Green Beauty Awards 2021 Winter Edition: Hyvinvointi & biohakkerointi

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Green Beauty Awards Winter Edition 2021 -juttusarjan kuudennessa osassa Hannamari jakaa monipuoliset ja osin biohakkeroinnin puolelle menevät hyvinvointivinkit. Kokonaisvaltainen hyvinvointi on päivittäisiä rutiineja, oman unen, jaksamisen ja työn optimointia. Löydät alta parhaat ruokabrändit, ravintolisät, menetelmät, välineet ja applikaatiot oman hyvinvointisi tukemiseen.

Green Beauty Awards 7 10

Ruoka ja ruokavalio

Aito ja prosessoimaton ruoka

Arvostan yksinkertaisuutta mitä tulee ruokaan. Syön pääsääntöisesti ruokaa, jossa ei ole ravintoluetteloita eli: lihaa, kananmunia, kalaa, erilaisia prosessoimattomia rasvoja kuten voita, neitsytoliiviöljyä ja tiettyjä kasviksia sekä marjoja. Ketogeenisen ja vähähiilihydraattisen ruokavalion avulla olen päässyt eroon mm. rasvamaksasta, korkeista tulehdustasoista, insuliiniresistenssistä, migreenistä, uupumuksesta ja jatkuvasta pahoinvoinnista.

Tämä on elämäntapani, joka pitää verensokerini tasaisena, ruokahimot poissa, sisäelimet onnellisena, toimintakyvyn erittäin energisenä ja mielen skarppina. Ruokavaliolla voi luoda vahvan perustan omalle terveydelle, mutta ei se tietenkään ole ainoa hyvinvointiin vaikuttava asia.

Jaksamiseni on nykyään erinomaista, mutta kamppailen edelleen tiettyjen terveyshaasteiden kanssa. Olen vasta aloittanut uudet kokeilut vähennetyllä ruutuajalla, luonnonvalon maksimoimisella (liikkuminen päivittäin valoisaan aikaan), lähi-infrapunan käytöllä ja D-vitamiinin syömisellä. Raportoin ensi vuonna miten kokeilu etenee!

Kofeiiniton Lucaffe-espressopapu

Jos olet etsinyt taivaallisen herkullista kofeiinitonta espressopapua, kokeile tummapaahteista Lucafféa. Olen kokeillut vuosien varrella useita kofeiinittomia kahveja ja Lucaffé on etenkin tumman sekä täyteläisen espresson ystävälle paras vaihtoehto.

Se ei häviä tavallisille premium-espressopavuille tippaakaan: maku on pehmeän roteva eikä siinä ole yhtään Arabicalle tyypillistä, koko suun täyttävää kitkeryyttä. Lisäksi Lucaffé on valmistettu vesipesemällä ilman liuottavia kemikaaleja toisin kuin suurin osa muista kofeiinittomista kahveista. Laadun maistaa.

Hyvän ruoan kirja

Yksi tämän vuoden isoimmista saavutuksistani on omaelämäkerrallisen Hyvän ruoan kirjan julkaisu painettuna teoksena. Kirjaprosessi oli monivaiheinen, mutta se tapahtui tismalleen oikeaan aikaan. Lopputuloksesta tuli äärimmäisen visuaalinen ja olen todella ylpeä kokonaisuudesta.

Kirja on löytänyt upealla tavalla yleisönsä ja iloitsen siitä, että reseptini ovat ilahduttamassa tuhansien ihmisten keittiöissä. Myös minä ja puolisoni lunttaamme kirjan reseptejä lähes viikottain – onneksi ne ovat vihdoin painetussa muodossa!

Terra Creta -neitsytoliiviöljyt

Tilaan meille säännöllisin väliajoin litratolkulla Terra Cretan neitsytoliiviöljyä, ettei se vain pääse loppumaan kesken. Tätä hedelmäistä kultaa meillä on käytetty jo vuosien ajan. Moneen otteeseen palkitussa öljyssä on pehmeän hedelmäinen makunuotti ja se sopii kylmien ruokien kuten salaattien ja tapasten lisäksi loistavasti myös mausteisempiin wokkeihin tai uunikasviksiin.

