Kuivat, rasvoittuvat, katkeilevat, ohuet tai epäpuhtaat hiukset? Katso 5 x Gyada-täsmäapua hiuspulmien ratkaisuun

Onko sinulla kuivat, nopeasti rasvoittuvat, katkeilevat, kaksihaaraiset, ohuet, kiharat tai epäpuhtaat hiukset? Jos vastasit ’kyllä’ mihin tahansa edellisistä, lue tämä artikkeli ajan kanssa. Jaan alla 5 x kattavaa täsmäratkaisua erilaisten hiuspulmien ratkomiseen ilmiömäisen tehokkaan ja samalla kohtuuhintaisen Gyada-hiustenhoitosarjan avulla.

Hannamari Rahkonen

Käytän vaihdellen muutamia eri hiustenhoitosarjoja, mutta nyt kokeilussani on ollut jo hetken ajan italialainen, AIAB-sertifioitu Gyada. Kyseessä on erittäin mielenkiintoinen, kohtuullisen hintainen ja toimiva sarja, jolta löytyy yksi luonnonkosmetiikan kattavimmista kampaamotasoisista hiustuotevalikoimista.

Sarjalta löytyy miltei kaikki tarvittava shampoista hoitoaineisiin, hiusten sheet maskeista erinomaiseen kuivashampooseen, hiusöljyistä seerumeihin ja muotoilugeeleistä lämpösuojaan sekä naamiohin.

Kaikki tuotteet ovat sulfaatittomia ja erittäin hellävaraisia. Mitä pidempään olen tuotteita testannut, sitä enemmän olen sarjaan tykästynyt (kerron alempana miksi). Ennen kuin päästän sinut otsikossa lupaamani viiden hiusongelman täsmäratkaisuun, haluan vielä mainita pari sanaa sarjan virkistävän poikkeavasta tuoksumaailmasta. Jos olet tottunut luonnonkosmetiikan eteerisiä öljyjä sisältävään tai yrttiseen tuoksumaailmaan, Gyada ei ole lainkaan sellainen.

Uskon, että juuri tämänkaltainen raikas, hieman kampaamomainen ja ns. tavanomaisesta kosmetiikasta muistuttava tuoksumaailma houkuttelee ja helpottaa monia synteettisen kosmetiikan käyttäjiä siirtymään luonnonkosmetiikkaan myös hiustuotteiden osalta. Jos sen sijaan et siedä syystä tai toisesta intensiivisiä tuoksuja, tämä sarja ei ehkä ole sinulle.

Guyada Kokemuksia Ohuet Rasvoittuvat Katkeilevat Hiukset Ratkaisu 10

Mistä on kauniit hiukset tehty?

Hiukset koostuvat 80 % proteiinista, 10-15 % vedestä, 3-6 % rasvoista, 1 % pigmentistä, 0,5 % hiilihydraateista ja mineraaleista. Ruokavaliolla ja suoliston kunnolla (ravinteiden imeytymisellä) on siis kaikista suurin vaikutus siihen kuinka vahvana tai heikkona hiukset kasvavat. Proteiini on hiusten tärkein ravintoaine ja siksi olisi tärkeää nauttia päivittäin riittävästi biosaatavaan proteiinia kuten luomukananmunia, laadukasta punaista lihaa tai kalaa. Rasvat puolestaan määrittelevät sen minkälaatuista hiuspohjan tali on.

Omat hiukseni ovat vahvistuneet viimeisen neljän vuoden aikana valtavasti siirryttyäni pääasiassa eläinperäistä proteiinia ja rasvaa sisältävään ruokavalioon. En syö lainkaan sokeria, raffinoituja kasviöljyjä tai jauhotuotteita. Pää on tällä hetkellä täynnä erimittaista uutta hiusta (ponnaripäivinä olen helisemässä parisenttisten professoorihiusten kanssa). Hiukset ovat myös paljon aiempaa vahvemmat, tuuheammat, kiiltävämmät eivätkä katkeile enää yhtä helposti kuin ennen. Toista oli vielä kymmenen vuotta sitten, kun olin kasvisvoittoisella ruokavaliolla, todella stressaantunut ja minulla todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta.

