Ohjeet ihon kuivaharjaukseen

1

Edullista & tehokasta

Kuivaharjaus on yksi edullisimmista hyvinvointia edesauttavista asioista. Pehmeäharjaksiset harjat ovat miellyttävimpiä käyttää, sillä ne eivät jätä ihoon ikäviä jälkiä tai tunnu liian kovilta. Vartaloöljy ei ole pakollinen, mutta sen avulla harjaaminen on sulavampaa ja öljyt imeytyvät ihoon paremmin. Jos et halua ostaa arvokasta vartaloöljyä, voit käyttää myös neitsytkookosöljyä.

2

Vauhtia verenkierrolle ja kyytiä kuonalle

Yksi kuivaharjauksen kiistattomimmista eduista liittyy sen kykyyn laittaa puhtia verenkiertoon. Tämän seurauksena ihon aineenvaihdunta aktivoituu ja kuonan poistuminen on sutjakampaa. Kuivaharjausta kannattaa kokeilla etenkin silloin, jos seuranasi on usein kylmät raajat – säännöllinen kuivaharjaus alkaa lämmittää kehoa luonnollisesti verenkiertoa aktivoidessa.

 

maylindstromskin_patyka_johnmastersorganics_estellethild1459

3

Lymfa- eli nestekierto liikkeelle

Elimistömme luonnollinen nesteenkiertojärjestelmä pitää huolta siitä, että ylimääräiset kuonat ja nesteet poistuvat kehosta asianmukaisesti. Kuivaharjauksen avulla on helppo tukea lymfajärjestelmän toimintaa, sillä harjaus aktivoi automaattisesti verenkiertoa ja nesteiden liikkumista. Varsinkin alussa keho voi reagoida kuivaharjaukseen hikoilulla ja janolla, mutta ne ovat ainoastaan hyviä merkkejä: keho on aktiivinen. Suosittelen juomaan kupillisen lämmintä yrttiteetä joko ennen tai jälkeen kuivaharjauksen, jotta elimistö saa nestemäistä kuljetusainetta harjauksen yhteydessä liikkeelle lähteville kuona-aineille.

4

Rennompi olo, parempi uni

Iho tuntuu kuivaharjauksen jälkeen usein pehmeältä, lämpimältä ja jopa hieman kihelmöivältä. Iho saattaa myös punoittaa hieman, mutta se on normaalia. Rentouttava vaikutus on ihana ekstra, siksi kuivaharjaus sopii eritoten illalla ennen nukkumaanmenoa tehtäväksi rutiiniksi. Keho tuntuu harjauksen jälkeen lähes poikkeuksetta rennolta.

5

Näin kuivaharjaat oikein:

Kuljeta kuivaharjaa iholla pyörivin liikkein aina sydämeen päin. Aloita harjaus pohkeista ja etene pehmein liikkein kohti polvia, reisiä ja lantiota. Muista, että kevyt painallus harjaa pyörittäessä riittää – ihoa ei ole tarkoitus harjata rikki tai tulipunaiseksi. Harjaamisen tulee tuntua koko ajan miellyttävältä.

Ensimmäisillä harjauskerroilla iho saattaa reagoida kihelmöinnillä jo lyhyestä harjaustuokiosta, mutta se on täysin normaalia. Aloita parin minuutin harjauksella ja pidennä aikaa halutessasi. Aamuisin kuivaharjaus herättää kehoa mukavasti ja illalla se rentouttaa.

Kuivaharjaus sopii lähes kaikille, mutta erityisesti siitä hyötyvät ne, joilla on runsaasti turvotusta, heikko verenkierto sekä samea ja kova iho. Mikäli ihosi on tulehtunut, haavoilla tai muuten herkkä, älä kuivaharjaa ihoa, vaan käy se läpi kevyesti hieroen vaikka kostealla vohvelipyyhkeellä.

Tiia

Tää on nyt varmaan ihan idiootti kysymys, mutta mietin tuota vartaloöljyä... siis laitatko sitä harjauksen jälkeen vai harjaatko sen kanssa?? Olin koko kuivaharjauksen aivan unohtanut mutta nyt innostuin uudelleen... kiitos muistutuksesta :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Levitän öljyn usein iholle, odotan minuutin tai kaksi ja alan harjata sen jälkeen :) Öljy ei ole välttämätön, mutta itse tykkään käyttää sitä, koska kuivaharjaus lämmittää ihoa, jolloin öljyn tuoksu ja aromaterapeuttiset vaikutukset voimistuvat.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Kaikki futonista, osa 5: Kokemuksiamme futonsängystä
Luonnonkosmetiikan ystävämyynti 16.-20.5.
Pihan viimeiset hortensiat
Luonnollisten lisäravinteiden ABC