Foodin mausteet

Rakastan Foodinin mausteita, ne ovat keittiön ja ruoanlaiton kulmakivi! Kauniisiin lasipurkkeihin pakatut luomumausteet tuoksuvat raikkaille ja se välittyy myös ruoan makuun. Ehdottomasti eniten meillä kuluu Madras currya, mustapippuria, juustokuminaa, chiliä, ceyloninkanelia ja aitoa vaniljaa.

Lisäksi käytän usein Foodinin neitsytkookosöljyä, kookosmannaa (sellaisenaan, nam!), ravintohiivahiutaleita, omenasiiderietikkaa sekä kermaista ja raikasta kookosmaitoa. Myös sarjan merisuola on parasta: pehmeää, pyöreää ja täyteläistä – sellaista, joka ulottuu suun jokaiseen makureseptoriin. Puolisoni suosikki on näiden lisäksi vielä kookosvesi. Saat koodilla yellowmood 15 % alennusta kaikista Foodin-tilauksistasi.

11

Hyvinvointi

Rauhallinen metsäkävely

Kävelen joka päivä, useimmiten metsässä koirien kanssa ja sanonpahan vain sen, että kävely on täysin aliarvostettu tapa hoitaa itseä ja liikuttaa omaa kehoa! Tässä stressiyhteyskunnassa ei ole parempaa kuin koota päivittäiseen rutiinipakkiin rauhoittavia elementtejä ja pysähtyä luonnon äärelle.

Metsässä saan olla ja hengähtää. Talvella tuhtien tykkylumipuiden muodostama hiljaisuus on kaunein ääni, jonka tiedän. Lapissa asuminen ja luontoyhteys auttavat ylläpitämään vahvaa yhteyttä myös itseeni ja siihen mitä tarvitsen palautuakseni.

Magnesium-kylvyt

Jos minulla olisi amme, ottaisin viikottaisia magnesium-kokovartalokylpyjä, mutta jalkakylvyt saavat nyt kelvata. Magnesium on yksi helpoimpia, turvallisimpia ja edullisimpia tapoja hoitaa omaa terveyttä. Se on elimistön päämineraali, joka vaikuttaa kehossa yli 350 entsymaattiseen toimintaan.

Magnesium laskee mm. tulehdusta, lievittää stressiä, päänsärkyjä sekä lihasjumeja, lisää insuliiniherkkyyttä, auttaa ruoan ravinteita imeytymään paremmin, lievittää iho-ongelmia ja parantaa unenlaatua. Ulkoisesti käytetty magnesium imeytyy jopa 30 % paremmin kuin sisäisesti nautittu. Minulle kylpy on rentouttava rutiini, joka rauhoittaa hermostoa. Nukun aina tavallista levollisemmin, kun olen lilluttanut jalkojani illalla lämpimässä magnesium-kylvyssä 20-30 minuutin ajan.

Lähi-infrapunavalo

Hankin jo muutama vuosi sitten meille reilun kokoisen lähi-infrapunavalon (near infra red, myöhemmin NIR). Kuluneena vuonna olen hoitanut valolla itseäni lähes päivittäin. Viime talvena palellutin reiteni pahasti ja sain kipeänä ”palavat” jalat kivuttomiksi NIR-valon avulla 20 minuutissa. Se oli uskomatonta, koska kipu oli aivan järkyttävää ja iho oli niin herkillä. NIR korjaa voimakkaasti kudoksia ja oli uskomatonta kokea se omakohtaisesti näin akuutissa tilanteessa. Lähi-infrapunavalolla on saatu hyviä tuloksia myös mielialan, masennuksen, nivelrikon, kilpirauhasen vajaatoiminnan, tulehdusten, aknen, unen laadun ja erilaisten kiputilojen hoidossa (lähde).