Halusin tässä alussa avata hiusten sisäisen hoidon merkitystä, koska se on ainoa tapa vaikuttaa uuden ja vahvan hiuksen syntymiseen. Hoitavinkaan ulkoisesti käytettävä kosmetiikka ei korjaa jo olemassa olevaa vaurioitunutta hiusta tai muuta sitä vahvemmaksi. Huonokuntoisiin pituuksiin on kuitenkin mahdollista luoda luonnollisilla raaka-aineilla suojaava kalvo, joka auttaa hiusta säilyttämään kosteuden, silottaa ja estää kaksihaaraisten etenemistä tai syntyä. Luonnonkosmetiikassa tällaisina aineina käytetään mm. erilaisia kasviöljyjä ja ayurvedasta tuttua cassiaa sekä hennaa.

Olen käyttänyt luonnonkosmetiikan hiustuotteita jo yli 10 vuotta ja suosin nykyään täysin sulfaatittomia pesutuotteita, vaikka tietyt sulfaatit ovat luonnonkosmetiikassa sallittuja. Omille hiuksilleni ne ovat vain liian peseviä ja kuivattavia. Luonnonkosmetiikan shampoot eivät sisällä koskaan haitallisiksi luokiteltuja kemikaaleja (mm. parabeenit, PEG, EDTA, mineraaliöljyt, tietyt sulfaatit, silikonit) ja tensidit ovat biohajoavia.

Guyada Kokemuksia Ohuet Rasvoittuvat Katkeilevat Hiukset Ratkaisu 9

Gyadan käyttämät tensidit

Shampoon tehtävä puhdistaa hiuspohja ja pituudet liasta, rasvasta sekä muotoilutuotteista. Koska shampoon koostumuksesta yli 90 % on vettä ja tensidejä (pinta-aktiivisia peseviä ainesosia), tensideillä on kaikista suurin merkitys siihen kuinka hoitava tai toisaalta hiusta kuluttava shampoo on.

Liian voimakkaat (synteettiset) tensidit pesevät päänahasta elintärkeän ja suojaavan talikerroksen, joka voi pahentaa hiushaasteita merkittävästi. Miedot tensidit ovat sen sijaan tehokkaita ja hellävaraisia.

Gyadan jokainen shampoo vaahtoaa luonnonkosmetiikaksi poikkeuksellisen hyvin tekemättä hiuksista kuitenkaan kuivia. Vaahtoavuus ei itsessään ole hyvän pesutuloksen tae, mutta vaikuttaa kyllä siihen miten paljon shampoota tarvitsee käyttää kerralla ja kuinka hyvin se levittyy.

Gyada on ensimmäinen luonnonkosmetiikan nestemäinen shampoo, jolla saan pestyä hiukset ilman tuplapesun tarvetta. Vaahdon avulla shampoo leviää joka puolelle ja pesutulos on priimaa: hiuksista tulee ilmavat, pehmeästi laskeutuvat ja silkkiset.

Shampoissa on käytetty muutamien erilaisten mietojen tensidien yhdistelmää. Kookosöljystä johdettu kokamidopropyylibetaiini (Cocamidopropyl Betaine) on amfoteerinen ja mieto tensidi, joka muodostaa vaahtoa, vähentää sähköisyyttä ja säätää shampoon viskositeettia.

Sokeri- ja aminohappopohjaiset tensidit ovat kaikista hellävaraisimpia ja niitä shampoosta löytyy kookosöljystä valmistetun ja aminohappopohjaisen natriumlauroyylisarkosinaatin (Sodium Lauroyl Sarcosinate) sekä glukoosista ja lauryylialkoholista valmistetun lauryyliglukosidi (Lauryl Glucoside) muodossa. Lisäksi shampoissa on käytetty kookosöljyn rasvahapoista johdettua Disodium Cocoamphodiacetatea.

Guyada Kokemuksia Ohuet Rasvoittuvat Katkeilevat Hiukset Ratkaisu 3

Muistilista hiustenhoidon ja pesutuotteiden valintaan:

• Hiusongelmien juurisyy löytyy yleensä aina hiuspohjasta

• Hiuspohjan haasteet ovat peräisin usein ravintoköyhästä ruokavaliosta, imeytymisongelmista, liian pesevistä tuotteista ja/tai stressistä

• Stressi kiristää päänahkaa ja hiusjuuren ympärillä olevaa sidekudosta, jolloin hiuksen ravinnonsaanti heikkenee eikä uusi hius voi kasvaa vahvana

