Yellow Moodin 10 vastausta kauneushaasteeseen

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Mitä meikkejä löytyy käsilaukustasi?

Yleensä mukanani on vain muutama juttu: Hurraw-huulirasvaLily Lolon huulikiilto sävyssä Scandalips ja Absolutionin huulipuna sävyssä Powerful Pink. Jos tiedossa on pitkä päivä kodin ulottumattomissa, nappaan mukaani vielä Everyday Mineralsin Semi-Matte -mineraalimeikkipohjan sävyssä Ivory, Kabuki-siveltimen ja Avrilin pronssinruskean -hohderajauskynän. Käsivoide on myös ehdoton matkakaveri, vaikka ei suoranaisesti meikki olekaan.

Lempituoksusi?

Honore des Présin Les Carottes ja NU Green. Les Carottes on upea ja persoonallinen tuoksu, jossa on pääroolissa mausteinen porkkana sekä kevyt häivähdys appelsiinia ja vaniljaa. Koen tuoksun todella voimaannuttavana, siinä on maskuliinisuutta eikä se todellakaan sovi jokaiselle. Tuoksu assosioituu mielessäni voimakkaaseen, aikuiseen naiseuteen ja vakavasti otettavuuteen. Rakastan tuoksun mysteeristä mausteisuuden ja keveyden yhdistelmää – kyseessä on ehdottomasti juuri sellainen tuoksu, jonka miellän täysin omakseni.

Listasin mukaan myös saman merkin NU Green -tuoksun, joka on tyylikkään voimakas, mutta eri tavalla kuin Les Carottes. Päätuoksuna raikas ruoho, joka yhdistyy valloittavaksi yhdistelmäksi kiharamintun, intialaisten kasvien myskin, rakuunan ja seetrin kanssa. Tuoksussa on kesäiltojen tummuutta, kastetta, mutta myös raikkautta. Käytän tätä erityisesti keväisin ja kesäisin, työpäivinä se piristää ja sopii juhliinkin.

Henkilökohtainen kauneusvinkkisi?

Nämä kaksi asiaa nousevat aina yli muiden: säännölliset ihonhoitorutiinit ja suoliston mikrobikantaa tukeva ruokavalio. Varsinkaan iho-ongelmien hoitamisessa pelkillä ihonhoitotuotteilla ei pitkälle pötkitä, jos ruokavalio sisältää samaan aikaan paljon sokeria, alkoholia tai muita kollageenin tuotantoa hidastavia ja soluja kuivattavia elementtejä. Kaunis iho ei ole myöskään vain terveellisestä ruokavaliosta kiinni – vielä tärkeämpää on se, että suolisto on hyvässä kunnossa ja kykenee imeyttämään saamansa ravintoaineet sekä sisältää tasapainoisen mikrobikannan. Olen sitä mieltä, että iho-ongelmien ja ylipäätään ihonhoito alkaa aina suoliston kunnon selvittämisestä ja ruokavaliosta, ei ihonhoitotuotteista. Jälkimmäiset on tarkoitettu tukemaan ruokavalion vaikutusta.

Ihonhoitorutiinien on oltava säännöllisiä etenkin jos meikkaa joka päivä. Tämän lisäksi on tärkeää, että käytössä on juuri omalle ihotyypille sopivat tuotteet – suosittelen aina epävarmoissa tilanteissa ekokosmetologin konsultaatiota, sillä sen avulla säästää monesti pitkän pennin eikä tarvitse tehdä kalliita hutiostoksia. Omiin päivittäisiin ihonhoitorutiineihini kuuluu se, että käyn kasvot aamuisin läpi kasvovedellä kostutetulla vanulapulla ja levitän kirkastavan seerumin ennen meikkiä. Iltaisin pesen kasvoni lempeällä puhdistusmaidolla, teen kevyen kuorinnan Konjac Sponge -ihonhoitosienellä, levitän kasvoveden ja lisään kasvoöljyn sekä silmänympärysseerumin.

Uusin kauneuslöytösi?

TEK-hiusharjat. Kävin ekokampaajalla reilu kuukausi sitten hiusten merileväpuhdistuksessa ja hiustenleikkauksessa. Ihmettelin hänelle yhtäkkiä ohentunutta kuontaloani ja kysyin voisiko se johtua hiusharjastani. Hiustenlähtöön on monia syitä aina hiusten luonnollisestä ikäsyklistä stressin aiheuttamaan hiustenlähtöön, mutta tämä oli omalla kohdallani poikkeuksellinen sulkasato – hiustuppoja kun löytyi ainoastaan hiusharjastani, vaikka harjaan hiukset aina hellävaraisesti repimättä niitä. Aloin epäillä, ettei käyttämäni Tangle Teezer ole ehkä sittenkään paras harja hiuksille ja kampaaja vahvisti asian. Muovipiikit eivät jousta juuri ollenkaan ja voivat siten aiheuttaa herkemmin hiustenlähtöä.