Suosittelen kaikkia aiheesta kiinnostuneita lukemaan Vladimir Heiskasen Punainen valo ja lähi-infrapuna sairaustilojen hoidossa -artikkelin. Omalla kohdallani säännöllinen NIR-käyttö on vaikuttanut siten, ettei iltapäivisin tule mitään tipahdusta energiatasoissa vaan olen tasaisen energinen koko päivän, kunnes illalla alkaa väsyttää. NIR parantaa solujen mitokondrioiden (energiakeskusten) toimintaa. Nukun entistä rauhallisemmin ja mielialani on ollut kaikkiin muihin kaamosaikoihin verrattuna kertakaikkisen hyvä ja valoisa.

ESSE-kasvohoidot

Tänä vuonna olen hoitanut ja palkinnut itseäni viemällä itseni useammin kasvohoitoihin. Olen muutenkin pyrkinyt maksimoimaan rakkaushormoni oksitosiinin saannin, koska se laskee automaattisesti stressihormoni kortisolin alas. En suuntaa siis kasvohoitoihin pelkästään ihon takia.

Nämä hetket ovat tärkeää läsnäolon aikaa itselleni, yksi tapa osoittaa että olen arvokas ja on lupa tulla hoidetuksi sekä kosketuksi. Suosikikseni on muodostunut ESSEn kahden tunnin rentoutumisnirvana, jossa käsitellään kasvojen lisäksi myös selkää ja rintakehää. Niin tärkeitä pausseja arjesta.

Green Beauty Awards 6

Kurssit & menetelmät

Yin Your Skin Advanced Facial Gua Sha -kurssi

Ystäväni Katja Kokon luoma Yin Your Skin Facial Gua Sha -kurssi on mieletön kokonaisuus. Kurssilla yhdistyy kokonaisvaltaisesti mielen ja kehon hyvinvointi ja Gua Sha. Kurssilla käydään läpi miten eri tekniikat vaikuttavat kasvojen lihasten tehtäviin, miten tunnetilat vaikuttavat juonteiden ja ryppyjen käsittelyyn ja mikä merkitys lymfakierrolla on terveydessä.

Minulle Gua Sha on hetkeen pysähtymistä, joka maadoittaa sekä auttaa kuuntelemaan oman kehon tarpeita. Olen käyttänyt ahkeraan kurssin videoita mm. tiukkojen purentalihasten avaamiseen, kireän hiuspohjan käsittelyyn ja silmänympärysalueen kirkastukseen. Mikä parasta, nämä opit eivät koskaan vanhene!

Hengitysharjoitukset

Hengitys on yksi lempitavoistani hoitaa itseäni, koska se on aina mukanani. Jo tieto siitä, että osaan rauhoittaa itseni stressaavissa tilanteissa minuuteissa, tuo turvaa. Tänä vuonna olen esiintynyt enemmän kuin vuosiin ja erilaisista hengitystekniikoista on ollut paljon hyötyä. Hengityksellä saan viestittyä nopeasti hermostolle, että jännittävissäkin tilanteissa kaikki on hyvin. Se auttaa myös palauttamaan kehon seesteiseen rauhan tilaan esiintymisten jälkeen.

TRE-menetelmä

Nyt kun esiinnyn työni puolesta enemmän, TRE:stä on tullut minulle entistä tärkeämpi kehollinen työkalu. Olen ollut nuorempana infernaalinen jännittäjä, jonka syke nousee ennen esiintymisiä pilviin ja mieli tyhjenee. TRE:n avulla saan purettua kehoon pakkautuneen ylimääräisen adrenaliinin, jotta itse suorituksen aikana voin olla rauhallinen ja läsnä. Menetelmässä lihaksia autetaan eri liikesarjojen avulla tärisemään. Tärinä on luonnollinen, jännitystiloja laukaiseva palautumismekanismi, jolla voi tukea stressin purkautumista. Tämän lisäksi vedän myös asiakkaille TRE-aloituskursseja, sillä olen sertifioitu ohjaaja.