• Hiustenpesutuotteiden kohdalla tehokkaammat tensidit eivät ole yhtä kuin parempi pesutulos, vaan ne voivat jopa pahentaa hiuspohjan ongelmaa

• Yli 90 % shampoosta on käytännössä vettä ja pinta-aktiivisia aineita (tensidejä), siksi shampoo tulee valita ensisijaisesti tensidien hellävaraisuuden perusteella

• Hiustenpesukertojen olisi hyvä rajoittua kahteen kertaan viikossa, jotta hiuspohjan talintuotanto pysyy tasapainoisena eivätkä pituudet rasitu

• Mikään shampoo, hiustenhoitoaine- tai naamio eivät korjaa jo vaurioitunutta vanhaa hiusta, vaan muodostavat hiuksen pinnalle suojaavan kalvon

Guyada Kokemuksia Ohuet Rasvoittuvat Katkeilevat Hiukset Ratkaisu 2 Guyada Kokemuksia Ohuet Rasvoittuvat Katkeilevat Hiukset Ratkaisu 4

1) Kuivat hiukset

Hiukset voivat kuivua monesta eri syystä, mutta useimmiten kysymys on epätasapainossa olevasta hiuspohjasta. Jos talia muodostuu liian vähän, hiuksista tulee helposti karheat ja katkeilevat. Kuivumiselle altistaa myös hiusten synteettinen värjääminen, lämpökäsittelyt, aurinko, liian vähän hyviä rasvoja sisältävä ruokavalio tai liian pesevien hiustuotteiden käyttö. Tiheä pesutahti kuivattaa sekin, siksi päivittäistä pesua olisi hyvä välttää.

Sisäisen hoidon lisäksi kuivat hiukset tarvitsevat mietotensidisen shampoon, jotta hiuspohja ja hiukset eivät rasitu entisestään. Jokaisen shampoopesun yhteydessä pituuksiin kannattaa käyttää hoitoainetta ja kerran viikossa tai kahdessa kosteuttavaa hiusnaamiota. Molempien tuotteiden on tärkeää sisältää raaka-aineita, jotka muodostavat hiusten pintaan suojaavan kalvon.

Gyada Anti-Frizz on hellävarainen ja täsmällisesti puhdistava shampoo joka vähentää hiusten pörröisyyttä. Hiuspohja saa kaipaamaansa kosteutusta argan- ja avokadoöljyistä ja shampoossa on myös hiuspohjaa rauhoittavaa onnenruusua sekä ruiskaunokkia. Hydrolisoitu soija vahvistaa hiuskuituja, silottaa ja parantaa hiuksen kosteustasapainoa. Loistava tuote myös normaaleille hiuksille talven pakkasilla, jos hiukset meinaavat sähköistyä liikaa.

Kuivat Hiukset Hoito Luonnonkosmetiikka

Kuiville hiuksille kannattaa tehdä vähintään kerran kuukaudessa silottava Sheet Mask -hiusnaamio. Naamiohuppu laitetaan joko pyyhekuiviin tai kuiviin puhtaisiin hiuksiin, suljetaan teippi ja hierotaan hiukset suojan läpi, jotta vaikuttavaa ainetta on joka puolella. Sen jälkeen odotellaan vartti ja huuhdellaan hiukset. Olin aluksi skeptinen sen suhteen riittääkö huuhtelu ilman shampoopesua, mutta kyllä se riittää. Hiuksista tuli silkkisen pehmeät, puhtaat ja kiiltävät.

Naamiossa on hiusta luonnollisesti ”paikkaavia” hydrolysoituja proteiineja kuten riisiä ja vehnää, jotka lisäävät kiiltoa ja parantavat hiuksen rasituksen kestävyyttä. Rapsiöljystä johdettu Behenamidopropyl dimethylamine pehmentää, silottaa, vähentää sähköisyyttä ja karheutta. Pantenoli sitoo kosteutta, jonka ansiosta hiusten pinnasta tulee kauttaaltaan sileämpi ja terveen näköinen. Naamiossa on myös kaurauutetta ja vahvistavaa keratiinia.

Jos hiuksesi ovat kiharat, levitä vastapestyille kosteille hiuksille kiharien hiusten muotoiluvoidetta ennen kuivaamista. Sheavoi yhdessä kookos-, pellava-, jojoba- ja seesamöljyjen kanssa silottaa karheutta. Pörröisyys vähenee ja sykkyräisestä hiuksesta tulee joustavampaa, kiiltävämpää sekä sileämpää. Mineraalipitoinen spirulina uudistaa ja kaura, peltokorte sekä gingseng lisäävät kiiltoa.

