Ruusuterapiaa pimeiden iltojen pelastukseksi

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Ruusu Eteerinen Oljy Vaikutukset 9 Ruusu Eteerinen Oljy Vaikutukset 4

Neal’s Yard Remedies on luonnonkosmetiikkamaailman ikisuosikkini. NYRin ihonhoitofilosofia on ainutlaatuinen ja heillä uskotaan holistiseen ihonhoitoon. Suuri osa NYRin käyttämistä raaka-aineista viljellään heidän omalla maatilallaan Berkshiressä Englannissa. Heidän tilansa on mahdollisimman ekologiseksi suunniteltu luomutila, jossa 92 prosenttia tilan käyttämästä energiasta tuotetaan aurinkopaneeleilla, mikä on mielestäni uskomattoman hienoa. Osa raaka-aineista tuotetaan myös toki muualla Englannissa ja sen ulkopuolella, mutta näihinkin tuotantoketjuihin yritys on paneutunut ja noudattaa niiden suhteen samoja periaatteita kuin omassa tuotannossaankin.

Neal’s Yard Remediesin tuotteet ovat tehokkaita, luonnollisia ja eettisiä, joten heidän tuotteitaan ostamalla voi aina luottaa saavansa laadukasta kosmetiikkaa. Omasta hyllystäni löytyy aina vähintään yksi NYRin tuote, monesti useampiakin. Vain yksi heiltä hankkimani tuote (Orange Flower -päivävoide) on jäänyt hieman vähäisemmälle käytölle ja sekin vain siitä syystä, että olen itse paksumpien päivävoiteiden ystävä. Muutoin tuotteet tulee aina kulutettua pohjiaan myöten ja omien suosikkien loppuessa on niitä aina hankittava lisää.

Ruusu Eteerinen Oljy Vaikutukset 10 Ruusu Eteerinen Oljy Vaikutukset 6

”Ruusun aromaterapeuttiset vaikutukset ovat omiaan hoitamaan stressiperäisiä oireita ja lievittämään ahdistusta.”

Syksyn ja alkutalven aikana olen kaivannut erityisesti aromaterapeuttisia tuotteita ja rauhoittumista. Lähestyvä vuodenvaihde on tuonut mukanaan kiireitä ja loppuvuosi on pitänyt sisällään monta eri muuttujaa, joihin itse ei ole voinut juurikaan vaikuttaa. On vain täytynyt pysytellä kelkassa ja yrittää rauhoittaa niitä osa-alueita elämässä joiden säätelyyn on ollut mahdollisuus. Tässä kohtaa avukseni on ollut Neal’s Yard Remediesin Wild Rose –tuoteperhe, jonka huumaavista tuoksuista olen saanut nauttia.

Wild Rose tuoteperheen kaikki neljä tuotetta sisältävät ruusua eri muodoissaan. Ruusua pidetään perinteisesti maailman kauneimpana kukkana ja siihen liitetään paljon erilaisia tarinoita ja uskomuksia. Ruusun voidaan nähdä ilmentävän myös rakkautta ja onnellisuutta ja kukapa haluaisi kieltäytyä niiden lisäämisestä omaan arkeensa!

Hoitavilta ominaisuuksiltaan ruusu on tehokas apu tulehdustiloihin. Esimerkiksi villiruusunmarjaöljy sisältää A-vitamiinin erästä muotoa, tretinoiinia, jolla on tutkittu olevan suotuisia vaikutuksia vaurioituneen ja akneihon hoidossa. Ruusun aromaterapeuttiset vaikutukset ovat omiaan hoitamaan stressiperäisiä oireita ja lievittämään ahdistusta. Näitä tuotteita käyttäessä olenkin pyrkinyt erityisesti rauhoittumaan niiden äärelle ja hengittämään niiden hyvää tekeviä tuoksuja. Ruusu on aromaterapeuttisilta vaikutuksiltaan tehokas rentoutumisen edistäjä ja lisäksi sillä on suotuisia vaikutuksia erilaisten hormonaalisten (kuten kuukautisten ja menopaussin) oireiden lievittämisessä, joten suosittelen näiden tuotteiden testaamista etenkin jos kärsit PMS-oireista.

Ruusu Eteerinen Oljy Vaikutukset 3 Ruusu Eteerinen Oljy Vaikutukset 8

Wild Rose Hand Cream – käsivoide

Käteni ovat helposti kuivahtavaa sorttia ja niitä saa etenkin kylmempään vuodenaikaan olla rasvaamassa useita kertoja päivässä, jotta iho pysyy pehmeänä ja kiristämättömänä. Käsirasvoissa luotan nykyään lähes yksinomaan NYRin tuotteisiin, koska heidän voiteensa ovat helposti imeytyviä ja silti tehokkaasti kosteuttavia. Tuubit ovat myös näppärän kokoisia ja kulkevat helposti mukana niin repussa kuin käsilaukussakin.

