Arkimeikki ja kestävän mineraalimeikkipohjan ABC

Kaupallinen yhteistyö House of Organic.

Tänään esittelen helpon meikkipohjan, joka sopii lähes kaikille ihotyypeille, kestää moitteettomana koko päivän, peittää haastavatkin punoitukset ja tekee luonnollista jälkeä. Jaan alla työarkeen sopivan arkimeikkilookin, josta löydät ohjeet mineraalimeikkipohjan valitsemiseen ja käyttöön sekä arkimeikkini muut kulmakivet. Kaikki tuotteet ovat alennuksessa House of Organicin Luonnonkosmetiikkapäivillä, jotka ovat voimassa 11.-15.8.

Luonnonkosmetiikka Kestava Meikkipohja Mineraalimeikit Kokemuksia

Back to work, kuului Luonnonkosmetiikkapäivien teema tällä kertaa. Päätin siksi jakaa teeman hengessä oman arkimeikkireseptini, joka on kasvoillani useimpina vuoden päivinä. Olen käyttänyt mineraalimeikkipohjia jo yli kuusi vuotta, sillä se on samaan aikaan luonnollinen, peittävä ja monipuolinen vaihtoehto ihotyypistä riippumatta.

Esittelen alla parhaat vaihtoehdot niin normaalille, kuivalle, ikääntyvälle kuin helposti rasvoittuvalle iholle, jokaiselle kun löytyy täsmävaihtoehto korostamaan kasvojen parhaita puolia. Olen kirjoittanut tähän artikkeliin auki meikin jokaisen vaiheen, mutta jos olet visuaalinen oppija, käy katsomassa meikistä kuvaamani yhden minuutin mittainen Reels-video.

House of Organicin Luonnonkosmetiikkapäivät ovat voimassa 11.-15.8. välisen ajan ja tarjolla on läjäpäin laadukasta luonnonkosmetiikkaa edullisesti. Luonnonkosmetiikkapäivien aikana alennukset vaihtuvat päivittäin ja pääset selaamaan kunkin päivän aletuotteita seuraavista linkeistä: keskiviikkotorstaiperjantailauantai ja sunnuntai.

Luonnonkosmetiikka Kestava Meikkipohja Mineraalimeikit Kokemuksia 5

Miten valita oikea mineraalimeikkipohja omalle ihotyypille?

Mineraalimeikkipohjat saavat ihon näyttämään kerrostuksesta huolimatta raikkaalta eivätkä tuki ihohuokosia. Ultrahienon koostumuksen ansiosta pohja sulaa ja sulautuu osaksi omaa ihoa, jolloin kasvot ovat huolitellut mutta meikittömän oloiset.

Miten sitten valita oikea sävy? Sarjalta löytyy aivan mahtava Löydä sävysi -opas, jonka avulla on helppo löytää omalle ihotyypille sopiva mineraalipohja ja oikea sävy. Voit määritellä oppaassa onko ihon sävy viileä, neutraali vai lämmin ja pohjasävy punertava, neutraali vai kellertävä. Sarjalta löytyy kolme erilaista mineraalipohjaa eri ihotyypeille:

1) Jojoba – herkälle, kuivalle ja ikääntyvälle iholle

Jojoba-pohja sisältää perusmineraalipohjan raaka-aineiden lisäksi kosteuttavia jojoba-estereitä. Tämä pohja sopii heille, joiden iho reagoi herkästi kosmetiikkatuotteisiin, on kuiva, pintakuiva tai on ärtyy helposti ulkoisien ja sisäisien tekijöiden johdosta. Jojoba ei korosta ryppyjä tai juonteita, vaan sulautuu iholle luonnollisesti. Siksi se sopii Everyday Mineralsin kolmesta meikkipohjasta parhaiten ikääntyvälle iholle.

2) Matte – rasvoittuvalle ja normaalille iholle

Matte -meikkipohja on Everyday Mineralsin kolmesta pohjasta kestävin ja mattaisin. Matte on suunnattu helposti rasvoittuvalle ja isohuokoiselle iholle. Koostumus tasoittaa ja hillitsee kasvoille syntyvää kiiltoa. Moni joka käyttää ihoa kuivattavaan talviaikaan Semi-Mattea tai Jojobaa, turvautuu kesäisin Matteen. Jos ihotyyppisi on rasvainen, käy lukemassa kauneustoimittajamme Emmin rasvaisen ihon hoito-opas tästä.