Tunnevyöhyketerapia

Olen hoidattanut itseäni vuodesta 2016 lähtien tunnevyöhyketerapialla. Välissä on ollut myös muutamien vuosien taukoja, mutta nyt olen käynyt 1,5 vuoden ajan säännöllisesti. Tunnevyöhyketerapiassa ihmistä lähestytään siitä ajatuksesta käsin, että kaikki elämän tapahtumat jäävät kehon muistiin ja jos ne ovat ikään kuin jumissa, ne voivat ilmetä erilaisia kipuja, oireina tai tunneperäisenä kuormana.

Vyöhyketerapeutti avaa hoidon aikana kehoa vyöhykeratahieronnalla ja polaarisella painannalla, joka on jo itsessään rentouttavaa. Hoidon aikana myös keskustellaan niistä ajatuksista, joista mieleen tulee. Minä käyn täällä Rovaniemellä Kehoterapia Valossa Päivikillä. Suosittelen häntä suuresti, Päivikki on erittäin tasapainoinen, läsnäoleva ja rajansa tunteva tunnevyöhyketerapeutti.

12

Ravintolisät

Puhdistamo suolahappo

Syön eläinproteiini- ja rasvapainotteisesti. Oma ruoansulatukseni kaipaa edelleen lisätukea vuoden takaisen antibioottikuurin jäljiltä ja siksi käytän suolahappoa. Se tehostaa proteiinien pilkkoutumista ja aivojen toiminnalle elintärkeiden aminohappojen imeytymistä. Suolahaposta on hyötyä kaikille, jotka kärsivät närästyksestä, röyhtäilystä, ylävatsan kivuista, turvotuksesta, pahoinvoinnista, huonosta olosta, ripulista tai ummetuksesta (suolahappo ei sovi, jos sinulla on vatsahaava tai tulehtunut ruokatorvi).

Puhdistamo Tripla Magnesium

Magnesium on tärkeä ravintolisä aivan jokaiselle ja itse käytän Puhdistamon Tripla-magnesiumia, joka sisältää kolmea laadukasta magnesiumin muotoa: malaattia, glysinaattia ja tauraattia. Magnesiumglysinaatti sopii etenkin paljon liikkuville tai kroonista särkyä poteville, sillä se lievittää hermokipuja, rentouttaa lihaksia ja parantaa yöunta. Magnesiumtauraatin vaikutus ulottuu enemmän hermoston rentouttamiseen ja sydän- ja verisuoniterveyden tukemiseen. Magnesiummalaatti lievittää tehokkaasti lihaskipuja ja toisin kuin moni muu magnesiummuoto, se virkistää.

Garden Life MCT-jauhe

Tämä menee sarjaan puhdasta hifistelyä, koska en kestä kovin hyvin neitsytkookosöljyä ja MCT-öljyä. Keskipitkäketjuiset triglyseridit (MCT) muuttuvat energiaksi (ketoaineiksi) keholle ja aivoille. Suomestakin löytyy MCT-jauheita, mutta ne on usein tehty sellaisen maissitärkkelyksen pohjalle, josta ei ole aina varmuutta onko se GMO-vapaata. Garden Life MCT-jauhe on valmistettu vain kookoksesta. Se on kermainen, miedon makuinen ja kaiken kaikkiaan huippuhyvä tuki oman energian tukemiseen. Teen siitä usein lämpimän lattejuoman sekoittamalla sen lämpimään veteen ceyloninkanelin, vaniljajauheen ja kardemumman kanssa. Sopii myös kahvin sekaan, itse tosin juon omani aina mustana. Saat kaikista iHerb-tilauksistasi alennusta koodillani AIM2388.

