Pintakuivan ja kuivan ihon hoito-opas

Kaupallinen yhteistyö House of Organic.

Tästä pintakuivan ja kuivan ihon hoito-oppaasta löydät käytännölliset hoitovinkit, joiden avulla taklaat kuivuuden ja palautat kasvoillesi hehkun! Kuivan ihon ennaltaehkäisyn aika on nyt ja opit alta mitä kuiva iho tarvitsee. Lisäksi löydät postauksesta kuivalle iholle räätälöidyt tuotesuositukset luonnonkosmetiikan parhailta merkeiltä.

Kuivan Ihon Kosmetiikkatuotteet Ihonhoito Opas

Kuiva iho kärsii kroonisesta kosteusköyhyydestä ja sen tunnistaa helpoiten kiristävästä tunteesta, hilseilystä tai karheudesta. Kuiva iho on helposti myös paperimainen ja samea – siitä jää puuttumaan normaalilla iholla esiintyvä terve hehku ja täyteläisyys. Korppuisen ihon elvyttäminen heleäksi on onneksi mahdollista, vaikka se vaatiikin säännöllisyyttä. Kuiva iho kaipaa runsain mitoin hellävaraisuutta, vesikosteutta ja rasvapohjaisista tuotteista saatavia omega-rasvahappoja. Puutteellisen vastustuskyvyn vuoksi kuiva iho on myös alttiimpi muiden iho-ongelmien synnylle.

Syksy ja talvi ovat haastavia kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti kuivalle iholle, koska ihon reseptorit aistivat kylmyyttä herkemmin kuin lämpöä. Talvea kohden mentäessä iho kaipaa erityistä suojaa kosteudelta, kylmyydeltä ja tuulelta – siksi ennaltaehkäisevä hoito kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen pakkasia. Kuivalle iholle on tärkeä saada vesimäisten kosteustuotteiden rinnalla rasvahappoja, jotka suojaavat ihon hydrolipidikalvoa ja sitovat kosteuden ihoon.

Kokosin alle lähes kaikista ihonhoitokategorioista parhaat kuivaa ihoa elvyttävät tuotteet, joiden avulla ihosi pysyy viimojen saapuessa elinvoimaisena, kosteutettuna ja ravittuna!

Paras Seerumi Kuivalle Iholle

3 x muistisääntöä kuivan ihon hoitamiseen

Vaihda vesipesu puhdistusöljyyn ja musliiniliinaan

Viimeistään nyt on korkea aika vaihtaa puhdistusaine hoitavammaksi ja siirtyä vesipesusta pehmeän musliiniliinan käyttöön. Kuivaihoisten kannattaa suosia joko öljypuhdistusta, puhdistusmaitoja tai molempia yhdessä. Etenkin puhdistusöljyt pitävät ihon kimmoisana eivätkä vahingoita ihon mikrobikantaa.

Kerrosta kasvoille täyteläistä kasvovettä

Pintakuiva ja kuiva iho tarvitsevat ennen kaikkea vesikosteutta, joka onnistuu imeyttämällä iholle useampi kerros kasvovettä. Ota ihonhoitorutiiniisi korealainen 7 Skin -metodi: suihkuta tai lisää kasvovettä yhden pumppauksen verran kasvoille, painele tai hiero kosteus kämmenillä hellävaroen kasvoille ja kaulalle, anna kasvoveden imeytyä ja toista prosessi 3-7 kertaa. Aamuisin voit puhdistaa kasvot yön jäljiltä sipaisemalla hipiän vesipesun sijaan kasvovedellä kastellulla vanulapulla.

Satsaa hoitavaan kasvoöljyyn

Vesimäisen nesteytyksen ja kosteuttavan seerumin lisäksi on tärkeä lukita kosteus iholle kosteusvoiteella ja kasvoöljyllä. Kasvovoid tukee ihon uudistumista ja suojaa vaihtelevilta sääolosuhteilta. Valitse talvea vasten yövoiteeksi aavistuksen rasvaisempi voide ja levitä päälle kasvoöljy. Kasvoöljy ravitsee, lisää kimmoisuutta ja vahvistaa ihon suojabarriääriä.

Paras Puhdistusoljy Kuiva Iho Novexper Neals Yard Remedies

Puhdistusöljyt

Liian voimakkaita tensidejä sisältävät puhdistustuotteet kuivattavat ihoa entisestään, joten öljypohjainen puhdistustuote on kuivalle iholle optimaalisin vaihtoehto.