Minun suorille ja lasimaisille hiuksilleni tämä tuote on liian hoitava, mutta uskon tämän olevan monen kiharahiuksisen tai karhean hiuslaadun omaavan pelastus.

Guyada Kokemuksia Ohuet Rasvoittuvat Katkeilevat Hiukset Ratkaisu 5

2) Rasvoittuvat hiukset

Hiuksista tulee nopeasti rasvoittuvat, kun päänahan talirauhaset toimivat yliaktiivisesti. Ratkaisu ei kuitenkaan ole tarttua mahdollisimman jyreisiin pesutuotteisiin, sillä se saattaa lisätä talineritystä entisestään.

Myös helposti rasvoittuva hiuspohja hyötyy mietotensidisestä shampoosta, mutta niiden lisänä on hyvä olla hiuksen pintaa karheuttavia raaka-aineita. Gyada syväpuhdistava shampoo sisältää useampaa rakennetta lisäävää tanniinipitoisia kasviuutetta kuten timjamia, nokkosta, takiaista ja salviaa. Nämä raaka-aineet lisäävät kiiltoa, vähentävät rasvoittumista, kuohkeuttavat ja auttavat hiuksia pysymään ilmavina liimautumatta toisiinsa.

Nopeasti rasvoittuva hiuspohja hyötyy myös säännöllisestä puhdistavan naamion käytöstä. Huppunaamion sisältämä inkivääri, minttu ja sitruuna supistavat hiuspohjan talirauhasia, hillitsevät liiallista talintuotantoa ja ehkäisevät hilseen syntymistä. Rasvoittuva hiuspohjakin kaipaa hoitoa sekä kosteutusta, siksi mukana on ihoidenttistä jojobavahaa sekä kosteuttavaa pantotenolia. Naamio sopii myös normaaleille hiuksille kesäaikana, jolloin lämmin ilma saattaa nopeuttaa rasvoittumista.

Haluatko ennaltaehkäistä hiusten nopeaa rasvoittumista ja pidentää pesuväliä? Kokeile tätä:

Jaottele hiukset muutamiin osioihin pompuloilla. Erottele sormin yksi ohut hiuskerros kerrallaan ja kreppaa hiusten tyvi aivan päänahan läheltä. Toista, kunnes kaikki hiukset on käsitelty. Harjaa hiukset lopuksi. Jos haluat nähdä miten minä tämän teen, katso tämä 30 sekunnin video.

Guyada Kokemuksia Ohuet Rasvoittuvat Katkeilevat Hiukset Ratkaisu Guyada Kokemuksia Ohuet Rasvoittuvat Katkeilevat Hiukset Ratkaisu 6

3) Hauraat hiukset

Hauraat, katkeilevat ja kaksihaaraiset hiukset ovat yleensä seurausta joko ravintoköyhästä ruokavaliosta, imeytymisongelmista tai pitkään jatkuneesta stressistä. Hiukset ovat kynsien ohella kehon ravintoketjun viimeisessä päässä, eli mikäli ravinteita ei ole riittävästi kehon perustoimintojen kuten maksan toimittaman jatkuvan detoksifikaation ylläpitämiseen, ei niitä yksiselitteisesti voi riittää hiuksille asti.

Jos kysymys on suoliston huonosta kunnosta ja imeytymisongelmista, sokerittoman ruokavalion ohella voi olla järkevää käyttää suolahappoa, entsyymejä ja laadukkaita maitohappobakteereita. Pitkään jatkunut stressi puolestaan kiristää erityisesti päänahan faskia-lihaksia, jolloin hiusten sidokudos kiristyy eivätkä ruoasta saatavat ravinteet pääse siirtymään hiukseen saakka.

Hauraiden hiusten ensisijainen hoito alkaa aina sisältä käsin. Priorisoi mahdollisimman yksinkertainen ja aminohappopitoinen ruoka. Ulkoisesti on tärkeää käyttää mietotensidistä shampoota, pidentää pesuväli 3-5 päivään, välttää hiusten turhaa lämpökäsittelyä ja vahvistaa hiusten pintaa luonnollisesti rakennepaikkaavilla hoitotuotteilla.