Trace Minerals -mineraalitipat

Käytän lisämineraaleja, koska niitä on mahdotonta saada pelkästään ruoasta, kiitos maaperän ravinneköyhyyden. Erittäin korkealaatuiset Trace Minerals -mineraalitipat ovat meidän perheen must have. Mineraalitiiviste parantaa veden imeytymistä, jolloin ei tarvitse juoda niin paljon ja lisäksi se täydentää elimistön mineraalivarastoja hyvin imeytyvässä muodossa. Saat kaikista iHerb-tilauksistasi alennusta koodillani AIM2388.

Green Beauty Awards 8

Biolatte Imucol

Otin Biolatte Imucolin kuuriluontoiseksi tueksi syksyllä, koska se tukee immuunipuolustusta. Imucolissa käytetty Bacillus subtilis on itiömuotoinen bakteeri, joka kestää tuhoutumatta mm. vatsahappoja ja sappinestettä. Sen on todettu ehkäisevän mm. suolistotulehduksia (haavainen paksusuolentulehdus, IBD, Chronin tauti), tuhoavan nopeasti taudinaiheuttajia ja stimuloivan suoliston omaa bakteerikantaa. Lisäksi se auttaa kehoa käyttämään hajotetut ravintoaineet hyväksi, tukee entsyymien muodostumista, lisää aktiivisten valkosolujen määrää, tehostaa immuunijärjestelmän reagointikykyä ja tukee sytokiinien tuotantoa.

GABA

Teetän ADDIX-asiakkailleni lähes aina välittäjäainepuutostestin, sillä sokeriaddiktion hoito perustuu aivojen toipumiseen ja välittäjäaineiden tasapainoon. Olen tehnyt testin tietysti myös itselleni ja siitä selvisi, että minulla on luonnostaan puutosta GABA-välittäjäaineesta. Aivojen jarruiksi kutsuttu GABA on mielialan kohottaja, joka rauhoittaa, vakauttaa, rentouttaa, lisää positiivista mielialaa, vähentää ahdistusta, mahdollistaa rauhallisen unen ja hyvän stressinsietokyvyn.

Otan GABAA vain tarvittaessa, eli silloin kun tunnen olevani koko ajan ”liipaisimella” (hermo tiukalla) sekä niinä harvoina iltoina, kun ajatukseni ovat nykyään kierroksilla. Käytän iHerbistä saatavaa Natural Factorsin 100 mg GABA-valmistetta. En suosittele isompia annostuksia, vaikka niitä on saatavilla, koska vaikutus voi kääntyä itseään vastaan ja toivottu tulos on päinvastainen. Saat kaikista iHerb-tilauksistasi alennusta koodillani AIM2388. Huomioithan, että GABA-ravintolisää ei tule käyttää, mikäli olet SSRI-lääkityksellä.

Biolatte maitohappobakteerit

Probiooteilla on ollut valtava merkitys oman suolistoni kunnon tukemisessa viisaudenhampaiden tulehtumisen aiheuttamien antibioottikuurien jälkihoidossa. Meillä Biolatten probiootteja on käytetty kuuriluonteisesti vuosikymmenen ajan, koska ne sisältävät viittä ihmisspesifiä bakteerikantaa. Kapseleissa ei ole turhia täyteaineita ja lisäksi ihmisspesifit bakteerit kiinnittyvät limakalvolle tehokkaasti. Moni asiakkaani on saanut näistä probiooteista avun vatsakipuihin, ilmavaivoihin ja suoliston kuntouttamiseen. Koirille käytän Biolatte 4-Legs -probioottijauhetta. Meidän koirien jokaikinen ripulitauti on loppunut siihen paikkaan, kun koira on saanut ruoan seassa tätä jauhetta.

14

Terveysvälineet

Oura

Ajattelin pitkään, etten tarvitse Oura-sormusta, mutta hankin sen tänä vuonna seuratakseni palautumistani. Koen tiettyinä vuodenaikoina jaksoja, jolloin kehoni menee solmuun ”ei mistään” ja ylivireys valtaa hermoston viikoiksi. Silloin en nuku kovin hyvin ja sykkeet ovat tavallista korkeammalla, vaikka teen kaiken ”oikein” eli en elä mitenkään tavallista kuormittavammin, priorisoin unen, en syö sokeria jne. Hankin sormuksen siis seuratakseni mitä kehossani tapahtuu öisin ja toisaalta testatakseni mitkä palautumiskeinot rauhoittavat hermostoa.

