Yellow Mood -tiimi 1/4: Hannamari Rahkonen

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

alpa-valmistaa-villavaatteita-joilla-parjaa-pohjoisessa-rovaniemella-9

Miten alkaa maailman paras päivä?

Arvostan sitä, että saan herätä rauhassa painavan untuvapeiton alta ja käpertyä siihen tiukasti tietäen, että voi nukahtaa hetkeksi uudelleen. Ikkunasta tuleva auringonpaiste on aina plussaa, siitä tulee välittömästi hyvä mieli. Rakastan aamupalapöydässä lorvimista ja pitkän kaavan brunsseja, etenkin jos niitä ei ole tarvinnut valmistaa itse. Olen vähän hidas käynnistymään aamuisin ja nautin hiljaisuudesta, siitä ettei tarvitse puhua yhtään mitään. Viime aikoina olen herännyt useampanakin aamuna siihen, että Tuomas on tuonut yöpöydälleni vastapuristamansa mehun, espresson ja munakkaan – siinä saa vääräjalkapäiväkin täysin uuden mahdollisuuden! Arkirakkautta parhaassa muodossa.

Miten luonnollinen hyvinvointi ja ekologisuus näkyvät arjessasi?

Varmasti nuo arvot näkyvät parhaiten kulutustottumuksissa. Pyrimme ostamaan pitkäikäisiä tavaroita kotiin ja mahdollisimman luonnonmukaisista materiaaleista valmistettuja vaatteita. Kengissä ja laukuissa suosin kestäviä materiaaleja kuten nahkaa ja huollatan ne säännöllisesti suutarilla pidentääkseni käyttöikää. Pesemme pyykkimme lämpötilasuositusten mukaan, jotta ne säilyisivät hyvänä pitkään eivätkä nyppyyntyisi.

Käytämme lasisia säilytysastioita muovisten sijaan. Kodin sisustusesineiden ja kalusteiden suhteen pyrimme valitsemaan moneen eri käyttötarkoitukseen taipuvia vaihtoehtoja. Esimerkiksi koirillemme ostetut kotimaiset koivuvanerista valmistetut PIILO-koiranpedit toimivat myös yöpöytänä ja tarvittaessa tuolina. Käytämme paljon kierrätyspakkauksiin pakattua (muovitonta) kosmetiikkaa, kestokasseja kaupassa käydessä ja kierrätämme ahkerasti (kirjoitan pian maailman kauneimmasta ja funktionaalisesta kierrätysjärjestelmästä).

Mietin aina kahdesti ennen hankintojen tekemistä ostettavan asian tarpeellisuutta enkä osta ikinä turhaa krääsää. Joskus olisi kiva ostaa jotain ostamisen vuoksi, mutta jos en tarvitse mitään, tuote jää kauppaan.

Meillä ei nipoteta hyvinvoinnista ja ”terveellisesti syömisestä” – olemme ruoan suhteen aika rentoja ja syömme esimerkiksi lihaa ja kalaa. Yritämme syödä mahdollisimman värikkäästi, kausiajattelua hyödyntäen sekä luomua ja Reilua kauppaa suosien. Nyt talvella yksi arjen luottokasvisruoistamme on lämmittävä linssikeitto.

alpa-valmistaa-villavaatteita-joilla-parjaa-pohjoisessa-rovaniemella-3

”Rakastan aamupalapöydässä lorvimista ja pitkän kaavan brunsseja, etenkin jos niitä ei ole tarvinnut valmistaa itse.”

Minkä aihealueen juttuja sinulta voi odottaa Yellow Moodiin?

Nyt kun ympärillä on huikea tiimi ottamassa koppia monista sellaisista aiheista, joista itse haluaisin lukijana lukea, mutta joita en varsinaisesti itse halua kirjoittaa, keskityn varmasti entistä enemmän luonnonkosmetiikkaan, kodin sisustusratkaisuihin, mentaaliseen jaksamiseen ja sen tukemiseen, mielenkiintoisten ihmisten haastatteluihin, reseptien luomiseen ja arkipäivän kuulumisiin. Arjen pienet huomiot tuntuvat tärkeiltä, vihdoin niille on tilaa niin pääkopassa kuin tekstieditorillakin.

Mikä biisi pelastaa kun kaikki tuntuu menevän pieleen?

Koen Sian Never Give Up -biisin juuri tällä hetkellä todella voimaannuttavana ja hieman surumielisestä häivähdyksestään huolimatta sen voisi sanoa pelastavan kökön päivän. Välillä kaikki menee päin prinkkalaa itsestä johtumattomista syistä ja silloin on ihan kiva saada muistutus siitä, ettei antaisi epäreilujen tapahtumien aiheuttamien lieveilmiöiden nujertaa sitä miten toteuttaa omaa tapaansa olla ihminen.

Mitkä asiat ohjaavat sinua eteenpäin elämässäsi?

