Herkullinen karpalovaahto
Mikäli olet keittiössä vähimmästä lyhimpään edustavaa ihmistyyppiä, on tämä resepti kuin tehty sinulle. Kardemumma-karpalomousse on äärimmäisen maukas tarjottava suuremmallekin seurueelle ja sen voi valmistaa myös päivää tai kahta etukäteen ilman, että maku tai ulkonäkö kärsii. Näyttävien annosten lisäksi moussea voi hyödyntää täytekakkujen täytteenä tai kuorrutuksena.
Mousse on täydellinen yhdistelmä kirpeän hapokasta karpaloa, kermaista kookosta, hunajan pehmeyttä ja lämmittäviä talvimausteita. Makeutus taittaa karpalon pahimman hapokkuuden ja jättää kuitenkin jäljelle marjan persoonallisen potkun. Mikäli et ole karpaloiden ylin ystävä, voit korvata ne vadelmilla, mansikoilla, mustikoilla tai mustaherukoilla, oikeastaan moussea voi valmistaa lukemattomin erilaisin variaatioin. Resepti on Yellow moodin muiden reseptien tapaan maidoton, gluteeniton ja tällä kertaa myös pähkinätön.
KARDEMUMMA-KARPALOVAAHTO
6 annosta
gluteeniton, maidoton, sokeriton
550 g kookoskermaa
3 dl jäisiä karpaloita
140 g hunajaa
100 g neitsytkookosöljyä
4 rkl lucuma-jauhetta
1 rkl kardemummaa
Sulata kookosöljy vesihauteessa. Mittaa sen jälkeen kaikki ainekset blenderiin ja pyöritä suurimmalla vastuksella tasaiseksi mousseksi. Laita mousse jääkaappiin tekeytymään noin 15-30 minuutiksi ja annostele maljoihin. Viimeistele mousse karpaloilla, granaattiomenansiemenillä, kardemummalla ja raakasuklaarouheella.
Makeaa viikonloppua kaikille herkkusuille!