Vadelma-suklaahippujäätelö
Ajattelin aloittaa varhaiset kesäfiilistelyt keittiön puolelta, sillä mikäpä olisi parempi tapa virittäytyä lämpöisiin tunnelmiin kuin kotitekoinen jäätelö? Tämä ihana ketogeeninen jäätelöresepti on sekoitus kermaista täyteläisyyttä, rouskuvaa suklaata ja vadelmien kirpeyttä. Kesällä voikin sitten käyttää kohmeisten pakastevadelmien sijaan tuoreita, itse kerättyjä marjoja.
Vadelma-suklaahippujäätelö
6-8 annosta
1. Vatkaa kananmuna kulhossa ilmavaksi ja kovaksi vaahdoksi.
2. Valuta kookosmaidosta ylimääräinen neste pois ja lusikoi paksu kookosmassa erilliseen kulhoon. Vatkaa kookoskerma jämäkäksi.
3. Lisää sekaan suklaarouhe, vadelmat, stevia, vanilja ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi vaahdotettu kananmuna ja kääntele se jäätelömassan sekaan varovaisesti, jotta ilmavuus säilyy.
4. Kaada valmis jäätelömassa astiaan ja laita pakastimeen. Käy sekoittamassa jäätelömassaa noin 3-4 kertaa jäätymisen aikana. Mikäli haluat päästä hivenen helpommalla, voit tehdä jäätelöt suoraan jäätelömuotteihin.
Myönnän sen ilomielin: viime kesä oli niin ihana, että odotan jo malttamattomana tätä kesää. Auringon lämpö, jokiveden viileys, jalkapohjia kutitteleva santa, sormille sulavat jäätelötötteröt ja hyvät ystävät muodostavat maanpäällinen kesäparatiisini. Janoan uusia kokemuksia yöttömistä öistä, kesätuulessa lepattavista hameenhelmoista, huolettomista tanssiaskelista – ja tietysti jäätelöstä!
Jos et ole kookoksen ystävä, suosittelen lisäämään reseptiin 3 rkl tummaa kaakaojauhetta, sillä sen täyteläinen maku peittää kookoksen lähes kokonaan. Kermainen suklaahippu-vadelmajäätelö, ai miten ihana ajatus – sitä teen viikonlopun kotibrunssille.
Iloista viikkoa!
Instagram – @hannamariyellowmood
Facebook – Yellow Mood
Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani
Kuvat Hannamari Rahkonen