3) Semi-Matte – normaalille ja sekaiholle

Semi-Matte on lähes kaikille sopiva pohja, jonka koostumus on Jojoban ja Matten välistä. Kysymyksessä on erittäin monipuolinen pohja, joka sopii parhaiten normaalille ja vain vähän epäpuhtauksia omaavalle sekaiholle. Pohja antaa upean peittävyyden, kevyen mattaisuuden ja sisältää aavistuksen kuultoa antavaa mica-kiillettä. Semi-Matte toimii näistä kolmesta useimmiten jokaisena eri vuodenaikana.

Luonnonkosmetiikka Kestava Meikkipohja Mineraalimeikit Kokemuksia 6

Ihon valmistelu ennen meikkaamista

Kestävän ja kauniin meikkipohjan salaisuus on huolellisesti hoidettu iho, jonka kosteustasapaino on kunnossa. Huolellinen hoito ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti montaa aikaavievää vaihetta – yksinkertaisimmillaan pärjäät puhdistuksen, kasvoveden ja kasvoöljyn priorisoinnilla.

Mitä kimmoisampi ja kosteampi iho on ennen meikkaamista, sitä tasaisemmin meikkituotteet levittyvät ja sitä vähemmän meikkiä tarvitsee. Valitse omalle ihotyypillesi sopiva kasvovesi ja kasvoöljy. Taputtele iholle puhdistuksen jälkeen tarvittava määrä kasvovettä ja sen jälkeen muutama tippa kasvoöljyä.

Taputtelin ja hieroin oman meikkini alle kolme kerrosta kirkastavaa, heleyttävää ja ihohuokosia supistavaa Whamisa Refresh kasvovettä, joka sopii myös normaalille ihotyypille hillitsemään kiiltoa kesällä. Kasvovesi on torstaina 37 €. Kasvoöljynä käytin pehmeää ja syväravitsevaa Yin Your Skin Sileä kasvoöljyä, joka tekee ihosta mehukkaan kostean, muttei rasvaista. Öljy on keskiviikkona 44 €.

Luonnonkosmetiikka Kestava Meikkipohja Mineraalimeikit Kokemuksia 10

Näin teet meikkipohjan:

Levitä silmänalusille ja luomille ohut kerros Hyntin peiteainetta peiteainesiveltimellä. Taputtele ja häivytä peiteaine kevyesti sormilla. Käytin vaaleaa sävyä Fair, joka peittää tummat silmänaluset tehokkaasti, muttei luonnottomasti. Peiteaine on keskiviikkona 19 €.

Annostele seuraavaksi Everyday Minerals mineraalimeikkipohjaa purkin kanteen puolen teelusikallisen verran kerrallaan, pyörittele kabuki huolellisesti jauheessa ja kopauta pari kertaa kantta vasten ylimääräisen jauheen poistamiseksi. Buffaa meikkipohja kasvoille alue kerrallaan, pyörivin ja napakoin liikkein.

Mitä huolellisemmin buffaat, sitä paremmin luonnollisemman ja peittävämmän lopputuloksen saat. Buffatessa pohja ”sulaa” ja tekee pinnasta kuulaan. Käy läpi posket, leuka, T-alue ja kevyesti silmänaluset sekä luomet. Kerrosta tarvittaessa niille alueille, jotka vaativat enemmän peittävyyttä. Käytin meikkiini sävyä Ivory, mutta kesällä päivettyneelle iholle sopisi myös sävy Golden. Everyday Mineralsin mineraalimeikkipohjat ovat lauantaina 18 €.

