Flunssapotilaan 9 vinkkiä parempaan sairasteluun

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Terveiset nessuvuoren takaa, täällä sitä pedin pohjalla podetaan nyt oikein vuosisadan flunssaa. Kurkussa kasvaa piikikäs kaktus ja yöt ovat levottomia kuivan yskän sekä niiskuttelun vuoksi. Univormunani on anopin ostama pehmeä aamutakki ja jaloissani pitkät villasukat. Päivisin upottaudun unille paksun ja painavan peiton alle. Äänenmurroksen ja viskibasson sekainen ääneni on sen verran mojova, että jätän kaikki puhelut sikseen, kunnes asian laita korjaantuu inhimmillisemmälle tasolle.

countryside-visitfinland-finland-hannamarirahkonen-6

En muista milloin viimeksi olen kaatunut sängyn pohjalle, siitä on oltava ainakin kaksi tai kolme vuotta? No, turhaan ei tainnut stoppi tulla, tahti on ollut tänä syksynä liiankin kova ja lepo oli asetettava voimaan näemmä järeämmillä keinoilla. Podetaan nyt sitten, kunhan jäisi tämän vanhan vuoden hommiksi.

Onneksi takataskussa on muutamia vuosien varrella ihan killeriksi osoittautuneita apuja, joiden avulla sairastaminen on hieman siedettävämpää. Sisältää myös muutaman kosmetiikkatuotteen, joiden avulla peilistä takaisin katsova henkilö ei näytä viikkokausia valvoneelta möröltä, vaikka todellisuus olisi juuri se.

Jos olet miettinyt miten helpottaa yskää, miten ehkäistä flunssaa ja miten hoitaa flunssaa luonnonmukaisesti, nappaa pari vinkkiäni talteen:

vogel_antitox_maksanpuhdistus_hannamarirahkonen1547gogreen-linssikeitto-ruokakuvaus-hannamarirahkonen-glutenfree-yellowmoodkitchen 6

1

A. Vogelin Echinaforce -suihke

Se, joka on tämän pakkauksen keksinyt, on nero. Suihkepullossa on pitkä pää, jonka avulla uutetta saa suihkautettua sopivasti suoraan kipeään ja kutisevaan kurkkuun. Yskä ja kutina rauhoittuvat ainakin hetkeksi ja immuunipuolustus saa vähän tukijoukkoja taistelussa pöpöjä vastaan. Ennaltaehkäisynä kannattaa muistaa immuunipuolustusta tukevat sinkkitabletit.

2

Carmolis-tipat

Sähäkkä yrttisekoitus on ihanan viilentävä ja rauhoittava. Tiputtelen sitä suoraan suuhun köhimisen alkaessa. Hengitysteitä avaavanakin seos helpottaa, kun tipat sekoittaa kuuman veden kanssa teeksi ja nautiskelee hitaasti. Sopii myös tukkoisen olon helpottamiseen höyryhengittämällä.

3

Luomuvalkosipuli, hunaja ja inkivääri

Nämä kolme vanhaa tuttua ne eivät petä, varsinkaan flunssassa! Erityisesti valkosipuli kannattaa nautiskella luomuna, sillä se sisältää enemmän ja vahvempia öljyjä, jotka sisältävät sipulin tehoaineet. Tuoreita inkivääripaloja lisään kuumaan teeveteen yhdessä hunajan kanssa ja siemailen ärtynyttä kurkkua rauhoittamaan.

4

Hepar Sulfuris D30

Nämä homeopaattiset rakeet toimivat satavarmana poskiontelopaineen taltuttajana, siksi meillä on pieni purkki Heparia aina kaapissa. Toissaviikolla purkilla kävi mieheni, joka sai tykyttävät poskiontelot hetkessä rauhallisiksi, tällä viikolla vuorossa olen minä.

diykitchen-keittio-vanerikeittio-loftkoti-hannamarirahkonen 5rahua-hiusnaamio-hairmask-luonnonkosmetiikka-yellowmood 5

5

Skin Food

Niistämisestä rohtuneet nenänpielet pelastaa luonnonkosmetiikan Bebanthen. Voidetta kannattaa sipaista nenänpieliin rauhallisena hetkenä paksuhko kerros ja antaa imeytyä niin kauan kun ei niiskututa. Paksu voide kosteuttaa pitkäkestoisesti ja iho paranee nopeammin. Lue myös juttuni Skin Food, luonnonkosmetiikan Bepanthen.

6

Sänky yläasentoon

Jos joskus, niin kuivan yskän ansiosta arvostan entistä enemmän sitä, että futon-sänkymme ritiläpohja on säädettävissä kolmeen eri korkeuteen. Kevyt kohoasento helpottaa olotilaa ja vähentää yskimistä huomattavasti.

7

Tulsi-tee

Tulsi, eli pyhä basilika, on ollut tähän mennessä eniten juomani tee. Flunssapotilaalle se onkin yksi parhaimmista teevaihtoehdoista, koska se parantaa hengitysteiden kuntoa ja boostaa immuunipuolustusta. Omassani on lisänä vielä tujakkaa mustapippuria. Pidän erityisesti Organic Indian -merkin tulsiteelaaduista ja Foodinin 100 % Tulsista.

8

Supermood AHA-hedelmähappokuorinta, Absolution-silmänympärysvoide ja Supermood-silmänympärysseerumi

Kun makaa monta päivää sisällä voimatta nauttia raikkaasta ulkoilmasta, liikunnasta ja hyvistä yöunista ei ole tietoakaan, nämä kolme auttavat. Hedelmähappokuorinta kirkastaa sisäilman samentamaa hipiää, Absolutionin silmänympärysvoide huijaa mustia rinkuloita vaaleammiksi ja Supermoodin pakuriseerumi kadottaa silmäpussit. Kelpaa!

9

Lepo

Olen 28, joten tuntuu vähintäänkin kyseenalaiselta muistuttaa itseään levon tärkeydestä sairastellessa. Kerta kiellon päälle siis noottina itselleni: kodin kaappien suursiivoaminen ei ole lepäämistä, siitä kertonee yhtäkkiä pahentunut olotila. Menen siis nyt ja jatkossa kiltisti sänkyyn, nukun, katson Netflixiä ja nousen korkeintaan hakeakseni itselleni syötävää tai juotavaa.

yellowwood-bedroom-interior-scandinavianinterior-whitehome-8

Terveempää viikkoa sinne ruutujen toiselle puolelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Molkosan, ystävä vuosien takaa
Terve ja kaunis iho probioottisella ihonhoidolla
10 keinoa vahvistaa suoliston mikrobiomia luontoyhteyden avulla
Suoliston mikrobiomi