Novexpert Cleansing Oil

Öljypuhdistus on lähestulkoon parasta mitä kuivalle iholle voi tarjota. Novexpertin öljyputsarin sisältämät omega-rasvahapot kosteuttavat, ehkäisevät kosteuden haihtumista ja ravitsevat. Öljy sulattaa kasvoilla olevat meikit säntillisen tehokkaasti, samalla ihoa kuivattamatta ja suojavaippaa vaurioittamatta. Loistavan hinta-laatusuhteen omaava, huumaavan tuoksuinen öljyseos sisältää mm. tyrniä, granaattiomenaa, bisabololia ja ihoidenttistä jojobaa.

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm

Tätä luonnonkosmetiikan monitoimibalmia kutsutaan syystäkin kulttipurnukaksi. Ravitsevia kasviöljyjä, mehiläisvahaa ja eteerisiä öljyjä sisältävä villiruusubalmi on ihanteellinen pintakuivan tai kuivan ihon puhdistamiseen ja heleyttämiseen. Nappaa purkista nokare sormien väliin, lämmitä käsien välissä, hiero kasvoille ja poista meikinjämät pehmeällä musliiniliinalla. Voit käyttää tuotetta myös yön yli käytettävänä tehonaamiona. Paketissa tulee mukana oma musliiniliina, mutta suosittelen kuivaihoiselle pehmeämpää liinaa, jotta iho ei ärtyisi lisää. Hoitava villiruusubalmi toimii samalla lempeänä arjen aromaterapiana!

Kasvovesi Kuivalle Iholle

Kasvovesi

Vesikosteuteta iho kasvovedellä puhdistuksen jälkeen, jotta ihon pH tasapainottuu ja on vastaanottavaisempi muille ihonhoitotuotteille.

Whamisa Toner Deep Rich -kasvovesi

Korealaisen Whamisan valikoimista löytyy yksi kuivan ihon parhaista ystävistä: ihon kosteudella filleröivä hoitoneste. Paksun geelimäinen hoitoneste on yksi parhaista rutisevan kuivan elvyttäjistä, sillä sen sisältämät fermentoimalla valmistetut raaka-aineet kirkastavat ihon sävyä ja kosteuttavat sekä täyteläistävät ihoa näkyvästi. Jos siis tiedät että ihosi pintakuivuu tai kuivuu herkästi vuodenajan vaihtuessa talvea kohti, ota Deep Rich -hoitoneste ja 7 skin -metodi osaksi ihonhoitorutiiniasi – lopputuloksena on heleän plumpy hipiä!

Bybi Mega Mist

Hyaluronihappopohjainen Mega Mist on silkinpehmeää kasvovettä, joka hellii etenkin kerrostettuna kosteusköyhää ihoa. Hyaluronihappo sitoo itseensä runsain mitoin vettä muodostalla ihon sarveiskerroksen keratiinin kanssa vahvan sidoksen ihon pinnalle. Whamisan hoitonesteeseen verrattuna Mega Mist on koostumukseltaan kevyempi ja sopii siten hyvin meikin alle. Suihkauta kasvoille 1-2 kerrosta kasvovettä kerrallaan, painele se ihoon ja lisää vielä muutama kerros, jos iho tuntuu vielä kiristävältä.

Pintakuiva Iho Kasvovesi Kuivan Ihon Seerumi Novexpert Luonnonkosmetiikka

Seerumit

Kuiva iho kaipaa seerumilta ennen kaikkea kosteuttavia ja hoitavia ominaisuuksia, jotka tukevat ihon luonnollisen elinvoiman ja kimmoisuuden palautumista.

Novexpert Booster -hyaluronihapposeerumi

Supermehukas iho ei ole mikään itsestäänselvyys, jos hipiä on kuivuuteen kallellaan. Lukuisia hyaluronihapposeerumeita vuosien varrella kokeilleena voin vain todeta Novexpertin timanttisen hyaluronihapposeerumin painivan ihan omassa sarjassaan. Hyaluronihapposeerumin kohdalla koostumuksella on väliä; mitä täyteläisempää, sitä enemmän vaikuttavaa ainetta. Koostumus on unelmanomainen sekoitus paksua geeliä, joka kuitenkin levittyy ihokosketuksessa kevyesti liukuen! Seerumi hellii etekin kosteusköyhää ihoa, mutta se sopii myös veltostuneelle ja ikääntyneelle iholle. Mullistavan seerumin millilleen hiotussa koostumuksessa on runsaasti hyvin imeytyvää, pienimolekyylistä hyaluronihappoa, joka muodostaa iholle suojaavan kosteuskalvon ja taikoo juonteisiin täyteläisyyttä.

