Green Beauty Awards 2016: Hiukset ja kauneusvälineet

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Kulunut vuosi oli suoranaista kulta-aikaa hiustuotteiden suhteen, sillä löysin ihan mielettömiä timantteja muotoiluun, pesuun ja pesuvälin pidennykseen. Kauneusvälineiden suhteen valinnat ovat osittain samoja kuin viime vuonnakin, sillä muutamista luottotuotteista ei vain voi luopua. Löydät postauksesta myös riittoisan sivellinshampoon, ympäristöystävällisen shaverin ja metsältä tuoksuvan hiusöljyn. Olkaa hyvät!

luonnonkosmetiikan-parhaat-hiustuotteet-yellowmood-2

HIUSTUOTTEET

Paras shampoo: Evolve Superfood Shine

Pitkien hiusten myötä olen tullut entistä tarkemmaksi shampoon valinnan kanssa. Monikaan luonnonkosmetiikan shampoo ei levity pitkiin hiuksiin toivomallani tavalla tai pesutulos jättää muuten toivomisen varaa. Evolven shampoo on ehdottomasti yksi luonnonkosmetiikan shampoiden timanttisimmista yksilöistä niin laadun kuin hinnankin suhteen.

Kahden mantelin määrä shampoota riittää erinomaisesti pitkien hiusten pesuun ja tuote muodostaa myös rakastamani kevyen vaahdon. Kutrit jäävät pesun jäljiltä kiiltäviksi ja pysyvät helposti puhtaina pari päivää. Shampoon sisältämä baobab-siemenproteiini lisää hiusten kiiltoa sekä pehmeyttä, antaa hiuksille luonnollista suojaa UV-säteilyltä ja toimii myös lämpösuojana.

Paras hoitoaine: Rahua Omega 9 Hair Mask

Kutrini ulottuvat nykyään miltei puoleen selkään ja havahduin tänä vuonna siihen, että sitä hoitoainettakin kannattaisi käyttää joskus. Rahuan luksushiusnaamio sopii kaltaiselleni laiskottelijalle, joka ei jaksa läträtä joka pesulla hoitoaineen kanssa.

Tämän SOS-tuotteen ansiosta kuiville latvoille on saanut sanoa hyvästit ja toivottaa tervetulleeksi sileät ja kiiltävät latvat! Hiuksista tulee sileät ja kaikki karheus on tipotiessään. Pituudet laskeutuvat kauniisti ja ovat helposti käsiteltäviä. Tehokosteuttavasta vaikutuksestaan huolimatta tehohoitoaine ei jätä hiuksia rasvaisiksi tai tahmeiksi. Koostumus on silkkaa taikaa.

Yhden tehohoidon vaikutus kestää noin viikon ja sen jälkeen uusin sen. Naamiossa käytetty rahuaöljy omaa erityisen pienen molekyylirakenteen ja tunkeutuu hiuksen kuitukerrokseen asti. Raaka-aineena se on erittäin korjaava ja siksi vahvistusta kaipaaville kutreille juuri oikea valinta – öljyn pienet molekyylit täyttävät hiuksen huokoiset kohdat ja tekevät siitä vahvemman.

luonnonkosmetiikan-parhaat-hiustuotteet

Paras kuivashampoo: Rahua Dry Shampoo

Julistin huhtikuussa, että mikäli haluat kokeilla tänä vuonna yhtä uutta luonnonkosmetiikan hiustuotetta, se on tämä kuivashampoo. Olen odottanut luonnonkosmetiikkaan niin kauan kuivashampoota kuin vain jaksan muistaa ja siksi olin ja olen aivan tajuttoman koukussa tähän tuotteeseen. Huonot hiuspäivät on vihdoin pelastettu, kun takataskussa on kahden minuutin suihkuta ja juokse -pelastaja.

Jauhe on vaaleaa, mutta huolellisella harjauksella se sulautuu hiusten omaan väriin. Jauhe tekee omista hiuksistani helposti sähköiset, siksi suihkautan kutreille esimerkiksi DABBA-kukkaisvettä taltuttaakseni akuuteimman professorilookin.

Paras hiusten öljyhoito: DABBA Strenghtening Hair Oil

Ah, musta lasipullollinen täynnä suomalaisen metsän tuoksua öljyn muodossa! Käytin lyhempihiuksisena hiusöljyjä harvakseltaan, mutta vauhdilla kasvaneiden kutrien myötä on ollut aika ottaa käyttöön myös öljyhoidot. DABBAn upea uutuus ansaitsi heti paikan tämän vuoden luottotuotteissa.

Levitän öljyä pari kertaa viikossa pesun jälkeen latvoihin ja föönaan hiukset vasta sen jälkeen. Öljy tekee hiuksista ravitut ja silkkiset pitkäksi aikaa eivätkä latvat ole niin hapsottavat. Huumaava tuoksu tulee männynneulasuutteesta, jota en ole ikinä ennen kuullut käytettävän kosmetiikassa – mikä innovaatio! Aidot raaka-aineet, konstailemattomat koostumukset, huokeat hinnat ja tyylikkäät pakkaukset. DABBA on ihana kauttaaltaan.

Paras suolasuihke: DABBA Baltic Sea Salt Spray

Yksi DABBAn syysuutuuksista oli raikkaan tuoksuinen suolasuihke, joka sisältää hiusten rasvoittumista hillitsevää männynneulasvettä ja puhdasta merisuolaa. Hiukset saavat rakennetta muuttumatta kuitenkaan koppuroiksi. Kaunis pullo ja loistava hinta-laatusuhde.