Ikimuistoisin virheostoksesi?

Kun testaa työkseen kosmetiikkaa, sitä on kaapit ja hyllyt pullollaan – suurin osa suosikkituotteeista on löytynyt testaamisen kautta eikä virheostoksia tule sen vuoksi juuri tehtyä. TOP-virheostoksiin voisi kuitenkin lukea omalla kohdallani useimmat luonnonkosmetiikan ripsivärit, joista suurin osa ei ole lunastanut lupauksiaan ja on saanut lähtöpassit alta aikayksikön.

Meikkivoiteella vai ilman?

Meikkivoiteella, joka siis tarkoittaa omassa tapauksessani sävyttävää kasvovoidetta tai BB-voidetta. Molemmat ovat koostumukseltaan kevyitä, antavat iholle hieman kosteutusta ja sopivaa peittoa. Päivittäisessä käytössäni on etenkin talvella MOSSA Skin Perfector BB-voide, koska siinä on aika vaalea sävy sekä fluidimaisen kosteuttava koostumus. Käytän satunnaisesti myös Iroisien BB-voidetta, jossa on hivenen peittävämpi koostumus, lämpimämpi kesäiholle sopiva sävy sekä SPF15-aurinkosuoja.

Eyeliner vai kajal?

Ehdottomasti kajal. Olen varsinkin arkisin niin mukavuudenhaluinen, etten jaksa alkaa kokeilemaan onneani nestemäisen eyelinerin kanssa. Kajalilla ja kapeakärkisellä häivytyssiveltimellä pärjää pitkälle.

Tuote, jota ilman et tulisi toimeen?

Tähän on ihan pakko listata välttämättömät tuotteet kategorioittain, koska välttämättömiä on useampia. Meikeistä kaikista tärkeimmät ovat Kjaer Weisin meikkipohja ja Zuii kulmakynä sävyssä Taupe. Kasvojenpuhdistustuotteiden kuningatar on Mia Höytö Sievä -puhdistusemulsio, jota olen käyttänyt koko talven – ihoni rakastaa tätä putsaria! Kuorintatuotteista must have on Evolven suklaakakun tuoksuinen kuorintanaamio, joka syväpuhdistaa ja kirkastaa. Kuljetan sitä mukana matkoilla ja käytän etenkin ennen tärkeitä tilaisuuksia, koska naamio saa ihon hehkumaan. Minulla on myös joka ilta käytössä jokin kasvoöljy, viime aikoina olen käyttänyt Lakshmin Pitta-öljyä, jonka jäljiltä ihoni on erittäin zen – öljyn raaka-aineet rauhoittavat punakkuuteen taipuvaa hipiääni ja saavat ihon säihkymään.

Tähän mennessä omille kutreilleni paras shampoo on ollut Evolve Superfood Shine. Tabitha James Kraanin tummien hiusten kuivashampoo on todellinen arjen ja matkojen pelastaja. Hiustenpesuvälin saa pidennettyä helposti neljään päivään eikä lopputulos ole jauhoinen. Algamaris aurinkosuojaspray SK30 on luonnonkosmetiikan paras aurinkosuoja – en voisi kuvitellakaan käyttäväni enää mitään muuta merkkiä. Hygieniatuotteista en pärjäisi ilman Schmidt’sin deodoranttia. Kyseessä on loistava soodapohjainen ja voidemainen dödö, joissa on ihanat tuoksut ja erinomainen pito.

Tuote, jota haluat vielä koittaa?

Kjaer Weis The Beautiful Oil -valoöljy. Kyseessä on poskettoman hintainen tuote, joka edustaa luonnonkosmetiikan mielenkiintoisimpia uutuuksia – sellaisia erityistuotteita, joita ei tällä kosmetiikkarintamalla vielä liiaksi asti ole olemassa. Valoöljy kiehtoo tällaista luonnonkosmetiikkaa työkseen testailevaa ja kasvoöljyjä rakastavaa ihmistä valtavasti. Pakkaus on kaikessa eleganttiudessaan upea enkä usko sisällön häviävän ulkoasulle piiruakaan. Harkitsen vakavissani öljyn ostamista lahjaksi itselleni jossain vaiheessa kevättä.

Lue myös:

6 x luonnonkosmetiikan pikakaunistaja

Parasta luonnonkosmetiikkaa kesävartalolle

Näin käytät Konjac Sponge -ihonhoitosientä oikein

Postaus sisältää affiliate-linkkejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Boing boing parempaan työasentoon
5 x suosikkia Acorellelta
40 usein kysyttyä kysymystä luonnonkosmetiikan aurinkosuojista
Yellow Moodin tarjonta laajenee, tervetuloa Strawberry Emmi -kosmetiikkablogi!