Neal’s Yard Remedies Rejuvenating Frankincense -seerumi

Kuivalle iholle pitkäkestoista kosteutusta ja kirkkautta tuova seerumi suojaa kevyesti myös säältä. Seerumi on ihanteellinen kuivan ihon kosteuttamiseen ja se sopii niin meikin alle kuin yötä vasten käytettäväksi. Mukana on liuta janoisen ihon ystäviä kuten antioksidanttipitoista mustikkaöljyä, kirkastavaa gotu kolaa, tulehdustiloja alentavaa kurkumaa, hyaluronihappoa ja ihosolujen uudistumista kiihdyttäviä peptidejä. Seerumi sopii kaikille ihotyypille, mutta loistaa etenkin karhean kuivan ja samean ihon elvyttämisessä.

Paras Kasvooljy Kuivalle Iholle Novexpert

Kasvoöljyt

Kasvoöljy kuuluu jokaiseen päivään ympäri vuoden, sillä se lukitsee kosteuden ihoon, heleyttää, hoitaa ja ravitsee.

Novexpert Omega Booster

Kuivan ihon ensiapucocktail ja SOS-pelastaja. Nimensä mukaisesti omega-öljy sisältää runsaasti ihoa silottavia, suojabarriääriä vahvistavia ja luontaista immuunipuolustusta tukevia omega-rasvahappoja kuten seesamia, granaattiomenaa, marulaa ja tyrniä. Boosterin sisältämä skvalaani tekee ihotuntumasta samettisen pehmeän. Tämä on kuivalle iholle yksi parhaista valinnoista, koska se vähentää kosteuden haihtumista, ennaltaehkäisee ikääntymisen merkkejä ja korjaa kuivuuden aiheuttamia ihovaurioita kuten karheutta ja punoitusta.

Neal’s Yard Remedies -ruusuöljy

99 % luomuraaka-aineista koostuva ruusuöljy on täynnä heleän ihon rakennuselementtejä kuten rypäleensiemenöljyä, hasselpähkinää, iltahelokkia sekä ruusuöljyä- ja vahaa. Huumaavan tuoksuinen öljy on omiaan ärtyneen ja kuivan ihon kosteuttamiseen, koska ruusu lievittää tulehdusta ja tuo kuulautta sekä elinvoimaa. Älä siis kursaile öljyn käytössä, vaan imeytä sitä ihoon puoli pipetillistä joka ilta ennen nukkumaanmenoa!

Nain Saat Kuivan Ihon Hehkumaan

Kasvovoiteet

Kasvovoide lukitsee kosteuden ihoon, tukee ihon uudistumista, vähentää kosteuden haihtumista ja kiihdyttää etenkin kuivan ihon lipidituotantoa.

Joik Moisturising Day Cream

Kevyen emulsiomaisen koostumuksen omaava päivävoide on ihanteellinen meikin alle ja lataa samalla ihon intensiivisellä ja pitkäkestoisella kosteutuksella. Joikin päivävoide sopii erityisesti hilseilevän kuivalle ja herkälle iholle, sillä kosteuttavien kasviöljyjen lisäksi se sisältää ihon uudistumista edistävää lakritsinjuurta ja kiukuttelevaa ihoa rauhoittavaa kehäkukkaa. Suojaa ihoa vaihtelevilta sääolosuhteilta.

Neal’s Yard Remedies Frankincense Nourishing

Herkästi reagoivan ja ärtyneen kuivalle iholle sopiva täyteläinen voide sopii etenkin yöllä käytettäväksi tehohoidoksi. Pehmeä voide sisältää jojobaa, tulehduksia vähentävää vehnänalkioöljyä, manteliöljyä ja solutuotantoa uudistavaa sekä arpia vaalentavaa frankincensea.

Naamio Kuivalle Iholle

Kuorinnat

Kuivaa ihoa ei kannata kuoria usein, varsinkaan mekaanisia kuorintahippuja sisältävillä tuotteilla. Mikäli kaipaat kirkastusta, turvaudu hellävaraisiin hedelmähappokuorintoihin.