Luonnonkosmetiikka Kestava Meikkipohja Mineraalimeikit Kokemuksia 7

Korostus

Annostele Zuii Shimmer Bronzeria isolle sekä ilmavalle siveltimelle ja tupsauta sivellintä kerran kämmenelle ylimääräisen sävyn poistamiseksi. Levitä aurinkopuuteri kasvojen reunoille: yläotsalle, ohimoille, leukalinjaan, kaulalle ja dekolteelle. Jos haluat kasvoja muotoilevan varjostuksen, ota paksu luomivärisivellin ja piirrä sillä paksuhko viiva poskiluun alapuolelle. Häivytä viiva kabukilla pyörein, ylössuuntautuvin liikkein. Shimmer Bronzer on lauantaina 20 €.

Sipaise poskipäille vadelmaisen pinkkiä Benecos Sassy Salmon poskipunaa. Tämä raikas sävy näyttää hyvältä sekä päivettyneellä iholla että vaalealla talvi-iholla. Poskipuna ei ole alennuksessa, mutta maksaa muutenkin vain reilut kuusi euroa.

Luonnonkosmetiikka Kestava Meikkipohja Mineraalimeikit Kokemuksia 13

Silmät

Levitä koko liikkuvalle luomelle Zuii Organic Duo Eyeshadow Palette Sunset hohtavaa kullanruskean sävyä litteällä ja leveällä siveltimellä. Pigmentti on erinomainen, mutta mikäli haluat erittäin hohtavan ja intensiivisen lopputuloksen, kostuta sivellin ennen luomivärin levittämistä. Häivytä luomivärin rajat pehmeällä häivytyssiveltimellä. Zuiin huikeat luomiväripaletit ovat keskiviikkona 21 €.

Tee alaripsien tyveen kevyt rajaus tummanruskealla Avril Terre -luomivärillä ja häivytä pumpulipuikolla kunnes rajaus on hieman sumuinen. Voit käyttää samaa luomiväriä kulmageelin jälkeen kulmien tyhjien kolojen paikkaamiseen ohuella rajaussiveltimellä. Avrilin luomivärit ovat torstaina 7 €.

Taivuta ripset ja levitä ripsiin pari kolme kerrosta Lily Lolon mustaa ripsiväriä. Useimmilla tämä ripsiväri pitää taivutukset paikallaan koko päivän, ei varise hellekeleilläkään, erottelee kauniisti ja tuuheuttaa. Muhkea ja tiimalasin mallinen harja on lyömättömän hyvä! Ripsiväri on lauantaina 14 €.

Luonnonkosmetiikka Kestava Meikkipohja Mineraalimeikit Kokemuksia 4 Luonnonkosmetiikka Kestava Meikkipohja Mineraalimeikit Kokemuksia 11 Luonnonkosmetiikka Kestava Meikkipohja Mineraalimeikit Kokemuksia 14

Kulmat ja huulet

Harjaa kulmat Lavera kulmageeli Hazel Blonde -kulmageelillä. Neutraalin ruskea sävy sopii lähes jokaiselle. Mahtava kulmatuote tekee luonnollista jälkeä ja on perjantaina 7 €.

Sipaise huulille Lily Lolo Clear -huulikiiltoa. Tämä kiilto ei tahmaa, tuoksuu hyvälle, pehmentää huulia. Kiilto on torstaina 10 €.

Valinnainen osa: Jos haluat meikkipohjasta superkestävän tai ihotyyppisi on helposti rasvoittuva, lisää Everyday Mineralsin Pearl-viimeistelypuuteria ohut kerros poskipunan ja muiden korostustuotteiden levittämisen jälkeen kasvojen T-alueelle. Puuteri on torstaina 15 €.

Jos haluat meikkilookista mehukkaan heleän, suihkauta lopuksi kasvoille noin 20 cm etäisyydeltä pari pumppausta suihkepullossa olevaa kasvovettä.

Valmista on!

Luonnonkosmetiikka Kestava Meikkipohja Mineraalimeikit Kokemuksia 3

Instagram – @yellowmoodmedia

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Hyvän ruoan kirja

Kuvat Hannamari Rahkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Nämä Strawberry Emmin TOP10-postausta kertovat kuinka saat luonnonkosmetiikasta ja ihonhoidosta kaiken irti
Kesätunnelmia
Maaliskuun lopun kuulumisia
Aitoa kauneutta pehmeissä kansissa