Vältä myös rasittamasta hiusta hinkkaamalla niitä pesun jälkeen kuivaksi pyyhkeellä – painele tai käytä mieluummin pyyheturbaania.  Hiuksia ei tulisi myöskään harjata märkänä, sillä se voi venyttää ja katkaista hiuksia aivan turhaan. Anna siis hiusten kuivua ja mikäli harjaat ne puolimärkinä, harjaa kevyin ja lyhyin vedoin ”singuttamatta” hiusta turhaan.

Kaksihaaraiset Hiukset Hoito

Vahvistava naamio sisältää spirulinaa, gingengiä, kauraa, peltokortetta, kookosöljyä ja sheavoita. Tykästyin etenkin naamion kiiltoa lisäävään vaikutukseen, jonka lisäksi se on mitä mainioin antitakkutuote. Erittäin tehokkaasti silottava tehohoito muodostaa huokoiseen pintaan sileän kalvon, jolloin hiukset eivät näytä enää kuivan koppuraisilta, vaan tasaisilta ja pehmeiltä.

Latvoihin pesun jälkeen käytettävä hiusseerumi on jätettävä hoitotuote, jonka sisältämät vehnä- ja soijaproteiinit muodostavat niinikään hiusten pintaan suojaavan kalvon, mutta eivät tee hiuksista tahmaisia. Seerumissa on myös mineraalipitoista spirulinaa, kauraa, kortetta ja kiiltoa tuovaa passionhedelmää sekä hiustenkasvua stimuloivaa ginseng-uutetta. Levitä seerumi hiustenpesun jälkeen pyyhikuivien hiusten latvoihin ja kuivaa. Voit halutessasi käyttää seerumia myös päänahan tehohoitona yön yli ennen shampoopesua.

Hauraiden hiusten kohdalla suositellaan mahdollisimman minimaalista lämpökäsittelyä föönillä, suoristusraudalla ja kihartimilla. Jos kuitenkin käytät jotain edellä mainituista, satsaa luonnonkosmetiikan lämpösuojavoide. Guyadan monipuolinen lämpösuoja sisältää kastanjoista valmistettua hydrolisoitua AQ-yhdistettä ja vehnäproteiinia, jotka kosteuttavat ja ”paikkaavat” vaurioitunutta hiusta. Propanedioli lisää hiusten pehmeyttä, kiiltoa ja hallittavuutta. Peltokorte vahvistaa ja biotiini lisää kiiltoa. Hiuksiin jää ihana tuoksu ja etenkin latvoista saa tämän avulla tavallista silkkisemmät!

Liquid Crystals -muotoilusuihke sisältää neljää kokonaista ja hiuksia pehmentävää kasviöljyä. Pellava antaa hiuksille välitöntä pehmeyttä ja manteliöljy sisältää SPF5-aurinkosuojan. Rypäleensiemen ja arganöljy stimuloivat hiusten kasvua ja lisäävät kiiltoa. Lisäksi öljyssä on pantenolia, joka auttaa hiusta säilyttämään kosteutta ja suojaa hiusta sääolosuhteiden ja lämpökäsittelyn aiheuttamalta kuivumiselta. Tämä öljy on yksi sarjan suosikeistani ja hellii etenkin auringossa kuivahtanutta kuontaloa.

Näin parannat kireän päänahan verenkiertoa ja edesautat vahvan hiuksen kasvua:

Hiero päänahkaa perusteellisesti muutaman minuutin ajan jokaisen shampoopesun yhteydessä. Tee päänahalle kerran viikossa turvehoito. Turve kosteuttaa päänahkaa, aktivoi verenkiertoa, löysää lihasjännityksiä ja vähentää kireyttä. Näin hiuksen ympärillä oleva sidekudos rentoutuu ja löystyy, jolloin myös hiuksen ravinnonotto paranee.

Guyada Kokemuksia Ohuet Rasvoittuvat Katkeilevat Hiukset Ratkaisu 7

4) Epäpuhtaat hiukset

Jos hiukset jäävät pesun jälkeenkin lähmäisiksi, tahmaisiksi, latteiksi, silkkisen sijaan palkkimaisesti laskeutuviksi, elottomiksi, takkuisiksi ja toisiinsa liimautuviksi, hiusten pintaan on luultavasti kertynyt runsaasti epäpuhtauksia. Tällaisia epäpuhtauksia kertyy helposti kuivaan, rikkinäiseen ja huokoiseen hiukseen muun muassa vesijohtovedestä ja hiustenmuotoilutuotteista.

