Taimia, talkoita ja aurinkoa

yard_garden_yellowmood 6yard_garden_yellowmood 1

Pihamme on riittänyt puuhaa enemmän ja vähemmän siitä saakka, kun muutimme taloomme ystäviemme kanssa. Edellisten asujien jäljiltä tilukset olivat täynnä jos jonkinmoista pensasta, istutusta, kiviröykkiotä ja betonipyörylää, joten ensimmäinen kesä meni niitä kaivaessa ja poistaessa. Viime syksynä pihaltamme kaadettiin seitsemän isoa mäntyä sekä vanha kuusiaidan pätkä, pihan viimeinen mänty saa kyytiä tulevana syksynä. Enää ei tarvitse kulkea aina ennen ruohonleikkaamista ämpärin kanssa ympäri pihaa keräten käpyjä ämpäreihin, huh.

yard_garden_yellowmood 7yard_garden_yellowmood 4

Viikonlopun pensasaidanistutustalkoot onnistuivat yli odotusten, kun toistakymmentä ystäväämme saapuivat heti aamupäivästä auttamaan meitä 145 syreenintaimen kanssa. Se oli kesän ensimmäinen lämmin kesäpäivä ja siinä me hiki hatussa kaivoimme maata, kärräsimme, istutimme, kastelimme, tasoitimme ja erottelimme. Aamupäivä vaihtui iltaan nopeammin kuin osasimme aavistaakaan, mutta kaikki tähdellinen saatiin tehtyä. Pari vuotta irrallaan keikkuneet luonnonliuskekivetkin ovat vihdoin paikallaan jämerästi, miten kiva nyt onkaan tulla kotiin, kun jalkojen alla ei keiku!

Illalla oli aika sytyttää grilli ja lekotella takapihan lempeässä lämmössä. Kun istuskelimme puolen yön aikaan vielä loppujen kanssa parvekkeella saunan jälkeen, mietin miten mahtavilla ystävillä meidät onkaan ympäröity.

yard_garden_yellowmood 3yard_garden_yellowmood 2yard_garden_yellowmood 5

Aurinko humallutti ihanuudellaan ja jatkuva paiste ajoi meidät pitämään huolta nestetasapainosta. Tosin pari kertaa meinasi huimata, kun teki yhtäkkisen liikkeen alhaalta ylös. Paiste tosin oli niin yllättävä, että kävi vanhat: en tajunnut suojautua auringolta ja poltin selkäni ja olkapääni pahanpäiväisesti. Ei siinä ehkä muuten mitään, mutta kun allekirjoittaneenkin kaappi on täynnä jos jonkinmoista luonnonkosmetiikan aurinkosuojaa ja mahdollisuus suojaamiseen olisi ollut. Tuli kyllä soimattua itseäni tästä tyhmyydestä. Pari päivää on mennyt ihoa parannellessa ja kuoriutumista todistellessa, mutta onneksi pahin kiristys ja kipu pysyy poissa, kun rasvaa alueen monta kertaa päivässä. Luulen, ettei minulla ole ongelmaa muista aurinkosuojaa tulevina kesäpäivinä.

yard_garden_yellowmood 8

Jos viime viikonloppu enteilee tulevaa kesää, siitä ei voi tulla kuin napakymppi. Ja vaikka ei lämpö pysyisikään, on siitä jo saatu nautiskella oikein olan takaa.

Tuija Rajala

Sinulla on myöskin samanlaista puuhailua kuin minullakin. Ostin myöskin vaal.punaisen hortesian, ihana väri.
Käythän myös katsomassa blogissani mitä min touhuan ja liity samalla lukijaksi, kiitos etukäteen !

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos kommentistasi Tuija :) Puutarhahommat ovat kyllä mukavia, joskin tänä kesänä niitä on ollut poikkeuksellisen paljon ja tulee vielä olemaankin. Sinulla vaikutti olevan oikein toiminnantäyteinen blogi, onnea ja menestystä taipaleellasi! :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Nämä Strawberry Emmin TOP10-postausta kertovat kuinka saat luonnonkosmetiikasta ja ihonhoidosta kaiken irti
Epätoivoisen kynsinauhanaisen suositus
Miten ketogeeninen ruokavalio on vaikuttanut insuliiniresistenssiin, kilpirauhaseen ja maksaan?
5 x vinkkiä sujuvampaan yrittäjyyteen