. 1 dl rommirusinoita

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Mittaa peruspohjan sekaan kaakaojauhe ja vatkaa sekaisin. Lisää täytteeseen jäljelle jääneet rommirusinat ja sekoita lusikalla sekaisin.

Rommirusinakakku_rumraisincake_glutenfree_dairyfree_yellowmood 1

Kakun kokoaminen

Kakku kannattaa täyttää suoraan irtopohjavuokaan, jotta se säilyttää ryhtinsä hyytymisen ajan. Jätä siis alin kakkukerros paikalleen ja kiinnitä puhdistettu irtopohjavuoan reunus pohjaan.

Kostuta kakkupohjat halutessasi vahvalla kahvilla. Levitä rommirusina-suklaamousse alimmaisen kakkupohjan päälle. Nostele täytettä lusikalla ja sekoita kevyesti ilmakuplien poistamiseksi. Laita toinen kakkupohja täytteen päälle. Siirrä kakku tekeytymään jääkaappiin yön yli (mutta vähintään kolmeksi tunniksi).

Kakun koristelu

Irrota valmiista kakusta irtopohjavuoan reunus. Levitä valkoinen perustäyte kakun pinnalle ja reunoille levityslastalla, nuolijalla tai leveällä veitsellä. Sihtaa kakun päälle tummaa kaakaojauhetta, miksei myös raastettua suklaata.

Nauti tärkeimpiesi kanssa.

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Annika

Olisipa ihana jos saisit napsattua myös kuvan aineksista joita käytät leivonnassa, näin saa kuvan motä tuotteita käytössä ja helpompi löytää kaupasta plus näkee paljonko kaikenlaista tarvitaan:)

Ihanan herkullisen näköinen teos:)!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos hyvästä ajatuksesta Annika! Pohdin miten voisin toteuttaa tämän jatkossa. Helpottaisiko se, jos resepteissä käytetyt raaka-aineet olisivat yksinkertaisesti listattuna?

Vastaa
Annika

Sekin kyllä helpottaisi:) jos on jotakin erikoisempaa niin olisi kiva tietää mistä tuotetta löytää jos ei ihan perusmarketeista löydy.

Muuten millähän tuon rommin korvaisi? Tekisin tätä huomenna ja koska meillä pieni poika niin en rommia siksi laittaisi mutta mikähän ajaisi asian, olisiko sulla ideaa?:)

Mari

Hei. Mitä kookosmaitoa käytät? Olen kokeillut eri kookosmaitoja aiemmissa leipomuksissani, mutta yhtäkään en ole saanut kovettumaan.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Käytän Pirkan täysirasvaista kookosmaitoa, sillä se vatkaantuu kaikista parhaiten. Kookosmaidon on tärkeää olla täysirasvaista (20-25 %), vähintään vuorokausi jääkaappisäilytyksessä ennen käyttöä.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Heleyttävä kahvikuorinta
Tuorepuristettu sitrusmehu
Välimerellinen artisokkasalaatti
Ketopizza kantarellilla ja rapealla pekonilla