Vapaus, rohkeus elää omannäköistä elämää. Suunnittelun ja suunnittelemattomuuden tasapaino. Muiden ihmisten kunnioittaminen – se on avain pitkäkestoisiin ja toimiviin ihmissuhteisiin. Eteenpäin ohjaa myös se sisäinen voima ja intuitio, jotka ovat olleet osa minua jo kuulemma synnytyslaitokselta lähtien – sisu on ehkä terminä lähimpänä sitä mitä tarkoitan, vaikka se tuntuu tässä yhteydessä hieman laimealta kuvaukselta.

alpa-valmistaa-villavaatteita-joilla-parjaa-pohjoisessa-rovaniemella-14

”Koirat ovat mieletön ilon ilmentymä ja henkinen voimavara eikä kukaan ihminen saa minua nostettua pahan tuulen pyörteestä kuten he.”

TOP5 luonnonkosmetiikkasuosikkiasi?

Suosikkeja olisi todella paljon eivätkä ne kaikki mahdu tänne (saitin luonnonkosmetiikka-osiosta löytyy parhaimmat tuotteet edullisesta, keskihintaisesta ja kalliista kategorioista!), joten laitoin tähän listaan just tämän hetken säännöllisimmällä käytöllä olevat suosikit.

1) May Lindstrom Skin – The Clean Dirt. Tästä mustaan lasipulloon pakatusta sihisevästä luksusliasta on tullut stressin täyttämän loppusyksyni ja kaamosaamujeni kirkastaja.

2) 100 % Pure Bright Eyes Mask. Kirkkaan vihreiden hulkkiläpysköiden käytön jäljiltä katse on virkeämpi ja silmänaluspussukat matalammat. Loistava arjen tuhkimotuote, jolla on lisäksi komiikka-arvoakin.

3) Kjaer Weis -meikkipohja. Superpeittävä ja silti niin luonnollinen meikkipohja. Yksinkertaisesti paras meikkituote ja peitaine sarjassaan!

4) Tata Harper Nourishing Oil Cleanser. Vihreään lasipulloon pakattu puhdistusöljy tekee päivittäisestä kasvojenhuoltorutiinista monta astetta mukavampaa. Täydellinen putsari talvea kohden. Eteeristen öljyjen tuoksu on sekin mainio ase pimeää kaamosta vastaan.

5) Patyka Pearl Grape Shower Gel. Suihkugeeli tuoksuu kuplivan makealle jälkiruokaviinille, koostumus ei kuivata ja pakkaus on kaunis. Juuri sopivaa arjen luksusta ihmiselle, joka rakastaa kuumia suihkuja!

Mistä unelmoit juuri nyt?

Hyvin arkisista asioista. Siitä, että valokuvauskouluni ensimmäinen näyttö olisi ohi (koska olen superjännittäjä), saisin vähän enemmän vapaita viikonloppuja, pääsisin tanssitunneille, Rulla ei kasvaisi liian nopeasti ja kaamosaika kohtelisi rajuudestaan huolimatta pehmeästi.

Mikä saa sinut nauramaan?

Riemu ja Rulla. Koirat ovat mieletön ilon ilmentymä ja henkinen voimavara eikä kukaan ihminen saa minua nostettua pahan tuulen pyörteestä kuten he. Onnistumisprosentti on aina 100. Viime aikoina on naurattanut Rullan päiväunien jälkeiset hulvattomat rakkauskohtaukset.

Jos saisit minkä tahansa luonnonkosmetiikan tuotteen minkä valitsisit ja miksi?

Tähän on ihan pakko listata kaksi vaihtoehtoa: Vintner’s Daughter Active Botanical Serum tai Tata Harper Concentrated Brightening Essence. Vintnerin öljyseerumi on täyttä tavaraa; se sisältää 22 erilaista uutetta ja eteeristä öljyä. Mielenkiintoisimpia raaka-aineita seerumissa ovat verenkiertoa stimuloiva pihkaöljy ja kirkastava kurkumanjuuriöljy. Tatan kasvoveden ja seerumin sekoitusta muistuttava ihmevesi on niin älyttömän hintainen, että sen on pakko olla hyvä – näin haluan ainakin uskoa! Vedettömän tuotteen pohja koostuu kirkastavasta sitruunavedestä, laventelivedestä ja kasviglyseriinistä, joiden lisäksi tehoaineiden joukosta löytyy lukemattomia tehokkaita kasviuutteita.

Minkälaisia terveisiä haluaisit lähettää Yellow Moodin lukijoille?

Tunnen teitä kohtaan suurta kunnioitusta ja olen todella ylpeä siitä miten tänne on päätynyt valtava joukko tiedostavia, älykkäitä ja avarakatseisia persoonia. Olen aivan älyttömän kiitollinen siitä, että Yellow Moodin keskustelukulttuuri on pohjautunut aina kunnioitukseen, vaikka asioista ei oltaisi oltu aina samaa mieltä. Hidastakaa hieman tahtia kaamoksen alla ja ottakaa työlistalle iloa tuovia asioita, mitä ne itse kukaiselle sitten ovatkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Tule tapaamaan minua I love me -messuille!
Ketoosissa -e-kirjan ennakkomyynti on alkanut!
Eettistä & aidosti tehokasta etanakosmetiikkaa
Vuosikooste 2016