Jos käytät synteettisiä muotoilutuotteita, tarvitset myös synteettisen shampoon. Luonnonkosmetiikan pesutuotteiden teho ei riitä puhdistamaan hiusta esimerkiksi synteettisen hiuslakan jäämistä ja seurauksena hius alkaa mennä ”tukkoon”.

Paras tapa puhdistaa hiuspohja ja pituudet ovat ekokampaajalla tehty merilevähoito tai ayurvedinen syväpuhdistus. Valitse puhdistuksen jälkeen omalle hiuslaadullesi sopivat pesu- ja hoitotuotteet. Voit käyttää hiuksille myös rasvoittuvalle hiuslaadulle tarkoitettua puhdistavaa Purifying -naamiota. 

Näin voit uusiokäyttää Gyadan Sheet -hiusnaamiohupun:

Jokainen Gyada Sheet-hiusnaamioista on uusiokäytettävä. Kun olet käyttänyt alkuperäisen naamion, pese huppu käytön jälkeen hyvällä saippualla tai shampoolla ja anna kuivua ilmavassa paikassa. Kun kaipaat seuraavan kerran hiusten tehohoitoa, levitä haluamaasi hoitoainetta tai naamiota hupun sisälle ja käytä uudelleen. Hupussa olevan teipin tarraliima on napakkaa ja pysyy hyvänä ainakin muutamia käyttökertoja.

Guyada Kokemuksia Ohuet Rasvoittuvat Katkeilevat Hiukset Ratkaisu 8

5) Ohuet hiukset

Ohuet hiukset ovat usein perinnöllisyystekijä, sillä hiustuppien määrä kehittyy jo sikiöaikana kohdussa. Keskipaksut ja paksutkin hiukset voivat kuitenkin ohentua esimerkiksi hormonaalisista syistä (kilpirauhasen häiriöt, imetys) tai liian vähän eläinproteiinia sisältävästä ruokavaliosta johtuen. Vaikka hiustuppien määrään ei voi enää aikuisiässä vaikuttaa, ruokavaliolla voi saavuttaa hyviä tuloksia, kunhan matkassa on malttia.

Gyada tuuheuttava shampoo on loistava apu ohuille hiuksille: se kohottaa, mutta ei kuivata pesemällä hiuksia natisevan puhtaiksi. Humalauute lisää hiusten elastisuutta, aloe vera kosteuttaa, kamomilla rauhoittaa päänahkaa ja yhdessä aloe vera -mehun, kamomillan ja kehäkukan uutteiden kanssa tuuhentaa hiusten ja juurten rakennetta merkittävästi. Sodium PCA lisää hiusten joustavuutta ja kehäkukka

Omat hiukseni ovat keskipaksut, mutta tästä on tullut suosikkishampooni nyt kesän aikana. Hiukset saavat kevyttä kuohkeutta ja ilmavuutta, jolloin kuontalo ei rasvoitu ja latistu tavalliseen tahtiin.

Saman linjan tuuheuttava hoitoaine sisältää sekä hiusta hoitavia että kevyesti karheuttavia aineita. Rypäleensiemen-, seesam- ja kookosöljyt kosteuttavat yhdessä pitkäaikaista kosteutta antavan sheavoin kanssa. Takiaisuute antaa hennoille hiuksille rakennetta. Takut pysyvät kurissa eikä hius latistamatta muuten hentoa hiusta.

Ohuille hiuksille kannattaa tehdä myös 1-2 kertaa kuukaudessa tehohoito ayurvedisella naamiolla. Tästä on tullut henkilökohtainen suosikkinaamioni, sillä se sisältää niin loistavan raaka-ainekavalkaadin. Cassia on loistava vaurioituneiden hiusten ”rakennepaikkaaja”, joka lisää myös hiusten tuuheutta ja kiiltoa. Hyaluronihappo ja glyseriini kosteuttavat tekemättä hiuksista raskaan tuntuisia. Rohtosarviapila ja maca kiihdyttävät tutkitusti hiustenkasvua ja murumuruvoi muodostaa sääolosuhteilta suojaavan suojakalvon.