Wild Rose käsivoide sisältää ruusunmarjaöljyä, joka korjaa ihoa, kosteuttaa, auttaa kutinaan sekä vähentää ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä. Tämä käsivoide nousi uudeksi kilpailijaksi aikaisemman suosikkini Garden Mint & Bergamot –käsivoiteen ohelle. Villiruusuvoide imeytyy ehkä vieläkin nopeammin kuin minttuinen sisarensa ja tekee kädet välittömästi pehmeämmän tuntuisiksi ja kosteuttaa niitä tehokkaasti. Tästä tuotteesta en taida enää luopua ja onneksi yhtä rasvaa voikin pitää kotosalla ja toista kuljettaa mukana arkimenoissa.

Wild Rose Body Elixir – vartaloeliksiiri

Tätä tuotetta käyttöön ottaessani odotin korkkaavani tuubillisen täyteläistä vartalovoidetta. Wild Rose -vartaloeliksiiri on kuitenkin jotain aivan muuta ja itselleni uudenlainen vartalonhoidon kokemus. Eliksiirin koostumus on mielestäni jotakin herkullisen hyytelön ja paksun hunajan väliltä kuin paksua geeliä.

Tuote toimii ihanteellisesti saunan jälkeen kostealle iholle, jolloin tuoksukin tulee voimakkaammin esiin. Vartaloeliksiirin parapähkinäöljy ja kaakaovoi silottavat ja kosteuttavat ihoa. Eliksiirin luvataan myös parantavan ihon elastisuutta ja säteilevyyttä, joten taidan ainakin itse hemmotella tällä itseäni koko tulevan loppuvuoden juhlakauden läpi!

Ruusu Eteerinen Oljy Vaikutukset Ruusu Eteerinen Oljy Vaikutukset 5

Wild Rose Beauty Elixir –seerumi

Villiruusueliksiiri on täyteläinen seerumi joka sisältää muun muassa ruusunmarjaöljyä, kirkastavaa kurkumaa, tehokosteuttavaa hyaluronihappoa sekä C-vitamiinia. Seerumi jättää ihon pehmeäksi ja toimii mielestäni parhaiten yön aikana käytettäväksi, koska on koostumukseltaan aavistuksen paksumpaa kuin useimmat seerumit. Sitä on mahdollista käyttää myös meikin alla, mutta itse suosin päiväkäytössä hieman ohuempia seerumeita.

Yhdelle käyttökerralle seerumia riittää yksi painallus ja tästä syystä pieni pullo kestääkin käytössä ikuisuuden. Eliksiirin tuoksu on vahva, mutta ainakin omasta mielestäni erittäin miellyttävä ja mieltä piristävä. Tämä tuote toimii erityisen hyvin yhdistettynä Wild Rose Beauty Balmiin.

Wild Rose Beauty Balm – monitoimibalmi

NYRin Villiruusubalmia ei voi mielestäni koskaan hehkuttaa liikaa. Wild Rose Beauty Balm on mieletön monitoimituote, jonka Hannamarikin on listannut suosikikseen ja samalla se on myös yksi niistä Neal’s Yard Remediesin tuotteista, joita en tahdo päästää loppumaan omastakaan kaapistani. Villiruusubalmi toimii tehokosteuttajana, naamiona ja tarvittaessa myös pakkauksessa mukana tulevan musliiniliinan kanssa puhdistustuotteena. Lasinen purkki onkin helppo napata matkaan silloin kun haluaa pakata kevyesti, mutta kannattaa varautua siihen, että tuote tulee varastamaan pysyvämmän paikan myös sinunkin peilikaapistasi.

Kauneusbalmin sisältöön on villiruusunsiemenöljyn lisäksi saatu mahdutettua muitakin loistavia raaka-aineita kuten kosteutta sitovaa mehiläisvahaa, ihoa pehmittävää ja suojaavaa hamppuöljyä, stressiä lievittävää frankinsensia sekä omaa suosikkiani rosmariinia, joka muun muassa edistää verenkiertoa ja virkistää mieltä. Villiruusubalmi on pakkauksessa kiinteässä muodossa, mutta sulaa ihon lämmön vaikutuksesta juoksevaksi. Seerumin tavoin myös balmi on käytössä erittäin riittoisaa ja kestää tällaisen tehokäyttäjänkin kaapissa useamman kuukauden.

Suosittelen testaamaan balmia myös kynsinauhoille, huulille ja muille akuutisti kuiville ihoalueille!

Ruusu Eteerinen Oljy Vaikutukset 7

Psst!

Tuoteperhe on hiljattain täydentynyt myös saippuapalalla, jota ei joskaan vielä ole käsittääkseni saatavilla Suomesta. Ruusunmarjan lisäksi palasaippua sisältää muun muassa rentouttavaa patsulia, kookosöljyä sekä sheavoita. Toivotaan, että saippua rantautuu pian meillekin, sillä palasaippuat ovat oiva tapa vähentää kotona syntyvää pakkausjätettä!

 

Kuvat Hannamari Rahkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards Winter Edition 2021: Meikit
Toteutuneiden unelmien ja suurten muutosten äärellä: Ketoosissa -kirja
Green Beauty Awards 2019: Hiustuotteet
Raikasta sisäilmaa, kiitos!