 

Bybi Beauty Acid Gold Aha Face Mask

Paksua sitrushedelmähyytelöä muistuttava naamio sisältää useita AHA-happoja sekä entsyymejä. Taivaallisen tuoksuinen naamio sisältää monipuolisen kattauksen eri kasvikunnan tuotteista saatavia happoja, jotka antavat lempeästi kyytiä ihon pintaan kertyneelle sameuttavalle ihosolukolle ja päästävät ihon hehkun valloilleen. Hedelmähapot ovat kuivalle iholle ihanteellisia, sillä ne sitovat itseensä kosteutta ja jopa tuplaavat naamion jälkeen käytettävien hoitotuotteiden imeytymisen. Hedelmähappojen lisäksi Bybin kuorinta sisältää tehokkaasti kosteuttavaa ksylitolia ja kasviöljyjä.

Evolve Miracle Mask

Riittävän hellävarainen hedelmähapponaamio kuivalle ja herkälle iholle. Evolven silkkinen kuorintahyytelö sisältää happoja sokeriruo’osta, papaijasta sekä sitrushedelmistä. Lisäksi mukana on vuosisatoja käytettyä adaptogeenia , eli macaa, joka boostaa ihosolujen uudistumista.

Naamio Kuiva Iho Antipodes Luonnonkosmetiikka

Kosteuttava naamio

Kuiva iho hyötyy eniten kosteuttavista, pehmentävistä ja kermaisista naamioista, jotka ravitsevat syvältä.

Antipodes Aura Manuka Honey Mask

Tämä ylellinen manukahunaja-naamio on vilahtanut Yellow Moodissa aiemminkin ja vaikka se sopii ihan kaikille ihotyypeille, se loistaa herkän ja kuivan ihon hoidossa. Tähtiraaka-aine on vahva 20+ manukahunaja, joka tasapainottaa pH:ta, poistaa kuollutta ihosolukkoa ja ehkäisee ihotulehduksia. Naamion kermainen koostumus on kerrassaan ihana ja lataa ihon täyteen elinvoimaa. Kuivaihoisia ilahduttaa tieto siitä, että naamio jättää ihon ravitun, pehmeän, sileän sekä syväkosteutetun tuntuiseksi.

Kuivan Ihon Hoito Opas Novexpert Kuivan Ihon Ihonhoito Opas

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat Hannamari Rahkonen

Suski

Tosi ajankohtainen postaus, kiitos siitä! Rakastan näitä, joissa näkyy tuotteiden tekstuureja. Mukana muutama tuttu tuote mutta myös monta uutta 😊. Olisinkin kysynyt mikä ihana tuote on tuossa kuvassa, jossa on kuvattu tuotteiden koostumuksia keskimmäisellä rivillä vasemmalla, tuollainen valkoinen oikein paksua? Entä se vaaleanpunainen tuote?

Ilmojen viiletessä olen huomannut erittäin kuivaihoisena, että taas pääsi ilmat yllättämään ja reagoin liian hitaasti tuotteiden vaihdolla ja iho pääsi kilpimäisen kuivaksi pinnaltaan. Nyt pitäisi tehdä jokin tehohoito, jotta tuotteet pääsisi kunnolla vaikuttamaan iholla. Pitäisi myös panostaa sisäisiin öljyihin enemmän. Ihanaa syksyn jatkoa 🌾🍁🍄🍂

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Ilo kuulla, lämmin kiitos ihanasta palautteesta :) Tuo oikein paksu valkoinen voide on Neal's Yard Remedies Nourishing Frankincense -kosteusvoide – siinä on valtavan ihana koostumus! Vaaleanpunainen aine ei ole kosmetiikkaa, se on punajuurijauheella tehty neste jonka tein tuomaan vähän eloisuutta kuviin.

Jos iho on päässyt ottamaan vähän nokkiinsa vuodenajan vaihtuessa, lämmin suositus sille että aloitat kosteutusurakan Whamisan kasvovedellä kerrostamisesta – kunhan iho saa nyt alkuun vesikosteutta ja vetreytyy, se saa lisää kimmoisuutta ollessaan vastaanottavaisempi seerumille ja kasvoöljylle. Kaunista syksyä myös sinulle!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Miten selvitä kuukautisista retkeillessä?
Paluu arkeen ja työrutiineihin
Ihon C-vitamiinitankkaus, eli tulkoon kirkkaus!
Kuulas Lily Lolo -meikkilook