Palautumisen seuraaminen on ollut todella antoisaa ja antanut tärkeää tietoa siitä kuinka liikkua sekä säädellä omaa toiminnan tasoa päivittäisellä tasolla. Minulla on välillä aivan hurjat leposykkeet ja olen voinut testata Ouran avulla millä keinoin sitä saa laskettua. Selkeimmän eron palautumisessa ja leposykkeen laskemisessa huomaan, kun olen ollut illalla piikkimatolla ja/tai tehnyt hengitysharjoituksia. Päivitin sormukseni vastikään tuoreimpaan Gen3-versioon, sen dataa odotellessa!

Geenitestit

Teetätin minulle ja puolisolleni laajat geenitestit reilu vuosi sitten. Geenitestien avulla omasta perimästä saa vanhentumatonta tietoa, jonka avulla terveyttä on helpompi optimoida ja parhaassa tapauksessa ennaltaehkäistä vakavien sairauksien puhkeamista elintavoilla. Testeillä saa yksilöllistä dataa mm. mielenterveyden, ruokavalion, sairauksien puhkeamisen, detoksifikaation, tulehdustilan, ihonhoidon ja hormonien suhteen.

Testit auttoivat itseäni räätälöimään omia hyvinvointitapojani entistä tarkemmin (ruokavalio, liikuntatottumukset, ravintolisät, palautuminen). Minulle selvisi testeistä mm. se, että hiilihydraattitoleranssini on huono, maksani detoksifikaatio ei toimi normaalisti ja ihoni vaatii erityistä huolenpitoa, jos haluan välttää ennenaikaiset ikääntymisen merkit. Olen kirjoittanut omista testeistäni kolmiosaisen juttusarjan, jotka pääset lukemaan tästä: Ruokavalio ja terveys, Mieli ja estrogeeni sekä Iho ja liikunta.

Conscious Breathing -suuteippi

Yksin untani merkittävästi rauhoittanut ja palautumistani edistänyt asia on ollut suun uniteippaus yöksi. Teippaan suuni, jotta hengitän varmasti nenän kautta – tämä hapettaa ja palauttaa kehoa. Teippaaminen auttaa hengitystä kulkeutumaan keuhkojen yläosien sijaan alaosiin, jolloin keuhkot hierovat sisäelimiä, parantavat koko kehon verenkiertoa ja rauhoittavat parasympaattista hermostoa. Yöuneni muuttuivat paljon palauttavammiksi sen jälkeen kun aloitin teippaamisen.

Pranamat Eco -piikkimatto

Lähes kymmenen vuotta sitten hankittu ekologinen piikkimattoni on valmistettu kasveilla värjätystä pellavasta. Patjan sisus on puuvillakankaalla verhottua ja hengittävää kookoskuitua. Maton lootuskukat ovat puolestaan biohajoavaa muovia. Käytän piikkimattoa lähes päivittäin avaamaan lihasjännityksiä, rauhoittumaan, maadoittamaan ja ihan vain, jotta voin olla.

Kuten mainitsin Ouran kohdalla, piikkimatto on yksi tärkeimmistä hyvinvointirutiineistani, sillä sen käyttö laskee öistä leposykettäni. Makoilen useimpina iltoina piikkimatolla 30-60 minuuttia kuunnellen rauhallista musiikkia juuri ennen nukkumaanmenoa. Lisäksi minulla on eri merkin tyynyversio niskan ja pään alueen jumien avaamiseen.