Paras muotoilutuote: John Masters Organics Volumizing Foam

Ihana, ihana tuote. Muotovaahdolla saa hurjaakin kuohkeutta lättänään tai ohueen hiuslaatuun. Hiuksista tulee runsaamman näköiset ja vaahto kaitsee kuosiin myös pienet ja pörröiset vauvahiukset. Talviolosuhteissa arvostan erityisesti sitä, että kutreista tulee vähemmän sähköiset. Vaahtoa voi käyttää suoristusraudan alla, pisteet siitäkin. 

luonnonkosmetiikan-parhaat-hiustenhoitotuotteet-mukana-rahua-dabba-ja-john-masters-organics-3

KAUNEUSVÄLINEET

Paras vartalonkuorinta: Eco by Sonya Exfoliant Glove -kuorintakinnas

Tämä kuorintakinnas oli paras myös viime vuoden listassa enkä nähnyt syytä vaihtaa tilalle mitään muuta pelkästä vaihtamisen ilosta. Kuorintakinnas on ohutta ja karheaa kangasta, josta ei irtoa kuituja ja joka kuivahtaa nopeasti. Kuorinnan voimakkuutta ja tehoa voi säädellä itse sillä miten lujaa pyörittää kinnasta ihon pinnalla. Kuorintakinnas sopii ihon kuivaharjaukseen tai kostealle iholle suihkussa käytettäväksi. Kuorinnan jälkeen iho on uskomattoman pehmeä ja heleä.

Paras hiustuote: Aquis Hair Turban

Hiusturbaani oli mukana myös viime vuonna parhaana hiustuotteena. Tämä vaatimaton pikkuhuppu on niin nerokas keksintö, etten enää halua olla ilman. Pehmeä kangas imee itseensä hiuksissa olevan kosteuden ja pysyy paikallaan kätevän nappikiinnityksen avulla. Mainittakoon myös, ettei Aquisin käyttöönoton jälkeen ole ollut ikävä kylpyhuonepyyhkeistä tehtyjä turbaaneja.

Paras meikkisivellinsarja: Kjaer Weis

Tänä vuonna halusin valita listaan myös kokonaisuudessaan parhaan sivellinsarjan. Kjaer Weisin siveltimissä on esteettisen kaunis ja pelkistetty ulkoasu. Siveltimien karva on synteettistä ja pehmeää. Harjakset tuntuvat iholla erittäin miellyttävältä.

Ehdottomia suosikkejani ovat viistopäinen Brush Angle -sivellin, jolla saa tehtyä hyvin tarkkoja rajauksia ja Foundation Brush -sivellin, jota käytän AINA Kjaer Weisin meikkipohjan annosteluun. Tällä siveltimellä voidetta saa sopivan määrän ja se on helppo lisätä kasvoille. Sarjan Lip Brush -sivellin on puolestaan paras huulipunasivellin, jota olen milloinkaan kokenut – coolista ulkomuodosta nyt puhumattakaan!

Paras yksittäinen sivellin: Ecotools Kabuki

Päivittäisen meikin kulmakivi on kaunis meikkipohja, jonka pohjustamiseen ja viimeistelyyn Ecotoolsin kabuki on aivan ykkönen! Käytän meikin viimeistelyyn aina joko jauhemaista puuteria tai mineraalimeikkipohjaa, joiden levittämiseen tämä kabuki on yksiselitteisesti paras kaikista.

Olen käyttänyt Ecotoolsin kabukia nyt lähes kuusi vuotta ainoana meikkipohjasiveltimenä enkä tunnu kyllästyvän siihen koskaan. Pehmeä synteettinen karva tuntuu iholla miellyttävältä ja harjan pyöreä rakenne vapauttaa mineraalimeikkipohjahippuset iholle tasaisemmin kuin mikään muu sivellin. Iso plussa myös siitä, että siveltimen runko on kierrätettyä materiaalia!

Paras meikkisivelten puhdistusaine: Ecotools Make Up Brush Shampoo

Olen tiennyt sivellinshampoista, mutta pessyt silti siveltimeni aina millä tahansa käsillä olevalla luonnonkosmetiikan shampoolla tai käsisaippualla – mitä tuhlausta, varsinkin shampoiden suhteen. Edellä mainituilla tuotteilla myös siveltimien harjakset eivät ole aina puhdistuneet kunnolla ja toisaalta shampoot ovat tehneet harjaksista kovat. Ecotoolsin sivellinshampoo tuoksuu karkille, vaahtoaa kevyesti ja puhdistaa siveltimistä kaiken lian ja rasvan muutamalla pyöräytyksellä. Harjakset jäävät pehmeiksi ja tuoksuvat hyvälle. Riittoisa pullo riittää pitkälle. 

Paras kauneusväline: Preserve Shave 5 Razor System

Shaver saattaa tuntua hassulta ja arkiselta valinnalta vuoden kauneustuotteisiin, mutta uskokaa pois, tämä ansaitsee paikkansa. Näissä shavereissa ei ole BPA:ta tai ftalaatteja, eli muovinpehmentimiä. Ne ovat myös ympäristöystävällisiä ja käytettävyydeltään erinomaisia. Höylän muoviosat ovat kierrätettyä muovia ja viisinkertaiset terät keraamisesti pinnoitettua terästä. En ole onnistunut tekemään vielä yhtäkään vekkiä pohkeisiini, vaikka vauhti on toisinaan liiankin rivakka. Höylävarteen saa ostettua uusia vaihtoteriä, joten samalla varrella pärjää kauan.

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat Hannamari Rahkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards 2018: Luonnonkosmetiikan hiustuotteet
Green Beauty Awards 2018: Luonnonkosmetiikkameikit
Green Beauty Awards 2018: Luonnonkosmetiikan vartalonhoitotuotteet
Green Beauty Awards 2018: Luonnonkosmetiikan kasvojenhoitotuotteet

yellowmoodmedia