Koska ohuet hiukset rasvoittuvat tavallista nopeammin, kuivashampoolla on mahdollista pidentää pesuväliä ja lisätä tuuheutta sekä rakennetta, jolloin tyven lämpökäsittelyjä ei tarvita. Ruskeille hiuksille ei ole ollut mitenkään helppo löytää luonnonkosmetiikan kuivashampoota. Kesän telttareissuilla hiustenpesuvälit saattavat venähtää päivien mittaisiksi ja on mukava, että hiukset voi freesata ja tuuheuttaa sen sijaan, että kulkisi päivät pitkät lättäletissä. Maltillisella annostelulla ruskeille hiuksille suunnattu kuivashampoo sulautuu täydellisesti tummiin hiuksiin ja siitä löytyy omat versiot myös vaaleille ja punaisille hiuksille.

Kuivat Hiukset Luonnonkosmetiikka

Millaisia hiustenhoitotuotteita sinä suosit?

Instagram – @yellowmoodmedia

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Hyvän ruoan kirja

Kuvat Hannamari Rahkonen

Kikka

Hei, harmi kun tuolla ei ole kiharoiden hiusten hoitoainetta, miksiköhän? Sitä on kuitenkin saatavilla muista nettikaupoista.
Onkohan hyalurvedic sarja miten hoitava, mulla on kevyesti vaalennettu, melko hyväkuntoinen hius mutta päällysosassa ja latvassa kuivuutta.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hei Kikka! Minäpä kysäisen maahantuojalta miksi kiharoiden hoitoaine on loppu/ei saatavilla ja palaan sulle :) Moni Guyadan kuiville hiuksille suunnattu hoitotuote sopii myös kiharalle, esim. Anti-Frizz hoitoaine ja Disciplining -naamio. Lisäksi kiharoille löytyy muotoiluvoide.

En ole testannut Hyalurvedic-linjaa vielä, joten en osaa kommentoida sen hoitavuutta kokemuspohjalta. Tensideiltään se poikkeaa kuitenkin Guyadan perusshampoista siten, että todella hellävaraisten sokeritensidien rinnalla on käytetty yhtä luonnonkosmetiikassa sallittua sulfiittia. Vasta kokeilun jälkeen kuitenkin pystyisin sanomaan millainen tuotteen pesevyys on – tämä kun riippuu tensidien suhteista toisiinsa ja sen tietää vain sarjan luoneet kemistit.

Vastaa
Tiina

Hei,

Syötkö proteiinia normaali suosituksen verran päivässä? Ei mitään lisäravinteita?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

En laske makroja, mutta osaan arvioida että proteiinin saantini pyörii noin 80-100g välissä per päivä (riippuu mm. kuukautiskierrosta, aktiviteeteista ja nälän tasosta). Syön noin 80 % karnivore-tyylillä, koska se tukee omalla kohdallani parhaiten hormonitoimintaa ja jaksamista. Lisäravinteina käytän suolahappoa (vaihdellen entsyymejä), maitohappobakteereja, magnesiumia sekä GABAa – en kaikkia joka päivä, mutta silloin kun koen tarpeelliseksi.

Vastaa
Um

Hei, voiko turvehoitoa käyttää? Mikäli hiuksissa on raitoja?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Erinomainen kysymys. Minä selvitän asiaa ja palaan sinulle heti kun saan vastauksia viisaammilta :)

Vastaa
Jenni

Nyt on tilaus tehty ja en malta odottaa mitä tuloksia hiusnaamioilla saa aikaan. Toivon että saan tehdä teinille tämän hoidon tasapainottamaan hiuspohjaa. Itse kaipaan välillä juurikin jäämien poistamista hiuksista, vaikka en käytä varsinaisia muotoilutuotteita, mutta juurikin hanaveden jäämät on hyvä saada pois. Helsingin vesi on kemikaaleilla kyllästettyä ja haluan saada oman värin ja kiillon paremmin esiin.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Ilo kuulla, toivottavasti tilaus saapuu pian ja pääsette testailemaan Gyadaa yhdessä :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Hiusten kasvivärjäys kotona – Radicon auyrvedaan pohjautuvilla kasviväreillä saa ensiluokkaisen lopputuloksen
Green Beauty Awards Summer Edition 2021: Hiukset
Pintakuivan ja kuivan ihon hoito-opas
Green Beauty Awards Summer Edition 2021: Kasvotuotteet