Puhti-verikokeet

Seuraan vuosittain terveyttäni myös verikokeilla. Peruslabroihini kuuluvat kilpirauhaskokeet, maksa, perusverenkuva, tietyt mineraalit sekä CRP ja lasko (elimistön tulehdustila). Käyn yleensä aina Puhti-verikokeissa, koska niihin pääsee helposti ilman lähetettä ja tulokset saa kätevästi Omapuhtiin. Saat alekoodilla yellowmood 10 % alennusta jokaisesta käynnistäsi.

Green Beauty Awards 2

Laitteet & applikaatiot

f.lux

Teen suurimmaksi osaksi töitä tietokoneen ja puhelimen ruudun äärellä. Se tarkoittaa, että saan paljon sinistä valoa, joka estää melatoniinin tuotantoa, rasittaa silmiä, aiheuttaa monille unihäiriöitä (lähde) ja nostaa jopa verensokeria (lähde). f.luxin voi asentaa omalle tietokoneelle ja se muokkaa tietokoneenruudun illalla oranssisävyiseksi, jolloin altistusta sinivalolle voi ainakin minimoida. Lämmin suositus, voit ladata f.luxin tietokoneellesi tästä.

Biohakkerien iltalasit

Pyrin tukemaan omaa luonnollista vuorokausirytmiä kaikin mahdollisin keinoin. Käytän iltaisin ruutuja kuluttaessa Biohakkerien iltalaseja. Nämä päässä ei ole asiaa minkään sortin muotikuvastoon, mutta mitäpä ei ihminen omaa untansa suojellakseen tekisi?

Iltalasien oranssit linssit blokkaavat sinistä valoa, jolloin melatoniinin tuotanto ei kärsi ja minun on helpompi nukahtaa. Lasit ovat myös BPA-vapaat. Lasien alkuperäinen muotoilu on omaan päähäni liian suuri ja lasit tippuvat usein nenänvarrelle, mutta tarkoituksena on taivuttaa sangat sopiviksi, koska se on kuulemma mahdollista.

Sähkötyöpöytä

Sen lisäksi että liika istuminen lamauttaa aineenvaihduntaa, se laskee mielihyvää tuottavan dopamiinin määrää. Puolisoni löysi minulle sähkötyöpöydän todella huokeaan hintaan parisen vuotta sitten ja tämä on ollut aivan mahtava upgreidaus omaan työarkeen. Säädön ansiosta tulee liikuttua enemmän ja istuttua vähemmän. Tykkään myös pitää kaikki ADDIX-tapaamiset ja koulutustilaisuudet seisten.

CareSens Dual -verensokeri- ja ketoainemittari

Olen seurannut jo kolmen vuoden ajan verensokeriani ja ketoosiarvojani CareSens-mittarilla. En joka päivä, vaan noin 1-6 kertaa kuukaudessa tietääkseni miten eri ruoka-aineet ja stressi vaikuttavat verensokeriini sekä ketoosiarvoihini. Verensokeri on yksi eniten mielialaan ja ruokahimoihin vaikuttavista tekijöistä.

Olen kiitollinen, että ketogeenisen ja vähähiilihydraattisen elämäntavan ansiosta en ole kokenut vuosiin enää verensokerin heittelyn aiheuttamaa nälkäkiukkua tai ärtymystä. Mittaaminen ei ole millään tavalla pakollista, mutta koen sen mielenkiintoiseksi tavaksi seurata omaa terveyttäni.

Instagram – @yellowmoodmedia ja @addix.fi

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Hyvän ruoan kirja

Kuvat Hannamari Rahkonen

piu

Mielelläni kuulisin millaista Lähi-infrapunavalo käytät?
Todella mielenkiintoista tietoa, moni menee kokeiluun.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hei! Kiva että löysit näistä keinoista sinua kiinnostavia juttuja kokeiluun. Tilasin oman kokovartalopaneelin aikanani Ebaysta. Tässä linkki tuotteeseen.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards Winter Edition 2021: Kasvotuotteet
Green Beauty Awards Winter Edition 2021: Meikit
Green Beauty Awards Winter Edition 2021: Vartalo
Green Beauty Awards 2021 Winter Edition: Hiukset